shutterstock_555789073.jpg
151307497.jpg
162449647.jpg
Gili Air restaurant.jpg
shutterstock_166849130.jpg
home6-welcome-HOP_9555.jpg
84314246.jpg
17849030.jpg
shutterstock_1027223740.jpg
shutterstock_441075895.jpg
DENPASAR, BALI ISLAND, INDONESIA - JUNE 11, 2016 Group of beautiful women in traditional Balinese costumes carry on head religious offering for hindu ceremony.jpg
shutterstock_642447028.jpg
Campuhan Ridge Walk , Scenic Green Valley in Ubud Bali.jpg
snorkling Gili.jpg
shutterstock_1059086396.jpg
151316356.jpg

Bali og Gili

  • 3 nætter i Ubud på 3+ stjernede Rama Phala Resort & Spa
  • Livlige markeder,  og hyggelige restauranter
  • 6 nætter på Gili Air på 3+ stjernede Ombak Paradise
  • Balis bedste strande ved Nusa Dua og skøn snorkling Gili-øerne
  • 3 nætter med 5-stjernet luksus på Nusa Dua Beach Hotel & Spa
  • Inkl. fly, hotel, transport og morgenmad

15 dage fra kr. 9.760,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 15. sep 2019

Rejseplan

På denne rejse oplever I både de frodiggrønne rismarker og smukke templer omkring kunstnerbyen Ubud, Gili-øernes tilbagelænede stemning og glimrende snorkling, samt 5-stjernet luksus på en af Balis bedste strande ved Nusa Dua.

Rejsen kort:

Dagene i Ubud kan fordrives med vandreture og cykelture for de aktive, yoga og meditation for de ”mindfulde” samt besøg på de farverige lokale markeder for de nysgerrige.

Efterfølgende venter et ophold på Gili Air, hvor dagene bruges bedst på stranden eller i havoverfladen med snorkel og maske blandt farverige fisk og koraller, mens små hyggelige restauranter og barer sørger for den gode aftenstemning.

Turen sluttes af i Nusa Dua, der har nogle af de bredeste og bedste strande på Bali. Gode udflugtsmuligheder og shopping i umiddelbar nærhed af hotellet og et stort udvalg af spændende spisesteder.

Ved ankomsten til Bali bliver I modtaget af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner, der vil køre jer direkte til jeres hotel i Ubud. Mindre end et par timers kørsel væk fra det menneskefyldte syd Bali, ligger Ubud. Få andre steder på øen synes Balis kulturelle hjerte at banke kraftigere end her, og selvom byen i dag besøges af en del turister, er Ubud stadig et ualmindeligt charmerende sted.

Kunsthåndværk i Ubud

Kunsten har gode kår i Ubud, og alt fra malere, træskærere og sølvsmede til musikere og dansere kommer hertil for at udvikle deres talent. Overalt i byen ligger små værksteder, hvor I ofte kan få en sludder med kunsterne selv, der gerne introducerer jer for de forskellige stilarter og viser deres værker frem.

Oplev balinesisk dans

Ubud er desuden et vigtigt center for balinesisk dans. Mange piger starter på byens danseskoler i en meget ung alder, for det kræver mange års træning at mestre de indviklede trin og graciøse bevægelser. Inspirationen til dansene hentes i hinduistiske sagn og lokale myter, som så tilsættes musik fra traditionelle gamelan-orkestre. Der er rig mulighed for at opleve klassisk dans i Ubud, hvor de forskellige danseskoler opsætter forestillinger med jævne mellemrum.

Historie og kultur 

Ubud er dog langt mere end kunst og kunstnere. Det er også en by med en lang historie og en ualmindelig rig kultur. Den lokale sultan bor stadig i sit palads i hjertet af byen, om end man sjældent ser ham i gadebilledet. Byens templer er altid genstand for stor aktivitet. Særligt om morgenen ankommer lokale hertil for at efterlade små ofringer.

Nogle tænder røgelsespinde, mens andre efterlader små pakker lavet af foldede bananblade. I pakkerne har de lagt lidt lækkerier og friske blomster til guderne. Er I heldige at være i byen under en religiøs festival – og dem er der mange af på Bali – vil I opleve den balinesiske religion og kultur i fuldt flor. Da strømmer folk fra nær og fjern til templerne i deres bedste tøj for at ofre prægtige blomsterdekorationer eller fade med frugter, der gerne bæres på hovedet til templet.

Området omkring Ubud kalder næsten på at blive undersøgt nærmere, så selvom hotellet er skønt og afslappende, vil vi anbefale, at I følger kaldet og lejer en cykel, eventuelt hyrer en engelsktalende lokalguide og finder kameraet frem, for byens måske største attraktioner er den fantastiske natur, der venter lige uden for bygrænsen. Her risler floder og bække gennem frodige dale, hvor lokale bønder i vand til knæene passer deres rismarker med okser og simple redskaber, præcis som deres forfædre gjorde det før dem.

Vandretur i og omkring Ubud

Med tre hele dage til at nyde magiske Ubud er der dog god tid til at få det hele med i et roligt tempo. Ønsker I at få en perfekt introduktion til livet på landet, bør I overveje at starte med en guidet tur, der tager jer ud i naturen til de endeløse risterrasser og små landsbyer omkring Ubud. Foregår turen til fods, kan guiden føre jer væk fra nogle af de mere turistede områder og introducere jer til hverdagslivet på landet.

Her vil der være rig mulighed for at møde de lokale, mens de arbejder i rismarkerne eller tilser familietemplerne, og hvem ved, måske bydes I på en kop friskbrygget balinesisk kaffe. Ris er nemlig ikke den eneste afgrøde, der dyrkes omkring Ubud. Også aromatisk, krydret kaffe og et væld af frugter har fine betingelser i det tropiske klima. Er det skoledag, vil der ligeledes være mulighed for at kigge forbi en skole, hvor I de lokale unger er i fuld gang med dagens undervisning, indtil de får øje på jer.

Inden gåturen slutter tilbage i Ubud, er der mulighed for at prøve en af Balis højt skattede delikatesser. Størstedelen af Indonesiens befolkning er muslimer, så de rører ikke svinekød. Men balineserne er hinduer, og de ved ikke noget bedre end en helstegt pattegris. Folk rejser gerne langt for at sætte tænderne i en saftig Babi Guling – som retten hedder på indonesisk. Har I lyst til at prøve den populære ret, kan den lokale guide med sikkerhed anbefale, hvor man får den bedste helstegte pattegris til en god pris.

Afslapning, mindfulness og forkælelse

Søger I de mere personlige, spirituelle og indadrettede oplevelser, er roen og de smukke omgivelser i Ubud et perfekt udgangspunkt for at prøve yoga og meditation efterfulgt at healende spabehandlinger og introduktion til varierede kostvaner. Hotellet har sin egen yogainstruktør, og hver morgen er der mulighed for morgenyoga. Ligeledes har hotellet et spaafsnit, der tilbyder et bredt udvalg af forskellige behandlinger, både lokale og regionale. Det hele kan rundes af med en herlig middag i en af Ubud mange stemningsfulde og fremragende restauranter.

Efter en dag med engelsktalende guide kunne det måske være en mulighed at nyde Ubud på egen hånd. Lej et par cykler og tril eventuelt forbi abe-skoven, hvor en stor flok makakker holder til. De er ikke bange for mennesker, så det er muligt at komme ganske tæt på de nysgerrige dyr. I de frodige landskaber og småbyer omkring Ubud er der masser af stier at vælge imellem, og hvem ved, om I falder over et lokalt marked eller et lille tempel, hvor en ceremoni er i fuld gang? Sikkert er det i hvert fald, at ligegyldig hvilken retning I cykler fra Ubud, vil I snart være omgivet af dybgrønne rismarker med små palmelunde, der står i stærk kontrast til den blå tropehimmel.

Fortidens kulturminder

Landskabet er fyldt med kulturminder fra svundne tider, så et godt stop kunne være Goa Gajah. I en frodig dal har fortidens troende her hugget et tempel ind i den rå klippe. Foran templet ligger et bassin med helligt vand, der stadig tiltrækker en del pilgrimme. Men det er først og fremmest indgangen til huletemplet, der gør dette sted unikt. Indgangen udgøres nemlig af et dæmonisk uhyre, og adgangen til helligdommens indre går gennem uhyrets mund!

Har templer ikke den store interesse, eller lejer I cykel i flere dage, kunne en rundtur til nogle af de mange små kunstnerbyer være interessant. Eksempelvis byen Mas, hvor nogle af Balis ypperligste træskærere bor og arbejder. Luften er fyldt med duften af forarbejdet træ og friske høvlspåner, der flyver om ørene på de travle træskærere. Et ældgammelt erhverv, der i dag måske er mere kunsthåndværk end decideret snedkerarbejde på templer og vigtige bygninger. Motiverne findes ofte i den hinduistiske historie. Udbuddet er stort, kvaliteten imponerende, så er I dygtige til at forhandle, kan det være I ender med et smukt relief eller en flot figur i bagagen.

Rafting i Ubud

Trænger I til lidt action er det muligt at få en mindre adrenalin eventyr på Ayung floden, der løber gennem nogle af Ubuds mest spektakulære landskaber. Heldigvis er sværhedsgraden ikke for krævende, så både eventyrlystne børn og voksne kan deltage. Forskellige rafting ture tilbydes lokalt i Ubud og kan være alt fra et par timers rafting til halvdagskombinationer af rafting og kulturoplevelser.

