Grand Canyon View
NEW YORK OG DET BEDSTE AF VESTEN
Se galleri

Program & kort

1

New York

3 nætter:

Storbyliv og shopping i byen der aldrig sover

2

San Francisco

3 nætter:

Hyggelig storby med en unik kant

3

Yosemite National Park

2 nætter:

Granitbjerge, vandfald og dybe skove med et rigt dyreliv

4

Death Valley

1 nat:

Solbagte bjerge og sandklitter på verdens varmeste sted

5

Bryce Canyon

3 nætter:

Spektakulær kløft med en labyrint af klippespir

6

Grand Canyon

2 nætter:

Nyd solnedgangen fra kanten af den dramatiske kløft

7

Las Vegas

1 nat:

Prøv lykken i USAs neonoplyste spilleby

Rejseplan

På denne rejse får I helt fantastiske oplevelser. Start rejsen med nogle fantastiske storbydage i New York. Her har I rig mulighed for at opleve lige det, som I gerne vil. Derefter går turen videre til USAs hyggeligste storby: San Francisco. Herefter venter der jer endnu flere storslåede oplevelser i fantastiske nationalparker. I kommer ikke til at kede jer. 

Rejsen kort

Først tilbringer I nogle spændende storbydage i New York. Derefter skal I på rundrejse til en række af de smukkeste nationalparker i det sydvestlige USA.

Her indleder I med et par dage i San Francisco, der flere gange er kåret til USA’s hyggeligste storby. Siden kører I vestpå til nationalparken Yosemite, der byder på spektakulære bjerglandskaber med brusende vandfald og mægtige skove. Nætterne tilbringes i gode stationære telte, og dagene går med at udforske naturen på cykel eller til fods. Gennem Death Valley til spillebyen Las Vegas, der rejser sig som et fatamorgana af ørkensandet.

Efter et par dage med shows, glitter og gøgl, venter der jer nye store naturoplevelser i nationalparkerne Bryce og Zion. Bedst som I tænker, nu bliver det ikke bedre eller større, finder I jer selv stående på kanten af verdens største kløft, Grand Canyon.

Fra København flyver I direkte med SAS til New York. Den letteste måde at komme ind til byen på er at tage en taxa. Så snup en vogn til hotellet, der ligger centralt på Manhattan. Her indlogeres I for tre nætter, hvilket giver jer to hele dage til at udforske New York, og der er nok at tage fat på.

Oplev skyskraberne på Manhattan og den nærmest elektriske stemning i byens gader. Gå en tur blandt fortravlede forretningsfolk på Wall Street, mærk den særlige stemning ved Ground Zero, tag til gospelkoncert i Harlem og oplev kunsten og historiens vingesus på nogle af verdens bedste museer.

I kan også gå på opdagelse blandt de rige og berømte ad det eksklusive strøg, 5th Avenue, udforske New Yorks Chinatown og nyde en gang frisklavet pasta i Little Italy. Tag båden ud til Frihedsgudinden og få historien om byens første immigranter på Ellis Island. Slap af med en kop kaffe og en sandwich i Central Park med udsigt til parkens liv og skyskraberne, der tårner sig op over trækronerne. Når I har samlet nye kræfter, kan I altid vurdere, om det nu er tid til shopping eller yderligere sightseeing.

Hvis I får brug for at få overblik over herlighederne, kan I altid tage turen op til toppen af Empire State Building og nyde synet af Manhattan, der ligger for jeres fødder. Selv når mørket falder på, er der fuld fart på New York; slå for eksempel et smut forbi Times Square, der altid syder af liv i neonlysets skær, eller køb billetter til et af de stort opsatte shows på Broadway.

Når sulten melder sig, kan I forkæle smagsløgene på en af byens utallige gourmetrestauranter, eller I kan sætte jer til rette ved disken på en ægte amerikansk diner og slå en snak af med de lokale. Denne by har noget for alle. Men det kan være svært at nå det hele.

Tag en taxa til lufthavnen. Nu er turen inde til at rejse videre mod San Francisco på USA’s vestkyst.

Her ankommer I allerede samme eftermiddag på grund af tidsforskellen. Fra lufthavnen er det let at tage en taxi til hotellet, der ligger centralt i det såkaldte SOMA-kvarter (South of Market Street). Dette er et hyggeligt område med masser af museer, butikker, restauranter og caféer. Er I friske, kan eventyret i San Francisco begynde allerede nu: Tag en sporvogn og indtag frisindets hovedstad.

