Detbedsteafcuba-desktop.jpg
shutterstock_86617834 Vinales valley in Cuba, a major tobacco growing area.jpg
shutterstock_464100611 TRINIDAD - CUBA 12.03.2015 Kids are playing baseball in the streets in Trinidad.jpg
Ridning Vinales.jpg
shutterstock_512230474 TRINIDAD, CUBA - APRIL 06, 2014 Group of Latino American men of musicians play on maracases, guitar and small drums a.jpg
shutterstock_441043240 Ancon beach, Trinidad, Cuba.jpg
Colorful traditional houses in the colonial town of Trinidad in Cuba.jpg
shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg
shutterstock_589667297 TRINIDAD, CUBA - MARCH 30, 2012 Street musicians perform.jpg

Det bedste af Cuba

 • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
 • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
 • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

kr. 15.170,-

15 dage fra kr. 13.850,-

Pris pr. person ved 2 voksne

Afrejse: Billund d. 17. feb 2019

Kort om rejsen

Denne budgetvenlige rejse gennem charmerende Cuba giver jer mulighed for at opleve det bedste af Cuba på komfortabel vis. Transporten foregår med bus, så det er både nemt og bekvemt. Undervejs på rejsen bliver I indkvarteret på håndplukkede hoteller med god beliggenhed.

Unge cubanere hænger ud langs Maleconen i Havanna
Rejsen begynder i skønne Havana.

Rejsen kort

Denne Cubarejse giver jer mulighed for at opleve det bedste af Cuba. Transporten foregår med bus, så det er både nemt og bekvemt.

Rejsen indledes med to hele dage i Cubas fascinerende hovedstad, Havana. I bor på et hyggeligt Bed & Breakfast (casa particulares) i den gamle bydel, med gåafstand til stemningsfulde restauranter og en række af byens store seværdigheder. På resten af rejsen bor I på charmerende turistklassehoteller, inden rejsen slutter med endnu en nat på Bed & Breakfast i Havana. 

Fra Havana rejser I ind i Viñales-dalen, hvor I til fods, på cykel eller hesteryg kan møde lokale tobaksbønder i markerne mellem pittoreske kalkstensbjerge.

Videre til havnebyen Cienfuegos, der overrasker med sin franske charme, smukke gamle villaer og hyggelige byliv.

Herefter følger nogle vidunderlige dage i Cubas smukkeste by, Trinidad. Byen er en perle fra den spanske kolonitid med pastelfarvede huse, brolagte gader, små hyggelige restauranter og livlige spillesteder med god traditionel cubansk musik og danseglade cubanere.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

I rejser fra Danmark, og efter en mellemlanding ankommer I til Cubas hovedstad, Havana.

Transport til Bed & Breakfast

I lufthavnen venter chaufføren på at køre jer til jeres hyggelige Bed & Breakfast, der ligger i hjertet af den gamle bydel. Her indlogeres I for tre nætter med morgenmad. Stedet er indrettet i et af de historiske huse, der har både charme, sjæl og patina. Alle værelser har aircondition, samt eget bad og toilet.

HavanaSalsaCheckPointTravel

Der er noget ganske særligt over Havana. En nærmest magisk atmosfære, som man ikke finder noget andet sted. Det er svært at sige, om det skyldes byens beliggenhed ved havet, eller om det er synet af de gamle amerikanerbiler, der holder parkeret i gaderne med huse fra den spanske kolonitid.

Mærk cubanernes livsglæde

En del af Havanas uforklarlige atmosfære skyldes helt sikkert også cubanernes oprigtige livsglæde. Trods svære betingelser, synes de altid at kunne finde noget at smile af – og få os andre til at smile. De smiler også, når de danser. Og livet på Havanas mange salsabarer er et studie i livsmunterhed og sensualisme.

Måske er det en blanding af det hele. Under alle omstændigheder er det svært ikke at forelske sig i Havana. Det vil du selv erfare allerede i dag. Lige udenfor jeres Bed and Breakfast ligger den gamle bydels stemningsfulde gader og venter på at blive udforsket, så det er bare med at komme af sted.

