Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 593076842
Den store naturrejse på Sri Lanka

Den store naturrejse på Sri Lanka

 • Rejse med fokus på Sri Lankas store naturoplevelser
 • Fugle og endemiske planter i Sinharaja Forest Reserve
 • Blandt elefanter og krokodiller i Udawalawe National Park
 • Spændende leopardsafari i den berømte Yala National Park
 • Afsluttende badeferie og afslapning i Kalutara
 • Inkl. fly, hoteller, transporter samt anførte måltider

Kontakt os for pris

Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.

Rejseplan

Med sin varierede og enorme biomangfoldighed og dyrerige nationalparker er Sri Lanka et sandt paradis for naturelskere. På denne naturrejse til Sri Lanka tager I på safari i en række af øens absolut bedste naturområder, hvor I kan være heldige at opleve den sky leopard, store elefantflokke og imponerende blåhvaler, for slet ikke at tale om det rige fugleliv. Transporten foregår i egen bil med chauffør, og I bor tæt ved nationalparkerne, så I har mest mulig naturtid og frihed til at nyde Sri Lankas fantastiske natur. Afslutningsvis er der afslapning på et dejligt resort ved stranden i Kalutara.

OPLEVELSER - Drømmer I om at få store oplevelser på Sri Lanka uden at skifte hoteller hele tiden, så er dette en god mulighed for jer.

I starter turen med en afslappende dag ved stranden i Negombo, beliggende ud til Det Indiske Ocean.  Fra kysten går turen til Sri Lankas ældste regnskov i Sinharaja Forest Reserve, hvor vandløb risler gennem den tætte jungle, og dyrene gemmer sig blandt de mange endemiske plante- og træsorter. Fuglelivet i området er legendarisk. Men I kan også møde sommerfugle, padder og enkelte pattedyr.

Helt andre naturoplevelser venter i Udawalawe National Park, der er berømt for at være hjemsted for nogle af Asiens største elefantflokke. I hører de livsbekræftende historier på et lokalt elefantplejehjem og kører på elefantsafari i nationalparken på udkig efter de godmodige kæmper og de mange krokodiller i parkens vådområder.

I lægger Udawalawe bag jer og fortsætter mod Sri Lankas vel nok mest berømte naturområde, Yala National Park. Yala er Sri Lankas ubestridte kronjuvel, og i de tørre skove lever både elefanter, krokodiller, læbebjørne, sjakaler, forskellige hjortearter samt et særdeles rigt fugleliv. Men det er parkens leoparder, de fleste håber på at se – og chancerne er til stede. Yala er blandt de bedste steder i verden at se det sky rovdyr.

Fra Yala fortsætter I mod Kalutara og jeres dejlige strandresort. Undervejs har I mulighed for at tilføje en hvalsafari ud for kysten ved Mirissa, hvor verdens største dyr er aktiv i vinterhalvåret – den imponerende blåhval. Afslutningsvis har I nogle dage til at slappe af på stranden ved Kalutara og nyde det herlige Indiske Ocean og resortets faciliteter.

Fra Danmark flyver I østpå mod Sri Lanka.

Ved ankomsten til Colombo står jeres chauffør klar til at køre jer de få kilometer til hotellet i Negombo. Byen og jeres hotel ligger helt ned til havet, hvilket giver jer muligheden for at nyde en velfortjent dukkert i Det Indiske Ocean ovenpå udrejsen.

Der ligger mange små hyggelige restauranter langs med stranden og i Negombo by, så dette bliver også jeres mulighed for at stifte bekendtskab med det fremragende Srilankanske køkken, der både kan være stærkt krydret, meget sødt og ikke mindst dejlig varieret. Prøv eventuelt den populære og lækre lokale seafood i Negombo, der kendetegnes ved at være særdeles frisk.

Fra morgenstunden går turen mod Sinharaja Forest Reserve i den sydlige del af landet. I følger kysten og Det Indiske Ocean mod Syd inden landskabet stille og roligt begynder at ændre karakter med flere småbjerge og mere skov. Sinharaja er den sidste store, uberørte tropiske regnskov på Sri Lanka, hvilket har sikret området en plads på UNESCOs liste over verdens naturarv. Her hæver store regnskovstræer sig mod himlen og danner et grønt tag højt over skovbunden, hvor lianer slynger sig om træstammerne og sommerfugle flakker omkring små rislende vandløb.