San Francisco ligger på stejle skråninger med udsigt til San Francisco Bay og Stillehavet. Her har I to hele dage til at udforske byen, der er en af de hyggeligste i USA.

Byen har masser at byde på. Tag for eksempel et kig på byens vartegn over dem alle: Golden Gate Bridge. I kan gøre turen til fods eller på cykel. Er der tid, så nyd frokosten på modsatte side, i hyggelige Sausalito, hvor Otis Reddings "Sitting on the dock of the bay" blev til. Herfra er der udsigt til endnu et vartegn, fængselsøen Alcatraz, som også kalder på et besøg.

Giv jer også tid til at slentre gennem byens gader og oplev butikkerne omkring Union Square, søløverne ved Pier 39 og den snørkledes Lombard Street, som oser af sjæl og charme. 

Få mere inspiration til opholdet i vores guide til San Francisco, som er fuld af forslag til oplevelser.

 

Denne morgen henter I jeres lejebil og kører over Bay Bridge mod byen Oakland. Fortsæt herfra gennem opdyrkede landskaber og småbyer mod Yosemite National Park, der er en af USA's mest berømte og populære nationalparker. Hvorfor vil stå helt klart for jer, hvis I tager køreturen op til udsigtspunktet Glacier Point. Her, ca. 1.000 lodrette meter over Yosemite-dalen, belønnes I med en betagende udsigt over Yosemites største seværdigheder.

Og det er bare at kaste sig ud det. I kan leje cykler eller blot følge en af det mange vandrestier.

 
Hen på eftermiddagen fortsætter I til hotellet i Oakhurst, som ligger ved den sydlige indgang til nationalparken.

Næste dag venter en hel dag med storslåede naturoplevelser i Yosemites skovklædte klippelandskaber. Det er værd at starte tidligt fra hotellet, så I ankommer til parken fra morgenstunden. Allerede på vejen ind til Yosemite Village kører I langs Merced-floden gennem frodige landskaber. Overvej at tage på en af de mange vandreture, der udgår fra Yosemite Village. Der er ture af meget forskellig længde og sværhedsgrad, og de byder alle på store naturoplevelser. Et godt bud kunne være ”The Mist Trail”, der fører gennem varierede landskaber forbi Vernal Falls og Nevada Falls. Husk også at holde øje med bevægelser ved floden og mellem træerne, for i Yosemite kan man både opleve bjørne og rovfugle. 

Parken er godt skiltet, så det er nemt at finde vej. Personalet i parken, de såkaldte rangers, er desuden behjælpelige.

Se også vores guide til Yosemite National Park og få mere inspiration til rejsen til USA.

Landskaberne ændrer tydeligt karakter, når I forlader Yosemite-området og sætter kursen mod ørkenen og Death Valley. Snart tynder det ud i træerne, og landskabet bliver fladere og mere goldt. Køreturen gennem ”Dødens Dal” er en stor naturoplevelse med smukke ørkenbjerge, klippekløfter, enorme sandklitter og solbagte saltsletter. Lidt overraskende for de fleste, så er der et ganske rigt dyre- og planteliv i Death Valley. Til gengæld har menneskene haft svært ved at finde sig til rette i dalen, hvor det kan blive op til 50 grader varmt på en god sommerdag.

Rundt om i området vidner spøgelsesbyer og forladte huse om knuste nybyggerdrømme og et ubeskriveligt hårdt liv i de nådesløse omgivelser. Alligevel viser arkæologiske levn, at Shoshone-indianerne formåede at leve i disse stenede landskaber, længe før de hvide mennesker meldte deres ankomst og gav området sit ildevarslende navn.
Men med opfindelsen af biler, aircondition og køleskabe er livet i Death Valley dog blevet betydeligt lettere, og I overnatter denne aften på Furnace Creek Ranch – hvis navn i øvrigt betyder ”Gården ved Bageovnsbækken”.

Temperaturerne er behagelige i Death Valley ved daggry, og det bløde morgenlys kaster et nærmest gyldent skær over ørkenlandskaberne. Så det er bestemt værd at stå tidligt op. Forude venter en flot, men også lang dag på landevejen. I sætter nu kurs mod to af de flotteste nationalparker i det sydvestlige USA; Bryce Canyon National Park og Zion National Park.