Start ved Parque Central

En oplagt mulighed er at begynde med de store seværdigheder omkring pladsen, Parque Central. Her finder I Gran Teatro de la Habana, der er ramme om klassiske koncerter, ballet- og teaterforestillinger. Og lige i nærheden ses Capitolio med den marmorhvide kuppel. Bygningen, der i mange år husede landets nationale forsamling, blev opført i 1920'erne og er en nøjagtig kopi af Det Hvide Hus i Washington.

Bag Capitolio, i Calle Industria 520, ligger en af landets ældste cigarfabrikker, Partagás. Her kan I komme indenfor og se, hvordan tobaksarbejderne rutineret ruller de brune tobaksblade til kostbare cigarer. Der er åbent på hverdage fra 09.00 til 14.00, og der skal betales omkring 10 CUC pr. person for en guidet rundvisning på engelsk. (Bemærk at cigarfabrikken Partagas pt. er flyttet til en anden lokation i byen, da fabrikkens lokaler er under renovering. Billetter til fabrikkens nye adresse kan købes på flere af byens hoteller).

Parque Central

Udforsk brolagte gader

Herfra kan I begive jer ind i den gamle bydels labyrint af brolagte gader. På de rustne smedejernsbalkoner hænger vasketøj til tørre. Små grupper af skolebørn i bordeauxfarvede uniformer ses på vej til eller fra skole. Og uden for husene sidder beboerne på trappesten og vakkelvorne træstole og læser avis, spiller skak, og får en sludder med naboen til rytmerne fra cubansk musik, der flyder ud af radioen, som kører i baggrunden.

Gå gennem de stemningsfulde gader til Plaza de la Catedral, der er en af Caribiens smukkeste pladser. Træd indenfor i katedralen og oplev den fredfyldte stemning, inden I fortsætter til en anden af byens berømte pladser, Plaza de Armas. Her er der liv og leben omkring boderne med antikvariske bøger og kunsthåndværk, hyggelige caféer og mulighed for at besøge Havanas bymuseum, Museo de la Ciudad, der har til huse i byens gamle guvernørbolig. Om aftenen indtages Plaza de Armas af danseglade lokale, der kommer for at få sig en svingom til tonerne fra et af byens salsaorkestre. Så her kan I overveje at spise middag en aften.

Plaza de la Catedral

Nyd frokost på fortovsrestaurant

Dagens frokost kan I indtage på en af bydelens hyggelige fortovsrestauranter med udsigt til livet på torvepladserne. Det kunne for eksempel være Café La Mina på Plaza de Armas, der har gode retter til rimelige penge. Herfra er der ikke langt til den gamle spanske fæstning, Castillo de la Real Fuerza. Fra toppen af murene er der en flot udsigt til Havanas havneindsejling.

På turen tilbage til jeres Bed & Breakfast kan I overveje at lægge vejen forbi La Bodeguita del Medio i Calle Empedrado. La Bodeguita del Medio var efter sigende Ernest Hemingways favoritbar. Af samme grund er det en populær bar, som en del turister lægger vejen forbi. Men baren har nu alligevel masser af charme. Træd ind i de historiske rammer og bestil en mojito ved samme disk, som Hemingway, Harry Belafonte, Salavador Allende og selveste Fidel Castro har stået ved. Om aftenen kan I gå en tur ned ad Calle Obispo, der har masser af restauranter og små hyggelige barer med levende musik.

shutterstock_329292377 Soviet tank destroyer in front of the Museum of the Revolution, Havana.jpg

Når I har fået morgenmad er det tid til nye eventyr i Havana. Fra jeres Bed & Breakfast er der ikke langt til Revolutionsmuseet, Museo de la Revolución, der giver jer historien om Fidel Castro og hans vej til magten. Museet har til huse i den tidligere diktators Fulgencio Batistas præsidentpalads, og foran museet står båden ”Granma”, som i 1956 fragtede Che Guevara, Fidel Castro og en mængde andre revolutionære fra Mexico til Cuba. Båden er i dag et nationalt klenodie.

Plaza de la Revolución

Fortsæt til Plaza de la Revolución, der er en af verdens største pladser. Det var her den karismatiske præsident Fidel Castro i sine velmagtsdage holdt de berømte maratontaler i overværelse af hundredtusinder af landsmænd. Ikke langt herfra findes en af Havanas mere særprægede seværdigheder, Cementerio de Cristóbal Colón. Med næsten en million grave er det en af verdens største kirkegårde. Det er som en hel by, hvor velhavende cubanske familier gennem tiden har forsøgt at overgå hinanden i prægtige mausoleer og smukke gravmæler. At gå rundt her er som at vandre rundt i landets seneste 150 års historie. Her hviler en række af nationens mest berømte forfattere, skuespillere og sportsstjerner mellem faldne helte fra revolutionen og kendte musikere.

