Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 433413835
Colosseum

10 seværdigheder i Rom

Rom er et skatkammer af fantastiske oplevelser og listen af ting man skal opleve i Rom er næsten uendelig. Herunder finder I vores anbefalinger til de 10 vigtigste ting man må opleve i Rom. Ens for mange af disse oplevelser er at man kan købe udflugter og audioguides til mange af seværdighederne. Det kan klart anbefales at man tager med på guidede ture, hvis man er interesseret i at få mere at vide om stederne man besøger.  

1. Colosseum

Colosseum er er noget man skal opleve når man er i Rom. Det gamle amfiteater er nok et af Rom mest genkendelige vartegn, det med god grund. Det kan anbefales at man køber en entrebillet til at komme ind og opleve stemningen og historien bag om Colosseum.  Hvis man er ude at gå en tur om aftenen i Roms gader kan det anbefales at gå omkring Colosseum og se den oplyst. 

2. Peters kirken

Peterskirken af et imponerende byggeri og pladsen foran kirken er ikke mindst lige så imponerende. Det er muligt at kommer op på taget af kirken og se udsigten, det er en fantastisk oplevelse da der ikke er noget byggeri der må være højere end kirken og derfor kan man ubesværet se ud over hele byen. Kom gerne tidligt på dagen eller sent på eftermiddagen for at undgå for meget ventetid.

3. Pantheon

Pantheon er et gammelt Romersk tempel hvor man tilbad alle guder i det gamle Romerske trossamfund. I dag er det en katolsk kirke. Bygningen er ca. 2000 år gammel og man oplever den i dag stort set som de gamle romere ville have oplevet den.

4. Trevi fontænen

Trevi fontænen er vel nok et af de mest berømte springvand i verden. Springvandet ligger inde midt i byen og er et fantastisk skue. Gå en tur forbi om aftenen hvor springvandet er oplyst- omkring Trevi fontænen ligger der et utal af gelateria’s hvor man kan købe en fantastisk is som varmt kan anbefales når man alligevel er i området.

5. Vatikan musset

Vatikan museet er verden største museum og er man kunst og historie interesseret er det et fantastisk stop. Vi anbefaler på det kraftigste at man køber en guidet tur på museet da det er så stort, at man kan have svært ved at udpege hvad der er vigtigt at se på sit visit.   

6. Forum Romanum

Det gamle centrum i byen, beliggende ved siden af Colosseum ligger dette store udgravningsområde hvor man kan gå på opdagelse i ruinerne og haverne af det gamle Rom. Vær opmærksom på at dette er et kuperet område og man skal have gode sko på inden man begiver sig ind på området.

7. Piazza Navona

Piazza Navona er et kunstnerisk åndehul midt i rom. Pladsen er fantastisk flot især på grund af de flotte springvand og gamle paladser der ligger rundt om pladsen. Man finder også mange gadekunstnere der sidder her og udstiller deres kunst.  Rundt om pladsen findes der mange spisesteder, det er dyre restaurationer som ikke nødvendigvis serverer den bedste mad.

8. Sixtinske kapel

Det Sixtinske Kapel er vel nok mest kendt på grund af loftsmaleriet af Michelangelo. Kapellet er for den kunstinteresserede en oplevelse man ikke må gå glip af, selv for de som ikke eller interesserer sig for billedkunst ville her sætte pris på det grandiose væg og loftsmaleri. 

9. Den spanske Trappe

Trappen der forbinder ”den spanske plads” med kirken Trinita dei Monti er et stemningsfuldt område, for enden af trappen finder man en fantastisk fontæne udført af Bernini og er et yndet sted at tage flotte billeder. 

10. Castel Sant 'Angelo

På vej mod Vatikanstaten finder man Castel Sant ‘Angelo, dette er et gammelt mausoleum som senere blev lavet om til en fæstning paverne brugte. I dag er det et museum hvor man kan komme tættere på historien omkring bygningen og pavernes liv i middelalderen.