shutterstock_488007703.jpg
Rejser til Khao Lak
Khao Lak_Strand_108140510.jpg
Rejser til Khao Lak
SOLNEDGANG - Det er smukt, når solen går ned i Khao Lak, Check Point Travel

Rejser til Khao Lak - Det praktiske

INDEN AFREJSE

Pas og visum

Alle skal have et personligt, gyldigt pas ved indrejsen til Thailand. Dette gælder også for børn. Den rejsende er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst. Der kræves ikke visum til Thailand for danske statsborgere, medmindre opholdet i landet overstiger 1 måned. Ved ankomsten til Thailand får du et stempel i dit pas.

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at rejsende tegner en rejseforsikring. Når I rejser til Thailand, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Vi anbefaler derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport. Det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis I skal have sygebehandling på et hospital eller får brug for hjemtransport uden at være forsikret.

 Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Situationen i Thailand

Vi opfordrer jer altid til at undersøge den nuværende situation i det land, I har planer om at rejse til. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside, som indeholder råd og oplysninger til danske rejsende i en række lande og områder med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

CHECK-IN

Online Check-in

Mange flyselskaber har i dag online checkin på deres hjemmeside, som kan foretages fra 12 timer til flere dage før afrejse.

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at I undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Bagageregler

Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere fra flyselskab til flyselskab, og vi anbefaler derfor, at I går ind og undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at I tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden I stiller jer i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må max indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at I allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin I medbringer i jeres bagage.

PÅ FLYREJSEN

Tax free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden I når slutdestinationen.

ANKOMST

Manglende bagage

Mangler I jeres bagage ved ankomsten, skal I kontakte luftfartsselskabet, inden I forlader lufthavnen. Kontakt desuden jeres forsikringsselskab for at søge om økonomisk kompensation.

Modtagelse

En repræsentant for vores agent i Thailand står klar til at modtage jer ved ankomsten til Thailand.

I THAILAND

Tidsforskel

Thailand er 5 eller 6 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Valuta

Møntfoden i Thailand er Thai Baht og forkortes THB. Se bahtens aktuelle kursværdi på Nationalbankens hjemmeside.

Kreditkort

Internationale kreditkort kan bruges mange steder i Thailand. Dog vil I opleve, at mange mindre butikker og kiosker ikke tager imod kreditkort. Det samme gælder markedsboder og taxaer. Derfor bør I hæve nogle kontanter til småkøb undervejs. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker. Eller vær meget opmærksom på at dække jeres pinkode, hvis I benytter maskinerne på gaden. Der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr dag. Grænsen afhænger af korttype og jeres bank. I kan med fordel høre jeres bank inden afrejse.

Drikkevand

I bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende købe vand på flaske. En kildevand koster ikke ret meget og kan købes overalt.

Elektricitet, mobiltelefoni og internet

I Thailand er strømstyrken 220 volt. Men stikkene er anderledes end i Danmark, hvorfor en adapter er nødvendig. Disse kan medbringes hjemmefra eller købes billigt i lokale supermarkeder og kiosker. Vær forberedt på, at der nogle steder er dårlig dækning på mobiltelefonen - i særdeleshed omkring regnskove og udenfor storbyerne. Et godt råd er at sende dig selv en e-mail med vigtige oplysninger, som dit pasnummer, kørekort, telefonnummer til spærring af dit kort, afgangstidspunkter på flybilletter. Således kan du hurtigt skaffe dig adgang til disse oplysninger, hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for tyveri.

Drikkepenge

I Thailand giver man normalt ikke drikkepenge. Det sagt vil drikkepenge for en god oplevelse altid blive værdsat.

Klima

Sammenlignet med Danmark er klimaet i Thailand varmt og med høj luftluftighed. Vejret varierer alt efter hvor i landet, I befinder jer. Men generelt er den tørreste tid i Thailand fra november til marts.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Thailand, skal I huske at dække både knæ og skuldre. Nogle steder – såsom Grand Palace i Bangkok – kan det være nødvendigt at have lange bukser og en langærmet trøje på. Derudover er det vigtigt at tage sine sko af, hvis man skal ind i en bygning, der indeholder buddhafigurer. Dette gøres for at vise respekt for religionen i landet.

Lokal transport

I Thailand er det næsten umuligt ikke at støde på en tuk tuk. De er ikke det sikreste transportmiddel, men de er til gengæld forholdsvis billige. Aftal altid en pris med chaufføren på forhånd og betal først ved slutdestinationen. I vil opleve, at tuk tuk chaufførerne kan finde på at forslå at tage jer til steder eller butikker, hvor I ikke har været før. Lad være med at acceptere disse tilbud, da chaufføren får provision for at køre jer derhen. Et alternativ til en tuk tuk taxa er de almindelige taxaer. Denne transportform er mere sikker og ofte billigere. Tag dog generelt ikke taxaer, der holder ved turistattraktioner, da disse ofte er dyrere end dem I selv prajer. Startgebyret bør være omkring 35 Baht. 

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer med rejsen, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør, der vil gøre sit bedste for at hjælpe jer. Ellers er I naturligvis også velkomne til at kontakte os i åbningstiden. I kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 17.00 I særlige nødstilfælde udenfor kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11

HJEMREJSE

Genbekræftelse

Genbekræftelse af hjemrejsen kræves kun af få flyselskaber. Det skal ske senest 72 timer før afgang enten direkte ved flyselskabet eller din rejsekonsulent. Er det ikke nødvendigt at genbekræfte din hjemrejse, råder vi dig til at følge eventuelle ændringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

I forhold til hjemrejsen er det en god idé, at I ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2½ time før. Vi anbefaler, at I tjekker den aktuelle rejseplan på www.checkmytrip.com.

VED STRANDEN - La Flora Resort og Spa ligger helt ned til stranden. I kan se havet fra poolen og fra restauranten, Check Point Travel
snorkling ved Khao Lak.jpg
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os