Shutterstock 790535779
Dyr Tarangire24
Dyr Tarangire17
Dyr Tarangire4
Dyr Tarangire22
Dyr Tarangire6

Tarangire National Park

Tarangire er den sjette største nationalpark i Tanzania, og er opkaldt efter floden Tarangire, som løber gennem parken. Parken er kendt for det store antal elefanter, giraffer, gazeller og antiloper. Men der findes mange andre dyr i Tarangire: Girafgazeller, klippepyton og selvfølgelig The Big Five. 

Dyr Tarangire4

Tarangire National Parks helt store kendetegn er baobabtræer. De karakteristiske træer rejser sig, som tykke søjler mod himlen. Træerne kan blive mange tusind år gamle. og suger store mængder vand ind i regnperioden. Det nyder elefanterne godt af i de tørre perioder, hvor træerne er en kilde til vand og frø. Baobabtræerne blomstre kun få måneder om året, herefter ligner træerne blot en stamme med en rodklup på toppen. Derfor kaldes baobabtræerne også for "Upside-Down Tree"

Shutterstock 231119176

Tarangire byder på en åben savanne med buskområder. I den sydlige del er der mange store sumpområder omkring Tarangire floden. Det er dyrenes eneste kilde i de tørre perioder, hvorfor sandsynligheden for at spotte mange dyr er særlig stor. 

Dyr Tarangire26

Bedste tidspunkt at besøge Tarangire National Park

Du kan rejse til Tarangire National Park hele året. Juli-oktober er den tørre periode, hvilket også gør denne periode til den mest populære. Her kommer alle dyrene frem for at få vand ved floden.