Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 1417260362

Havnebyen Campeche

Den gamle havneby Campeche. Den blev grundlagt af spanierne i midten af 1500-tallet og blev i løbet af bare 100 år en af de vigtigste og mest velhavende spanske handelsstationer i Mexico. Byen var et skatkammer, som Caribiens pirater flere gange angreb og plyndrede. Efter et voldsomt angreb i 1663 besluttede den spanske konge, at byen skulle befæstes. Den gamle bymur står der endnu med bastioner og kanoner, der peger ud mod havet. Muren omkranser den historiske bydels vidtstrakte net af brolagte gader, der flankeres af smukke pastelfarvede huse og palæer fra den spanske kolonitid. Campeche er erklæret verdens kulturarv af UNESCO, og mexicanerne har kvitteret med at restaurere flere end 2.000 historiske bygninger.

shutterstock_676268665.jpg

Tilbring dagen med at gå på opdagelse i de gamle gader. Gå en tur på bymuren med udsigt over byens røde tegltage, hvidkalkede kirketårne og det blå hav. Nyd en frokost på en af byens mange fortovsrestauranter og besøg byens museum for maya-kulturen. Museo de la Arcitectura Maya er en overset perle. Et fantastisk spændende museum indrettet i historiske rammer, hvor de udstiller nogle af de mange skatte, der er fundet i ruinerne af de gamle mayabyer. Her er kunst, gravgaver, mumier og relieffer, der alle bidrager til, at I kommer et par skridt tættere på hvem mayaerne var. Og så bidrager det til oplevelsen, at forklaringerne også står på engelsk.

shutterstock_1067787794.jpg

Gå en eftermiddagstur sammen med de lokale på strandpromenaden El Malecon, og nyd stemningen på Plaza Principal om aftenen. Hvis det er en lørdag aften, så vil I sikkert kunne se en stor gruppe kvinder forsamlet omkring borde foran katedralen. Det er den ugentlige bingo-aften. Snup en drink på La Casa Viejas balkon, hvorfra der er udsigt til aftenlivet på byens plads.

Hvis I ønsker at opleve Mexico, så er I altid velkommen til at sende os en rejseforespørgsel, så finder vi sammen den bedste rejse til jer.

Send rejseforespørgsel 

Læs mere