Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_1076519264.jpg

Bo hos lokale familier i frodige Ha Giang

Besøg teplantager og prøvesmag den grønne te

Der venter jer synet af velplejede teplantager, der med buske i snorlige rækker, bidrager til vietnamesernes vigtigste drikkevare, den grønne te. Teen nydes i forbindelse med alle måltider eller som en forfriskning i løbet af en lang arbejdsdag, men det er teceremoniens sociale betydning, der er et vigtigt element på tværs af landets kulturer. Bliver man budt indenfor i folks hjem, vil gæsten altid få skænket op først, efter at teen har været igennem en række indledende ritualer. Først skal den opvarmes, så skal den have den helt nøjagtige trækketid, før den bliver gennemkørt, så man ikke får den tynde te i tuden, men derimod den gode stærke te i bunden af tepotten. 

kvinder temark.jpg

Besøg landsbyen Me

Landsbyen Me er en typisk Tay landsby med store, klassiske pælehuse og flettet tag. I kan overnatte hos en lokal familie. Forholdene er ganske enkle, men gæstfriheden er til gengæld grænseløs, hvilket blandt andet kommer til udtryk i de anstrengelser familierne går igennem for at præsentere en række herlige måltider med lokale specialiteter.

DSC_0323.JPG

Udnyt tiden med en gåtur rundt i byen, der ligger spredt ud over et større område smukt placeret mellem små bjerge og frodiggrønne rismarker. De lokale byder ofte gæster indenfor i deres hjem, og her venter en kop grøn te og eventuelt et glas af den lokale risbrændevin, Xeo. 
Overnatning foregår på madrasser på gulvet. Myggenettet er hængt op over sovepladserne for at sikre en god nats søvn. Så når trætheden melder sig, går I til ro til lydene af syngende cikader og kvækkende frøer.

Landsbyen Nam Dam

Når I står op næste morgen, er landsbyen allerede i fuldt sving med deres daglige gøremål. Børnene gør sig klar til at skulle i skole, mens forældrene forbereder sig på en dag i markerne.
Efter morgenmaden venter en spændende køretur til landsbyen Nam Dam. I et stille og roligt tempo kører I gennem det smukke landskab og har god tid til at nyde de mange indtryk undervejs. Buske og bambus står langs vejene, og her ses små lunde af palmer og hårde træsorter. I rismarkerne ses de hårdtarbejdende bønder. Livet er ikke let i Ha Giang, og der må arbejdes hårdt for føden. Risen plantes med håndkraft i den våde jord for senere på året at blive høstet på traditionel vis med segl, som de har gjort det igennem generationer. I stopper naturligvis op undervejs for at nyde omgivelserne og eventuelt kigge indenfor i den lokale skole eller besøge nogle af de mange markedspladser i området.

HaGiang_DongVan_marked_14.JPG

Nogle timers kørsel senere er I fremme ved jeres homestay i Nam Dam. Det er ved at være frokosttid, og inden længe sidder I igen og nyder et udvalg af lækre lokale specialiteter.
Efter frokost har I mulighed for at tage på cykeltur eller en vandretur rundt i området omkring Nam Dam. Landsbyernes traditionelle huse ligger smukt midt i de grønne landskaber. Omkring landsbyen strækker markerne sig mod bjergene, hvor man flere steder har udhugget terrasser op ad bjergsiderne for at få mest muligt ud af den frodige jord.

LANDLIV - To piger fra Ha Giang-provinsen får sig en sludder under en pause i markarbejdet, Check Point Travel

En gå- eller cykeltur på må og få gennem området er den bedste måde at få et indtryk af, hvordan de traditionsbundne etniske folk lever i dag. Der er altid noget at kigge på i landsbyerne eller på markerne. Ikke mindst ud på eftermiddagen, når bønderne returnerer fra deres marker. Også her bliver I mødt med smil og en vidunderlig smittende venlighed, der ikke kender nogen sprogbarriere.
Sidst på dagen vender I tilbage til Nam Dam, hvor værtsfamilien allerede er i gang med at tilberede aftenens måltid. Også denne aften samles I omkring et bord i opholdsrummet, og måske kommer den lokale risbrændevin frem igen, mens der bliver tændt op i de traditionelle bambusvandpiber.