Gå langs malecon'en

Praj en cykeltaxa og bed chaufføren køre mod Havanas strandpromenade, El Malecón. Bed ham om at køre ad Calle 23 ned forbi Coppelia Ice Cream. Det er Havanas mest berømte isbar med is til næsten ingen penge – og af samme grund uendeligt lange køer. Men at stå i kø er en del af oplevelsen, og de lokale benytter ventetiden til at hyggesnakke med folk omkring sig. Overvej om I vil stille jer i kø til en af de eftertragtede is eller fortsætte ned til havet, hvor gamle amerikanske dollargrin tøffer op og ned ad den kilometerlange promenade, El Malecón. Her ses ældre mænd med lange fiskestænger og blikket vendt mod Atlanterhavet, knægte, der bader fra klipperne, og kærestepar, der går hånd i hånd. Stå af cykeltaxaen og gå en tur ad malecon'en i retning af den gamle bydel. Spis frokost undervejs og kig indenfor i det nyligt restaurerede San José Pakhus på Avenida del Puerto, der nu huser byens store marked for cubansk kunsthåndværk.

El Malecón

Gå på restaurant

Efter et hvil og et forfriskende bad på jeres Bed & Breakfast kan I runde dagen af med en lækker restaurantoplevelse, og her har vi et par gode forslag. Restauranten La Divina Pastora er en lille perle. Den ligger på den anden side af bugten som nabo til den store fæstning El Morro og med en fantastisk udsigt til det gamle Havana. Menukortet er alt godt fra havet. Et andet sted, der byder på fremragende mad og hyggelig atmosfære er Paladar los Mercaderes. En paladar er en privat restaurant, og på denne serveres der klassiske, cubanske specialiteter, der får munden til at løbe i vand. Paladaren ligger i gaden af samme navn som stedet selv - Mercaderes - som I let kan nå til fods fra jeres Bed & Breakfast.

Tag på hyggelig restaurant.

Alternativt dagsprogram

Spis en tidlig morgenmad og tag så af sted til byens største marked, Mercado de Cuatro Caminos. Markedet har eksisteret i næsten 200 år, og her kommer bønder fra landbrugskollektiverne for at sælge deres afgrøder. Det er et livligt og farverigt marked, hvor tusindvis af lokale hver dag handler de daglige fornødenheder. Her er boder med bjerge af grøntsager, brægende geder, tøj, isenkram og svinehoveder, der ser til fra slagterens disk. Her er travlhed og masser af mennesker. Men næsten ingen turister.

Tag på marked i Havana.

I Hemingways fodspor

Tag en taxa fra markedet ud til Finca la Vigiá, der ligger lidt uden for byen. Her boede den amerikanske forfatter Ernest Hemingway i godt 20 år. Det var her, han skrev klassikeren, ”Den Gamle Mand og Havet“, baseret på en lokal fiskers livshistorie. I haven kan I se Hemingways egen fiskerbåd "El Pilar" og gravstederne for fire af hans hunde. Udsigten til Havana er fabelagtig.

Besøg Hemingways tidligere hjem.

Botanisk have og Havana Club

På tilbagevejen kan I gøre stop i Havanas botaniske have. Haven, der i dag er fredet af UNESCO, er især kendt for sine mange orkideer. Parken er stor, så hvis I skal have det hele med, kan I tage en tur med det lille tog, der kører gennem parken. Du kan også vælge at køre til Havana Club-museet (El Museo del Ron Havana Club) på Avenida San Pedro. Her kan I, for 5 CUC, få en guidet rundtur på engelsk, der rundes af med et glas cubansk rom i baren.

Havana Club

Mon ikke aftenen skal henlægges til Calle Obispo med de mange restauranter og hyggelige spillesteder.

shutterstock_86617834 Vinales valley in Cuba, a major tobacco growing area.jpg

Tiden er inde til at forlade Havana og drage videre til Viñales. Efter morgenmaden afhentes I med bus ved det nærliggende Hotel Armadores de Santander på det aftalte tidspunkt. (Afhentningen er som udgangspunkt ved dette hotel - er der ændringer, vil det stå i jeres afrejsepapirer). Transporten foregår i gode, komfortable busser med aircondition.

