Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +

3 skønne vandreture på Seychellerne

Seychellerne er et tropisk ø-paradis uden lige. Strandene her er fantastiske, og den afslappede ø-kultur er uforlignelig. Men den frodige natur er også et kapitel for sig selv, og på de eksotiske øer findes der mange muligheder for spændende vandreture gennem regnskov og klippelandskaber. Her kan I se vores top 3 over vandremuligheder på Seychellerne. 

MFI.jpg

 

Af MATHIAS FISCHER
Rejse-specialist hos 
Check Point Travel

1 - Dans Gallas Trail - Mahé

UDSIGT - Udsigt over Victoria fra Dan Gallas Trail.

Sværhedsgrad: Medium

Dans Gallas Trail er en af vores yndlings-vandreruter på Seychellerne. Noget af det fantastiske ved netop denne vandretur er, at I her kan nyde udsigten over både øst- og vestkysten af Mahé - samt til hovedstaden Victoria.  

Vandreruten starter ved Le Niol road, overfor det sidste busstop. Herfra vandrer I cirka 2,9 kilometer (omkring 1 time og 15 minutter). Over de små 3 kilometer stiger terrænet et par hundrede meter. Vi anbefaler, at I benytter passende fodtøj, da der kan være vådt og glat nogen steder. 

Undervejs på turen ser I et væld af sjældne planter i et frodigt regnskovsmiljø. Det første udsigtspunkt kommer på jeres venstre hånd. Her ser I udover Beauvallon-området og bugterne i nordvest. 

Herfra drejer I til højre og følger stien. Undervejs bliver I belønnet med flere udsigtsposter over den smukke vestkyst.

Hold godt øje med gamle stenmure bygget i det 19. århundrede. I denne periode kom en gruppe etiopiere (kendt som "Gallas") til Seychellerne og slog sig ned i området efter at have undsluppet arabiske skibe - ved hjælp fra den britiske flåde.

Store granitklipper dækket af grønne planter og høje kaneltræer omgiver jer nu. Det går opad, og der kan være lidt glat, men det er spændende at gå rundt i den tætte beplantning. Mod slutningen af ruten får I et god udsigt over Victoria og havneområdet af byen. Vandreruten slutter på en sten- og cementforhøjning, hvor I kan puste lidt ud og nyde den friske havbrise, inden turen går ned igen.

OBS: Vi anbefaler, at I starter vandreturen om morgenen for at få den bedste udsigt over øen og kysterne, inden skyer sommetider ruller ind senere på dagen. 

shutterstock_741791371 Dans Gallas.jpg
shutterstock_741781051 dans gallas.jpg

Kom på vandreture på Seychellerne

Drømmer I om at besøge Seychellerne og udforske den fantastiske natur, så se nærmere på mulighederne her:

Rejser til Seychellerne

2 - Copolia Trail - Mahé

shutterstock_224570974 View from Mount Copolia to the north of Mahe, Seychelles with the capital Victoria in the foreground.jpg

Sværhedsgrad: Let

Endnu en vandretur på Mahé - denne lidt lettere og kortere end Dans Gallas. Copolia Trail vandreruten er cirka 1,6 kilometer, og det vil tage cirka 45 minutter.

Copolia Trail er populær blandt de lokale. Ruten fører til et klippeplateau med panoramaudsigt over østkysten. 

Ruten begynder ved Sans-Souci road ved et stort hvidt trompettræ, der er kendt for sine hvide og lyserøde blomster. Det går let op og ned gennem små slugter og klippeforhøjninger. Et par hundrede meter inde på stien begynder der at komme store granitblokke på begge sider. Her er det ret stejlt - et fint sted at tage en lille pause og se nærmere på de frodige bregner, der bevogter den snævre passage. 

Nogle hundrede meter længere fremme kommer I til et mere åbent område med rå klipper og sparsom bevoksning. Her skal I opad en stejl metalstige for at komme til vandreturens højeste punkt. Gå ud i solen på granitplateauet og se udover Mahés vestkyst og de omkringliggende "bjergtoppe". 

