Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
SNORKELTUR - I kan tage på udflugt fra hotellet i Trincomalee til Pigeon Island, hvor I kan snorkle og bade.

Oplevelser omkring Trincomalee

Besøg lokale markeder

Tag fra jeres hotel og ind til Trincomalee by, der gemmer på en lang og spændende historie samt en række sjove og interessante oplevelser. Placeringen ved vandet gør at fiskeri er et af de traditionelle erhverv. Det kan derfor anbefales at stå tidligt op og tage ind på det lokale fiskemarked for at følge med i den livlige handel med nattens fangst. Det er ligeledes en fin lejlighed til at se, hvad der lander på tallerkenerne i de forskellige restauranter senere på dagen.

FARVESTRÅLENDE MARKEDER - I besøger farvestrålende markeder med masser af liv og stemning.

Ikke langt fra fiskemarkedet ligger der er glimrende frugt- og grøntsags marked, hvor det er muligt at få et indblik i nogle af de eksotiske frugter og ukendte grøntsager, der dyrkes og spises på Sri Lanka. Dette er et glimrende sted at afprøve dine forhandlingsevner og for at købe noget billigt frugt med til stranden.

Spændende hindutempel med lang historie

Ud over de livlige markeder ligger der også et af Sri Lankas vigtigste hindutempler, Koneswaram templet, spektakulært placeret på en klippe ud mod havet. Templet siges at stamme fra cirka 200-400 år før Kristi fødsel, og har været et af de mest imponerende hindutempler i Sri Lanka. Desværre ødelagde de portugisiske kolonister dele af templet i det 17. århundrede, men stedet står stadigvæk som noget helt specielt. Pilgrimme fra hele Sri Lanka hvalfarter til dette imponerende og farverige tempel, så her er en glimrende chance for at få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der gerne fortæller lidt om hvor de kommer fra og deres tilgang til religion mm. Templet har en lang række farverige figurer og samlinger af halvguder, dyr og mennesker, så der hele tiden noget nyt at iagttage.

UDFLUGTER - I Trincomalee kan I se det store Koneshwaram tempel.

Kirkegården - et minde fra 2. verdenskrig

Et mere seriøst afsnit af Trincomalees historie kan opleves på den britiske krigsmindeplads og kirkegård. Efter at Singapore faldt i hænderne på japanerne under 2. verdenskrig var den dybe havn ved Trincomalee det naturlige sted for de allierede at placere deres flådebase. En del allierede mistede livet under krigen, og flere af dem er begravet på denne kirkegård. Og kigger du godt efter, vil det være muligt at finde et par danske navne imellem de mange gravsten.

Kom på hvalsafari

Det dybe vand ud for Trincomalee er et ideelt sted for de enorme blåhvaler at finde føde, så fra marts til september er det muligt at tage på en spændende hvalsafari og komme helt tæt på havets kæmper i deres migration rundt om Sri Lanka. Der vil ligeledes være mulighed for at se store flokke af spinnerdelfiner boltre sig i det lune vand samt andre hvalarter på gennemfart. Husk på, at der ikke er garanti for at du møder de op til 40 meter lange blåhvaler, men sandsynligheden er stor og de lokale kaptajner, har godt styr på det.

HVALSAFARI - flere steder tilbydes spændende hvalsafarier med mulighed for at se blåhvaler, Check Point Travel

Tag på snorkeltur til Pigeon Island

Er I fascineret af livet under vand, kan det ligeledes anbefales at tage på snorkeltur til Pigeon Island Marine Park, der ligger cirka en halv times sejlads fra Trincomalee. I vandet omkring Pigeon Island kan du opleve farverige koraller, fisk i alle former og farver og indimellem kigger en havskildpadde forbi. Du behøver ikke være ekspert for at tage på snorkeltur til Pigeon Island, og udstyret vil normalt være inkluderet i prisen.

Til gengæld vil det være en god idé at have en vis erfaring, hvis du vælger at tage på dykkertur i området ud for Sri Lankas østkyst. Trincomalee regnes for at være et af de bedste steder på Sri Lanka, hvis du er til oplevelser under vand med tank og maske, da her er en fin blanding af koraller, undersøiske klipper, et rigt marineliv fra små farverige koralfisk til blåhvaler og så ligger der også et par vrag ud for kysten ved Trincomalee. Er du nybegynder, vil der naturligvis også være mulighed for at tage et begynderkursus, men så bruger du det meste af tiden ved stranden på undervisning og smådyk.

SNORKELTUR - I kan tage på udflugt fra hotellet i Trincomalee til Pigeon Island, hvor I kan snorkle og bade.