Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 721043593 (1)
Rejser til Sicilien Oplev dejlige strande
Shutterstock 1338630608
Rejser til Sicilien Besøg maleriske byer
Shutterstock 164893157
Rejser til Sicilien Få en smagsoplevelse af dimensioner
Shutterstock 1438333001
Rejser til Sicilien Udforsk vilde vulkaner
Shutterstock 237375907
Rejser til Sicilien Dyk ned i historien
Shutterstock 751797364
Rejser til Sicilien Find små, mennesketomme laguner
Shutterstock 202344283
Rejser til Sicilien Besøg hyggelige, gamle byer
Shutterstock 525373768
Rejser til Sicilien Nyd de friske råvarer

Sicilien - Vigtige informationer & gode råd

Det er spændende at rejse til fremmede lande og opleve nye steder, kulturer og smage. Inden I kommer så langt, kan det være både rart og nyttigt at have fakta på plads om rejsemålet. Vi har derfor lavet en rejseguide til Italien, som indeholder de væsentligste Italien vejledninger og tips.

Visum og pas - Sicilien

Du kan i princippet rejse til Sicilien, som er en del af Italien, uden pas og visum. Hvis du er EU-borger, behøver du nemlig ikke vise dit nationale id-kort eller pas, når du rejser til Italien. Her rejser du nemlig som udgangspunkt fra ét grænseløst Schengen-EU-land til et andet.

Selv om du ikke behøver pas til grænsekontrol inden for Schengenområdet, anbefaler vi stadig, at du tager dit pas eller id-kort med på rejsen. Så kan nemlig nemt bekræfte din identitet, hvis det bliver nødvendigt (f.eks. hvis du stoppes af politiet, skal om bord i et fly osv.)

Schengenlandene kan i øvrigt vedtage nationale regler om, at du skal have eller medbringe papirer og dokumenter, når du opholder dig på deres område.

Kørekort samt post-, bank- eller skattekort kan ikke bruges som gyldige rejsedokumenter eller legitimation.

Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside for nærmere detaljer om indrejse i Italien - herunder eventuelle restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Det blå sygesikringskort dækker på Sicilien

I Italien - og dermed også på Sicilien - minder sundhedssystemet meget om det danske. Som udgangspunkt er lægehjælp og hospitalsindlæggelse gratis for italienere, der er tilmeldt den offentlige sygesikring. Det gælder ligeledes for turister og rejsende med det blå sygesikringskort. Visse privathospitaler er også gratis, hvis de er godkendt af SSN (National Health Service). Visse typer af medicin er gratis.

Medmindre at der er tale om et nødstilfælde, skal du forbi en praktiserende læge for at få en henvisning til hospitalet.

Rejseforsikring - Er det nødvendigt?

Der stilles ikke krav om, at du skal være forsikret, når du rejser til Sicilen. Og som turist har du ret til gratis lægehjælp. Husk dog, at en rejseforsikring typisk giver adgang til flere ydelser og services, herunder f.eks. hjemtransport ved sygdom. Derfor kan det være være en overvejelse værd at tegne rejseforsikring inden rejsen til Sicilien.

Valuta

Valutaen på Sicilien er euro. Mange steder - herunder supermarkeder, barer og restauranter - accepterer betaling med kort.

Sprog og lokale traditioner

I Italien tales der italiensk! Du kan således ikke forvente, at alle omkring dig tale engelsk. Den yngre generation af italienerne begynder ganske vist at kunne tale og forstå engelsk, men det er ikke tilfældet for de ældre generationer.

Det betyder også, at der både ved samtale med myndigheder ikke kan forventes kommunikation på engelsk.

Vaccinationer

Uanset din rejses varighed, anbefales det at få følgende vaccinationer, inden du rejser til Sicilien:

  • Stivkrampe
    Difteri

Du kan forhøre dig hos egen læge, om du allerede har fået vaccinationerne i anden forbindelse. De de har en varighed på flere år.

Læs mere om rejsevaccinationer til Italien.

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os