Fuglelivet i parken er legendarisk, og fugleinteresserede fra hele verden flokkedes hertil for at opleve parkens 160 registrerede arter. Men Sinharaja er også hjem for forskellige padder samt omkring 40 pattedyrsarter. Plantelivet er lige så rigt, og hele 192 af junglens 331 træarter findes kun på Sri Lanka.

Adobestock 389257185

I bliver indkvarteret på en hyggelig, men simpel, lodge lige udenfor Sinharaja, hvor I kan gå på opdagelse i haven og slappe af mellem de forskellige aktiviteter. Hvis I ønsker det, kan en gåtur i den lokale landsby arrangeres ud på eftermiddagen. De lokale landsbyboere har altid levet i tæt tilknytning til skoven, og de har stadig lov til at hente forskellige forsyninger og væltede træer til bygningsmateriale i nationalparken.

I bliver vækket til lyden af fuglesang, der indikerer, at junglen langsomt er ved at vågne. Ofte ligger skyerne som et tæt slør over de lave jungleklædte bjergsider, så det er lidt en eventyrverden I begiver jer ind i. Det er stadig tidligt om morgenen, og natdyrene går til ro, mens andre dyr begynder at røre på sig. Sinharaja er bedst kendt for sit fugleliv, der tæller hele 18 af øens endemiske arter. Hvilke fugle I ser, er naturligvis et spørgsmål om årstid og held. Men de lokale naturguider er fantastiske til at spotte små bevægelser mellem grenene og kender dyrenes habitat som deres egen bukselomme.

Leoparder og den mindre fiskekat lever også mellem træerne i Sinharaja. Men de ses utrolig sjældent. Langt mere sandsynligt er det at få øje på en flok sambarhjorte eller gøende hjorte. Vildsvin ses også af og til rode rundt i skovbunden, mens flokke af langurer og måske et kæmpeegern kigger nysgerrigt på fra trækronerne. Navnet Sinharaja betyder ’Løve konge’, og det er meget muligt, at de sidste srilankanske løver holdt til i denne tætte jungle. Men i dag er løvernes tid desværre en saga blot på Sri Lanka.

Adobestock 157510499

Det er ud på formiddagen, når I vender tilbage til jeres lodge. De varme timer midt på dagen kan I bruge på at slappe af og nyde omgivelserne, inden endnu en tur ind i junglen venter sidst på eftermiddagen. Skulle I have lyst til flere oplevelser, kan lodgen arrangere kajak- eller mountainbikeleje, så I kan udforske naturen omkring lodgen på egen hånd.

Fra Sinharaja fortsætter I mod Udawalawe, hvor I skal bo helt tæt på naturen i klassiske safaritelte et lille stykke udenfor Udawalawe National Park. Området omkring lejren grænser op til nationalparken og I har gode muligheder for at se fugle og sågar elefanter omkring lejren.

Efter indlogeringen kunne det måske være interessant at besøge det lokale elefantcenter, hvor forældreløse og syge elefanter får den nødvendige kærlighed og behandling, der kan sikre dem et liv som frie elefanter i parken. Det er ofte en lang, men også livsbekræftende, proces, der kræver stor dedikation fra centerets personale. Men efter endt behandling kan de fleste elefanter igen indlemmes i parkens vilde elefantflokke.

Billede11

I det tidlige morgengry holder en jeep klar til at køre jer på safari i nationalparken. I vil hurtigt registrere, at naturen i Udawalawe er helt anderledes end i Sinharaja. Udover spredte lunde af teaktræer langs floden, er der ikke meget vegetation i parken. Hvilket har fået mange til at sammenligne Udawalawe med Afrikas savanne. Men det til trods, er dyrelivet særdeles rigt, og med held ser I store elefantflokke, der vandrer mellem de spredte vandhuller, mens hjorte tager for sig af det frodige græs. Også bøfler, desmerdyr, ræve, krokodiller og store firben holder til parken. Det samme gør de sjældent sete læbebjørne og et væld af fugle. Sågar en leopard strejfer forbi Udawalawe i ny og næ. Så det er med at holde øjne og øre åbne efter bevægelser i græsset.

