Cubansk-charme-og-badeferie-HERO.jpg
shutterstock_532587439 street in varadero, cuba.jpg
shutterstock_302584616 varadero.jpg
shutterstock_177256727 schoolgirls in havanna.jpg
TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013 kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg
shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg
shutterstock_586727399 a typical day in one of the streets of Havana.jpg
shutterstock_624150779 vardaero beach.jpg
shutterstock_331689440 havana.jpg

Cubansk charme og badeferie

 • I besøger Havana, Trinidad og Varadero
 • Salsamusik, hyggelige caféer og intime restauranter
 • Kolonitidshistorie og live musik i dejlige Trinidad
 • All inclusive på herligt strandhotel i Varadero
 • Afslapning på en af Cubas mest populære strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og flere måltider

15 dage fra kr. 12.730,-

Pris pr. person ved 2 voksne

Afrejse: Billund d. 07. apr 2019

Rejseplan

Udgangspunktet for denne rejse er Cubas charmerende og sagnomspundne hovedstad, Havana. Foruden de historiske seværdigheder og spændende museer gemmer gaderne i byens gamle bydel på en række intime spillesteder og små gastronomiske overraskelser. Kolonitidsstemningen præger de brostensbelagte gader i uforglemmelige Trinidad, hvor musikken hver aften overtager det centrale torv og folk samles til dans.

Cuba rejsen rundes af på et skønt strandhotel i Varadero, hvor I har mulighed for total afslapning og en dukkert i det krystalklare vand ved en af de bedste badestrande på Cuba – og naturligvis er opholdet med All Inclusive.

shutterstock_305970527 Varadero.jpg
Varaderos strande hører til blandt Cubas aller bedste.

Rejsen kort:

Denne rejse er perfekt for jer, der vil opleve den cubanske kultur og samtidig have god tid til afslapning ved fremragende strande.

I begynder med 4 overnatninger i Havana, hvor I oplever masser af stemning, liv og historie.

I kolonitidsbyen Trinidad har I også 4 overnatninger, og dermed god tid til at gå på opdagelse i brolagte gader - og til at opleve hvordan musikken hver aften overtager det centrale torv.

Cuba rejsen rundes af på et skønt strandhotel i Varadero, hvor I har mulighed for total afslapning og en dukkert i det krystalklare vand ved en af de bedste badestrande i Cuba – og naturligvis er opholdet med All Inclusive. 

shutterstock_451978522 El Rum Rum restaurant on Empedrado street in the La Habana Vieja.jpg

Ved ankomsten til Havana ud på eftermiddagen, vil I blive mødt i lufthavnen af en kontaktperson fra vores samarbejdspartner på Cuba. I vil få anvist den bil, der kører jer til jeres Bed & Breakfast, der lokalt kendes som casa particulares, i Havanas historiske gamle bydel, hvor værtsfamilien venter på at byde jer velkommen.

På aftentur i den gamle bydel

Brug eventuelt den sene eftermiddag og aften på at gå rundt i nærområdet og få en fornemmelse af Havanas charmerende aften- og natteliv. Restauranter og små caféer ligger spredt ud over den gamle bydel, så det er bare om at kaste sig ud i det.

 

shutterstock_177256727 schoolgirls in havanna.jpg

Der er noget ganske særligt over Havana. En næsten magisk atmosfære man ikke finder noget andet sted. Det er svært at sige, om det skyldes beliggenheden ved havet eller de farverige amerikanerbiler, der her triller rundt mellem levn fra revolutionen og smukke bygninger fra den spanske kolonitid. Byens storsmilende og livsglade befolkning samt gademusikanterne har bestemt også noget med det at gøre. Det samme har gnisten, der tændes i Havana, når mørket falder på, og hede salsarytmer siver ud fra de små dansesteder og fylder de charmerende gamle gader med eksotisk musik. Hvad det end er, der gør Havana så enestående, har vi sat 3 dage af til, at I i et roligt tempo kan dykke ind under huden på denne dybt sjælfyldte by og opleve en perlerække af den gamle bydels største seværdigheder.

Udforsk Havana til fods

Havanas gamle historiske bydel opleves helt klart bedst til fods, og fra jeres Bed & Breakfast finder I hurtigt vej gennem den gamle bydels labyrint af smalle gader, der kantes af huse i spansk kolonistil og gamle palæer i malerisk forfald. På Plaza de Armas løber børnene rundt og leger tag fat mellem boghandlernes stande med antikke bøger.

Kirker og stemningsfuldt gadeliv

Ikke langt herfra ligger en anden af byens smukke pladser, Plaza de la Catedral, der af mange regnes for at være en af Latinamerikas smukkeste pladser. Den klassiske katedral husede i en årrække de formodede jordiske rester af den italienske søfarer Christoffer Columbus, inden de blev flyttet til Sevilla i Spanien. Drejer I ind ad en af smøgerne, hvor vasketøjet hænger til tørre på smedejernsbalkonerne møder i de lokale, der sidder på trappestenen og får sig en sludder med naboen eller fordriver tiden med et slag domino. De bor tæt sammen, og livet leves enkelt. Men her er livsglæde og sammenhold. Man mødes med smil og glade tilråb, og fra hver en sprække i de gamle huse synes den glade musik at sive ud i gaderne. I dette mylder af snævre gader finder I også den imponerende og meget hyggelige Plaza Vieja og Casa de la Obra Pia. Sidstnævnte er et smukt aristokratisk palæ med aner helt tilbage til den første halvdel af det 17. århundrede. Det er blot en kort gåtur herfra til den historiske Plaza de San Francisco med kirken af samme navn. Pladsen foran kirken prydes af det smukke løvespringvand begået af den italienske kunstner Giuseppe Gaginni i 1836.

