JETWING BEACH, NEGOMBO - Rejsens sidste del giver jer 6 nætter på skønne Jetwing Beach Hotel ved stranden i NEgombo.
POLONNARUWA - I Polonnaruwa oplever I UNESCO-fredede ruiner fra en stolt fortid.
shutterstock_708013621.jpg
DYRELIV - I Wilpattu nationalparken kan I være heldige at se den smukke, men sky, leopard.
RUINER - Det er fantastisk spændende at gå i forhistoriens fodspor. Her igen fra det tidligere Kingdom of Polonnaruwa.
shutterstock_392268976.jpg
shutterstock_524386264.jpg
sri-lanka-hero-desk.jpg
shutterstock_470901713.jpg
WILPATTU - Kom på spændende jeepsafari i Wilpattu og se om I kan spotte nogle af parkens kæmpeøgler, farverige fugle, desmerdyr, aber og mange andre.

Kultur, natur og badeferie på Sri Lanka

  • Spændende og varieret rundrejse med egen privatchauffør
  • På opdagelse i de historiske kongebyer
  • Uforglemmelige huletempler i Dambulla og klippefortet, Sigiriya
  • Leopard safari i den fascinerende Wilpattu National Park
  • Badeferie og afslapning ved Negombo
  • Inkl. fly, hoteller, transfers og halvpension

15 dage fra kr. 12.700,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 02. jun 2021

Rejseplan

OPLEVELSER - Drømmer I om at få store oplevelser på Sri Lanka uden at skifte hoteller hele tiden, så er dette en god mulighed for jer.

På rundrejsen oplever I en varieret række af Sri Lankas historiske kongebyer, alle på UNESCOs liste over kulturel verdens kulturarv. De grandiøse stupaer og imødekommende pilgrimme omkring Anuradhapura. De imponerende arkæologiske udgravninger og fascinerende ruiner omkring Polonnaruwa samt det berømte klippefort ved Sigiriya. Derudover kommer I helt tæt på nogle af Sri Lankas mange spændende dyr i nationalparkerne Wilpattu og Minneriya, hvor den sky leopard gemmer sig i buskadset. Store elefantfamilier bevæger sig rundt i kæmpeflokke, mens farverige fugle og legesyge aber boltrer sig i trætoppene.

I rejser fra Danmark mod Colombo med en mellemlanding undervejs.

Ved ankomsten til Colombo lufthavn står jeres chauffør klar til at køre jer de få kilometer til Negombo. Byen og jeres hotel ligger helt ned til havet, så I har mulighed for en velfortjent dukkert i Det Indiske Ocean efter udrejsen eller måske en time ved swimmingpoolen. Der ligger mange små hyggelige restauranter langs med stranden og i Negombo by, så dette bliver også jeres mulighed for at stifte bekendtskab med det fremragende Srilankanske køkken, der både er krydret, sødt og meget varieret.

Fra storbyen og det Indiske Ocean går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over området ligger nogle af Sri Lankas største og vigtigste seværdigheder og de følgende dage har I mulighed for at opleve dem på tætteste hold.

Huletemplerne i Dambulla

De imponerende huletempler i Dambulla er mere end 1.000 år gamle og vil for mange være en kæmpe overraskelse og måske endda den største kulturelle oplevelse på Sri Lanka. Udefra virker de ikke umiddelbart videre prangende, og man kan let foranlediges til at tro, at I er gået forkert. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende buddha statue byder jer velkommen og bakkes op af en række mindre statuer. Klippevæggene er dækkede af farverige vægmalerier med fortællinger om Buddhas historie. Små stupaer flankeres af yderligere statuer og det ene rum er mere imponerende end det foregående – man bevæger sig i en helt anden Verden og glemmer hurtigt, at det rent faktisk er en række klippehuler.

Den historiske kongeby, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle hovedstad er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Samtidig er området mindre, hvilket giver mulighed for, at I kan cykle rundt mellem de forskellige ruiner og få et mere samlet indtryk af byens tidligere storhed og rigdom. Er I ikke begejstrede for at cykle eller egner vejret sig ikke til det, vil der naturligvis være mulighed for at komme rundt med jeres bil og chauffør.

Spredt ud over området ligger det imponerende 7-etagers kongepalads og buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer. De mest anerkendte statuer i Polonnaruwa er dog de fire Buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Jeepsafari blandt store elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for et utroligt rigt og alsidigt dyreliv – ikke mindst nogle af de største elefantflokke i Asien. Det er ikke ualmindeligt at se flere hundrede elefanter samlet omkring nationalparkens store sø, hvor de unge elefanter tumler rundt mellem hinanden og de voksne holder et vågent øje med konkurrenterne. Ud over elefanter vil I blandt også opleve flere forskellige abearter et rigt fugleliv samt mindre hjorteflokke.

