Byer i Cuba

Når I rejser til Cuba, kan I godt glæde jer, for Cuba har utroligt meget at byde på. Nedenfor kan I læse om nogle af de spændende byer, som I kan opleve i Cuba.

Havanna

Cubas hovedstad er et must på en rejse til Cuba. Afsæt gerne tre nætter til at opleve byen, for så har I tid til både at gå på opdagelse i den gamle bydels snørklede gader og se byens store seværdigheder som promenaden El Malecon, Revolutionsmuseet, besøge Hemingways hjem, Finca Vigía, og spise middag på Restaurant La Divina Pastora, der ligger med udsigt til det gamle Havanna. I den mere specielle afdeling, kan vi anbefale et besøg på Colón Kirkegården, der er en by for de døde med fantastiske mausolæer og mindesten for revolutionens helte og cubanske berømtheder. Og så må I heller ikke gå glip af byens største dagligvaremarked, Mercado de Cuatro Caminos.

I kan læse mere om alle de spændende ting, I kan lave i Havanna, under dagsprogrammerne til vores forskellige Cuba-rejser, for eksempel Det bedste af Cuba.

Viñales

I Viñalesdalen skyder gråhvide kalkstensbjerge op gennem den frugtbare røde jord og kaster skygge på et enormt tæppe af grønne tobaksmarker, der passes og plejes af bønder i stråhat med cigaren hængende i mundvigen og oksen spændt for ploven. Her er små søvnige landsbyer, der sjældent ser turister. Smukke naturområder, der kan opleves i bus, egen bil, på cykel eller til hest. Hvis I vil læse mere om alt det, I kan opleve i Viñales, så kan I gøre det under dagsprogrammet på flere af vores Cuba-rejser - for eksempel Cuba i bil og casa

Fra Viñales er der også mulighed for at gøre en afstikker til de to smukke tropeøer, Cayo Levisa & Cayo Jutías.

Cayo Levisa & Cayo Jutías

Cayo Jutías ligger kun en lille times kørsel fra Viñales. En vej forbinder øen med fastlandet. Det er en lillebitte ø med kridhvide strande og azurblåt vand med gode muligheder for snorkling på de nærliggende rev. Her kommer ikke mange turister, for kun de færreste har hørt om Cayo Jutías. Det betyder, at der ikke er nogen overnatningsmuligheder, men der er en lille hyggelig restaurant med god seafood og udsigt til stranden og vandet. Strandene på Cayo Levisa er mindst lige så smukke, og heller ikke her kommer der mange turister. Det tager 40 minutter at sejle til Cayo Levisa fra fastlandet, og når man ankommer, fornemmer man med det samme, at denne ø er noget særligt. Cayo Levisa er det perfekte sted, hvis I vil uden for den slagne turistrute og blot ønsker at tilbringe et par dage i et stille strandparadis. Her kan I overnatte i gode, men enkle, bungalows på stranden – og tage på snorkelture på revet. Cayo Levisa passer godt i kombination med Havanna og Viñales.

Trinidad

Trinidad er en af de smukkeste og mest charmerende byer I Cuba. Den er erklæret verdenskulturarv af UNESCO og regnes for den mest velbevarede by fra den spanske kolonitid i hele Latinamerika. Det er en by med snørklede brolagte gader, der kantes af lave pastelfarvede huse med rødbrune tegltage. Gaderne leder til åbne pladser med gamle palæer opført af spanske sukkerbaroner, små hyggelige restauranter og caféer med udsigt til den smukke gamle kirke. Her er liv og stemning om aftenen på byens mange små spillesteder, hvor lokale orkestre spiller op til dans til toner af salsa og musikstilen son.

I besøger skønne Trinidad på mange af vores rejser til Cuba

Cienfuegos

Byen kaldes Sydens Perle og er et behageligt bekendtskab. Cienfuegos ligger ved havet og blev grundlagt af franske immigranter, der kom hertil fra New Orleans. Franskmændene har sat deres tydelige præg på bybilledets arkitektur og den stemning, der er i byen. Her kan I gå på opdagelse i de hyggelige gågader i den gamle bydel, sejle til borgen Castillo de Jagua, opleve byens dygtige musikere, gå på isbar med de lokale og nyde en frokost eller en middag på byens traditionsrige yacht club, Club Cienfuegos.

Varadero

Der er helt sikkert delte meninger om Varadero, og der vil være dem, der mener, at der i Varadero er alt for mange turister. Men der er altså en grund til, at så mange tager hertil. Varadero har nogle af de smukkeste strande I Cuba. Det er et faktum. De lange, hvide strande løber ud i Det Caribiske Hav, der skifter farve fra turkis til dybblå. Det er et godt sted at runde sin Cubarejse af. Her kan I ligge på stranden, slappe af med en god bog og lade de mange indtryk fra rejsen bundfælde sig.

Santiago de Cuba

Byen ligger på Cubas østkyst, tættere på Haiti og Jamaica end på Havanna. Og den afrikanske indflydelse er tydelig i Cubas næststørste by. Det er en by med et fantastisk miks af afrikansk og caribisk kultur. En by med masser af historie, musik- og kulturliv. Gå en tur i den gamle bydels gader og nyd stemningen i Parque Céspedes, der hver aften myldrer med snakkende, grinende, flirtende, kortspillende og storhyggende cubanere i alle aldre. Nyd musikken på Casa de la Trova, træd indenfor i byens storslåede katedral og besøg romfabrikken, hvor Bacardi-familien lagde grunden til deres forretningsimperium. 

Cayo Coco

Nogen af de allersmukkeste strande i Cuba finder I, efter vores mening, på Cayo Coco. Øen kan nås med fly fra Havanna eller i bil over en 17 km lang landtange, der går ud fra San Rafael og forbinder Cayo Coco med fastlandet. Øen er 370 km2 og er kendt for sit rige fugleliv. Men det er strandene på øens nordkyst, der har gjort Cayo Coco berømt. Det er ikke her, I skal tage hen, hvis I vil have lokal cubansk kolorit. Men drømmer I om et par dage i det ultimative caribiske strandparadis, så er det for eksempel på Cayo Coco, at I skal slutte jeres rejse til Cuba. Her står de hvide strande og det azurblå vand mål med postkortene. Og hotellerne ligger i den bedste ende af skalaen.

Send os en forespørgsel, hvis I ønsker en rejse til Cuba - og de mange spændende byer. 

Send rejseforespørgsel

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86137744 | lax@cpt.dk