Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
DSC_0355.jpg

Mathias' oplevelser i New York

Midt i januar var jeg en tur i New York. Det var en fantastisk oplevelse for mig. Jeg havde aldrig været i New York før - ja jeg havde aldrig været i USA før. Derfor var jeg meget spændt på at besøge den by, som jeg havde hørt så meget godt om - og jeg blev absolut ikke skuffet.

New York har altid stået højt på listen over mine drømmerejsemål. Jeg er vild med storbyer og elsker den energi, der findes, når mange forskellige mennesker lever så tæt sammen.

Muligheden for at komme til New York opstod for mig, da mine forældre gav mig en surprise-invitation. De havde selv planlagt en rejse til Costa Rica, hvor min bror i øjeblikket opholder sig, og på vejen ville de have et stop i New York i nogle dage. De inviterede så mig til at deltage på denne første del af rejsen, og vi havde nogle skønne dage i "Byen der aldrig sover".

Stemningen i gaderne og udsigt over byen

New York rummer et utal af berømte højdepunkter og seværdigheder. Vi havde på forhånd talt om en del af disse, som vi gerne ville opleve, men vi havde også bestemt, at vi ikke ville stresse afsted i et forsøg på at nå alle highlights, når vi kun havde 3-4 dage i byen.

Den første dag gik vi fra hotellet i Tribeca (Hyggeligt hotel med super beliggenhed, som er det, Check Point Travel sædvanligvis bruger i New York) til Times Square. Vi gik næsten 20 kilometer den dag, men det var nok en af de bedste oplevelser i New York overhovedet. Det er fantastisk bare at gå og indsuge indtrykkene uden at have noget bestemt mål og se på de spændende mennesker og de flotte bygninger, mens områderne ændrer sig. Jeg var især begejstret for SoHo, hvor det vrimler med små trendy tøjbutikker og hyggelige caféer. Og på mange af de gamle bygninger kunne man se de karakteristiske brandtrapper, der lignede noget fra en klassisk filmkulisse. I SoHo gik vi også forbi David Bowies tidligere hjem, hvor der var lagt blomster og tændt lys for at mindes popstjernen, der døde nogle dag tidligere.

Fra "Top of the Rock" (toppen af Rockefeller Centre) nød vi den fantastiske udsigt over byen. Eller dvs. vi var uheldige med vejret, og der var meget tåget, men det gav alligevel et godt overblik over Manhattan og en idé om, hvor stort det hele er.

Central Park, museum og drinks

Vi var selvfølgelig også ude at gå i Central Park. Det er fantastisk, at man har prioriteret at have så stor en park i New York, og man kan fornemme, hvor vigtig en del af newyorkernes liv parken er, når man ser dem gå, løbe, cykle og lufte hunde i parken.

På det verdensberømte kunstmuseum, MoMa, brugte vi et par timer på et se på de spændende samlinger af klassisk og moderne kunst. Vi er ikke de helt store kunstkendere, men det var alligevel imponerende at gå gennem de store rum og se værker fra blandt andre New Yorks egen Andy Warhol og den midlertidige udstilling af værker fra Pablo Picasso.

I teaterdistriktet fik vi varmen på Sardi's, der er en legendarisk bar og restaurant, hvor teaterverdenens spidser er kommet igennem mange år. Her herskede en stemning af klassisk elegance, uden at vi følte os malplacerede. Her sad vi og fik et par klassiske New York-drinks - en Manhattan og en Metropolitan, mens vi så på de tegnede portrætter af teaterpersonligheder, der hang overalt på væggene. Jeg fik også mulighed for at lege paparazzi-fotograf, da vi ud af vinduet kunne se, at folk stimlede sammen udenfor et teater på den anden side af gaden, hvor filmstjernen Bruce Willis i øjeblikket optræder. Jeg fik et billede, da han kom ud, men det er svært at se, at det er ham, hvis ikke man ved det.