Vel fremme indlogeres I for 3 nætter på hotel i Bryce. Det giver jer to hele dage til at opleve nationalparkerne Zion og Bryce Canyon, der byder på smukke og meget forskellige landskaber.


Foto: Smukke Bryce National Park

Sæt en dag af til at opleve Zion National Park. Provianter eventuelt hos købmanden i Springdale, så I har lidt mad og drikke med i rygsækken på dagens udflugt ind i Zion National Park. Overvej at efterlade bilen i Springdale, der ligger lige syd for indgangen til Zion National Park. Hop på en af nationalparkens gratis shuttlebusser. De kører fra midten af marts til slut oktober i fast pendulfart hver 10-15 minutter, og stopper flere steder ad Zion Canyon Scenic Drive, hvorfra der er udgår et væld af fine vandreture.

I Zion National Park kan I tage på vandretur gennem dybe, skovklædte dale, hvor stierne bugter sig mellem gule og rustrøde bjerge. Den kontrast, der er mellem den grønne dalbund og de gul-røde bjerge, er ubeskriveligt smuk. Og vandreturene sikrer, at I får det bedste med.

Vandreture for alle

Vi holder særligt af et par af de lettere, men meget spektakulære vandreture. The Zion Narrows Riverside Walk er en vandretur på blot 3-3,5 kilometer. Men det er en flot tur, hvor I følger floden ind mellem bjergene, der tårner sig op over jer på begge sider.


Foto: The Narrows i Zion

Er det en varm dag, kan I hive sko og sokker af og køle fødderne af i floden. En anden fin vandretur er Emerald Pools Trail, der tager sin begyndelse ved Zion Lodge og fører jer gennem et fantastisk natursceneri med vandfald og smukke udsigtspunkter til de små søer, kaldet Emerald Pools. En rigtig fin tur på ca. 3,5 kilometer.

Brug dagen på at besøge Bryce Canyon National Park. Her er landskabet fuldstændig anderledes, end det I oplevede i Zion i går. Bryce Canyon er nærmest et eventyrlandskab, hvor tusindvis af røde, orange og lyserøde klippespir står som en mægtig forstenet skov på bunden af en klippekløft. Det landskab må I ikke gå glip af.

Tag afsted om morgenen. Det er som regel altid det bedste tidspunkt at opleve nationalparkerne. Der er færre mennesker, og der er ikke så varmt, som der kan blive op ad eftermiddagen i sommermånederne. Hvis I virkelig er morgenfriske, så vil I elske solopgangen ved Bryce Point, hvor I har fri udsigt til et hav af røde klippespir.


Foto: Solopgang over klippespirene i Bryce.

Stemningsfulde morgener og flotte vandreture

Morgenstemningen i Bryce Canyon National Park er noget ganske særligt. Er I tidligt ude, vil I ofte have stierne for jer selv. Og der er nogle virkeligt flotte vandreture. En af vore absolutte favoritter er Navajo Loop & Queens Garden Trail. Det er en relativt let tur på ca. 4,5 kilometer. Den bringer jer ned i bunden af kløften, hvor I går rundt i denne skov af røde og orange klippespir, inden I ender i Queens Garden, hvor I belønnes med udsigten til et parkens smukkeste områder.


Foto: Navajo Loop er en fantastisk flot vandrerute.

Prøv Peek-A-Boo Loop Trail eller Fairyland Loop Trail

To andre meget anbefalelsesværdige vandreture er Peek-A-Boo Loop Trail og Fairyland Loop Trail. Førstnævnte er en af de lidt mere strabadserende ture. Den er på knap 9 kilometer, og det går både op og ned. Til gengæld bliver I rigeligt belønnet med smukke landskaber. Fairyland Loop er lidt i samme kategori. Turen er på lige knap 13 kilometer gennem et kuperet og magisk klippelandskab, som man synes at have for sig selv. Hvis I tager på den tur, så regn med, at I skal bruge 4-5 timer.

Det kan være svært helt at slippe dette fascinerende natursceneri igen, det er som om, at det ændrer karakter i løbet af dagen, hvor solens vandring hen over himlen får klippelandskabet til at skifte farve fra gul, over orange til koralrød som dagen skrider frem.

Læs mere om naturoplevelserne i Bryce Canyon National Park.

