Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_160699679 The Great Theatre of Havana.jpg

Cuba guide: 5 grunde til at rejse til Cuba

Hvorfor skal I egentligt rejse til Cuba? Og hvad er det helt præcist, der gør Cuba til et spændende rejsemål? Det får du svar på i denne Cuba guide, der giver dig 5 gode grunde til at besøge den eksotiske ø i Caribien.

HAVANNA - de gamle amerikanerbiler kører forbi Capitolio i det centrale Havanna, Check Point Travel

1. Spændende historie

Noget af det, der gør en rejse til Cuba til en meget fascinerende oplevelse er landets spændende historie. Når I kommer til Cuba, er det som at træde ind i en tidslomme, hvor mange ting ser ud, som de gjorde for flere årtier siden.

I Havana triller gamle amerikanerbiler rundt i de stemningsfulde brolagte gader. Bilerne er måske det mest berømte symbol på, hvor gammeldags en måde mange ting ser ud og foregår på i Cuba. Bygningerne i landet er ligeledes slidte og fra en anden tid - men det er netop disse ting, der er med til at give landet en helt speciel stemning og charme.

Flere steder i landet kan I opleve de spændende spor efter berømte revolutionsfolk som Che Guevara og Fidel Castro. Det er for eksempel en stor oplevelse at besøge revolutionsmuseet, Museo de la Revolución, i Havana, hvor I kan få hele historien om Fidel Castro og hans vej til magten. Foran museet står båden "Granma", der i 1956 fragtede Che Guevara, Fidel Castro og deres kammerater fra Mexico til Cuba.

I byen Santa Clara, på det centrale Cuba, kan I i dag se flere statuer af Che Guevara. Under den store statue af "el Che", på Plaza de la Revolución, ligger det mausoleum, hvor Che Guevara er stedt til hvile.

Udover Cubas nyere revolutionshistorie, så er der også masser af spor, der fører helt tilbage til tidligere tiders koloni-herredømmer. I Trinidad og Havana kan I for eksempel se de gamle bygninger og pladser, som spanierne i sin tid opførte. Og i "sydens perle", Cienfuegos, kan I opleve den franske indflydelse i byens arkitektur med brede boulevarder, parker og søjlegange.

HAVANNA - cubanerne er et socialt folk, der gerne fordriver tiden udenførs med et spil, musik eller en god diskussion, Check Point Travel

2. Forførende og munter kultur

På trods af cubanernes hårde levevilkår og knappe ressourcer, så har de generelt en livsglæde og munterhed, der ikke er til at tæmme. De har altid plads til smil, de nyder at danse på de levende salsabarer, og de er oprigtigt interesserede i at møde turister med åbne arme og nysgerrighed.

I får de største oplevelser i forhold til cubanerne ved at have en åben tilgang til mødet med cubanerne. Hvis I udstråler venlighed og respekt, så bliver I mødt på samme måde.

En måde at komme helt tæt på cubanerne, og opleve dem helt privat, er ved at bo på de private casa particulares (bed & breakfast). Som alternativ til hoteller er de private casa particulares en spændende (og billigere) mulighed. Her får I lejlighed til at møde cubanerne og opleve deres muntre selskab. 

Sidst men ikke mindst er Cuba også stedet, hvor I får nogle af verdens bedste cigarer, som kan skylles ned med den anerkendte cubanske rom. 

Hvid sandstrand ved Varadero

3. Godt vejr det meste af året

Overskriften siger det meste. Vejret på Cuba er lækkert det meste af året. Her er solrigt, og temperaturen ligger om dagen typisk på mellem 25 og 31°C. Når man taler om vejret, er der naturligvis aldrig nogen garantier, men man kan altså "risikere" rigtigt pænt vejr under en rejse i Cuba. Læs mere om vejret på Cuba her.       

TRINIDAD - stemningen er afslappet på Ancon stranden lige udenfor hotellet, og bliver det for varmt kan man blive kølet af i Det Caribiske Hav, Check Point Travel

4. Rejse til Cubas strande

Cuba har talrige fantastiske strande at byde på. Flere steder i landet kan I nyde hvide og gyldne sandstrande beklædt med palmer og med lækkert, lunt badevand.

Cubas strande er fremragende flere steder i landet. Ancón-stranden (Playa Ancón) ved Det Caribiske Hav er for eksempel en af vores favoritter. Stranden er flankeret af palmer, og vandet er som regel roligt og badevenligt. Den gyldne sandstrand ligger cirka et kvarters kørsel fra Trinidad, så her kan I kombinere strandliv med udforskning af den fascinerende, gamle kolonitidsby med spor tilbage til den spanske regeringsperiode.    

