shutterstock_182426093 Cuban people hanging out and crossing the cobblestone street in Trinidad, Cuba.jpg

Oplevelser i Trinidad

Mærk livet i Trinidad

Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Gå en tur gennem de brolagte gader, der kantes af lave pastelfarvede huse med smedejernsgitre og røde tegltage. Udenfor sidder de gamle koner med deres håndarbejde og følger med i livet på gaden, nikker og smiler til naboer og fremmede – og skæver til mændene, der sidder rundt om i små grupper og spiller domino, diskuterer de seneste baseball-resultater og får en sludder om løst og fast. Der er næsten ingen trafik, og man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidad.

Plaza Mayor og sukkerbaronernes palæer

Det flotte plads, Plaza Mayor, i Trinidad

Følg gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden, dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis I har lyst til at se palæerne indefra, er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, der er et tempel for den afro-cubanske religion Santería. Indenfor er der et alter for havgudinden Yemayá, som de lokale bringer alle mulige offergaver til. Bliv ikke forskrækket, hvis en af stedets præster pludselig dukker frem. Han vil sikkert prøve at forklare, hvad det hele handler om – og som oftest på spansk.

Udsigt over Trinidad og omegn

shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg

Tag til det tidligere kloster San Francisco de Asís, der i dag er indrettet som museum for de af byens indbyggere, der faldt i revolutionskampen mod Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er der adgang til det store klokketårn, der knejser højest af alle i Trinidad. Fra tårnets top er der en enestående udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

Afro-cubansk religion

shutterstock_1053207824 the santeria is the religion of afro-Cuban people.jpg

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, der er et tempel for den afro-cubanske religion Santería. Indenfor er der et alter for havgudinden Yemayá, som de lokale bringer alle mulige offergaver til. Bliv ikke forskrækket, hvis en af stedets præster pludselig dukker frem. Han vil sikkert prøve at forklare, hvad det hele handler om – og som oftest på spansk.

Udflugt til Sukkermøllernes Dal

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

Sukkermøllernes Dal ligger lidt uden for byen. Her i de store sukkerrørsplantager tog spanierne hurtigt livet af de indfødte indianere. Siden hentede de slaver hertil fra Afrika og skabte en sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. De lokale guider vil fortælle om slavehandlen, sukkerbaronerne og den afrikanske kulturarv på turen til Sukkermøllernes Dal, hvor I blandt andet besøger ruinerne af den gamle plantageejendom Manaca Iznaga. Turen dertil kan gøres med bus eller med det næsten 100 år gamle damplokomotiv, der er blevet sat i stand og i adstadigt tempo pruster sig vej gennem det grønne landskab.

Gå på museum og i piraternes fodspor

shutterstock_239889517 La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

I kan besøge Museo Romantico, der har til huse i et elegant palæ. I dag er bygningen indrettet som museum med prangende lysekroner, rustikke fletmøbler og andre genstande fra de fineste hjem i byen. Fra Plaza Mayor er der ikke langt til La Canchánchara i El Fortuno bydelen, der i 1700-tallet var det foretrukne tilholdssted for nogle af de pirater, der på det tidspunkt hærgede Det Caribiske Hav. I har måske lyst til at følge i piraternes fodspor og besøge det historiske værtshus La Canchánchara, hvor man stadig serverer piraternes foretrukne drik, Canchánchara, der i sin oprindelige opskrift bestod af ildvand, lime, honning og vand.

Nyd den smukke Ancon-strand

shutterstock_441043240 Ancon beach, Trinidad, Cuba.jpg

I kan gå på opdagelse i Trinidads snørklede gader, besøge et af byens markeder eller tage en tur til stranden ved Ancon og tage en dukkert i Det Caribiske Hav. Turen fra jeres Bed & Breakfast i Trinidad og ud til den smukke Ancon-strand tager cirka 10-15 minutter med taxa. Herfra udgår også mange af områdets sejlture, hvor I kan opleve smukke tropeøer og se de farverige koralrev iført maske og snorkel.

Topes de Collantes - Vandretur og smuk natur

shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg

Holder I af vandreture, kunne I overveje en heldagstur til nationalparken, Topes de Collantes, der ligger cirka en halv times kørsel nordvest for Trinidad. Flotte naturscenerier, eventyrlige vandfald, småbjerge og frodiggrønne skove gennembrydes af små vandrestier, der fører jer til vandløb og vandfald, hvor I har mulighed for at køle af. Vi anbefaler en stedkendt lokalguide, da området er forholdsvis stort.

Hyggelige restauranter og levende musik

_CSB3285.jpg

Hvis Plaza Mayor er stille om dagen, så er der til gengæld masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter om aftenen. Prøv eventuelt den fantastiske grillede kylling på Paladar Sol Y Son eller en portion cordero (lam) på Paladar Estela. Følg herefter de lokale til byens Casa de la Trova, hvor der er levende musik hver aften. De danseivrige cubanere har et smittende godt humør og holder sig ikke tilbage for at byde op til dans. Så slip din indre salsadanser løs og inviter din partner på en uforglemmelig oplevelse.

Et andet fint sted er Palenque de los Congos Reales, en hyggelig lille gård med dans og musik under åben himmel.

I kan også besøge Casa de la Musica lige ved siden af kirken, hvor lokale orkestre spiller op til dans.

Hyggelige torvepladser og gode spisesteder

TRINIDAD - Gå på opdagelse i de brolagte gader.

Husk at holde en pause indimellem, eksempelvis på en bænk i skyggen fra et af træerne ved en af byens hyggelige torvepladser. Melder sulten sig, er der ikke langt til en af byens paladars, private restauranter, der i sig selv kan være en interessant oplevelse. Indrettet i de historiske gamle huse, ofte med begrænset plads, giver det et indblik i, hvorledes familierne tidligere har boet. Det kan også være forbundet med overraskelser at spise på de lokale paladars, da der flere steder i Trinidad gemmer sig hyggelige gårdhaver bag de pittoreske facader – eksempelvis Restaurant La Ceiba opkaldt efter den gigantiske version af Ceiba træet, der står i baghaven.

Du kan bl.a. opleve Trinidad på disse rejser

Viva Cuba MAIN.jpg

15

dage
Viva Cuba!
 • På opdagelse i Havanas historiske bydel
 • Krigshistorie i Svinebugten og cykelture i Playa Giron
 • Tag på naturvandring og snorkelture i Playa Giron
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by, Trinidad
 • Strandhotel med All Inclusive ned til Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 11.000

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Artikel-Cubansk-charme.jpg

15

dage
Cubansk charme og badeferie
 • I besøger Havana, Trinidad og Varadero
 • Salsamusik, hyggelige caféer og intime restauranter
 • Kolonitidshistorie og live musik i dejlige Trinidad
 • All inclusive på herligt strandhotel i Varadero
 • Afslapning på en af Cubas mest populære strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og flere måltider

Fra kr. 12.000

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
KOntrasternes Cuba Main.jpg
Kontrasternes Cuba
 • Latinamerikas mest charmerende hovedstad, Havana
 • Musik og kolonitidsstemning i hyggelige Trinidad
 • Gå på opdagelse i Camagüeys labyrintiske gader
 • Cubas kulturelle hovedstad, Santiago de Cuba
 • Fristende hvide sandstrande i afslappede Guardalavaca
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider
Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.