Vestpå gennem bjergene

Fra Havana kører I vestpå gennem Rosario-bjergenes skovklædte terrasser ind i provinsen Pinar del Rio, der på mange områder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af en kæde enestående kalkstensbjerge, der skyder op gennem den frugtbare slette omkring byen Viñales. I bjergenes skygge ligger et vidtstrakt kludetæppe af frodiggrønne marker. Det er her, de dyrker verdens fineste tobak, der bliver til Cubas berømte cigarer.

Indlogering på turistklassehotel

Ved ankomst til Viñales indlogeres I på et turistklassehotel for to nætter med morgenmad. Det bliver enten Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita eller Hotel Rancho San Vicente. Det er områdets tre bedste hoteller. Men I er ude på landet, så stilen er enkel og rustik med gode værelser, restaurant, bar og swimmingpool.

Hotel Los Jazmines

Stemningsfuldt landsbyliv

Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en afslappet atmosfære. En by uden den store trafik. Her kører bønder i stråhat til markerne på ramponerede knallerter eller ses til hest på gaderne i byen, der præges af pastelfarvede huse med røde tegltage og skyggefulde verandaer.

Find jer en lokal restaurant

Hotellerne har gode restauranter målt efter cubansk målestok, men der er også enkelte gode restauranter i byen. Prøv for eksempel den populære Casa de Don Tomas, der har til huse i en gammel kolonitidsvilla på adressen Salvador Cisneros 140.

Bonde med cigar i mundvigen arbejder

Ønsker I at opleve dalens største seværdigheder, kan I tage med på en bustur, der varer fra omkring kl. 09.00 til midt på eftermiddagen. På denne tur kommer I ud på de små veje i Viñales-dalen. Her møder I solbrændte tobaksbønder pulsende på hjemmerullede cigarer, mens de pløjer den røde jord med oksen spændt for ploven eller tilser de kostbare planter.

Verdensberømte cigarer

Det er bladende fra dette område, der ender på Havanas fineste cigarfabrikker. Herfra kommer de blade, der rulles til verdenskendte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. I skal naturligvis ud og se nærmere på afgrøderne på marken, og I besøger også en lokal tobaksbonde, der fortæller om arbejdet i markerne og om forædlingen af produktet.

Tobak i Vinales.

Besøg i indianerhule

Videre gennem bjergene til Cueva del Indio. I skal udforske Indianerhulen og på sejltur ad en underjordisk flod, der forgrener sig på kryds og tværs i klippehulen. Grottens navn hentyder til de indfødte indianere, der oprindeligt brugte grotten som gravsted og siden gemte sig herinde under spaniernes erobring.

Cueva del Indio.

Se fascinerende klippemalerier

I dalen Dos Hermanas ser I de enorme klippemalerier, inden I spiser frokost på en lokal restaurant.

Dos Hermanos

Slavehistorie eller udforskning til hest

Siden besøger I El Palenque de los Cimarrones, der i sin tid var tilflugtssted for slaver, som var stukket af fra trældommen i plantagerne. Et sted med spændende historier og mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den specielle afro-cubanske religion, Santeria, der er en blanding af katolicisme og afrikansk overtro. Derefter er det tilbage til Viñales.

I kan også vælge at opleve Viñalesdalen på en mindre traditionel måde. Vi kan arrangere sightseeing til hest eller på cykel. Turene er typisk af 4-5 timers varighed. I kommer naturligvis ikke så langt omkring, men til gengæld oplever I landskabet, landsbyerne og livet i markerne på en helt anden måde - og i et helt andet tempo.

shutterstock_175196054 colonial buildings in Cienfuegod.jpg

Fra tobakkens højborg kører I med bus mod Cienfuegos-provinsen, der er præget af skovklædte bjerge, kaffe- og sukkerrørsplantager, strande og små søvnige landsbyer. Hen på eftermiddagen ankommer I til Cienfuegos, der ligger ud til bugten Bahia de Cienfuegos.