Ground Zero, Frihedsgudinden og newyorkerne

Ved Ground Zero, ikke langt fra hotellet, så vi mindesmærkerne for de to tårne, der faldt ved terrorangrebet i 2001. Det var en speciel oplevelse at se de dybe huller med elegante vandbassiner, hvor tårnene engang stod. Mærkeligt at tænke på, at dette fredelige sted engang havde været udsat for et forfærdeligt angreb. Lige ved siden af Ground Zero så vi også det nye World Trade Center kaldet "Freedom Tower", der er Nordamerikas højeste bygning konstrueret med blålige glasflader hele vejen rundt - et flot symbol på, at New York har rejst sig igen efter angrebene.

Et sidste højdepunkt jeg vil nævne (selvom jeg kunne nævne flere spændende oplevelser) var en havnerundfart ved det sydlige Manhattan. Selvom der var rasende koldt på den lille færge, så var der flot solskinsvejr, og det var specielt at komme tæt på Frihedsgudinden, der må være et af de absolut mest kendte symboler for New York og hele USA. Vi sejlede også under Brooklyn Bridge, der ligeledes er et smukt ikon, og broen har været brugt i et hav af film og tv-serier.

Jeg vil også fremhæve mødet med newyorkerne som et højdepunkt. Amerikanerne er unikke, og nogen synes måske, at deres venlighed er overfladisk eller "for meget", men jeg opfattede nu kun newyorkernes hjælpsomhed og attitude som utroligt behagelig, serviceminded og positiv. Man skal ikke stå mange øjeblikke med et bykort på gaden, før der kommer én og spørger, om man har brug for hjælp med at finde vej. Det var en fornøjelse at møde så flinke mennesker.

Gode råd om at rejse i New York

Man kan opleve New York på mange måder, og der er uendeligt meget at se. Man kan ikke nå det hele, så det er med at prioritere og vide, hvad man helst vil nå.

Kom hurtigt rundt i byen - brug subway. Det er klart det hurtigste, og det er forholdsvis let at finde ud af systemet. Køb evt. et kort, der giver ubegrænset adgang i nogle dage, da det kan være billigere end at købe billet hver gang.

Brug kun sightseeingbusser til sightseeing, da de er langsomme at bruge som decideret transportmiddel. (Det er til gengæld en fin måde at se byen på, da en guide fortæller, hvad I ser undervejs)

Brug Yellow Caps som en ægte newyorker. De gule taxaer er jeres sikkerhed for, at I bliver transporteret af professionelle folk til den rigtige pris. (Vi kom til at betale for meget, da vi kørte fra lufthavnen til Manhattan i en uautoriseret taxa)

Kommer helt sikkert tilbage

Jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, jeg besøger New York. Byen levede hundrede procent op til mine forventninger, og jeg er vild med den. Og da vi kun var i byen i nogle få dage, så er der masser at se, som jeg ikke nåede. Jeg håber, jeg kommer til at få den særlige storbystemning i New York igen.

Er I interesseret i at komme til New York, så kan I sende os en rejseforespørgsel og få et uforpligtende tilbud. 

Send rejseforespørgsel

En rejse til New York kan fint kombineres med andre attraktioner i USA. Se Check Point Travels kort over det østlige USA og få inspiration til rejsen. Se også et udvalg af vores rejser til New York nedenfor.

dag 15 shutterstock_97706066 Toroweap point at sunrise, Grand Canyon National Park..jpg

17

dage
New York og det bedste af vesten
 • Spændende storbydage i New York
 • Nyd San Francisco og cykel over Golden Gate
 • Bo i teltlejr omgivet af bjerge og skove i Yosemite
 • Oplev Las Vegas, Bryce Canyon og Zion N.P.
 • Stå på kanten af det mægtige Grand Canyon
 • Inkl. flyrejse, 15 overnatninger og billeje

Fra kr. 12.400

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
New York og Florida
 • Perfekt kombination af storby og strand
 • Godt hotel lige i hjertet af New York
 • Tag på museum, shopping og sightseeing
 • Badeferie i hyggelige Madeira Beach, Florida
 • Bo på hotel ved en af USA’s bedste strande
 • Inkl. fly og hoteller
Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.
LAX.jpg

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | kundeservice@cpt.dk