(Furnace Creek – Bryce Canyon – ca. 600 km – køretid ca. 6 timer og 10 minutter)

Forlad Bryce om morgenen og sæt kursen sydover. Dagens køretur byder på flere fantastiske naturoplevelser, som I bør tage jer tid til. Det gør ikke noget, at I kommer lidt sent frem til Grand Canyon. I har to nætter på et hotel, der ligger i gåafstand fra Grand Canyons sydlige klippekant kaldet South Rim, så I skal nok få set Grand Canyon i både solopgang og solnedgang – og alle timerne derimellem.

Første stop kunne være Lower Antelope Canyon, der er en eventyrlig smuk klippeslugt. Et trappesystem fører jer ned i slugten, der visse steder er så smal, at I kan røre begge klippevægge på samme tid. De bølgende, rustrøde klippevægge er formet af vind og vand gennem tusindvis af år, og solen kaster sine stråler ned gennem sprækkerne højt, højt oppe. Det er en fantastisk oplevelse.


Foto: Lower Antelope Canyon.

Husk at stoppe ved Horse Shoe Bend

Spis frokost i byen Page eller på Lake Powell Resort, hvor I har udsigt til Lake Powell. Når I er klar til at fortsætte, så gør eventuelt et fotostop ved Glen Canyon Dam. Et sted I ikke må snyde jer selv for er Horse Shoe Bend. Omkring 10 minutter syd for Page ad Rute 89 dukker der en P-plads op. Det er muligt, at der ikke holder ret mange biler, men det skal I ikke lade jer narre af. Guldet venter for enden af en kort vandresti. Følg den i ca. 15 minutter, så får I belønningen. I har fri udsigt til Horse Shoe Bend. Dybt nede kan I se Coloradofloden, der bugter sig som en hestesko gennem et mageløst bjerglandskab.


Foto: Horse Shoe Bend.

Se solen stå op og gå ned over Grand Canyon

Sen eftermiddag når I frem til hotellet, der ligger ved Grand Canyons South Rim. Faktisk ligger det så tæt på afgrunden til en af verdens største klippekløfter, at I kan gå derhen. Her indlogeres I for 2 nætter, og det giver jer en hel dag til at opleve det spektakulære natursceneri.
Det er svært at forestille sig Grand Canyons gigantiske dimensioner, før I står ved Grand Canyons sydlige kant, kaldet South Rim. Selv når I står der på kanten til den 450 kilometer lange og afgrundsdybe kløft er det så stort, at det er svært at fatte.

I har heldigvis en hel dag til at opleve Grand Canyon og lade det imponerende natursceneri synke ind. Og glæd jer til at nyde farvespillet, der ændrer sig i kløften, som dagen skrider frem. Særlig smuk er Grand Canyon omkring solnedgang og solopgang, hvor det røde landskab gløder i gyldne nuancer. Og med 2 nætter ved Grand Canyon kan I få begge dele med.


Foto: Grand Canyons fantastiske landskab ved solnedgang.

Oplevelser ved Grand Canyon

Der er flere gode vandreture langs kløften, og med bilen til rådighed kan I lægge menneskemængderne bag jer og køre ud til mere isolerede dele af parken. Husk at proviantere lidt, inden I begiver jer ud på stierne. Der bliver varmt om sommeren, så det er vigtigt både at have mad og drikke med.

Hvis I holder af at være aktive, men gerne vil have lidt afveksling fra vandreturene, så overvej at leje cykler eller tage med på en guidet cykeltur. Og skal den have hele armen så overvej en helikoptertur ind i Grand Canyon. Det er en oplevelse for livet.

Læs Check Point Travels artikel om Grand Canyon her.

(Bryce – Page – ca. 230 km – køretid ca. 3 timer)

(Lake Powell – Grand Canyon – ca. 225 km – køretid ca. 3 timer)

Hvis Ikke I har set solen stå op over Grand Canyon, så er der næppe en bedre måde at begynde dagen på. I dag går turen til Las Vegas. På vejen kan I overveje at stoppe ved den enorme Hoover Dam, der er ingeniørmæssig bedrift af de store. Dæmningen kommer lige før I når Las Vegas.


Foto: Hoover Dam.

I indlogeres på hotel i hjertet af Las Vegas og har derfor let adgang til byens restauranter, shows og den berømte hovedgade, The Strip. Her ligger de legendariske kasinoer Golden Nugget og Flamingo, der grundlagde Las Vegas' renommé som verdens mest berømte spilleby. Og her de allerstørste amerikanske musikere og entertainere stået på scenen: Dean Martin, Liza Minelli, Frank Sinatra, Elvis, The Rat Pack, Johnny Cash og mange, mange flere.


