Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 1218983827 (1)

Info om Rom

 

Check Point Travels rejser til Rom

Du er i gode hænder, når du rejser til Rom med Check Point Travel. Læs om dine fordel her:
- Hoteller med god beliggenhed: Vores hoteller i Rom har 3 eller 4 stjerne og er nøje udvalgt med fokus på optimal beliggenhed.
- Stærke priser: Vi er dygtige og utrættelige forhandlere og kan derfor tilbyde høj kvalitet til lave priser
- Gode flyforbindelser: Vi benytter kun anerkendte rutefly og vi sparer dig for rejser med mange stop og lange ventetider.
- Kombinationsrejser: Du kan kombinere din rejse til Rom med oplevelser andres steder i Italien – f.eks. Sardinien, Amalfi eller Sicilien.
- Enkel bestilling: Du kan bestille vores rejser til Rom direkte her på siden lige når det passer dig. Har du spørgsmål eller særlige ønsker, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.
- Tryghed: Du er sikret gennem Rejsegarantifonden og Lov om Pakkerejser.

 

Roms historie kort fortalt

Den latinske befolkning kom til området omkring 500 år før Kristi fødsel. Her lagde de grundstenen til det, vi i dag kender som byen på De Syv Høje. Herfra gik det hurtig, og omkring år nul nåede Rom op på hele 1 mio. indbyggere. En ikke uvæsentlig årsag til denne blomstring er romernes ingeniørkunst, som bl.a. sikrede rent vand, kloakering og infrastruktur.
Roms storhed varede i op mod 400 år, og har givet Rom en række prægtige seværdigheder med Colosseum, akvædukterne og Forum Romanum som de mest kendte.
Senere rykkede Paven ind i Rom, og med ham fulgte en anden af Roms helt store seværdigheder, nemlig Vatikanet med Peterskirken, Peterspladsen og Vatikanmuseet.
Rom har været hovedstad i Italien siden 1871.

Kvarterer i Rom

Trastevere

Trastevere ligger på den vestlige side af Tiberen ("Tévere" med tryk på første stavelse på italiensk) og er, hvad man kunne kalde Roms latinerkvarter. Det gamle Trastevere er næsten bilfrit, og man kan roligt gå rundt og nyde de små gader og hyggelige pladser. Bydelen er meget livlig og fuld af cafeer og restaurationer. Bag Trastevere ligger Giannicolò- højen, som absolut er et besøg værd. Herfra har man en fin udsigt over Rom, og det er et yndet udflugtssted for romerne selv. Bag Giannicolò-højen ligger Villa Doria Pamphili, en stor grøn park, hvor det kan være dejligt at søge tilflugt, hvis Rom bliver for overvældende. Lidt syd for Trastevere ligger det enorme Porta Portese-marked, hvor man søndag formiddag kan finde alt mellem himmel og jord.

Vatikanet

Ingen ferie i Rom uden et besøg i Vatikanet, ligger på den vestlige bred af Tiberen, meget tæt på Engelsborg. Selve Vatikanstaten kommer man gerne til ad den pompøse Via Della Conciliazione, anlagt af Mussolini, og for enden ligger den flotte Peters Plads med Basilikaen San Pietro. Til højre for pladsen kan man besøge de imponerende Vatikanmuseer, som man sagtens kunne få flere dage til at gå med at se på.

Monti

En af Roms bedst bevarede hemmeligheder har nu i
århundreder ligget og gemt sig i skyggen af to af byens mega seværdigheder, Colosseum og Forum Romanum.
Her i denne landsbyagtige enklave leves livet alla romana som for hundrede år siden - i smalle stræder fulde af børn og bedstemødre, vilde katte og blide nonner samt et utal af små restauranter; rodede værksteder og lækre delikatesse-
forretninger.
Så velbevaret er hemmeligheden om denne pragtfulde landsby midt i storstaden, at kun de færreste romere aner noget om Montis eksistens.

Shopping i Rom

På Via Condoti har modeskabere som Gucci, Versace og Armani deres store, imponerende flagship stores med tilsvarende imponerende priser. Lige ved siden af shopper man til mere almindelige priser på Via del Corso.

Markeder i Rom

Det er oplagt at tage på marked i Rom. Der er mange at vælge imellem.
• Piazza San Giovanni di Dio. Lidt uden for Roms centrum ligger markedet på Piazza San Giovanni di Dio. Det er lokalt, og her finder du alt, hvad hjertet begærer af lækre italienske delikatesser og udstyr til køkkenet.
• Via Sannio. Her på det lokale marked kan du vitterlig gøre et godt kup. Her er alt fra sko, jeans, lædervarer til spændende vintagetøj. Markedet ligger syd for en af Roms største seværdigheder, Colosseum.
• Monti Urban Market. Nord for Colosseum ligger weekendmarkedet, Monti Urban Market, som de unge har taget til sig. Lokale designere sælger egne kreationer til de unge, der tør ... og vil ses
• Porta Portese. Loppemarked i Rom, hvor du om søndagen kan finde alt fra brugte læderjakker til campingudstyr. Her lærer du hurtigt at prutte om prisen.
• Testaccio-markedet. Overdækket marked i Rom med superfriske fødevarer til rimelige priser. Skøn lokal atmosfære.

Mad & vin

Som enhver anden hovedstad med respekt for sig selv, har også Rom et overflødighedshorn af restauranter på spisesedlen - lige fra de mest tarvelige turistfælder, til de mest udsøgte, gastronomiske oplevelser.
Rom er Italiens hovedstad og derfor finder du madkultur fra hele landet i Rom – og ofte med lækre råvarer, der er hentet direkte fra det lokale torvemarked.

Aftenmåltidet er for mange dagens højdepunkt – og mange romere spiser ude. Og de spiser sent.
Ofte er restauranterne tomme eller halvtomme helt til klokken 20 eller 21. Men tag ikke fejl. Pludselig er der atter liv i gaderne. Prøv i øvrigt at gå lidt væk fra de meste befærdede gader. Det er nemlig her, du finder de bedste restauranter, som de lokale selv besøger.
Hyggelige trattorier i smukke miljøer finder du i øvrigt i bydelene Trastevere, Testaccio og Monti.

Via Appia og flotte akvædukter

På en rejse til Rom kan I også få masser af frsik luft og tilmed lidt cykelmotion. Vi foreslår nemlig, at I lejer cykel og tager en tur ud på romernes gamle vej, Via Appia, som starter ikke langt fra Colusseum. Vejen, som er gjort af store brosten, fører stik syd ud af byen gennem en grøn kile med romerske mausolæer og villaer. Det er også muligt at besøge de gamle akvædukter, som i romertiden forsynede Rom med frisk vand til både gane og de romerske bade.