Adobestock 48871425

Det er dog først og fremmest elefanterne, Udawalawe er berømt for, og sammen med Minneriya nationalparken er dette nok det bedste sted i Sri Lanka at se dem. Man regner med at omkring 500 elefanter holder til i området omkring Udawalawe, og flokke på mellem 50 og 100 individer er ikke ualmindelige. Elefanterne synes at have rigtige gode forhold i parken, hvor en del elefantunger kommer til verden. På safarien anbefales det at være iklædt tøj med nedtonede, naturlige farver. Elefanterne kan få øje på hvide og skrigende farver på lang afstand.

Tilbage i teltlejren venter et velfortjent morgenmåltid, inden I kan slappe af og vente på eftermiddagens safari eller gå på opdagelse omkring lejren.

Fra Udawalawe går turen videre mod Sri Lankas vel nok mest kendte national park, Yala National park, og det atmosfærefyldte og luksuriøse Cinnamon Wild, hvor I indkvarteres i et lækkert chalet omgivet af skøn natur. Det er ikke en lang tur, så der er gode muligheder for at vælge en eftermiddagssafari allerede på førstedagen, efter at I har slappet på terrassen af jeres dejlige chalet eller nydt en kølende dukkert i swimmingpoolen. Det er også muligt at udforske området til fods med mulighed for at se aber, krokodiller, elefanter, vildsvin og flere fuglearter fra små farverige isfugle til store rovfugle og påfugle, der gerne sidder på taget af jeres bungalow og markerer sig for omgivelserne.

Det kan anbefales at kombinere en morgensafari kørsel med en tilsvarende safari om eftermiddagen, så I får mest mulig naturtid – faktisk har I mulighed for 3-4 safarikørsler under opholdet i Yala, så I kan få så mange uforglemmelige naturoplevelser med hjem, som muligt.

YALA - et par nysgerrige aber kigger frem fra trækronerne i Yala nationalparken, Check Point Travel

Tidligt om morgenen sætter I jer til rette i en safarijeep og kører ind i Yala National Park, der er en af Asiens mest interessante og dyrerigeste nationalparker. Landskabet er varieret, græsland afløses af buskland og mindre skove, klippelandskaber grænser op til lange kyststrækninger og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr og er med til at skabe en stor variation i dyrenes habitater.

Der skal ikke herske tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Den sky og truede leopard opholder sig ofte i skyggefulde trækroner eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at I ser det smukke dyr. Yala anses dog for at være et af de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst. Skulle heldet ikke være med jer, kan I glæde jer over parkens mange andre dyr såsom sjakaler, elefanter, hjorte, aber, krokodiller, bjørne, kæmpe øgler, slanger samt 215 fuglearter. Deriblandt påfugle, næsehornsfugle og flere rovfuglearter. Så der vil være rigeligt at iagttage og noget for alle.

Dyrelivet på Sri Lanka. Oplev smukke leoparder i Yala National Park, Check Point Travel

Tilbage på hotellet venter et stort morgenmåltid, hvorefter I kan skylle støvet af med en tur i swimmingpoolen. Brug de varme timer på at slappe af i skyggen på terrassen med en god bog og en kølig forfriskning, inden eftermiddagen byder på endnu en safarikørsel i nationalparken.

Hvis I skulle have lyst til at få endnu en imponerende naturoplevelse med på rejsen, skal I stå tidligt op, sætte jer til rette i bilen og køre langs sydkysten af Sri Lanka til den lille fiskerby, Mirissa. Der er en flot køretur igennem de små badebyer og forbi de mange flotte sandstrande indrammet af slanke kokospalmer. 

Vælger I at få arrangeret en hvalsafari, venter der jer denne morgen en helt særlig oplevelse, når I står til søs på Det Indiske Ocean. Havet er typisk roligt i de tidlige morgentimer, så det er let at få øje på hvalerne i overfladen. Ofte er det første, man ser, vandsprøjtet fra hvalernes blåst. Herefter bryder ryggen med den lille rygfinne fri af vandskorpen, inden hvalen langsomt dykker med halen højt hævet over havoverfladen. Både blåhvaler, brydes hvaler, kaskelothvaler og sågar spækhuggere ses ofte langs denne kyst. Det samme gør en række mindre hvaler samt flokke af delfiner, der springer legesygt rundt omkring båden.

Hvalsafari

Der er naturligvis aldrig 100% garanti for at se hvaler. Men havet ud for Sri Lanka er så rigt på hvaler i vinterhalvåret, at de ses på ca. 90% af turene. Så chancerne er rigtig gode. Efter tre til fire timer til søs lægger I atter til ved land, hvorefter resten af dagen er til fri disposition.

Efter hvalsafarien går det videre mod jeres strandhotel.

Nyd dagene med afslapning på stranden, ved swimmingpoolen eller find en god plads i palmernes skygge med en god bog. Vil I tage selvforkælelsen til et ekstra niveau, kan vi anbefale, at I kigger forbi resortets dejlige spaafsnit, hvor der er et fint udvalg af forskellige behandlinger og massage.

For de aktive er det muligt at besøge den hyggelige gamle fæstningsby Galle. Hollænderne erobrede byen i 1640, hvilket indikerede starten på Galles glansperiode. I 200 år var Galle den vigtigste havneby på Sri Lanka, og utallige skibe stævnede ud herfra med lasten fuld af værdifulde krydderier på vej mod Europa. Men intet varer evigt, og da hollænderne tabte byen til briterne i 1796, blev fokus lige så stille flyttet mod Colombo. Ikke meget synes at have ændret sig siden hollændernes periode. De gamle fæstningsmure omkranser stadig bymidten, der er fyldt med brolagte gader flankeret af gamle hollandske huse i forskellige grader af forfald.

Duften af krydderier og havluft fylder stadig Galle, der i de seneste år har oplevet lidt af en renæssance. Små butikker, caféer og gallerier er åbnet i de gamle huse, mens forfattere, designere, fotografer og andre kreative sjæle valfarter til i stadig større antal og bidrager til Galles kunstneriske atmosfære. Således er Galle ikke et museum, men en levende by fyldt med liv i de gamle gader.

Galle fort.jpg

Det er tid at tage afsked med Sri Lanka og eventuelt nå en sidste dukkert i Det Indiske Ocean, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen ved Colombo, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer i til Danmark.

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Sender oplysninger...
Der skete en fejl under behandlingen af din ordre.

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Udfyld venligst, og du vil efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke.

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke ganske snart.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark til Colombo t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport fra Colombo Lufthavn til hotel i Negombo
 • 1 nat i Negombo på Goldi Sands Hotel*** i et Economy Room
 • Rundrejse 7 dage/6 nætter:
 • 2 nætter i Sinharaja på Blue Magpie Lodge et Standard Double Room
 • 2 nætter i Udawalawe på Big Game Camp i et Standard Safaritelt
 • 2 nætter i Yala på Cinnamon Wild i et Jungle Chalet
 • Morgenmad og aftensmad på hele rundrejsen
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vand om dagen pr. person
 • Egen bil og engelsktalende chauffør
 • Badeferie:
 • 5 nætter i Kalutara på Avani Kalutara Resort i et Avani Courtyard Room
 • Morgenmad under opholdet i Kalutara
 • Transport fra hotel i Kalutara til Colombo Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Entrebilletter i forbindelse med rundrejsen, (Ca. 200 USD. pr. person)
 • Visum til Sri Lanka 
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Der er krav om turistvisum i Sri Lanka. Dette kan købes online inden afrejse eller i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka. Husk at jeres pas skal være gyldige i 6 måneder efter udrejse af Sri Lanka.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
airport

Tilpas ferie

Rejsens samlede pris
Fortsæt
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig. Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning

Har du en baby med, skal du regne med et tillæg på kr. 1.500. Husk at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Anfør venligst babyens fulde navn og fødselsdato.

Læs mere

Prisgaranti

Kan du købe rejsen billigere et andet sted, så matcher vi prisen og giver dig yderligere 250 kroner i rabat pr. person.

Læs mere

Fortrydelsesret

Bestiller du online kan du fortryde dit køb indenfor 48 timer - ganske enkelt.

Læs mere
OPLEVELSER - Drømmer I om at få store oplevelser på Sri Lanka uden at skifte hoteller hele tiden, så er dette en god mulighed for jer.
shutterstock_562079659.jpg
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os