shutterstock_426027736.jpg
Prisfald på alle rejser til USA Spar op til kr. 1.400 pr. person. Bestil i dag!
shutterstock_386306728.jpg
Rejser til USA Håndplukkede hoteller & gode ruter
shutterstock_273811460.jpg
Rejser til USA Rejser tilrettelagt med omhu
shutterstock_124360591 Yosemite National Park, Mountains and Valley view.jpg
Rejser til USA I bor tæt på de store oplevelser
shutterstock_47311708 A herd of bison moves quickly along the Firehole River in Yellowstone National Park (near Midway Geyser Basin)..jpg
Rejser til USA Rejser med god tid til at opleve

Praktisk information om pas, visum mm

USA visa og ESTA

Alle danske statsborgere skal ansøge om indrejsetilladelse til USA senest 72 timer før afrejse. Denne tilladelse gælder for 2 år, og kan søges på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.  Hvis I tror, I skal have visum til USA, kan I kontakte den amerikanske ambassade.

Alle, der rejser til USA, skal have pas; inkl. børn og babyer. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter afrejse fra USA.

Forsikring

På en ferie til USA, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis, og det betyder, at I skal ud og tegne en rejseforsikring, der dækker i USA. I USA kan det hurtigt blive meget dyrt at komme på hospitalet eller til lægen, derfor anbefaler vi kraftigt, at I tegner en forsikring. 

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller jeres egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut www.ssi.dk finder I anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Valuta og prisniveau i USA

Møntfoden i USA hedder Amerikanske Dollars (USD), og 1 USD svarer til ca. 7 kr. Det er næsten et "must" at have et kreditkort som f.eks. VisaDankort eller Mastercard. Hvis I  f.eks. skal på rundrejse i USA med kør-selv, så skal I give et kreditkort som sikkerhed til biludlejningsselskabet, og næsten alle butikker tager disse to kort.

Prisniveauet i USA er generelt billigere end Danmark. I har mulighed for at gøre mange gode køb på jeres shoppingture, specielt hvis I tager på en af USAs mange outlets. Derudover vil I også kunne spise billigt i USA - især hvis I vælger nogle af de amerikanske madkæder. 

Kuffertlåse

Det kan være en god idé at investere i en speciel kuffertlås af mærket "Travel Sentry", når I rejser til USA. Er jeres kufferter monteret med en sådan, kan lufthavnspersonalet i de amerikanske lufthavne åbne jeres kufferter uden at ødelægge hverken lås eller kuffert. Alternativt kan I lade være med at låse kufferterne, så I slipper for, at de amerikanske indrejsemyndigheder flår den op og ødelægger jeres baggage for at tjekke den.

Elektricitet

I USA er strømstyrken 110-120 volt. Derfor anbefaler vi, at I medbringer en egnet adapter hjemmefra.

Tidsforskel

USA er inddelt i 6 tidszoner og kan derfor variere med tidsforskellen i forhold til Danmark afhængig af, hvor i USA I opholder jer. Når kl. f.eks. er 14 i Danmark, er den 8 i New York, eller når den er 18 i Danmark, er den 9 i Los Angeles.

Eastern (østkysten inkl. Florida) -6 timer
Central (Chicago, Dallas, St. Louis) -7 timer
Mountain (Denver, Grand Canyon, Phoenix) -8 timer
Pacific (vestkysten) -9 timer
Alaska -10 timer
Hawaii -11 timer

Drikkepenge

I USA er det kutyme at give drikkepenge, når man modtager en ydelse som f.eks. servering, taxi-kørsel, tour-chauffører og lign. Typisk giver man mellem 12-18 % i drikkepenge - naturligvis alt efter betjeningen. Mange steder, som er godt besøgt af turister, er man begyndt at sætte drikkepenge på, så vær opmærksom på dette inden I tipper.

Drikkevand

Nogle steder kan I drikke vandet fra hanen, men det er altid en god idé at købe vand på flaske.

Åbningstider

Almindelig ekspeditionstid i banker er ca. kl. 9-15 mandag til fredag. Stormagasiner/malls har som regel åbent fra kl. 10-20 eller 21 mandag til lørdag og kl. 11-18 om søndagen. Supermarkeder har ofte åbent fra kl. 07-21 hver dag og mange har endvidere døgnåbent, så det er stort set muligt at handle, når I ønsker det.

shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg
shutterstock_152295734 Aerial view of Manhattan skyline at sunset, New York City.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os