Sigiriya Sri Lanka (3).jpg

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet er endnu en grund til at besøge Sri Lankas Gyldne Trekant. Det blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod.

Markedsbesøg

Der vil ligeledes være tid til at besøge et eller flere af de lokale markeder, hvor I kan gå på opdagelse i de mange spændende og farverige frugter og grøntsager, der tilbydes af de ivrige sælgere. Markederne giver et fint indblik i diversiteten i der srilankanske køkken og I vil få mulighed for at afprøve jeres forhandlingsevner, når I skal handle frugter.

ANURADHAPURA - de gigantiske pagoder kan tage pusten fra de fleste besøgende, Check Point Travel

Næste stop på turen rundt i ”Den kulturelle trekant” er kongebyen Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som hovedstad på Sri Lanka. I denne periode vandt buddhismen indpas, hvilket afspejles meget tydeligt i Anuradhapuras lange række af enorme pagoder. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning. De blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse.

Buddhistiske munke på pilgrimsfærd

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter til Anuradhapura for at besøge områdets vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer fra et skud fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. Især omkring fuldmåne valfarter srilankanerne til deres helligdomme, så benyt chancen for at få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der ofte kommer langvejs fra og gerne fortæller om livet på Sri Lanka.

Fra Anuradhapura kører I videre mod Wilpatu National Park, hvor I indlogeres i jeres teltlejr og forbereder jer på morgendagens spændende safarikørsler.

Sri Lankas natur er enestående og de mange nationalparker på øens rummer en mangfoldighed af dyr og planter, som ikke overgås andre steder i Asien. Et af de bedste steder at opleve dette er i den nærliggende nationalpark, Wilpatu, der ikke oplever samme besøgstal som parkerne i den sydlige del af landet, hvor de nærliggende strande også trækker folk til. Dette betyder, at der i udgangspunktet er gode muligheder for at få en spændende og indholdsrig jeepsafari samt en række intensive naturoplevelser med nogle af parkens mange fascinerende dyr.

Er i meget heldige oplever I den sky og udrydningstruede leopard, der uden tvivl vil efterlade et varigt indtryk, men også den sjældne læbebjørn, forskellige abearter, desmerdyr, kæmpeøgler samt en lang række farverige fuglearter lever i parken og spottes ofte. De lokale engelsktalende guider har en stor viden om parkens dyr og planter, og de er dygtige til at formidle denne viden samtidig med at I bevæger jer rundt i forskellige bios sfærer. Samtidig er de mestre i at finde selv de mest velcamouflerede dyr, som vi andre sjældent får øje på – lige meget hvor koncentreret vi leder.

Fra et område præget af en række imponerende historiske og kulturelle seværdigheder samt nogle af de største naturoplevelser på Sri Lanka går turen tilbage mod vestkysten, Negombo og Det indiske Ocean. Her vil der være rig lejlighed til at få skyllet safaristøvet af i havet, slappe af ved poolen og fordøje de mange uforglemmelige oplevelser.

Jeres hotel, Jetwing Beach, ligger helt ned til den lange og brede Negombo Beach, der er særdeles velegnet til hyggelige gåture, ikke mindst ud på eftermiddagen, hvor I kan nyde den spektakulære solnedgang. Ligeledes bor I indenfor gåafstand fra et varieret udbud af stemningsfulde restauranter og hyggelige barer, hvis Ikke i vælger at benytte hotellets fremragende restauranter med udsigt til stranden og Det Indiske Ocean.

I har 5 hele dage i Negombo, og dermed god tid til at komme helt ned i tempo, nyde det gode vejr og slappe af på en solseng omkring poolen eller på stranden. Hotellet har ligeledes en række faciliteter, der kan medvirke til at jeres badeferie bliver endnu bedre. Udover de spændende restauranter og poolen er der en række spændende aktiviteter for børn samt et lækkert spaafsnit, hvor I med en række helende og healende behandlinger, kan tage selvforkælelsen til et helt nyt niveau.

Fremragende faciliteter

For de aktive er der en række spændende oplevelser i umiddelbar nærhed af hotellet. Blandt andet ligger et af de vigtigste fiskemarkeder på Sri Lanka i kort gåafstand fra hotellet. Her kan Ifølge kampen om dagens fangst og måske se noget af det seafood, som I skal nyde senere på dagen. Der er ligeledes et par farverige markeder samt en del sjove småbutikker i Negombo.

Udflugtsmuligheder

Der er en masse skønne udflugtsmuligheder fra Negombo. 

Tag på opdagelse i Colombo eller se hvilke oplevelser vi anbefaler i Negombo.