Fransk kolonitidscharme

Byen blev grundlagt af franske emigranter fra New Orleans, og de har sat deres præg på Cienfuegos. Det er en indbydende og statelig by med grønne parker og bredde boulevarder, der flankeres af elegante bygninger med skyggefulde søjlegange. Her er hyggelige kvarterer med masser af gadeliv, berømte spillesteder med dygtige musikere, historiske seværdigheder og relativt få turister.

Hyggeligt hotel

I Cienfuegos indlogeres I med morgenmad på enten Hotel Jagua, Hotel La Union eller Hotel Palacio Azul. Hotel Jagua er byens mest berømte hotel. Det blev opført i 1950'erne og har gennem årene huset adskillige statsoverhoveder. Værelserne er fine og rummelige, der er to restauranter, bar, tour desk og en dejlig swimmingpool. Hotellet ligger med udsigt til bugten, og byens seværdigheder ligger i gåafstand fra hotellet. Hotel La Union og Hotel Palacio Azul er to mindre hoteller, der oser af historie og charme – og så har de en supergod beliggenhed. Hotel Palacio Azul er et gammelt palæ bygget til en velhavende tobaksbaron i 1920'erne. Det ligger med udsigt til vandet, er nænsomt restaureret og fungerer i dag som hotel. Der er kun syv værelser, der alle er indrettet i tråd med husets ånd – og så er der en tagterrasse på taget med en formidabel udsigt. Hotel Union ligger i hjertet af byen med alle de store seværdigheder og spændende kvarterer lige uden for døren. Hotellet har fine værelser, en lille swimmingpool og en hyggelig tagterrasse med udsigt til byens tage.

Hotel Jagua

Solnedgang og en mojito

Måske har I lyst til at spise på hotellet og bare slappe af. Men har I brug for lige at strække ben, så gå en tur ud ad landtangen Punta Gorda forbi de smukke gamle villaer. Ude på spidsen af tangen er der en lille bar, hvor I kan nyde en øl eller en mojito, mens I ser solen synke i havet.

 

Tomas Terry Teater,Cienfuegos, Cuba.jpg

Cienfuegos charmerer med sin forfaldne, men alligevel fornemme arkitektur. Tag en cykeltaxa ind til byens centrale park, Parque José Marti, der er det perfekte udgangspunkt for en vandretur rundt i den gamle bydel. Læg eventuelt vejen forbi byens teater, Teatro Tomas Terry. Det er et overdådigt udsmykket operateater fra 1895 med plads til 900 tilskuere. Smut også indenfor i Casa de la Cultura, hvor der er mulighed for at se opslag om aktuelle koncerter eller udstillinger. Og så kan I, for en ganske beskeden entre, få adgang til kuplen på taget, hvorfra der er en flot udsigt.

Stemning, mad og historie

Spis frokost et sted i den gamle bydel og overvej om I skal tage færgen fra Muelle Real til den gamle borg Castillo de Jagua på den anden side af bugten. Det koster omkring 1 CUC pr. person, og sejlturen tager omkring 40 minutter. Husk at tjekke, hvornår båden sejler tilbage! Om aftenen kan I spise middag i den gamle bydel eller i Club Cienfuegos, byens tidligere yacht club, der har til huse i et gammelt palæ. De bedste retter er deres paella og øvrige retter med fisk og skaldyr. Rund eventuelt aftenen af med dans og musik på terrassen på Club Cienfuegos, der ofte har besøg af lokale orkestre. Ellers er der Jardines de Uneac og det nærliggende Patio de ARTex.

Efter morgenmaden kører I med bus fra Cienfuegos op langs kysten til Trinidad. Byen er et absolut højdepunkt på enhver rejse til Cuba. Trinidad er en af Latinamerikas bedst bevarede byer fra den spanske kolonitid og vel nok Cubas smukkeste by. I Trinidad indlogeres I for fem nætter med all inklusive (morgenmad, frokost, aftensmad, lokale drikkevarer og snacks) på enten Hotel Brisas Trinidad del Mar, Hotel Costazur eller Hotel Ancon. Hotellerne ligger lidt uden for byen, helt ned til de hvide sandstrande ved Det Caribiske Hav. Hotellerne har swimmingpool, restaurant, bar og fine værelser. Spring en tur i bølgerne og spis en let frokost på hotellet, så er der tanket energi til en eftermiddag med eventyr.

