Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 433413835
Guide til Rom Få inspiration til din næste rejse til Rom

10 seværdigheder i Rom

Rom er et skatkammer af fantastiske oplevelser. Listen af ting man skal opleve i Rom er næsten uendelig.

Herunder finder I vores anbefalinger til de 10 vigtigste ting I må opleve i Rom. Ens for mange af disse oplevelser er, at I kan købe udflugter og audioguides til mange af seværdighederne. Det kan klart anbefales, at I tager med på guidede ture, hvis I er interesseret i at få mere at vide om stederne I besøger.  

1. Colosseum

Colosseum er er noget I skal opleve, når I er i Rom. Det gamle amfiteater er nok et af Rom mest genkendelige vartegn, og det med god grund. Vi anbefaler, at I køber en entrebillet til at komme ind og opleve stemningen og historien bag om Colosseum.  Hvis I er ude at gå en tur om aftenen i Roms gader så gå omkring Colosseum og se den oplyst. Det er et utroligt smukt syn. 

Læs mere om Colosseum her!

Shutterstock 433413835

2. Peterskirken

Peterskirken af et imponerende byggeri og pladsen foran kirken er ikke mindst lige så imponerende. Det er muligt at kommer op på taget af kirken og se udsigten. Det er en fantastisk oplevelse, da der ikke er noget byggeri, der må være højere end kirken, og derfor kan man ubesværet se ud over hele byen. Kom gerne tidligt på dagen eller sent på eftermiddagen for at undgå for meget ventetid.

Læs mere om Peterskirken her!

0D

3. Pantheon

Pantheon er et gammelt Romersk tempel, hvor man tilbad alle guder i det gamle Romerske trossamfund. I dag er det en katolsk kirke. Bygningen er ca. 2000 år gammel, og man ser den i dag på næsten samme måde, som de gamle romere ville have oplevet den.

Læs mere om Panteon her!

Det 2.000 år gamle Pantheon er et must på en tur til Rom

4. Trevi fontænen

Trevi fontænen er vel nok et af de mest berømte springvand i verden. Springvandet ligger inde midt i byen og er et fantastisk skue. Gå gerne en tur forbi om aftenen, hvor springvandet er oplyst og næsten ser endnu smukkere ud end i dagslys. 

Omkring Trevi fontænen ligger der et utal af gelateria’s, hvor I kan købe helt fantastisk is. Det kan vi varmt anbefale. 

Læs mere om Trevi fontænen her!

Shutterstock 1025209204

5. Vatikanmuseet

Vatikanmuseet er verdens største museum, og er I kunst- og historieinteresseret, er det et fantastisk stop. Vi anbefaler på det kraftigste, at I køber en guidet tur på museet, da det er så stort, at I kan have svært ved at udpege, hvad der er vigtigt at se.   

Læs mere om Vatikanmuseet her!

Shutterstock 1218983827

6. Forum Romanum

Det gamle centrum i byen beliggende ved siden af Colosseum ligger dette store udgravningsområde, hvor I kan gå på opdagelse i ruinerne og haverne af det gamle Rom. Vær opmærksom på at dette er et kuperet område, og I skal have gode sko på inden I begiver jer ind på området.

Læs mere om Forum Romanum her!

Shutterstock 316881665

7. Piazza Navona

Piazza Navona er et kunstnerisk åndehul midt i Rom. Pladsen er fantastisk flot især på grund af de flotte springvand og gamle paladser, der ligger rundt om pladsen. Man finder også mange gadekunstnere, der sidder her og udstiller deres kunst. Rundt om pladsen findes der mange spisesteder, men det er dyre restaurationer, der ikke nødvendigvis serverer den bedste mad.

Læs mere om Piazza Navona her!

Piazza Navona 1920X1080

8. Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er vel nok mest kendt på grund af loftsmaleriet af Michelangelo. Kapellet er en oplevelse, I ikke må snyde jer selv for. Selv de som ikke interesserer sig for kunst vil blive fascineret af det grandiose væg- og loftsmaleri. 

Læs mere om det Sixtinske Kapel her!

Det Sixtinske Kapel Flickr

9. Den Spanske Trappe

Trappen, der forbinder ”den spanske plads” med kirken Trinita dei Monti, er et stemningsfuldt område. For enden af trappen finder man en fantastisk fontæne udført af Bernini, og er et yndet sted at tage flotte billeder. 

Læs mere om den spanske trappe her!

F0f6f740 Lm 3649 1648Edc46dc

10. Castel Sant 'Angelo

På vej mod Vatikanstaten finder man Castel Sant ‘Angelo, dette er et gammelt mausoleum som senere blev lavet om til en fæstning paverne brugte. I dag er det et museum, hvor man kan komme tættere på historien omkring bygningen og pavernes liv i middelalderen.

Læs mere om Castel Sankt'Angelo her!

Shutterstock 1069626692