En hyggelig middag

Aftenen kunne eventuelt være en kombination af en hyggelig middag på en af de mange restauranter i Ubud samt en danseopvisning. Dans spiller en vigtig rolle i den balinesiske kultur og nogle af de dygtigste dansetrupper holder til i Ubud. Dansene afspejler episoder fra den hinduistiske skabelseshistorie og kan inkludere farverige kostumer, vilde masker og udklædning. De klassiske danse ledsages som regel af et traditionel gamelanorkester og er en sjov og underholdende oplevelse.

Fra Ubud går turen med privatchauffør til færgelejet i Padangbai, hvorfra I skal med den lokale hurtigfærge til øen Gili Air, der vil være jeres udgangspunkt for de næste fem dage. Gili Air er et godt miks af de to andre Gili øer og har både skønne sandstrande, glimrende snorkling ud fra kysten samt lidt byliv med butikker, caféer og hyggelige restauranter i vandkanten.

Noget af det første I vil ligge mærke til ved ankomsten til Gili Air er fraværet af trafikstøj. Her er ingen biler. Det vildeste I møder i trafikken er små hestevogne og cykler! Øen er cirka 5 kilometer i omkreds, så I kan snildt gå rundt om øen og finde jeres eget lille stykke af paradis på en af de mange små strandafsnit – husk håndklæde samt maske og snorkel.

I har fem hele dage til at nyde den afslappende atmosfære på Gili Air og finde jeres egne små favoritsteder rundt om på øen. Der er gode muligheder for snorkling rundt om hele øen, men især østsiden af øen har et interessant rev med koraller og farverige fisk. I kan prøve jer frem, da de korte afstande til de forskellige revafsnit er til at overse. Alternativt kan I tage på en organiseret snorkeltur med båd, hvilket arrangeres ganske nemt lokalt.

Hyggelige spisesteder

Den gode tid giver jer ligeledes mulighed for at finde frem til nogle af de mange hyggelige spisesteder på øen, der ofte ligger helt ud til vandet med en glimrende udsigt. Ligeledes finder I flere barer og restauranter med afslappende loungestemning og musik, der kan nydes nedsunket i en sækkestol vendt mod solnedgangen – perfekt.

Tag på øhop

Da Gili Air kun ligger få minutters sejlads fra de to søsterøer, Gili Trawangan og Gili Meno, vil det være nærliggende at tage på øhop og besøge de andre øer. Gili Trawangan er den livligste, medens Gili Meno er den mest rolige af øerne. Fælles for dem begge er, at de også har rigtig gode snorkelområder med mulighed for koraller, farverige fisk og havskildpadder. Gili Meno er den mindste af øerne, og den der ligger tættest på jeres egen ø, så her kan I ligeledes gå rundt til skønne strande og charmerende restauranter, der ligger spredt ud over øen langs med kystlinjen.

Dykning eller spa

Er I interesserede i dykning eller eventuelt i at tage et dykkercertifikat er Gili-øerne ligeledes et perfekt sted at gå på opdagelse.
Trænger I til lidt selvforkælelse tilbyder hotellet og flere små hyggelige spaer et bredt udvalg af massagebehandlinger med udgangspunkt i de traditionelle balinesiske og asiatiske metoder og kombinerer I disse med lidt morgenyoga, vil jeres dejlige ø-ferie med garanti få jer helt ned i gear.

Op ad formiddagen er det tid til at sige farvel til Gili øerne og sejle tilbage mod Bali. Mens Rinjani vulkanen på Lombok forsvinder i disen mod agter kommer silhuetten af Gunung Agung på Bali langsomt til syne i horisonten. Er der bølger i Lombok strædet anbefaler vi, at I bliver indendørs under overfarten, men er havet rolig, skal I ikke snyde jer selv for at opleve den smukke sejltur oppe på dækket.

Fremme ved færgelejet venter en chauffør på at køre jer til hotellet i Nusa Dua.

Hvis ikke I har fået nok af at ligge og slappe af på stranden, er Nusa Dua det perfekte sted at fortsætte. De herlige, brede sandstrande er blandt de bedste på Bali, og her er rigtig god plads.

Alternativt kan I kombinere stranden med at tage på eventyr i det sydlige Bali, der har en masse spændende oplevelser at byde på samt en række fantastiske golfbaner. Mangler I nogle souvenirs eller interessante gaver til dem derhjemme, er der et stor udvalg af butikker i nærliggende Sanur og Denpassar.

Interessante kunstoplevelser

For de kunstinteresserede er Muesum Pasifika et oplagt valg. Permanente udstillinger viser malerier af balinesiske såvel som internationale kunstnere med tilknytning til Bali og andre udstillinger fokuserer på Asien og Stillehavets kunst og kultur. Et andet spændende museum for kunstinteresserede er Mu