Udforsk Trinidad

Tag en taxa ind til Trinidad og gå en tur gennem de brolagte gader med pastelfarvede huse med smedejernsgitre og røde tegltage. Udenfor sidder de gamle koner med deres håndarbejde og følger med i livet på gaden, nikker og smiler til naboer og fremmede – og skæver til mændene, der sidder rundt om i små grupper og spiller domino, diskuterer de seneste baseball-resultater og får en sludder om løst og fast. Der er næsten ingen trafik, og man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidad.

Hygge i Trinidad

Plaza Mayor og sukkerbaronernes palæer

Følg gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden. Dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis du har lyst til at se palæerne indefra, så er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Plaza Major

Afro-cubansk religion

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, der er et tempel for den afro-cubanske religion Santería. Indenfor er der et alter for havgudinden Yemayá, som de lokale bringer alle mulige offergaver til. Bliv ikke forskrækket, hvis en af stedets præster pludselig dukker frem. Han vil sikkert prøve at forklare, hvad det hele handler om – og som oftest på spansk.

Udsigt over Trinidad og omegn

Tag herfra til det tidligere kloster San Francisco de Asís, der i dag er indrettet som museum for de af byens indbyggere, der faldt i revolutionskampen mod Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er der adgang til det store klokketårn, der knejser højest af alle i Trinidad. Fra tårnets top er der en enestående udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

Pirater og masser af rom

Nede på jorden igen venter et nyt spændende kapitel i byens historie. I 1700-tallet vrimlede Det Caribiske Hav med pirater, der hærgede og plyndrede. Rygterne om Trinidads rigdomme pirrede de lovløses griskhed, og de ankrede ofte op i bugten ud for Trinidad og gik på plyndringstogt i land. Følg i piraternes fodspor til deres stamværtshus, La Canchánchara, som stadig serverer piraternes foretrukne drik, ”Canchánchara“. Drikken indeholder naturligvis en god sjat rom.

Charmerende aftenliv

Hvis Plaza Mayor er stille om dagen, så er der til gengæld masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter om aftenen. Så overvej om I skal returnere i aften og følge efter de lokale til byens Casa de la Trova, hvor der er levende musik hver aften. Et andet fint sted er Palenque de los Congos Reales, en hyggelig lille gård med dans og musik under åben himmel.

 

shutterstock_201710795 Valle de los Ingenios (Valley sugar mills).jpg

I har fire hele dage til at nyde stemningen i Trinidad, bade i Det Caribiske Hav og udforske egnen omkring byen. En mulighed kunne være en udflugt til Sukkermøllernes Dal, der ligger lidt udenfor byen. Her i de store sukkerrørsplantager tog spanierne hurtigt livet af de indfødte indianere. Siden hentede de slaver hertil fra Afrika og skabte en sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. De lokale guider vil fortælle om slavehandlen, sukkerbaronerne og den afrikanske kulturarv på turen til Sukkermøllernes Dal, hvor I blandt andet besøger ruinerne af den gamle plantageejendom Manaca Iznaga. Turen dertil kan gøres med bus eller med det næsten 100 år gamle damplokomotiv, der er blevet sat i stand og i adstadigt tempo pruster sig vej gennem det grønne landskab.

Gadeliv og strandtid

I kan gå på opdagelse i Trinidads snørklede gader, besøge et af byens markeder eller slappe af på stranden eller ved hotellets pool. Og så er der jo som bekendt stemning, musik og dans om aftenen i Trinidad.

Slap af på stranden

shutterstock_165040451 Astonishing dancers performing in Tropicana, Havana.jpg

I afhentes på hotellet på det aftalte tidspunkt og kører i bus tilbage til Havana. Bussen stopper ved Hotel Armadores de Santander, hvorfra der er kort gåtur til det hyggelige Bed & Breakfat i den gamle bydel. I indlogeres for en enkelt nat. Hvis I har lyst til, at der skal ske noget særligt denne sidste aften i Havana, så kan I overveje at besøge byens legendariske natklub, Tropicana.

Natklubben åbnede i 1939 og har præsenteret en lang række internationale og cubanske stjerner gennem tiderne. Stedet er berømt for det farverige og stort opsatte cabaretshow med mere end 200 dansere. Middagen kan I indtage i forbindelse med showet.

Bed eventuelt de gæstfrie værter på jeres Bed & Breakfast om at ringe til Tropicana og bestille bord.

I afhentes på jeres Bed & Breakfast tidligt om morgenen og køres til lufthavnen. Hjemrejsen til Danmark kan begynde.

I lander i Danmark efter en fantastisk rundrejse i Cuba.

Om rejsen

Det bedste af Cuba er en individuel rundrejse på Cuba, hvor transporten mellem byerne foregår i gode airconditionerede busser. I afhentes i lufthavnen ved ankomst til Havana og køres til pensionatet. I Havana bor I på et hyggeligt pensionat med en god placering i den gamle bydel. På resten af rejsen bor I på charmerende turistklassehoteller, og I kan forvente at blive indlogeret på et af de i programmet beskrevne hoteller. I sjældne tilfælde kan der blive tale om et andet hotel, hvis det beskrevne viser sig optaget. Men det vil vi naturligvis give besked om. Derudover er ganske mange måltider inkluderet i rejsens pris, og de sidste dage i Trinidad er med all inclusive. Programmet er uden rejseleder, men det er fyldt med forslag til byvandringer, sightseeing og attraktioner, der gør det let at fylde dagene med oplevelser og indhold. Den dag I påbegynder hjemrejsen afhentes I på hotellet og køres til lufthavnen.

Mulighed for stop i Toronto

På nogle afgange kan I se frem til at flyve med Air Canada, der flyver fra København via Toronto til Havana. På udrejsen er der kun et ganske kort stop i Toronto, inden I flyver videre til Havana. På hjemrejsen er der, på nogle af afgangene, et stop i Toronto på ca. 8 timer. På disse afgange ankommer I om formiddagen og skal først af sted sidst på dagen igen. Det åbner mulighed for, at I kan tage en tur ind til Toronto og opleve byen. Der går tilmed et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto centrum, hvilket betyder, at I kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på omkring 20 minutter. Bagagen skal I ikke tænke på. Den er tjekket ind hele vejen til København. Toronto er en spændende by, der bestemt er værd at opleve, når I nu alligevel er der. Derfor har vi lavet denne lille folder, der fortæller om de mange muligheder. Læs folderen her

eTA-registrering

OBS: For danskere er der ikke noget krav om visum i Canada, men når I flyver via Canada, skal der udfyldes en eTA registrering – pris CAD 7 (ca. DKK 35,-) se mere på følgende link: www.canada.ca/eta.  

Bestiller I jeres rejse til Cuba hos os, så er visum inkluderet i rejsens pris. 

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Det bedste af Cuba )
Pris i alt
Når du bestiller en rejse, reserverer vi straks plads til dig på fly og hotel. Når det er på plads, modtager du en ordrebekræftelse samt en faktura for rejsen.

Afrejse

Hjemrejse

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund - Amsterdam - Havana t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage

 • Lufthavnsskatter og afgifter

 • Turistvisum gyldigt i 30 dage

 • Privat transfer fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana

 • 3 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Havana til hotel i Viñales

 • 3 nætter i Viñales på Hotel Los Jazmines***, Hotel Rancho San Vicente*** eller La Ermita*** i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra hotel i Viñales til hotel i Cienfuegos

 • 2 nætter i Cienfuegos på Hotel Jagua*** eller Palacio Azul*** i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra hotel i Cienfuegos til hotel i Trinidad (Playa Ancon)

 • 4 nætter i Trinidad (Playa Ancon) på Hotel Brisas Trinidad del Mar***, Ancon*** eller Costazur*** i Standard Room med all inclusive

 • Bustransport fra hotel i Trinidad til Bed & Breakfast i Havana

 • 1 nat i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
shutterstock_589667297 TRINIDAD, CUBA - MARCH 30, 2012 Street musicians perform.jpg
Cuba skal høres! Gademusikanter er et hyppigt syn.
Cubanske børn går på gaden i Trinidad
Charmerende gader er Trinidads kendetegn.

Udflugtspakke - Tre udflugter i én

Med Check Point Travels udflugtspakke får I få en grundig introduktion til Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Udflugterne ledes af dygtige lokale guider og foregår på engelsk. Guiderne kender områderne særdeles godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, der alle er med til at give et bredt indblik i Cuba. 

Udflugterne sælges i én samlet pakke, og det er derfor ikke muligt kun at købe en eller to af turene. Læs mere om udflugterne her

Cuba-desktop.jpg
Cuba-desktop.jpg (1)
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os