Stranden ved Playa Giron på Cubas sydlige kyst er endnu en af landets bedste. Her kan I både slappe af og bade, og så er der gode muligheder for dykning eller snorkling.  

Også på Cubas nordkyst kan I tage jer en slapper på smukke strande. Her kan vi fremhæve strandene ved Varadero, Cayo Santa María og Cayo Coco. I det vestligste Cuba kan I også besøge den flotte strand, Maria La Gorda, der byder på roligt vand, gyldent sand og gode snorkelmuligheder.  

TRINIDAD - de brostensbelagte gader flankeres af pastelfarvede huse hvilket er med til at skabe en helt særlig stemning, Check Point Travel

5. Byer med charme og sjæl

Cubas byer er noget ganske særligt. Byerne er meget forskellige, men fælles for dem er alligevel den charmerende atmosfære og den sjæl, som findes her. En stor del af byernes charmerende ånd, er uden tvivl skabt af indbyggerne. Cubanerne er venlige, imødekommende og indtagende, og deres gæstfrihed gør det til en fornøjelse at udforske Cubas byer.

Når man taler om cubanske byer, så er Havana selvfølgelig umulig at komme udenom - og hvorfor skulle man egentlig? Havana består af åbne pladser og hyggelige gader, der snor sig mellem patinerede bygninger. Når man går i gaderne, fornemmer man, at det er en by, der har været igennem lidt af hvert. Her er slidt, men det er på en flot og forførende måde. 

Trinidad er en anden af de cubanske byer, der bestemt er et besøg værd. Gå en tur i byens gader mellem lave, pastelfarvede huse. Sæt jer på den smukke, gamle Plaza Mayor, der ligger omgivet af storslåede palæer og fornemme huse. Og få jer et godt måltid på en af byens små restauranter. Når aftenmørket falder på kan I desuden opleve den livlige atmosfære ved byens spillesteder, hvor cubanerne henført nyder de forførende rytmer.      

Ønsker I et tilbud på en rejse til Cuba, kan I sende os en rejseforespørgsel fra linket herunder:

Send forespørgsel

Cuba med bus og casa MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cuba med bus og casa
 • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
 • Tobaksplantager i naturskønne Viñales
 • Kolonitidsstemning i smukke Trinidad
 • Flotte strande, brolagte gader og landsbyliv 
 • Privat indkvartering hos gæstfrie cubanere
 • Inkl. fly, B&B og transport

Fra kr. 13.400

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Det bedste af Cuba main.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af Cuba
 • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
 • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
 • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 16.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Viva Cuba MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Viva Cuba!
 • På opdagelse i Havanas historiske bydel
 • Krigshistorie i Svinebugten og cykelture i Playa Giron
 • Tag på naturvandring og snorkelture i Playa Giron
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by, Trinidad
 • Strandhotel med All Inclusive ned til Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 16.350

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Artikel-Cubansk-charme.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cubansk charme og badeferie
 • I besøger Havana, Trinidad og Varadero
 • Salsamusik, hyggelige caféer og intime restauranter
 • Kolonitidshistorie og live musik i dejlige Trinidad
 • All inclusive på herligt strandhotel i Varadero
 • Afslapning på en af Cubas mest populære strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og flere måltider

Fra kr. 17.450

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
KOntrasternes Cuba Main.jpg

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Kontrasternes Cuba
 • Latinamerikas mest charmerende hovedstad, Havana
 • Musik og kolonitidsstemning i hyggelige Trinidad
 • Gå på opdagelse i Camagüeys labyrintiske gader
 • Cubas kulturelle hovedstad, Santiago de Cuba
 • Fristende hvide sandstrande i afslappede Guardalavaca
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider
Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.
Det bedste af det østlige Cuba MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af det østlige Cuba
 • I besøger Havana, Baracoa, Santiago de Cuba og Bayamo
 • Kultur og gastronomi i charmerende Havana
 • Naturoplevelser og Colombus' fodspor i Baracoa
 • Kolonitidshistorie i fascinerende Santiago de Cuba
 • Pastelfarvede huse og hestevogne i Bayamo
 • Privat, hyggelig indkvartering hos gæstfrie cubanere

Fra kr. 19.600

Pris pr. person ved 2 voksne
Tina.jpg (1)

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Tina kom til Check Point Travel i 2001 og har siden hen særligt vejledt vores kunder om rejser til især Cuba, USA og Latinamerika. Hun kender disse områder indgående fra adskillige rejser og har desuden boet et år i det nordøstlige USA samt et halvt år i San Diego.

Heldigvis deler Tina hellere end gerne ud af sin viden og hjælper dig gerne med råd og vejledning om netop dine behov og ønsker.

86 13 77 44 | tkr@cpt.dk