Bangkok - Hvor skal vi spise?
★★★★★ på Trustpilot
Dækket af Rejsegarantifonden
For mange rejsende er maden et af højdepunkterne på en rejse til Thailand. Landet byder på et væld af eksotiske og velsmagende retter, og hver region har sine egne specialiteter. Drømmer I også om den thailandske mad, eller vil I forberede jer lidt på, hvad der venter, så kan I læse mere om den lækre thailandske mad her.
I Bangkoks summende gader ryger det fra de travle gadekøkkener, og duftene hvirvler rundt i den tykke tropeluft. I turistområderne ligger friske fisk og skaldyr på is hos gourmetrestauranterne, og i landsbyerne sælges der friske og farverige tropefrugter fra primitive træboder langs vejene. I kan finde lækker, tilberedt mad overalt i Thailand.
Thaier spiser ofte ude – for eksempel på markeder eller ved madboder på gaden. Om morgenen sælger højtråbende gadesælgere dampende kaffe og sprøde kinesiske doughnuts ved de små gadeboder. Til frokost kan I finde dig et andet gadekøkken og få dig en enkel nudelret eller en gang lynstegte grøntsager. Det er også populært at spise sin frokost ved en ráhn kôw gaang (rice-and-curry-shop), der sælger forskellige færdiglavede retter.
På Thailands restauranter varierer udbuddet fra simpel thailandsk mad til avanceret gastronomi. I turistområderne er der desuden vestlige restauranter, der serverer mad fra hele verden.
Måden der spises på i Thailand er som oftest afslappet og uformel. Thaierne nyder generelt det sociale ved at spise flere personer sammen – ikke mindst for at kunne smage flere forskellige retter. Det er nemlig almindeligt at dele, når man spiser sammen med andre. Thai-retter bliver stort set altid serveret på serveringsfade, hvorfra alle ved bordet kan tage. De bestilte retter kommer typisk på bordet i den rækkefølge, køkkenet har dem færdige. Når thaierne selv spiser på ”familie-måden”, hvor maden deles, er det almindeligt at bestille lidt af hvert. Det kunne være en curry, en stegt eller dampet fisk, en grønsagsret og en suppe. På den måde kan alle få lidt af hvert, og der er balance mellem stærke, søde, sure og salte smagsindtryk.
Hvis ikke I kender til den thailandske madkultur, kan det være svært at vide, hvad I ikke skal snyde jer selv for, og hvad I skal være opmærksom på. Derfor har vi samlet lidt gode råd og informationer om mad og spisning, som I kan opleve på rejser til Thailand.
Er I på udkig efter lækker thailandsk mad uden at vide, hvor maden er god, så er det en god tommelfingerregel at spise, hvor de lokale spiser. Det vil sige, der hvor der er mennesker, er der ofte god mad.
Thailandsk mad spises almindeligvis med gaffel og ske - ikke med spisepinde. Spisepinde bruges kun i Thailand, når der spises kinesisk mad.
Der er mange spændende muligheder for at spise i Bangkok. Mulighederne spænder fra et simpelt måltid hos de travle gadehandlere til avanceret gastronomi på supermoderne restauranter. Her kommer nogle konkrete idéer til madglade rejsende i Bangkok.
Hvis I har lyst til at lære, hvordan I selv kan lave lækker og autentisk thai-mad, så kan I tage på et madlavningskursus, hvilket er muligt flere og flere steder i Thailand. Her kommer I til at lære om de kendte retter og teknikker bag dem. Ofte er en del af kurset også at finde og købe friske ingredienser på det lokale marked.
Udvalget af retter varierer alt efter, hvor i Thailand man befinder sig. Mange af grundelementerne går dog igen over hele landet. Her er tre af grundpillerne i thailandsk mad:
Ris er en central ingrediens i den thailandske madkultur. Gin kôw rěu yang? (Har du spist ris endnu?) er en helt almindelig måde at spørge, om man har spist endnu. Og for mange thaier er ris en vigtig del af ethvert godt måltid. Ris serveres normalt som tilbehør til hovedretter som curry-retter, stegte kylling- eller grønsagsretter og supper. Den thailandske kærlighed til ris er også medvirkende til, at landet har været en af verdens største riseksportører siden 1960’erne.
Det thailandske køkken er berømt for curry-retter. En curry er traditionelt en ret, hvori der er blandet en form for chilipasta, der er mere eller mindre stærk. Typisk fremstilles currypastaen i en morter, hvor friske ingredienser mases til en tyk masse. Pastaen laves med ingredienser som eksempelvis hvidløg, citrongræs, tørret chili, skalotteløg, rejepasta og salt. I det thailandske køkken er der tre primære curryer (gaang). Gaang pét (stærk curry) er den mest almindelige og bruges ofte som base til at fremstille andre, mildere curry-retter.
Nudler er oprindeligt en kinesisk opfindelse, men i dag er nudler en fuldstændig integreret del af thailandsk mad. Der findes fire grundlæggende former for nudler, og de indgår i et hav af forskellige retter. En af de mest populære nudel-retter blandt turister er pát tai, der består af tynde, stegte risnudler med eksempelvis rejer, bønnespirer, tofu, æg og krydderier.
Har I fået lyst til at høre mere om rejser til Thailand, hvor I kan prøve landets velsmagende mad, så er I meget velkomne til at ringe til os på 86 13 77 44, eller I kan sende os en rejseforespørgsel.
15
dageFra kr. 12.250
Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn15
dageGOD TIL SOMMER
Fra kr. 16.200
Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn15
dageGOD TIL SOMMER
Fra kr. 15.550
Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn