Det bedste af Cuba

Bestil nu og spar 500 kr. pr. person

Som noget helt nyt kan alle vores rejser til Cuba bestilles online. Det fejrer vi ved at give 500 kr. i rabat på alle vores Cuba rejser. Det eneste krav er, at I rejser på en af de afgange, I kan se nedenfor. Tilbuddet gælder t.o.m. 30. september 2018.

På denne rejse har vi samlet Cubas klassiske højdepunkter i en lækker pakke med gode hoteller, centrale Bed & Breakfast og bustransport. I oplever livsglæden i Havana, møder bønderne i Viñales, der dyrker tobakken til Cubas verdensberømte cigarer, oplever charmerende Cienfuegos med de franske rødder, og tilbringer nogle dage ved Ancon-stranden med let adgang til den fortryllende kolonitidsby Trinidad.

 • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
 • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
 • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider
15 dage fra

kr. 14.280,-

kr. 13.780,-

Pr. person ved 2 voksne med afrejse fra Billund den 20. januar 2019.

Find den bedste pris

Gør det nemt! Find datoer og priser på din rejse og bestil online.

Vælg antal rejsende

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Det bedste af Cuba )
Pris i alt
Når du bestiller en rejse, reserverer vi straks plads til dig på fly og hotel. Når det er på plads, modtager du en ordrebekræftelse samt en faktura for rejsen.

Afrejse

Hjemrejse

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund - Amsterdam - Havana t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage

 • Lufthavnsskatter og afgifter

 • Turistvisum gyldigt i 30 dage

 • Privat transfer fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana

 • 3 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Havana til hotel i Viñales

 • 3 nætter i Viñales på Hotel Los Jazmines***, Hotel Rancho San Vicente*** eller La Ermita*** i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra hotel i Viñales til hotel i Cienfuegos

 • 2 nætter i Cienfuegos på Hotel Jagua*** eller Palacio Azul*** i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra hotel i Cienfuegos til hotel i Trinidad (Playa Ancon)

 • 4 nætter i Trinidad (Playa Ancon) på Hotel Brisas Trinidad del Mar***, Ancon*** eller Costazur*** i Standard Room med all inclusive

 • Bustransport fra hotel i Trinidad til Bed & Breakfast i Havana

 • 1 nat i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få et uforpligtende tilbud på rejsen

Savner du en pris? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.

Det bedste af Cuba Rejsen i tekst og billeder

Rejsen kort:

Denne Cubarejse giver jer mulighed for at opleve det bedste af Cuba. Transporten foregår med bus, så det er både nemt og bekvemt.

Rejsen indledes med to hele dage i Cubas fascinerende hovedstad, Havana. I bor på et hyggeligt Bed & Breakfast (casa particulares) i den gamle bydel, med gåafstand til stemningsfulde restauranter og en række af byens store seværdigheder. På resten af rejsen bor I på charmerende turistklassehoteller, inden rejsen slutter med endnu en nat på Bed & Breakfast i Havana. 

Fra Havana rejser I ind i Viñales-dalen, hvor I til fods, på cykel eller hesteryg kan møde lokale tobaksbønder i markerne mellem pittoreske kalkstensbjerge.

Videre til havnebyen Cienfuegos, der overrasker med sin franske charme, smukke gamle villaer og hyggelige byliv.

Herefter følger nogle vidunderlige dage i Cubas smukkeste by, Trinidad. Byen er en perle fra den spanske kolonitid med pastelfarvede huse, brolagte gader, små hyggelige restauranter og livlige spillesteder med god traditionel cubansk musik og danseglade cubanere.

Bed & Breakfast i Havana - 3 nætter

Bed & Breakfast i Havana
Stemningsfuldt Bed & Breakfast placeret i hjertet af den gamle bydel med brostenslagte gader lige udenfor døren. Let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Hotel i Viñales - 3 nætter

Hotel Los Jazmines eller tilsvarende
Stemningsfuldt turistklassehotel med en god beliggenhed i forhold til naturen og de andre seværdigheder. Stilen er enkel og rustik. Der er swimmingpool, restaurant og bar.

Hotel i Cienfuegos - 2 nætter

Hotel Jagua eller tilsvarende
Hotel med god beliggenhed i den gamle kolonitidsby. Fra hotellet kan I let udforske byens seværdigheder, nyde den forfaldne men samtidig fornemme arkitektur og sætte jer med udsigt over havet - og en mojito i glasset - og se solen synke ned i horisonten

Hotel i Trinidad - 4 nætter

Hotel Brisas Trinidad del Mar eller tilsvarende
Strandhotel lidt udenfor byen, helt ned til Det Caribiske Hav og en af landets allersmukkeste strande, Playa Ancon. Der er pool, restaurant, bar og fine værelser. Det er let at tage til Trinidad og opleve det charmerende byliv.

Bed & Breakfast i Havana - 1 nat

Bed & Breakfast i Havana
Stemningsfuldt Bed & Breakfast placeret i hjertet af den gamle bydel med brostenslagte gader lige udenfor døren. Let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Læs mere om hotellerne

I rejser fra Danmark, og efter en mellemlanding ankommer I til Cubas hovedstad, Havana.

Transport til Bed & Breakfast

I lufthavnen venter chaufføren på at køre jer til jeres hyggelige Bed & Breakfast, der ligger i hjertet af den gamle bydel. Her indlogeres I for tre nætter med morgenmad. Stedet er indrettet i et af de historiske huse, der har både charme, sjæl og patina. Alle værelser har aircondition, samt eget bad og toilet.

Der er noget ganske særligt over Havana. En nærmest magisk atmosfære, som man ikke finder noget andet sted. Det er svært at sige, om det skyldes byens beliggenhed ved havet, eller om det er synet af de gamle amerikanerbiler, der holder parkeret i gaderne med huse fra den spanske kolonitid.

Mærk cubanernes livsglæde

En del af Havanas uforklarlige atmosfære skyldes helt sikkert også cubanernes oprigtige livsglæde. Trods svære betingelser, synes de altid at kunne finde noget at smile af – og få os andre til at smile. De smiler også, når de danser. Og livet på Havanas mange salsabarer er et studie i livsmunterhed og sensualisme.

Måske er det en blanding af det hele. Under alle omstændigheder er det svært ikke at forelske sig i Havana. Det vil du selv erfare allerede i dag. Lige udenfor jeres Bed and Breakfast ligger den gamle bydels stemningsfulde gader og venter på at blive udforsket, så det er bare med at komme af sted.

Start ved Parque Central

En oplagt mulighed er at begynde med de store seværdigheder omkring pladsen, Parque Central. Her finder I Gran Teatro de la Habana, der er ramme om klassiske koncerter, ballet- og teaterforestillinger. Og lige i nærheden ses Capitolio med den marmorhvide kuppel. Bygningen, der i mange år husede landets nationale forsamling, blev opført i 1920'erne og er en nøjagtig kopi af Det Hvide Hus i Washington.

Bag Capitolio, i Calle Industria 520, ligger en af landets ældste cigarfabrikker, Partagás. Her kan I komme indenfor og se, hvordan tobaksarbejderne rutineret ruller de brune tobaksblade til kostbare cigarer. Der er åbent på hverdage fra 09.00 til 14.00, og der skal betales omkring 10 CUC pr. person for en guidet rundvisning på engelsk. (Bemærk at cigarfabrikken Partagas pt. er flyttet til en anden lokation i byen, da fabrikkens lokaler er under renovering. Billetter til fabrikkens nye adresse kan købes på flere af byens hoteller).

Parque Central

Udforsk brolagte gader

Herfra kan I begive jer ind i den gamle bydels labyrint af brolagte gader. På de rustne smedejernsbalkoner hænger vasketøj til tørre. Små grupper af skolebørn i bordeauxfarvede uniformer ses på vej til eller fra skole. Og uden for husene sidder beboerne på trappesten og vakkelvorne træstole og læser avis, spiller skak, og får en sludder med naboen til rytmerne fra cubansk musik, der flyder ud af radioen, som kører i baggrunden.

Gå gennem de stemningsfulde gader til Plaza de la Catedral, der er en af Caribiens smukkeste pladser. Træd indenfor i katedralen og oplev den fredfyldte stemning, inden I fortsætter til en anden af byens berømte pladser, Plaza de Armas. Her er der liv og leben omkring boderne med antikvariske bøger og kunsthåndværk, hyggelige caféer og mulighed for at besøge Havanas bymuseum, Museo de la Ciudad, der har til huse i byens gamle guvernørbolig. Om aftenen indtages Plaza de Armas af danseglade lokale, der kommer for at få sig en svingom til tonerne fra et af byens salsaorkestre. Så her kan I overveje at spise middag en aften.

Plaza de la Catedral

Nyd frokost på fortovsrestaurant

Dagens frokost kan I indtage på en af bydelens hyggelige fortovsrestauranter med udsigt til livet på torvepladserne. Det kunne for eksempel være Café La Mina på Plaza de Armas, der har gode retter til rimelige penge. Herfra er der ikke langt til den gamle spanske fæstning, Castillo de la Real Fuerza. Fra toppen af murene er der en flot udsigt til Havanas havneindsejling.

På turen tilbage til jeres Bed & Breakfast kan I overveje at lægge vejen forbi La Bodeguita del Medio i Calle Empedrado. La Bodeguita del Medio var efter sigende Ernest Hemingways favoritbar. Af samme grund er det en populær bar, som en del turister lægger vejen forbi. Men baren har nu alligevel masser af charme. Træd ind i de historiske rammer og bestil en mojito ved samme disk, som Hemingway, Harry Belafonte, Salavador Allende og selveste Fidel Castro har stået ved. Om aftenen kan I gå en tur ned ad Calle Obispo, der har masser af restauranter og små hyggelige barer med levende musik.

Når I har fået morgenmad er det tid til nye eventyr i Havana. Fra jeres Bed & Breakfast er der ikke langt til Revolutionsmuseet, Museo de la Revolución, der giver jer historien om Fidel Castro og hans vej til magten. Museet har til huse i den tidligere diktators Fulgencio Batistas præsidentpalads, og foran museet står båden ”Granma”, som i 1956 fragtede Che Guevara, Fidel Castro og en mængde andre revolutionære fra Mexico til Cuba. Båden er i dag et nationalt klenodie.

Revolutionsmuseet

Plaza de la Revolución

Fortsæt til Plaza de la Revolución, der er en af verdens største pladser. Det var her den karismatiske præsident Fidel Castro i sine velmagtsdage holdt de berømte maratontaler i overværelse af hundredtusinder af landsmænd. Ikke langt herfra findes en af Havanas mere særprægede seværdigheder, Cementerio de Cristóbal Colón. Med næsten en million grave er det en af verdens største kirkegårde. Det er som en hel by, hvor velhavende cubanske familier gennem tiden har forsøgt at overgå hinanden i prægtige mausoleer og smukke gravmæler. At gå rundt her er som at vandre rundt i landets seneste 150 års historie. Her hviler en række af nationens mest berømte forfattere, skuespillere og sportsstjerner mellem faldne helte fra revolutionen og kendte musikere.

Gå langs malecon'en

Praj en cykeltaxa og bed chaufføren køre mod Havanas strandpromenade, El Malecón. Bed ham om at køre ad Calle 23 ned forbi Coppelia Ice Cream. Det er Havanas mest berømte isbar med is til næsten ingen penge – og af samme grund uendeligt lange køer. Men at stå i kø er en del af oplevelsen, og de lokale benytter ventetiden til at hyggesnakke med folk omkring sig. Overvej om I vil stille jer i kø til en af de eftertragtede is eller fortsætte ned til havet, hvor gamle amerikanske dollargrin tøffer op og ned ad den kilometerlange promenade, El Malecón. Her ses ældre mænd med lange fiskestænger og blikket vendt mod Atlanterhavet, knægte, der bader fra klipperne, og kærestepar, der går hånd i hånd. Stå af cykeltaxaen og gå en tur ad malecon'en i retning af den gamle bydel. Spis frokost undervejs og kig indenfor i det nyligt restaurerede San José Pakhus på Avenida del Puerto, der nu huser byens store marked for cubansk kunsthåndværk.

El Malecón

Gå på restaurant

Efter et hvil og et forfriskende bad på jeres Bed & Breakfast kan I runde dagen af med en lækker restaurantoplevelse, og her har vi et par gode forslag. Restauranten La Divina Pastora er en lille perle. Den ligger på den anden side af bugten som nabo til den store fæstning El Morro og med en fantastisk udsigt til det gamle Havana. Menukortet er alt godt fra havet. Et andet sted, der byder på fremragende mad og hyggelig atmosfære er Paladar los Mercaderes. En paladar er en privat restaurant, og på denne serveres der klassiske, cubanske specialiteter, der får munden til at løbe i vand. Paladaren ligger i gaden af samme navn som stedet selv - Mercaderes - som I let kan nå til fods fra jeres Bed & Breakfast. 

Tag på hyggelig restaurant.

Alternativ dagsprogram

Spis en tidlig morgenmad og tag så af sted til byens største marked, Mercado de Cuatro Caminos. Markedet har eksisteret i næsten 200 år, og her kommer bønder fra landbrugskollektiverne for at sælge deres afgrøder. Det er et livligt og farverigt marked, hvor tusindvis af lokale hver dag handler de daglige fornødenheder. Her er boder med bjerge af grøntsager, brægende geder, tøj, isenkram og svinehoveder, der ser til fra slagterens disk. Her er travlhed og masser af mennesker. Men næsten ingen turister.

I Hemingways fodspor

Tag en taxa fra markedet ud til Finca la Vigiá, der ligger lidt uden for byen. Her boede den amerikanske forfatter Ernest Hemingway i godt 20 år. Det var her, han skrev klassikeren, ”Den Gamle Mand og Havet“, baseret på en lokal fiskers livshistorie. I haven kan I se Hemingways egen fiskerbåd "El Pilar" og gravstederne for fire af hans hunde. Udsigten til Havana er fabelagtig.

Besøg Hemingways tidligere hjem

Botanisk have og Havana Club

På tilbagevejen kan I gøre stop i Havanas botaniske have. Haven, der i dag er fredet af UNESCO, er især kendt for sine mange orkideer. Parken er stor, så hvis I skal have det hele med, kan I tage en tur med det lille tog, der kører gennem parken. Du kan også vælge at køre til Havana Club-museet (El Museo del Ron Havana Club) på Avenida San Pedro. Her kan I, for 5 CUC, få en guidet rundtur på engelsk, der rundes af med et glas cubansk rom i baren.

Mon ikke aftenen skal henlægges til Calle Obispo med de mange restauranter og hyggelige spillesteder.

Tiden er inde til at forlade Havana og drage videre til Viñales. Efter morgenmaden afhentes I med bus ved det nærliggende Hotel Armadores de Santander på det aftalte tidspunkt. (Afhentningen er som udgangspunkt ved dette hotel - er der ændringer, vil det stå i jeres afrejsepapirer). Transporten foregår i gode, komfortable busser med aircondition.

Vestpå gennem bjergene

Fra Havana kører I vestpå gennem Rosario-bjergenes skovklædte terrasser ind i provinsen Pinar del Rio, der på mange områder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af en kæde enestående kalkstensbjerge, der skyder op gennem den frugtbare slette omkring byen Viñales. I bjergenes skygge ligger et vidtstrakt kludetæppe af frodiggrønne marker. Det er her, de dyrker verdens fineste tobak, der bliver til Cubas berømte cigarer.

Viñales-dalen

Indlogering på turistklassehotel

Ved ankomst til Viñales indlogeres I på et turistklassehotel for to nætter med morgenmad. Det bliver enten Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita eller Hotel Rancho San Vicente. Det er områdets tre bedste hoteller. Men I er ude på landet, så stilen er enkel og rustik med gode værelser, restaurant, bar og swimmingpool. 

Hotel Los Jazmines

Stemningsfuldt landsbyliv

Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en afslappet atmosfære. En by uden den store trafik. Her kører bønder i stråhat til markerne på ramponerede knallerter eller ses til hest på gaderne i byen, der præges af pastelfarvede huse med røde tegltage og skyggefulde verandaer.

Find jer en lokal restaurant

Hotellerne har gode restauranter målt efter cubansk målestok, men der er også enkelte gode restauranter i byen. Prøv for eksempel den populære Casa de Don Tomas, der har til huse i en gammel kolonitidsvilla på adressen Salvador Cisneros 140.

Ønsker I at opleve dalens største seværdigheder, kan I tage med på en bustur, der varer fra omkring kl. 09.00 til midt på eftermiddagen. På denne tur kommer I ud på de små veje i Viñales-dalen. Her møder I solbrændte tobaksbønder pulsende på hjemmerullede cigarer, mens de pløjer den røde jord med oksen spændt for ploven eller tilser de kostbare planter.

Verdensberømte cigarer

Det er bladende fra dette område, der ender på Havanas fineste cigarfabrikker. Herfra kommer de blade, der rulles til verdenskendte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. I skal naturligvis ud og se nærmere på afgrøderne på marken, og I besøger også en lokal tobaksbonde, der fortæller om arbejdet i markerne og om forædlingen af produktet.

Besøg i indianerhule

Videre gennem bjergene til Cueva del Indio. I skal udforske Indianerhulen og på sejltur ad en underjordisk flod, der forgrener sig på kryds og tværs i klippehulen. Grottens navn hentyder til de indfødte indianere, der oprindeligt brugte grotten som gravsted og siden gemte sig herinde under spaniernes erobring.

Se fascinerende klippemalerier

I dalen Dos Hermanas ser I de enorme klippemalerier, inden I spiser frokost på en lokal restaurant.

Slavehistorie eller udforskning til hest

Siden besøger I El Palenque de los Cimarrones, der i sin tid var tilflugtssted for slaver, som var stukket af fra trældommen i plantagerne. Et sted med spændende historier og mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den specielle afro-cubanske religion, Santeria, der er en blanding af katolicisme og afrikansk overtro. Derefter er det tilbage til Viñales. 

I kan også vælge at opleve Viñalesdalen på en mindre traditionel måde. Vi kan arrangere sightseeing til hest eller på cykel. Turene er typisk af 4-5 timers varighed. I kommer naturligvis ikke så langt omkring, men til gengæld oplever I landskabet, landsbyerne og livet i markerne på en helt anden måde - og i et helt andet tempo.

Fra tobakkens højborg kører I med bus mod Cienfuegos-provinsen, der er præget af skovklædte bjerge, kaffe- og sukkerrørsplantager, strande og små søvnige landsbyer. Hen på eftermiddagen ankommer I til Cienfuegos, der ligger ud til bugten Bahia de Cienfuegos. 

Fransk kolonitidscharme

Byen blev grundlagt af franske emigranter fra New Orleans, og de har sat deres præg på Cienfuegos. Det er en indbydende og statelig by med grønne parker og bredde boulevarder, der flankeres af elegante bygninger med skyggefulde søjlegange. Her er hyggelige kvarterer med masser af gadeliv, berømte spillesteder med dygtige musikere, historiske seværdigheder og relativt få turister.

Hyggeligt hotel

I Cienfuegos indlogeres I med morgenmad på enten Hotel Jagua, Hotel La Union eller Hotel Palacio Azul. Hotel Jagua er byens mest berømte hotel. Det blev opført i 1950'erne og har gennem årene huset adskillige statsoverhoveder. Værelserne er fine og rummelige, der er to restauranter, bar, tour desk og en dejlig swimmingpool. Hotellet ligger med udsigt til bugten, og byens seværdigheder ligger i gåafstand fra hotellet. Hotel La Union og Hotel Palacio Azul er to mindre hoteller, der oser af historie og charme – og så har de en supergod beliggenhed. Hotel Palacio Azul er et gammelt palæ bygget til en velhavende tobaksbaron i 1920'erne. Det ligger med udsigt til vandet, er nænsomt restaureret og fungerer i dag som hotel. Der er kun syv værelser, der alle er indrettet i tråd med husets ånd – og så er der en tagterrasse på taget med en formidabel udsigt. Hotel Union ligger i hjertet af byen med alle de store seværdigheder og spændende kvarterer lige uden for døren. Hotellet har fine værelser, en lille swimmingpool og en hyggelig tagterrasse med udsigt til byens tage.

Hotel Jagua

Solnedgang og en mojito

Måske har I lyst til at spise på hotellet og bare slappe af. Men har I brug for lige at strække ben, så gå en tur ud ad landtangen Punta Gorda forbi de smukke gamle villaer. Ude på spidsen af tangen er der en lille bar, hvor I kan nyde en øl eller en mojito, mens I ser solen synke i havet.

Cienfuegos charmerer med sin forfaldne, men alligevel fornemme arkitektur. Tag en cykeltaxa ind til byens centrale park, Parque José Marti, der er det perfekte udgangspunkt for en vandretur rundt i den gamle bydel. Læg eventuelt vejen forbi byens teater, Teatro Tomas Terry. Det er et overdådigt udsmykket operateater fra 1895 med plads til 900 tilskuere. Smut også indenfor i Casa de la Cultura, hvor der er mulighed for at se opslag om aktuelle koncerter eller udstillinger. Og så kan I, for en ganske beskeden entre, få adgang til kuplen på taget, hvorfra der er en flot udsigt.

Teatro Tomas Terry

Stemning, mad og historie

Spis frokost et sted i den gamle bydel og overvej om I skal tage færgen fra Muelle Real til den gamle borg Castillo de Jagua på den anden side af bugten. Det koster omkring 1 CUC pr. person, og sejlturen tager omkring 40 minutter. Husk at tjekke, hvornår båden sejler tilbage! Om aftenen kan I spise middag i den gamle bydel eller i Club Cienfuegos, byens tidligere yacht club, der har til huse i et gammelt palæ. De bedste retter er deres paella og øvrige retter med fisk og skaldyr. Rund eventuelt aftenen af med dans og musik på terrassen på Club Cienfuegos, der ofte har besøg af lokale orkestre. Ellers er der Jardines de Uneac og det nærliggende Patio de ARTex.

Efter morgenmaden kører I med bus fra Cienfuegos op langs kysten til Trinidad. Byen er et absolut højdepunkt på enhver rejse til Cuba. Trinidad er en af Latinamerikas bedst bevarede byer fra den spanske kolonitid og vel nok Cubas smukkeste by. I Trinidad indlogeres I for fem nætter med all inklusive (morgenmad, frokost, aftensmad, lokale drikkevarer og snacks) på enten Hotel Brisas Trinidad del Mar, Hotel Costazur eller Hotel Ancon. Hotellerne ligger lidt uden for byen, helt ned til de hvide sandstrande ved Det Caribiske Hav. Hotellerne har swimmingpool, restaurant, bar og fine værelser. Spring en tur i bølgerne og spis en let frokost på hotellet, så er der tanket energi til en eftermiddag med eventyr.

Den skønne Playa Ancón

Udforsk Trinidad

Tag en taxa ind til Trinidad og gå en tur gennem de brolagte gader med pastelfarvede huse med smedejernsgitre og røde tegltage. Udenfor sidder de gamle koner med deres håndarbejde og følger med i livet på gaden, nikker og smiler til naboer og fremmede – og skæver til mændene, der sidder rundt om i små grupper og spiller domino, diskuterer de seneste baseball-resultater og får en sludder om løst og fast. Der er næsten ingen trafik, og man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidad.

Plaza Mayor og sukkerbaronernes palæer

Følg gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden. Dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis du har lyst til at se palæerne indefra, så er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Plaza Mayor

Afro-cubansk religion

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, der er et tempel for den afro-cubanske religion Santería. Indenfor er der et alter for havgudinden Yemayá, som de lokale bringer alle mulige offergaver til. Bliv ikke forskrækket, hvis en af stedets præster pludselig dukker frem. Han vil sikkert prøve at forklare, hvad det hele handler om – og som oftest på spansk.

Udsigt over Trinidad og omegn

Tag herfra til det tidligere kloster San Francisco de Asís, der i dag er indrettet som museum for de af byens indbyggere, der faldt i revolutionskampen mod Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er der adgang til det store klokketårn, der knejser højest af alle i Trinidad. Fra tårnets top er der en enestående udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

Pirater og masser af rom

Nede på jorden igen venter et nyt spændende kapitel i byens historie. I 1700-tallet vrimlede Det Caribiske Hav med pirater, der hærgede og plyndrede. Rygterne om Trinidads rigdomme pirrede de lovløses griskhed, og de ankrede ofte op i bugten ud for Trinidad og gik på plyndringstogt i land. Følg i piraternes fodspor til deres stamværtshus, La Canchánchara, som stadig serverer piraternes foretrukne drik, ”Canchánchara“. Drikken indeholder naturligvis en god sjat rom.

La Canchánchara

Charmerende aftenliv

Hvis Plaza Mayor er stille om dagen, så er der til gengæld masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter om aftenen. Så overvej om I skal returnere i aften og følge efter de lokale til byens Casa de la Trova, hvor der er levende musik hver aften. Et andet fint sted er Palenque de los Congos Reales, en hyggelig lille gård med dans og musik under åben himmel.

Restaurant centralt i Trinidad

I har fire hele dage til at nyde stemningen i Trinidad, bade i Det Caribiske Hav og udforske egnen omkring byen. En mulighed kunne være en udflugt til Sukkermøllernes Dal, der ligger lidt udenfor byen. Her i de store sukkerrørsplantager tog spanierne hurtigt livet af de indfødte indianere. Siden hentede de slaver hertil fra Afrika og skabte en sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. De lokale guider vil fortælle om slavehandlen, sukkerbaronerne og den afrikanske kulturarv på turen til Sukkermøllernes Dal, hvor I blandt andet besøger ruinerne af den gamle plantageejendom Manaca Iznaga. Turen dertil kan gøres med bus eller med det næsten 100 år gamle damplokomotiv, der er blevet sat i stand og i adstadigt tempo pruster sig vej gennem det grønne landskab.

Sukkermøllernes Dal

Gadeliv og strandtid

I kan gå på opdagelse i Trinidads snørklede gader, besøge et af byens markeder eller slappe af på stranden eller ved hotellets pool. Og så er der jo som bekendt stemning, musik og dans om aftenen i Trinidad.

Slap af på stranden

I afhentes på hotellet på det aftalte tidspunkt og kører i bus tilbage til Havana. Bussen stopper ved Hotel Armadores de Santander, hvorfra der er kort gåtur til det hyggelige Bed & Breakfat i den gamle bydel. I indlogeres for en enkelt nat. Hvis I har lyst til, at der skal ske noget særligt denne sidste aften i Havana, så kan I overveje at besøge byens legendariske natklub, Tropicana. Natklubben åbnede i 1939 og har præsenteret en lang række internationale og cubanske stjerner gennem tiderne. Stedet er berømt for det farverige og stort opsatte cabaretshow med mere end 200 dansere. Middagen kan I indtage i forbindelse med showet. Bed eventuelt de gæstfrie værter på jeres Bed & Breakfast om at ringe til Tropicana og bestille bord.

I afhentes på jeres Bed & Breakfast tidligt om morgenen og køres til lufthavnen. Hjemrejsen til Danmark kan begynde.

I lander i Danmark efter en fantastisk rundrejse i Cuba.

Om rejsen
Det bedste af Cuba er en individuel rundrejse på Cuba, hvor transporten mellem byerne foregår i gode airconditionerede busser. I afhentes i lufthavnen ved ankomst til Havana og køres til pensionatet. I Havana bor I på et hyggeligt pensionat med en god placering i den gamle bydel. På resten af rejsen bor I på charmerende turistklassehoteller, og I kan forvente at blive indlogeret på et af de i programmet beskrevne hoteller. I sjældne tilfælde kan der blive tale om et andet hotel, hvis det beskrevne viser sig optaget. Men det vil vi naturligvis give besked om. Derudover er ganske mange måltider inkluderet i rejsens pris, og de sidste dage i Trinidad er med all inclusive. Programmet er uden rejseleder, men det er fyldt med forslag til byvandringer, sightseeing og attraktioner, der gør det let at fylde dagene med oplevelser og indhold. Den dag I påbegynder hjemrejsen afhentes I på hotellet og køres til lufthavnen.

Mulighed for stop i Toronto
På nogle afgange kan I se frem til at flyve med Air Canada, der flyver fra København via Toronto til Havana. På udrejsen er der kun et ganske kort stop i Toronto, inden I flyver videre til Havana. På hjemrejsen er der, på nogle af afgangene, et stop i Toronto på ca. 8 timer. På disse afgange ankommer I om formiddagen og skal først af sted sidst på dagen igen. Det åbner mulighed for, at I kan tage en tur ind til Toronto og opleve byen. Der går tilmed et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto centrum, hvilket betyder, at I kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på omkring 20 minutter. Bagagen skal I ikke tænke på. Den er tjekket ind hele vejen til København. Toronto er en spændende by, der bestemt er værd at opleve, når I nu alligevel er der. Derfor har vi lavet denne lille folder, der fortæller om de mange muligheder. Læs folderen her

eTA-registrering
OBS: For danskere er der ikke noget krav om visum i Canada, men når I flyver via Canada, skal der udfyldes en eTA registrering – pris CAD 7 (ca. DKK 35,-) se mere på følgende link: www.canada.ca/eta.  

Køber I jeres rejse til Cuba hos os, så er visum inkluderet i rejsens pris. For at lave et Cubavisum til jer, skal vi bruge en kopi af jeres pas. Paskopien skal sendes til cubavisum@cpt.dk, og så sender vi jeres Cuba-visum til jer med posten. I er også velkomne til at medbringe jeres pas og komme forbi vores rejsebureau i Brabrand, Aarhus. Vi har åbent alle hverdage fra klokken 09-17. Adressen er: Hovedgaden 54, 2. th., 8220 Brabrand.

Vi anbefaler...

Thomas, CPT

Cubanernes livsglæde varmer

På denne rejse oplever I Cubas berømte højdepunkter og mærker cubanernes livsglæde.

Tina, CPT

Forførende Cuba

Cuba er en forførelse af stemning, historie, kultur, humor og varme. Intet sted er som Cuba.

Kort over rejsen til Cuba

By Nætter Oplevelser
1. Havana 3 Kolonitidsbygninger, dollargrin og masser af sjæl
2. Viñales 3 Tobaksmarker mellem dramatiske kalkstensbjerge
3. Cienfuegos 2 Fransk kolonitid og smuk beliggenhed
4. Trinidad 4 Cubas hyggeligste kolonitidsby og lækker strand
5. Havana 1 Kolonitidsbygninger, dollargrin og masser af sjæl

Hoteller inkluderet i denne rejsepakke

På denne rejse her har vi håndplukket hoteller, så I får en god kvalitet til en fornuftig pris. 

Se flere detaljer om hotellerne på denne Cuba rejse herunder. Vi kan dog ikke garantere, at I kommer til at bo på lige præcis disse, da vi har tre-fire gode hoteller, vi bruger i hver by.

Fælles for dem alle er, at det er hyggelige turtistklassehoteller med gode beliggenheder.

I Havana bor I på et hyggeligt Bed & Breakfast i hjertet af den gamle bydel. I kan dog opgradere de sammenlagt fire nætter i Havana til at foregå på hotel i stedet for. Denne ændring koster fra kr. 2.995 pr. person. Læs mere om standard-pakken og opgraderingen "Hotel", herunder.

Ønsker I at ændre noget, eller har I specifikke hotelønsker, så kan I kontakte os på tlf. 86 13 77 44 eller sende en forespørgsel.

Standard (inkluderet)
Hotel (+kr. 2.995/pers.)
 • 3 nætter  Bed & Breakfast i Havana
 • 3 nætter på Hotel Los Jazmines eller tilsvarende i Viñales
 • 2 nætter på Hotel Jagua eller tilsvarende i Cienfuegos
 • 4 nætter på Hotel Brisas Trinidad del Mar eller tilsvarende ved Trinidad
 • 1 nat Bed & Breakfast i Havana

Bed & Breakfast i Havana

3 nætter, Havana - I Havana bliver I indkvarteret i et stemningsfuldt Bed & Breakfast (casa particulares), der ligger placeret i hjertet af den gamle bydel med de brostenslagte gader lige udenfor døren. I har altså let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Sådan bor I

I bor på eget værelse, der er hyggeligt og enkelt indrettet.

OBS: Vi har aftaler med flere casas i Havana, så I kan ikke regne med at bo der, hvor billederne er taget. De er blot med for at give et indtryk af standarden på de cubanske casas.

    

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

Cirka 35 min.

3 nætter, Havana - I Havana bliver I indkvarteret i et stemningsfuldt Bed & Breakfast (casa particulares), der ligger placeret i hjertet af den gamle bydel med de brostenslagte gader lige udenfor døren. I har altså let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Sådan bor I

I bor på eget værelse, der er hyggeligt og enkelt indrettet.

OBS: Vi har aftaler med flere casas i Havana, så I kan ikke regne med at bo der, hvor billederne er taget. De er blot med for at give et indtryk af standarden på de cubanske casas.

    

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

Cirka 35 min.

Hotel Los Jazmines

3 nætter, Viñales - I Viñales bliver I indkvarteret på et stemningsfuldt turistklassehotel. Vi har et par forskellige foretrukne hoteller i byen, men det kunne for eksempel være på Hotel Los Jazmines. Alle vores samarbejdshoteller i Viñales har en god beliggenhed i forhold til naturen og de andre seværdigheder, I kan nyde i området. Stilen på hotellerne er enkel og rustik, og der er swimmingpool, restaurant og bar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

3 nætter, Viñales - I Viñales bliver I indkvarteret på et stemningsfuldt turistklassehotel. Vi har et par forskellige foretrukne hoteller i byen, men det kunne for eksempel være på Hotel Los Jazmines. Alle vores samarbejdshoteller i Viñales har en god beliggenhed i forhold til naturen og de andre seværdigheder, I kan nyde i området. Stilen på hotellerne er enkel og rustik, og der er swimmingpool, restaurant og bar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Hotel Jagua

2 nætter, Cienfuegos - I Cienfuegos bor I på et af vores tre udvalgte turistklassehoteller, der alle oser af historie og charme, og har en god beliggenhed i den gamle kolonitidsby. Fra hotellerne kan I let udforske byens seværdigheder, nyde den forfaldne men samtidig fornemme arkitektur og sætte jer med udsigt over havet - og en mojito i glasset - og se solen synke ned i horisonten.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

et par minutter til centrum

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

-

Lufthavn

-

2 nætter, Cienfuegos - I Cienfuegos bor I på et af vores tre udvalgte turistklassehoteller, der alle oser af historie og charme, og har en god beliggenhed i den gamle kolonitidsby. Fra hotellerne kan I let udforske byens seværdigheder, nyde den forfaldne men samtidig fornemme arkitektur og sætte jer med udsigt over havet - og en mojito i glasset - og se solen synke ned i horisonten.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

et par minutter til centrum

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

-

Lufthavn

-

Hotel Brisas Trinidad del Mar

4 nætter, Trinidad - Under jeres besøg i Trinidad indkvarteres I på et strandhotel lidt udenfor byen, direkte ved en af landets allersmukkeste strande, Playa Ancon.
Hotellet er forholdsvis simpelt, og kunne flere steder godt trænge til en ”makeover”, men placeringen helt ned til Det Caribiske Hav er helt fantastisk. Det stemningsfulde og hyggelige hotel rummer fine værelser, swimmingpool, bar og et par restauranter til både buffet og á la carte. Stilen på hotellet er enkel, men samtidig autentisk.   

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

Cirka 12 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

-

4 nætter, Trinidad - Under jeres besøg i Trinidad indkvarteres I på et strandhotel lidt udenfor byen, direkte ved en af landets allersmukkeste strande, Playa Ancon.
Hotellet er forholdsvis simpelt, og kunne flere steder godt trænge til en ”makeover”, men placeringen helt ned til Det Caribiske Hav er helt fantastisk. Det stemningsfulde og hyggelige hotel rummer fine værelser, swimmingpool, bar og et par restauranter til både buffet og á la carte. Stilen på hotellet er enkel, men samtidig autentisk.   

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

Cirka 12 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Bed & Breakfast i Havana

1 nat, Havana - I Havana bliver I igen indkvarteret i et stemningsfuldt Bed & Breakfast, der ligger placeret i hjertet af den gamle bydel med de brostenslagte gader lige udenfor døren. I har altså let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Sådan bor I

I bor på eget værelse, der er hyggeligt og enkelt indrettet.

OBS: Vi har aftaler med flere casas i Havana, så I kan ikke regne med at bo der, hvor billederne er taget. De er blot med for at give et indtryk af standarden på de cubanske casas.

    

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

Cirka 35 min

1 nat, Havana - I Havana bliver I igen indkvarteret i et stemningsfuldt Bed & Breakfast, der ligger placeret i hjertet af den gamle bydel med de brostenslagte gader lige udenfor døren. I har altså let adgang til alle byens store seværdigheder, samt charmerende gadeliv, restauranter og caféer.

Sådan bor I

I bor på eget værelse, der er hyggeligt og enkelt indrettet.

OBS: Vi har aftaler med flere casas i Havana, så I kan ikke regne med at bo der, hvor billederne er taget. De er blot med for at give et indtryk af standarden på de cubanske casas.

    

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

Cirka 35 min
 • 3 nætter Hotel Armadores de Santander eller tilsvarende i Havanna
 • 3 nætter på Hotel Los Jazmines eller tilsvarende i Viñales
 • 2 nætter på Hotel Jagua eller tilsvarende i Cienfuegos
 • 4 nætter på Hotel Brisas Trinidad del Mar eller tilsvarende ved Trinidad
 • 1 nat på Hotel Armadores de Santander eller tilsvarende i Havanna

Se hoteldetaljer herunder

Hotel Armadores de Santander eller tilsvarende

3 nætter, Havanna - I Havanna bliver I indkvarteret på Hotel Armadores de Santander, eller et tilsvarende hyggeligt turistklassehotel, beliggende centralt i den gamle bydel. Hvilket hotel det bliver, afhænger af hvor der er ledige værelser. Men fælles for de hoteller, vi bruger er, at de har en god placering, er opført i stemningsfuld, spansk kolonistil og har både charme, sjæl og patina.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

25 km

3 nætter, Havanna - I Havanna bliver I indkvarteret på Hotel Armadores de Santander, eller et tilsvarende hyggeligt turistklassehotel, beliggende centralt i den gamle bydel. Hvilket hotel det bliver, afhænger af hvor der er ledige værelser. Men fælles for de hoteller, vi bruger er, at de har en god placering, er opført i stemningsfuld, spansk kolonistil og har både charme, sjæl og patina.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

25 km

Hotel Los Jazmines eller tilsvarende

3 nætter, Viñales - I Viñales bliver I indkvarteret på et stemningsfuldt turistklassehotel. Vi har et par forskellige foretrukne hoteller i byen, men det kunne for eksempel være på Hotel Los Jazmines. Alle vores samarbejdshoteller i Viñales har en god beliggenhed i forhold til naturen og de andre seværdigheder, I kan nyde i området. Stilen på hotellerne er enkel og rustik, og der er swimmingpool, restaurant og bar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

3 nætter, Viñales - I Viñales bliver I indkvarteret på et stemningsfuldt turistklassehotel. Vi har et par forskellige foretrukne hoteller i byen, men det kunne for eksempel være på Hotel Los Jazmines. Alle vores samarbejdshoteller i Viñales har en god beliggenhed i forhold til naturen og de andre seværdigheder, I kan nyde i området. Stilen på hotellerne er enkel og rustik, og der er swimmingpool, restaurant og bar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Hotel Jagua eller tilsvarende

2 nætter, Cienfuegos - I Cienfuegos bor I på et af vores tre udvalgte turistklassehoteller, der alle oser af historie og charme, og har en god beliggenhed i den gamle kolonitidsby. Fra hotellerne kan I let udforske byens seværdigheder, nyde den forfaldne men samtidig fornemme arkitektur og sætte jer med udsigt over havet - og en mojito i glasset - og se solen synke ned i horisonten.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

et par minutter til centrum

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

-

Lufthavn

-

2 nætter, Cienfuegos - I Cienfuegos bor I på et af vores tre udvalgte turistklassehoteller, der alle oser af historie og charme, og har en god beliggenhed i den gamle kolonitidsby. Fra hotellerne kan I let udforske byens seværdigheder, nyde den forfaldne men samtidig fornemme arkitektur og sætte jer med udsigt over havet - og en mojito i glasset - og se solen synke ned i horisonten.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

et par minutter til centrum

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

-

Lufthavn

-

Hotel Brisas Trinidad del Mar eller tilsvarende

4 nætter, Trinidad - Under jeres besøg i Trinidad indkvarteres I på et strandhotel lidt udenfor byen, direkte ved en af landets allersmukkeste strande, Playa Ancon. 
Hotellet er forholdsvis simpelt, og kunne flere steder godt trænge til en ”makeover”, men placeringen helt ned til Det Caribiske Hav er helt fantastisk. Det stemningsfulde og hyggelige hotel rummer fine værelser, swimmingpool, bar og et par restauranter til både buffet og á la carte. Stilen på hotellet er enkel, men samtidig autentisk.   

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

Cirka 12 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

-

4 nætter, Trinidad - Under jeres besøg i Trinidad indkvarteres I på et strandhotel lidt udenfor byen, direkte ved en af landets allersmukkeste strande, Playa Ancon. 
Hotellet er forholdsvis simpelt, og kunne flere steder godt trænge til en ”makeover”, men placeringen helt ned til Det Caribiske Hav er helt fantastisk. Det stemningsfulde og hyggelige hotel rummer fine værelser, swimmingpool, bar og et par restauranter til både buffet og á la carte. Stilen på hotellet er enkel, men samtidig autentisk.   

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

Cirka 12 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Hotel Armadores de Santander eller tilsvarende

1 nat, Havanna - I Havanna bliver I endnu engang indkvarteret på et hyggeligt turistklassehotel beliggende centralt i den gamle bydel. Hvilket hotel det bliver, afhænger af hvor der er ledige værelser. Men fælles for de hoteller, vi bruger er, at de har en god placering, er opført i stemningsfuld, spansk kolonistil og har både charme, sjæl og patina.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 25 km

1 nat, Havanna - I Havanna bliver I endnu engang indkvarteret på et hyggeligt turistklassehotel beliggende centralt i den gamle bydel. Hvilket hotel det bliver, afhænger af hvor der er ledige værelser. Men fælles for de hoteller, vi bruger er, at de har en god placering, er opført i stemningsfuld, spansk kolonistil og har både charme, sjæl og patina.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 meter

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 25 km

Hvornår skal I rejse?

Vejret i Cuba er dejligt, og I kan besøge øen det meste af året. Generelt er oktober til maj den mest populære periode. Fra maj til juli begynder det lige så stille at bygge op mod orkansæsonen, der typisk sætter ind i august og september.

Klimaet i Cuba

Cuba ligger i det tropiske klimabælte. Øens specielle form og beliggenhed har givet den et klimatisk særpræg. Vindene fra havet kan nå ind til enhver del af øen. Den værste hede blæses bort og vejret i Cuba er derfor mere behageligt end normalt i det tropiske område.

Temperaturene er forholdsvis ens overalt i Cuba. Den varmeste måned på året er august med en gennemsnitlig dagtemperatur på 32°C i Havana. Køligste vintermåned er januar med en gennemsnitlig dagtemperatur på 26°C i Havana - der bliver med andre ord sjældent rigtig koldt.

Årstiderne i Cuba

I Cuba skifter årstiderne først og fremmest mellem tørtid og regn. Tørtiden (La Seca) strækker sig fra november til og med april. Der falder også regn i denne periode, men betydeligt mindre end i regntiden (La Lluvia), som varer fra maj til oktober. August er periodens regnfattigste måned. I det centrale Cuba falder der ca. 1.000 mm. regn om året. Heftige skybrud med torden sent på eftermiddagen er almindeligt i sommermånederne.

Cyklonerne(tornadoer), som er meget almindelige i Det Caribiske Hav, rammer undertiden også Cuba. De mest udsatte måneder er som regel i efteråret.  

 

Havana                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur (°C) 26 26 28 29 30 31 31 32 31 29 28 27
Nattemperatur (°C) 19 19 20 21 22 23 24 24 24 23 21 20

 

Viñales                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur (°C) 26 26 27 28 30 30 31 30 29 30 28 26
Nattemperatur (°C) 17 17 18 19 22 23 23 23 22 22 20 18

 

Trinidad                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur (°C) 30 30 31 31 31 31 31 31 31 31 31 30
Nattemperatur (°C) 21 21 21 22 23 23 23 23 23 22 22 21

Praktisk information

Valuta

Der er to valutasystemer i Cuba; cubanske pesos (CUP) og pesos convertibles (CUC). Cubanske pesos er den lokale valuta, som cubanerne lønnes i, mens I som turister normalt kun handler med den konvertible peso. I kan med fordel medbringe EURO, da det er den bedste omvekslingsvaluta, men I skal dog påregne et vekselgebyr.

I skal være meget opmærksomme på, at alle rejsechecks og kreditkort såsom American Express og Diner's Club, der er udstedt af amerikanske pengeinstitutter, ikke kan bruges. Kun Thomas Cook rejsechecks, Visa og Master Card, der ikke er udstedt af et amerikansk pengeinstitut, kan anvendes.

Der er efterhånden mange banker i de større byer, der modtager Visa, så det er ikke længere noget større problem på Cuba at hæve penge. Vi anbefaler dog, at I ved ankomst til lufthavnen hæver med kortet dér. Brug evt. kreditkort på hoteller og restauranter og brug kontanterne dér, hvor det ikke er muligt at bruge kort.

Visum og pas

Alle der rejser til Cuba skal have visum. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst. Når I køber jeres rejse til Cuba hos os, så er visum inkluderet i rejsens pris.

I det omfang det er muligt for os, laver vi også visum for personer, der ikke har købt deres Cubarejse hos os. Her koster et visum kr. 700 pr. person.

Klik her og se mere om visum til Cuba.

Vaccinationer

Vaccination mod leverbetændelse samt stivkrampe anbefales. Det tilrådes dog altid, at I kontakter vaccinationsklinikkerne, seruminstituttet eller egen læge i god tid før afrejse for at få information om de seneste nyheder.

Lokal transport

Cuba er en perfekt destination til en rundrejse på egen hånd. Den mest populære måde at komme rundt på øen er i lejet bil, men I kan dog også benytte busserne. Busselskabet Viazul www.viazul.com er det mest brugte. De har flere afgange om dagen mellem de større byer, og I kan booke plads og se køreplaner på internettet hjemmefra. Kører I selv, bør I ikke køre om aftenen, da der er cykler, køer og fodgængere på vejene, og hullerne ikke er til at få øje på, før uheldet er ude. Skiltningen kan være noget sparsom mange steder, men cubanerne er meget flinke til at hjælpe en vildfaren turist.

Kriminalitet og overfald på vejene i Cuba er der ikke mere af end herhjemme; og Cuba anses for et af de sikreste lande i Latinamerika at køre rundt i. I kan også tage tog og fly til de lange distancer. Vi kan booke indenrigsfly med flyselskabet Cubana Airlines hjemmefra og specielt strækningen Havana-Santiago de Cuba kan varmt anbefales i fly i modsætning til i bil.

Tips til turen

Cuba er et skønt land at rejse i, men også meget anderledes end det, de fleste har prøvet før. Den standard, vi er vant til fra Europa, Asien og andre latinamerikanske lande, har cubanerne slet ikke. I årtier har det været svært for dem at renovere og forny eks. hoteller, gader og veje og derfor kommer man tit ud for at ting ser nedslidt ud, at et lys er gået her og der, og at en simpel ting som en elpære ikke altid er let at skaffe. Det er vigtigt at tage alle disse ting i betragtning, når I rejser til Cuba for at få en god oplevelse ud af det.

Supermarkedernes udvalg af madvarer, især kød kan godt være temmelig sparsomt. Derfor spises der stort set altid ude eller på hotellet. Vores vaner med, at man lejer en ferielejlighed med køkken, fungerer ikke helt på Cuba. Det kan godt være, der er køkken, men I vil hurtigt finde ud af, at der ikke har meget at bruge køkkenet til!

Cuba er for alle, både unge, ældre, børnefamilier og studerende i grupper - der findes noget til enhver smag. Er I først forberedt på, at ting måske tager lidt længere tid, ja så ser I det ofte som en del af landets charme.

Forsikring

Når I rejser til Cuba, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, som dækker sygdom og hjemtransport. Det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis du skal have sygebehandling på et hospital eller får brug for hjemtransport uden at være forsikret.

Når I booker en rejse gennem os, kan vi tilbyde tre forskellige forsikringer i samarbejde med Europæiske. Læs her mere om, hvilke forsikringer vi kan tilbyde.

Udflugtspakke

Tre forskellige udflugter i én

Med denne udflugtspakke vil I få en grundig introduktion til Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Udflugterne ledes af dygtige lokale guider og foregår på engelsk. Guiderne kender områderne særdeles godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, der alle er med til at give et bredt indblik i Cuba. 

Udflugterne sælges som én samlet pakke, og det er derfor ikke muligt kun at købe en eller to af turene. Læs mere om udflugterne her eller klik på billedet nedenfor.

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | lax@cpt.dk

Sideoverblik