Udforsk granitklipperne, men pas på sprækkerne mellem dem. Her kan I også se nærmere på sjældne planter, der vokser her i højderne. Det gælder blandt andet kødædende planter som pitcher-planten, der kun findes på Seychellerne og lever af små insekter, som den fanger i en kandelignende blomstertragt.

Når I har nydt udsigten, går turen samme vej tilbage. Pas på, hvis det har regnet, da klipperne kan blive glatte.  

shutterstock_752115922 mount Copolia.jpg
shutterstock_1018174654 Copolia trail jungle and rocks.jpg

3 - Vallée de Mai - Praslin

325_IMG28 Woman & Waterfall Valle De Mai_3872x2592.jpg

Sværhedsgrad: Let

På Praslin, som I blandt andet besøger på vores Øhop på Seychellerne, er naturen også fantastisk. Her er flere muligheder for smukke vandreture, og en af vores favoritter er dem, der foregår i Vallée de Mai-regnskoven. 

Her er flere forskellige muligheder for kortere ruter mellem 1 og 2 kilometer, og fælles for dem alle er, at de er ganske lette. Bemærk at det koster omkring 26 Euro per person at komme ind i Vallée de Mai-området, der i 1960 blev gjort til et fredet naturreservat.  

Gå på opdagelse langs afmærkede stier i den 20 hektar store regnskov, der er et spændende eksempel på øernes store biodiversitet. 

Her kan I blandt andet se coco de mer-træer, der er endemiske for Praslin, og som er kendte for deres enorme dobbelte kokosnødder (the love nut), der er verdens største frø. Det er på grund af coco de mer-træet, at Vallée de Mai i 1983 blev udnævnt til kulturel verdensarv af UNESCO. 

Udover de berømte træer og kokosnødder kan I her få en fornemmelse af, hvordan regnskov så ud for millioner af år siden, da skoven her er utroligt velbevaret. 

Her findes mange unikke planter, og så lever den sky sorte papegøje her. Den findes kun på Seychellerne. 

Skal I have det fulde udbytte af jeres besøg i Vallée de Mai, kan det anbefales at hyre en stedkendt lokalguide.  

Bureauchef, Henrik Særmark-Thomsen, besøgte Vallée de Mai, da han var på Seychellerne for at inspicere hoteller. Han var meget imponeret. 

Tag til Seychellerne

Besøg Seychellerne og få mulighed for at udforske smuk natur i tropiske omgivelser. Her er et par af vores rejser til Seychellerne

shutterstock_532000621.jpg

10

dage

POPULÆR REJSE!

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Badeferie på Seychellerne
 • Ophold på stemningsfuldt mini-hotel
 • Værelser med havudsigt
 • Skøn isoleret strand
 • Autentisk creolsk stemning
 • Gratis lån af kajak og snorkeludstyr
 • Landsbybesøg og regnskov

kr. 12.050

Fra kr. 11.450

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
øhopsey-desktop_ny_650x1800.jpg

15

dage

FLYV BILLIGT FRA HAMBORG

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Øhop på Seychellerne
 • Oplev tre vidt forskellige øer
 • Ophold på tre stemningsfulde mini-hoteller
 • Nyd øernes smukke strande
 • Tag på snorkeltur og oplev livet i havet
 • Udforsk regnskoven på Mahé og Praslin
 • Mød kæmpeskildpadderne på Ile de Curieuse

Fra kr. 18.450

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
IMG_0007.jpg

FORKÆLELSE

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Luksus-øhop på Seychellerne
 • Oplev tre vidt forskellige øer
 • Bo på tre skønne boutiquehoteller
 • Nyd livet på de fantastiske strande
 • Tag på snorkeltur og oplev livet i havet
 • Udforsk regnskoven på Mahé og Praslin
 • Mød kæmpeskildpadderne på Ile de Curieuse
Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.
Morten.jpg (2)

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk