familietur til bali 2.jpg
familietur bali 3.jpg
familietur bali 4.jpg
bali familietur 1.jpg
Pondok-Java-Bungalow-Bali-eco-lodge-veranda-Bali-Eco-Stay-1024x768.jpg
Buddha-Bungalow-Lounge-Area-Eco-Accomodation-Bali-Eco-Stay-1024x683.jpg
17849030.jpg
123456.jpg
Børne gambalanorkester.jpg
Risbonde.jpg
UBUD, INDONESIA - MARCH 2 Man with children walks up the stairs during the celebration before Nyepi (Balinese Day of Silence).jpg
shutterstock_376910938.jpg

Familieferie på Bali

  • 4 nætter i Ubud på det 3+ stjernede Rama Phala Resort & Spa
  • Farverige markeder og landsbybesøg i Ubud
  • 3 dage på familievenlige Bali Eco Stay i egen bungalow m. helpension
  • Aktivitetspakke på Bali Eco Stay m. guidet trek, kokkeskole, massage mm.
  • 3 nætter med 5-stjernet luksus på Nusa Dua Beach Hotel ved Balis bedste strand
  • Inkl. fly, hotel, transport og morgenmad

15 dage fra kr. 11.100,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 08. sep 2019

Rejseplan

Leder I efter en spændende ferie, hvor familien både har rige muligheder for uforglemmelige naturoplevelser og aktiviteter samt god tid til at slappe af, er vores familieferie på Bali det perfekte valg.

Rejsen kort

I starter i Balis kulturelle centrum, Ubud, der indbyder til cykelture mellem små traditionelle landsbyer, hvor et kig indenfor i den lokale skole kan bringe smilet frem.

Efterfølgende tilbringer I et par dage på Bali Ecostay i jeres egen hyggelige bungalow. Placeret midt i den smukkeste natur mellem rismarker og vandfald indbyder området til korte vandreture, men der er også inkluderet andre spændende aktiviteter og massage i opholdet.

Afslutningsvis har nogle dage i Nusa Dua, hvor nogle af Balis bedste strande venter og det azurblå hav frister.

I rejser fra Danmark med kurs mod Bali.

Ved ankomsten til Bali bliver I modtaget af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner, der kører jer direkte til jeres hotel i Ubud. Lidt mere end en times kørsel væk fra det menneskefyldte Syd Bali, ligger fredfyldte og frodige Ubud. Få andre steder på øen synes Balis kulturelle hjerte at banke kraftigere end her, og selvom byen i dag besøges af en del turister, er Ubud stadig et ualmindeligt charmerende sted.


Foto: Mor og søn i Ubuds natur.

Storslåede kunstoplevelser

Kunsten har gode kår i Ubud, og alt fra malere, træskærere og sølvsmede til musikere og dansere kommer hertil for at udvikle deres talent. Overalt i byen ligger små værksteder, hvor I ofte kan få en sludder med kunsterne selv, der gerne introducerer jer for de forskellige stilarter og viser deres værker frem. Ubud er desuden et vigtigt center for balinesisk dans.

Mange piger starter på byens danseskoler i en meget ung alder, for det kræver mange års træning at mestre de indviklede trin og graciøse bevægelser. Inspirationen til dansene hentes i hinduistiske sagn og lokale myter, som så tilsættes musik fra traditionelle gamelan-orkestre. Der er rig mulighed for familien at opleve de traditionelle danse i Ubud, der er både underholdende og sjove, især når der danses med opfindsomme masker og udklædninger.


Foto: Oplev de flotte traditionelle danse.

Rig kulturhistorie

Ubud er dog langt mere end kunst og kunstnere. Det er også en by med en lang historie og en ualmindelig rig kultur. Den lokale sultan bor stadig i sit palads i hjertet af byen, om end man sjældent ser ham i gadebilledet. Byens templer er altid genstand for stor aktivitet.

Særligt om morgenen ankommer lokale hertil for at efterlade små og store offergaver til guderne og forfædrene. Nogle tænder røgelsespinde, mens andre efterlader små pakker lavet af foldede bananblade. I pakkerne har de lagt lidt lækkerier og friske blomster til guderne.

Er I heldige at være i byen under en religiøs festival – og dem er der mange af på Bali – vil I opleve den balinesiske religion og kultur i fuldt flor. Da strømmer folk fra nær og fjern til templerne i deres bedste tøj for at ofre prægtige blomsterdekorationer eller høje fade med frugter, der gerne bæres på hovedet til templet.


Foto: Farvestråelende optog er et tydeligt tegn på Balis spændende kultur.

Området omkring Ubud indbyder til aktiviteter, så saml familien og tag på opdagelse, selvom hotellet er skønt og afslappende. Vi anbefaler, at I lejer cykler og eventuelt hyrer en erfaren engelsktalende lokalguide, der kan tage jer med på en uforglemmelig tur i den fantastiske natur, der venter lige uden for bygrænsen. Her risler floder og bække langs med vejen, der fører jer gennem frodige dale, hvor lokale bønder i vand til knæene passer deres rismarker med okser og simple redskaber, præcis som deres forfædre gjorde det før dem. Husk kameraet da fotomulighederne er uendelige.

Vandretur i og omkring Ubud

Med tre hele dage til at nyde magiske Ubud er der dog god tid til at få det hele med i et roligt tempo. Ønsker I at få en perfekt introduktion til livet på landet, bør I overveje at starte med en guidet tur, der tager jer ud i naturen til de endeløse risterrasser og små landsbyer omkring Ubud. Naturligvis med udgangspunkt i jeres ambitioner og fysiske formåen. Foregår turen til fods, kan guiden føre jer væk fra nogle af de mere turistede områder og introducere jer til hverdagslivet på landet.

Her vil der være rig mulighed for at møde de lokale, mens de arbejder i rismarkerne eller tilser familietemplerne, og hvem ved, måske bydes I på en kop friskbrygget balinesisk kaffe og en kold lemonade. Ris er nemlig ikke den eneste afgrøde, der dyrkes omkring Ubud. Også aromatisk, krydret kaffe og et væld af frugter har fine betingelser i det tropiske klima. Er det skoledag, vil der ligeledes være mulighed for at vise børnene en noget anderledes tilgang til skolegang ved at kigge forbi en skole, hvor de lokale unger er i fuld gang med dagens undervisning, indtil de får øje på jer.

Inden gåturen slutter tilbage i Ubud, er der mulighed for at prøve en af Balis højt skattede delikatesser. Størstedelen af Indonesiens befolkning er muslimer, så de rører ikke svinekød. Men balineserne er overvejende hinduer, og de ved ikke noget bedre end en helstegt pattegris. Folk rejser gerne langt for at sætte tænderne i en saftig Babi Guling – som retten hedder på indonesisk. Har I lyst til at prøve den populære ret, kan den lokale guide med sikkerhed anbefale, hvor man får den bedste helstegte pattegris til en god pris.

Afslapning, mindfulness og forkælelse

Søger I de mere personlige, spirituelle og indadrettede oplevelser, er roen og de smukke omgivelser i Ubud et perfekt udgangspunkt for familien at prøve yoga og meditation efterfulgt at healende spabehandlinger og introduktion til varierede kostvaner. Hotellet har sin egen yogainstruktør, og hver morgen er der mulighed for morgenyoga. Ligeledes har hotellet et spaafsnit, der tilbyder et bredt udvalg af forskellige behandlinger, både lokale og regionale.

Det hele kan rundes af med en herlig middag i en af Ubud mange stemningsfulde og fremragende restauranter.

Ubud og omegn på cykel eller i gummibåd

Efter en dag med engelsktalende guide kunne det måske være en mulighed at nyde Ubud på egen hånd. Lej et par cykler og tril eventuelt forbi abe-skoven, monkey forrest, hvor en stor flok makak-aber holder til. De er ikke bange for mennesker, så det er muligt at komme ganske tæt på de nysgerrige dyr, men husk at være opmærksomme og undlad at medbringe mad eller andet, der kan friste aberne unødvendigt.

I de frodige landskaber og småbyer omkring Ubud er der masser af stier at vælge imellem, og hvem ved, om I falder over et lokalt marked eller et lille tempel, hvor en ceremoni er i fuld gang? Sikkert er det i hvert fald, at ligegyldig hvilken retning I cykler fra Ubud, vil I snart være omgivet af dybgrønne rismarker med små palmelunde, der står i stærk kontrast til den blå tropehimmel.

Landskabet er fyldt med kulturminder fra svundne tider, så et godt stop kunne være Goa Gajah. I en frodig dal har fortidens troende hugget et tempel ind i den rå klippe. Foran templet ligger et bassin med helligt vand, der stadig tiltrækker en del pilgrimme. Men det er først og fremmest indgangen til huletemplet, der gør dette sted unikt. Indgangen udgøres nemlig af et dæmonisk uhyre, og adgangen til helligdommens indre går gennem uhyrets mund!

Har templer ikke den store interesse, eller lejer I cykel i flere dage, kunne en rundtur til nogle af de mange små kunstnerbyer være interessant. Eksempelvis byen Mas, hvor nogle af Balis ypperligste træskærere bor og arbejder. Luften er fyldt med duften af forarbejdet træ og friske høvlspåner, der flyver om ørene på de travle træskærere. Et ældgammelt erhverv, der i dag måske er mere kunsthåndværk end decideret snedkerarbejde på templer og vigtige bygninger. Motiverne findes ofte i den hinduistiske historie, og her laves nogle af de imponerende og farverige masker, der benyttes i de klassiske balinesiske danse. Udbuddet er stort, kvaliteten imponerende, så er I dygtige til at forhandle, kan det være I ender med et smukt relief, eller en perfekt maske børnene kan bruge ved næste fastelavnsfest eller halloween.

Rafting i Ubud

Trænger I til lidt action er det muligt at få en mindre adrenalin eventyr på Ayung floden, der løber gennem nogle af Ubuds mest spektakulære landskaber. Heldigvis er sværhedsgraden ikke for krævende, så både eventyrlystne børn og voksne kan deltage. Forskellige rafting ture tilbydes lokalt i Ubud og kan være alt fra et par timers rafting til halvdagskombinationer af rafting og kulturoplevelser.

Aftenen kunne eventuelt være en kombination af en hyggelig middag på en af de mange restauranter i Ubud samt en danseopvisning.

Fra Ubud går turen nordpå til det centrale balinesiske højland, hvor I de næste par dage kommer helt ud og mærker naturen tæt på i nogle af de smukkeste omgivelser, som Bali har at tilbyde. Jeres charmerende eco lodge ligger fredfyldt og isoleret fra omverdenen og er omgivet af rismarker, urtehaver, frugttræer, rislende bække og små vandfald. Der går ikke mange minutter fra I ankommer, til I allerede har lav puls og bare suger de mange intense indtryk til jer.

Yoga, meditation, flette- eller madkursus

I har mulighed for at vælge 2 forskellige aktiviteter under opholdet, som begge er relaterede til naturen og det centrale Balis spirituelle betydning. Det kunne være en introduktion til Yoga og meditation eller en workshop, hvor I introduceres til nogle af de lokale fletteteknikker, der anvendes hver eneste dag i forbindelse med besøget i familietemplerne. Det kunne også være at familien har lyst til at lære mere om det balinesiske køkken med udgangspunkt i de økologiske have ved eco lodgen.

Børnene kan bygge drager og bambusfløjter

Der er naturligvis også tænkt på børnene, der kan lære at bygge drager efter balinesiske traditioner eller lave deres egen bambusfløjte. Det kan være svært at vælge, men tag en snak med det imødekommende personale og find frem til de aktiviteter, der passer jeres familie bedst.

Alle måltider inkluderet

Alle måltider er inkluderet i jeres ophold, og de tager udgangspunkt i det lokale køkken, som køkkenpersonalet har lært af deres forældre og deres forældre før dem. Fra restauranten er der en spektakulær udsigt over risterrasser, frugttræer og bjergene omkring dalen.

Privat bungalow midt i naturen

Fra jeres egen private bungalow kan I nyde junglens mange lyde, bækkens rislen og vinden i palmerne, inden I falder i søvn, mætte af dagens oplevelser.

Solopgangen over dalen er magisk, så husk at stå tidligt på og nyd en kort gåtur i området inden den lækre morgenmad. Efter et forfriskende måltid er det tid til en 3 timers vandretur i området, der naturligvis er tilpasset familiens ambitionsniveau. Der er flere forskellige ruteforslag, så turen kan tilpasses stort set alle sværhedsgrader og ønsker til indhold. Det kan være en tur gennem junglen, en tur forbi et par mindre vandfald og små lokale landsbyer, tempelbesøg og en tur gennem rismarkerne, eller det kan være en kombination af det hele.

Den lokale engelsktalende guide vil forklare jer om junglens muligheder i forhold til indsamling af mad, den lokale religion og kultur samt naturligvis introducere jer for nogle af de lokale specialiteter, hvis muligheden byder sig. De mange frugttræer i området med nelliker, kakao, kaffe, kokosnødder, bananer og meget mere, er blot en del af fortællingen, selvfølgelig kommer I også til at høre om rismarkernes organisation, vandingssystemer og kulturelle betydning.

Tid til frokost og afslapning

Hjemme fra den inspirerende vandretur er det tid til frokost og til at slappe lidt af. For de friske kunne det måske også være en tur under det lokale vandfald for at vaske sveden og støvet af. De enkelte bungalows har en balkon, hvor man kan sidde med en kop kaffe eller en kold friskpresset juice og bare nyde de smukke omgivelser. Eller I kan låne et brætspil i lodgens bibliotek.

Massage og aftenhygge

Roen og lydende er balsam for sjælen i sig selv, men trænger I til lidt ekstra forkælelse, er der i opholdet inkluderet en times afstressende massage. Eco lodgens egen spa tilbyder forskellige behandlinger med base i balinesiske traditioner for aromaterapi, udstrækninger, akupressur mm.

Aftenen kan I bruge i restauranten, hvor der er mulighed for at låne en bog i det lille bibliotek, spille spil eller blot få en snak med nogle af de andre gæster, der helt sikkert vil være nysgerrige på, hvordan det er at rejse med børn.

Selvom det kan være svært, er det blevet tid at bytte de frodiggrønne omgivelser og smukke risterrasser omkring Bali Eco Stay ud med nogle af de bedste strande på Bali i Nusa Dua.

En kølende dukkert venter måske ovenpå køreturen, og her er de brede gyldne strande ved Nusa Dua et ideelt sted at nyde havet omkring Bali. Heldigvis beskytter koralrevene området mod store bølger, så både voksne og børn roligt kan bade fra stranden uden at blive væltet af store bølger.

Nusa Dua det perfekte sted at afslutte rejsen med en dejlig badeferie, idet de brede gyldne strande hører til blandt de bedste på Bali. Det luksuriøse strandhotel skaber ligeledes en dejlig fredfyldt ramme for turens sidste dage med et stort udvalg af aktiviteter, flere swimmingpools og spæ