DSC_0046 (5).jpg
DSC_0261 (3).jpg
DSC_0226 (7).jpg
DSC_0059 (7).jpg
DSC_0355 (6).jpg
DSC_0631 (2).jpg
DSC_0206 (5).jpg

Mathias' oplevelser i Tanzania

Mathias fra Check Point Travel har besøgt Tanzania 3 gange og har et blødt punkt for netop dette land. Men hvad er det, der er så fedt ved det land, at Mathias har besøgt landet flere gange? Her kan du læse om Mathias' fascination ved landet, og få hans bedste tips til store oplevelser i Tanzania. Alle artiklens billeder har Mathias selv taget på hans rejser.

DSC_0029 (3).jpg

Rejser til Tanzania - en skøn oplevelse

Jeg synes, Tanzania er et utroligt flot og spændende rejseland. Det er også grunden til, at jeg har været der 3 gange de seneste godt 10 år. 

Kombinationen af vildt dyreliv, eksotisk og afvekslende natur, og så muligheden for at fuldende rejsen med badeferie på Zanzibar gør, at jeg synes Tanzania er et perfekt sted til et par ugers ferie med oplevelser og afslapning.

Alle mine tre rejser til Tanzania har været en kombination af safari + badeferie på Zanzibar. På safarierne har jeg besøgt forskellige nationalparker, og jeg har boet i alt fra telt til klassiske luksuriøse lodges med udsigt over Ngorongoro, Serengetis savanne eller elefanter i Tarangire.

Sublim safari i Serengeti

Serengeti National Park har jeg besøgt på alle tre rejser. Jeg synes, det er et fantastisk smukt område. Det er en meget speciel oplevelse at sætte sig godt tilrette i den store firehjulstrukkede safaribil og så bare køre derudaf gennem savannens støv, mens man kigger ud på den sparsomme bevoksning, der står i soldisen, alt i mens man spejder efter det næste spændende dyr.

Serengetis store åbne sletter er et specielt syn. De synes at blive ved og ved. Der kan af og til være lidt langt mellem dyrene, men alene det at føle, at man er på en ekspedition, på udkig efter noget - man ved ikke hvad - midt i Afrika er fascinerende fornemmelse.

Og det gode er, at man bliver altid belønnet med en masse fascinerende syn. Man kan ikke vide, om dagen vil byde på løver i et træ, på en stor flok zebraer, der krydser vejen lige foran bilen, om man ser en elefantunge gå lige i halen på sin mor, eller om der er godt gang i den højlydte magtkamp mellem flodhestene i savannens vandhuller. 

DSC_0261 (3).jpg
DSC_0305 (4).jpg

Forrygende safari i Ngorongoro

Lige efter Serengeti er Ngorongoro mit favoritsted for safari i Tanzania.

Ngorongoro er navnet på en sammenstyrtet vulkan, en caldera, og nede i denne "gryde", der dækker et område på 260km2 kan man køre rundt og opleve et fantastisk og varieret dyreliv.

Her kan du se løver, elefanter, flodheste, flamingoer og mange andre spændende dyr. Her er også en lille bestand af næsehorn, men selvom området er småt sammenlignet med for eksempel Serengeti, skal du være heldig for at se dem.

Netop det begrænsede areal dyrene lever på her i den sammenstyrtede vulkan gør, at her er meget at se indenfor kort køreafstand. Samtidig har man en helt fantastisk udsigt til kraterrimmen, der omgiver én hele vejen rundt - et fantastisk syn.

På mine besøg i Ngorongoro har jeg boet på lodge på kraterkanten, og det kan klart anbefales, da udsigten over Ngorongoro er ret spektakulær - især ved solnedgang.

DSC_0226 (7).jpg
DSC_0355 (6).jpg

Skøn afslutning på Zanzibar

Alle de gange jeg har besøgt Tanzania, har jeg - efter min safari - besøgt skønne Zanzibar for at slappe af, nyde strandene, og den afslappede østemning.

Ved mine besøg på øen har jeg boet på forskellige strandresorts, alle sammen gode og hyggelige på hver sin måde.

Generelt synes jeg, at de flotteste sandstrande findes på den nordvestlige del af øen omkring Kendwa Beach og Nungwi Beach. Her har jeg nydt det krystalklare vand og det kridhvide strandsand. 

Ved mit seneste besøg på Zanzibar boede jeg de sidste dage på et resort ved Kigomani lidt nord for Matemwe på Zanzibars nordøstkyst.

Strandene på østkysten er ikke helt lige så fine, som på nordvestkysten, efter min mening. Men til gengæld virker hotellerne lidt mere uforstyrrede og mange af dem i lækker tilbagelænet boutique-stil. 

Vi boede på SeVi Boutique Hotel Zanzibar, hvor vi havde en stor bungalow i to plan med stor terrasse, hængekøje og meget andet. Her nød vi hotellets 3 pools, den gode restaurant - og så, at der ikke var ret mange gæster på hotellet. 

Sevi Zanzibar Boutique Hotel Anl 077
Sevi Boutique Hotel Zanzibar
Sevi Zanzibar Boutique Hotel Bung 090
Udgang fra badeværelset til vores egen lille splash pool

Spændende og stemningsfulde Stone Town

Ved alle mine besøg på Zanzibar har jeg haft nogle dage i hovedbyen Stone Town. Her er der masser af spændende liv og ting at opleve.

Det giver mig også lyst til at tilføje, at det er i Stone Town, der skal opleves, mens du er på Zanzibar. Når først du er taget ud på dit strandhotel, så er det begrænset, hvad du kan opleve, da der blandt andet ikke rigtigt er andre byer rundtom på øen. 

Det jeg bedst kan lide ved Stone Town er bare at gå rundt i de gamle snævre gader mellem kunstfærdigt udsmykkede huse fra de gamle arabiske købmænds tid. Her er trygt at gå rundt - og det hele er meget eksotisk og spændende.

Du kan for eksempel slå et smut forbi monumentet for det tidligere slavemarked, hvorfra slaver fra hele Østafrika i sin tid blev handlet og sendt ud i verden. Du kan også besøge krydderimarkedet, hvor du kan købe nogle af de mange krydderier, som øen også er berømt for.

Ved havnefronten er der om aftenen et marked med streetfood, hvor du kan smage mange spændende ting og opleve det lokale liv. Det hele er indenfor gåafstand.

Street Of The Historic Center Of The Old Town Of Stone Tow
Local People On A Typical Narrow Street In Stone Town

Tag på udflugt fra Stone Town | Besøg fængselsøen med kæmpeskildpadder

Fra Stone Town er en oplagt udflugt at besøge "Prison Island". Prison Island er navnet på en lille ø, der ligger 15-20 minutters sejlads ud for Stone Towns kyst. Jeg har været flere gange på øen, der på trods af navnet aldrig blev brugt som fængsel.

I dag er øen mest kendt for at være hjemsted for et par hundrede Aldabra-skildpadder, som man kan besøge og få lov at fodre med grønne blade. Der er en ret sjov oplevelse - især når man hører historien bag deres tilstedeværelse her - det hele virker ret eksotisk.

I 1919 fik Zanzibar 4 af disse kæmpeskildpadder i gave fra den britiske guvernør på Seychellerne. De 4 blev til flere, men igennem årene blev nogle af skildpadderne stjålet og bestanden er gået lidt op og ned.

I dag er skildpadderne fredede og lever i gunstige omgivelser på "Prison Island". De yngste bliver fodret med vandmelon og banen. Den ældste skildpadde, da jeg var på øen sidste gang i maj 2019, var en hund på 194 år.

På Prison Island kan du komme tæt på de store skildpadder, der oprindeligt var en gave fra Seychellerne.
Man kommer helt tæt på de store dyr
Og du kan selvfølgelig se det gamle fængsel, der aldrig kom til at fungere som fængsel.
Det gamle fængsel på Prison Island, der er 800 meter lang og 230 meter bred.

Besøg Tanzania og Zanzibar med Check Point Travel

Ønsker du at opleve nogle af de samme spændende ting som mig i Tanzania og på Zanzibar, så bestil et uforpligtende tilbud. 

Bestil et tilbud.

Herunder kan du se et par af vores rejser til Tanzania og Zanzibar.

Serengeti Løve

15

dage

NYHED!

7 dages safari + badeferie Zanzibar

Det bedste af Tanzania
 • Spændende safariprogram med garanteret vinduesplads
 • Kom tæt på flodheste, løver og fugleflokke ved Lake Manyara
 • Oplev det imponerende dyreliv på savannen i Serengeti
 • Kom tæt på dyreflokkene i Ngorongoro krateret
 • Kridhvide sandstrande og snorkling på paradisøen Zanzibar
 • Inkl. fly, transport, hoteller samt måltider iht. program

kr. 28.100

Fra kr. 28.000

Pris pr. person ved 2 voksne
shutterstock_1054716632 A game drive Safari in Serengeti national park,Tanzania..jpg

15

dage

NYHED!

6 dages safari + badeferie Zanzibar

Det bedste af Tanzania - Deluxe
 • Safariprogram med rutinerede engelsktalende guides
 • Tæt på flodheste og løver ved Lake Manyara
 • Oplev dyrelivet i den verdensberømte Serengeti nationalpark
 • Safari i Ngorongoro kraterets beskyttende indre
 • Afsluttende badeferie på Zanzibar
 • Inkl. fly, transport, hoteller samt måltider iht. program

kr. 33.200

Fra kr. 33.000

Pris pr. person ved 2 voksne
AMP 8609

15

dage

NYHED!

3 nætter i Stone Town + badeferie

Det bedste af Zanzibar
 • Bo centralt i Stone Town i gåafstand fra alle seværdighederne
 • Gå på opdagelse på Stone Towns historiske markeder
 • 4 nætter på dejligt 3+ stjernet hotel på vestkystens bedste strand
 • 5 nætter på lækkert 4-stjernet resort på østkysten
 • God tid til afslapning, snorkling og dykning på Zanzibar
 • Inkl. fly og transport + alle hoteller med halvpension

kr. 14.300

Fra kr. 14.200

Pris pr. person ved 2 voksne
12291717 737658369667563 2602974467821403652 O

15

dage

NYHED!

3 nætter i Stone Town + badeferie

Det eksotiske Zanzibar
 • 3 nætter på historisk hotel midt i magiske Stone Town
 • Lokale markeder og småbutikker i Stone Towns labyrintiske gader
 • 4 nætter med afslapning på vestkysten bedste sandstrand, Kendwa Beach
 • 5 nætter med uspoleret 4-stjernet charme ved østkystens Matemwe Beach
 • Snorkling, dykning, cykelture, yoga, spa og massage
 • Inkl. Fly og transport og hoteller (med hhv halvpension og morgenmad)

Fra kr. 14.300

Pris pr. person ved 2 voksne