Vietnam-desktop.jpg (1)
Rejser til Vietnam
Mekong delta, Can Tho, Vietnam  shutterstock_74636878.jpg
shutterstock_125079869 HANOI, VIETNAM - APRIL 21 Unidentified flower vendor at the flower small market on April 21, 2012 in Hanoi, Vietnam..jpg
shutterstock_188298236 HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
Vietnam-desktop.jpg
LungPhin_5576.JPG

Praktisk information om pas, visum mm

Det praktiske

At rejse til nye lande er både spændende og lærerigt. Men de bedste rejser får man oftest, hvis man har undersøgt lidt om landet hjemmefra. Vi har derfor samlet de bedste Vietnam rejsetips herunder.

Vi kan også altid anbefale at erhverve en Lonely Planet eller Turen går til Vietnam, som en ekstra rejseguide i Vietnam. På den måde vil I også altid have et opslagsværk ved hånden med de vigtigste Vietnam fakta. 

Valuta og prisniveau i Vietnam

Møntfoden i Vietnam er Dong og forkortes D. Se Dongens aktuelle kurs.

Priserne i Vietnam er meget lavere end i Danmark, og I kan let finde et måltid mad til under halvdelen af, hvad I kan herhjemme. 

Vietnam visa

For at rejse ind i Vietnam skal I have et gyldigt pas. Dette gælder også for børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Danske statsborgere behøver ikke et visum til Vietnam, så længe rejsens varighed ikke overskrider 15 dage.  Rejser af længere varighed end 15 dage kræver e-visum, som I kan søge her. Yderligere information vedr. pas- og visumregler kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Prisen for et e-visum til Vietnam er 25USD, svarende til ca. 155 kr.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at I tegner en rejseforsikring. Vi er gerne behjælpelig med at tegne den rigtige forsikring. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Vaccinationer til Vietnam

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder
du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Kreditkort

Internationale kreditkort kan I bruge mange steder i Vietnam. Dog vil I opleve, at mange mindre butikker og kiosker ikke tager imod kreditkort. Det samme gælder markedsboder og taxaer. Derfor bør I hæve nogle kontanter til småkøb undervejs. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker.

Elektricitet og mobiltelefoni

I Vietnam er strømstyrken 220 volt, ligesom i Danmark. Normalt er stikkene som i Danmark, men til tider kan der være forskellige typer. Det er derfor en god idé at medbringe et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem. Vær forberedt på, at der nogle steder er dårlig dækning på mobiltelefonen. Der findes efterhånden mange internetcaféer de fleste steder i Vietnam, dog skal I være forberedt på, at forbindelsen ikke altid er lige god.

Lokal transport

Der er gode transportmuligheder i Vietnam. Mange steder holder der cycloer, som nemt kan hyres på gaden. Vietnam har mange taxaer i de større byer, og det er nemt at hyre dem på gaden. Vi anbefaler at aftale en pris, inden turen begynder, i så fald at taxaen ikke kører med taxameter. Desuden har Vietnam har et veludviklet bus- og togsystem og findes i stort set alle byer.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Vietnam. Drikkepenge til lokalguider og chauffører er ikke inkluderet i rejsens pris. Taxachauffører og tjenere regner med 10-15 % i drikkepenge. Er drikkepengesystemet organiseret, vil det fremgå af regningen, at der er lagt 10-15 % service charge på den. Drikkepenge til stuepigerne på hotellet er også velset og lægges under hovedpuden.

Tidsforskel

Vietnam er 5 eller 6 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Vietnam, skal I huske at dække både knæ og skuldre til – lange bukser eller lang nederdel og skjorte eller langærmet trøje anbefales. Før I besøger et tempel, en moske eller et privat hjem tages skoene af. Husk endvidere at I skal holde fodsålerne væk fra andre mennesker eller helligdomme. 

Old Town, Hoi An, Vietnam  shutterstock_53921464.jpg
Mu Cang Chai - Vietnam Growing rice on terraced fields in Hoang Su Phi - Ha Giang - Vietnam (1).jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os