Foto: Luxor Hotel i Las Vegas.

Oplev et show i Las Vegas

I dag er der andre navne på plakaten i Las Vegas. I kan opleve musikere som Elton John, Metallica, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Jay-Z og Fleetwood Mac. Der stort opsatte musicals og de vildeste trylleshows med David Copperfield og makkerparret Penn & Teller, og så er der forestillinger, der ikke lader sig sætte i bås som Cirque du Soleil og Blue Man Group. Der er alt det, I overhovedet kan forestille – og lidt til. Så hvis Las Vegas skal være en finale med et brag, så er der alle muligheder. Det er dog en god idé at bestille billetterne på nettet i god tid før afrejsen til USA.

Underholdning på alle tider af døgnet

Las Vegas er fascinerende. Byen er i fuld gang på alle tider af døgnet, men det er især efter solnedgang, at Las Vegas virkelig vågner op til dåd. Når mørket sænker sig over ørkenen, tændes byens lys og forvandler byen til et gigantisk, funklende lysshow. Og som om det ikke er nok, så ruller de store hoteller og casinoer showet ud på gaden med drabelige sørøverslag, ildspyende vulkanudbrud, romerske legionærer og dansere, der skal lokke folk indenfor til aftenens forestillinger. Underholdningen på The Strip kender ingen grænser.

Tag på restaurant eller casino

Find en god restaurant, køb billet til en koncert eller til et af byens fantastiske shows, eller prøv lykken på de flotte kasinoer. Selv hvis I ikke ønsker at spille, er det alligevel værd at kigge forbi et kasino eller to for at nyde den fantasifulde indretning og arkitektur. Hvor ellers kan man besøge Venedig, det gamle Egypten, Cæsars palads og Eiffeltårnet inden for få timer? Det er også værd at tage opstilling foran Hotel Bellagio, hvis oplyste dansende springvand er en oplevelse ud over det sædvanlige.


Foto: Selj i gondol på "The Venetian".

Læs mere om byens seværdigheder og shows i Check Point Travels guide til Las Vegas.

(Grand Canyon – Hoover Dam – Las Vegas – ca. 450 km – køretid ca.4,5 timer)

I har god tid i dag. I skal først afsted fra Las Vegas hen på eftermiddagen, og lufthavnen ligger nærmest midt i byen. Bare 10 minutters kørsel fra hotellet. I afleverer udlejningsbilen i lufthavnen, og snart efter er I på vej med flyet hjem til Danmark.

Bemærk venligst at distancer og køretid er cirka-angivelser eksklusiv sightseeing og stop undervejs.

Så er I retur i Danmark efter en fantastisk tur til USA med storbyer som New York, San Francisco og Las Vegas, en perlerække af landets flotteste nationalparker og flotte køreture.

New York og det bedste af vesten

  • Spændende storbydage i New York
  • Nyd San Francisco og cykel over Golden Gate
  • Bo i teltlejr omgivet af bjerge og skove i Yosemite
  • Oplev Las Vegas, Bryce Canyon og Zion N.P.
  • Stå på kanten af det mægtige Grand Canyon
  • Inkl. flyrejse, 15 overnatninger og billeje

17 dage fra kr. 8.600,-

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodedec - okt / 2021 - 2022
2 voksne Pris per person.
2 voksne, 2 børn Pris per person.
Rejseperiode 01. november 2021 - 31. december 2021
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 14.500
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 9.400
Rejseperiode 1. januar 2022 - 28. februar 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 13.000
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 8.600
Rejseperiode 01. marts 2022 - 31. marts 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 15.400
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 10.200
Rejseperiode 1. april 2022 - 20. juni 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 17.000
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 11.000
Rejseperiode 21. juni 2022 - 15. august 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 17.500
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 11.300
Rejseperiode 16. august 2022 - 31. august 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 17.000
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 11.000
Rejseperiode 1. september 2022 - 31. oktober 2022
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 17.700
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 11.400
Rejseperiode Senere afrejse
Pris pr. person ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
shutterstock_98323529 SAN FRANCISCO -  a ride in a cable car.jpg
shutterstock_122298169 Yosemite waterfall.jpg
shutterstock_128950319 Yosemite Waterfalls behind Sequoias in Yosemite National Park,California.jpg
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os