Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Dyr Kenya Mara9
Dyr Kenya Mara37
Dyr Kenya Mara1 (1)
Dyr Kenya Mara19
Dyr Kenya Mara41
Gnu Vandring Mara10
Kenya Dyr Foto82
Dyr Kenya Mara32

Masai Mara

Masai Mara, der betyder ”Plettet Land”, er Kenya absolut bedste safariområde. De smukke græssletter fyldt med akacietræer, kæmpemæssige horder af gnuer samt zebraer danner ramme om den ultimative Afrika-safari

Dyr Kenya Mara38

Den store vandring mellem Masai Mara og Serengeti

Masai Mara støder op til Serengeti sletten i Tanzania, hvor gnuerne vandrer til på årets sidste måneder. Disse store flokke af gnuer, zebraer og gazeller kommer hvert år omkring juli måned. De forlader typisk Masai Mara igen i november. Det kan være svært at give et præcist tidspunkt for migrationen, da den varierer en del fra år til år alt efter hvor meget regn, der falder. 

Migration Foto26

Den mest dramatiske del af flokkens rejse foregår, når de skal krydse Mara-floden. Her ligger mange store krokodiller afventende på deres store festmåltid. Som om krokodillerne ikke var nok, så kan høj vandstand og kraftig strøm også være en stor udfordring. Krydsningen af Mara-floden er derfor meget risikofyldt.

Migration Foto31

Safari i Kenya

Masai Mara er verdenskendt for sine dyreoplevelser. Migrationen af op mod 2 millioner dyr er en populær periode af besøge naturreservatet på. 

Men selvom man skulle tro, at Masai Mara nærmest vil stå tom efter sådan en migration, så er der mange dyr året rundt, og du kan sagtens besøge Masai Mara udenfor vandringsperioden. 

"The Big Five" - elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler - er repræsenteret hele året rundt. På en god dag kan alle 5 dyr opleves i dette område. 

Kenya Dyr Foto12 (1)

Masai Mara ligger på vestlige side af den store gravsænkning The Great Rift Valley. Navnet kommer fra Masai folket, der lever i området. Her er der registreret mere end 90 dyrearter og op til 450 forskellige fugle, hvoraf 53 er rovfugle.

Masai Mara byder på masser af store dyreflokke og rovdyr i store mængder, så den kræsne safariekspert får alle ønsker opfyldt under en safari her.

Bedste tidspunkt at besøge Masai Mara National Reserve

Masai Mara kan besøges året rundt. Vi anbefaler dog at undgå regnperioden og ugerne efter, da græsset er højt og dyrene derfor har lettere ved at gemme sig.  

Højsæson: Juli til oktober, hvor den store vandring foregår.