Hyggelige restauranter og arkitektonisk perle

Den gamle bydel rummer et hav af små hyggelige restauranter, og efter en god frokost kunne I slå vejen forbi en af byens største arkitektoniske perler; El Capitolio. Den grandiose bygning er ikke blot opkaldt efter Capitol Hill i Washington, den er også designet så sammenligningen ikke er til at tage fejl af.

TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013 kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg

Efter morgenmaden kunne I benytte jer af, at temperaturen er behagelig og fortsætte jeres udforskning af det gamle Havana på Revolutionsmuseet, hvor I får historien om Fidel Castros vej til magten i 1959. Museet har til huse i den tidligere diktators Fulgencio Batistas palads. Foran museet står en kopi af båden Granma 26, som Che og Fidel sejlede i fra Mexico til Cuba i 1956.

På pladsen omkring båden kan også ses andre effekter, der på forskellig vis har spillet en rolle i Cubas revolutionshistorie. Få lokaliteter er kommet til at stå som symbol på revolutionen på samme måde som Revolutionspladsen. Det var her den karismatiske præsident Fidel Castro har holdt mange af sine berømte maratontaler i overværelse af hundredtusinder af landsmænd.

Billedkunst og restauranter

Ikke langt fra Revolutionsmuseet ligger det fremragende Museum for Moderne Kunst. Mange års censur og begrænset ytringsfrihed sammenholdt med en stærk tro på revolutionen og Cuba har fostret et stærkt cubansk kunstnermiljø, der, ud over billedkunst og skulpturer, også rummer musik, dans og ballet. Dette museum giver et godt indblik i den kreativitet og diversitet, der findes på den cubanske kunstscene.

Små hyggelige restauranter og caféer ligger spredt ud over den gamle bydel, så I finder hurtigt et sted at nyde frokosten inden I fortsætter med at gå på opdagelse i Havana.

Besøg på kirkegården

Efterfølgende kunne I tage en taxa til den gamle Cementerio de Colon, der med næsten en million grave er en af verdens største kirkegårde. Her har rige cubanere gennem tiderne nærmest konkurreret om at bygge de mest storslåede gravpladser, mens andre mere ydmyge gravsten fortæller om en lang række andre skæbner. At gå her er som at vandre rundt i andets seneste 150 års historie. Her ligger både nationale helte og mere almindelige folk, som den passionerede kvindelige dominospiller, der fik et hjerteanfald, da hun under et spil ikke fik den nødvendige dobbelte treer. Meget passende er hendes gravsten udhugget som en dominobrik med netop den savnede dobbelte treer.

Charmerende Malecon

Ud på eftermiddagen kan I søge mod vandet og den kilometerlange esplanade, Malecon, hvor I, ligesom indbyggerne i Havana, kan nyde den kølende brise. Det er meget nemt at falde i snak med de lokale, der gerne kommer til Maleconen med en guitar og en flaske rom eller en fiskestang. En god start på endnu en hyggelig aften i charmerende Havana.

 

shutterstock_392267488HAVANA, CUBA - APRIL 1, 2012 Teenagers swimming in Caribbean sea near Moro castle.jpg

Stå tidligt op, nyd morgenmaden, og tag så afsted til Havanas største marked, Mercado de Cuatro Caminos. Markedet har eksisteret i næsten 200 år, og her kommer bønder fra landbrugskollektiverne for at sælge deres afgrøder. Det er et livligt og farverigt marked, hvor tusindvis af lokale hver dag handler de daglige fornødenheder. Her er simple boder med madvarer, tekstiler og isenkram samt et leben uden sidsestykke, men kun ganske få turister.

Besøg Hemingway

Er I interesserede i Ernest Hemingway, så tag en taxa fra markedet ud til Finca la Vigiá, der ligger lidt udenfor byen. Her boede den amerikanske forfatter i godt 20 år og skrev blandt andet klassikeren, ”Den Gamle Mand og Havet” baseret på en lokal fiskers livshistorie. I haven kan I se Hemingways egen fiskerbåd ”El Pilar” og gravstederne for fire af hans kære hunde. Udsigten til Havana er fabelagtig.

Fæstning og fyrtårn

Lyder Ernest Hemingways liv ikke så spændende, men vil I gerne nyde en uhindret og fabelagtig udsigt ind over Havana, så tag ned til den lille færgeterminal overfor den russisk ortodokse kirke. Her er det både billigt og nemt at tage båden til Casa Blanca på den modsatte side af indsejlingen til Havanas havn. En trappe fører op til foden af den spektakulære kristusfigur, der troner over Havana og lige ved siden af ligger et lille, men spændende Che Guevarra museum. 5-10 minutters gang herfra ligger et af de største spanske fæstningsanlæg i Latinamerika, Castillo de San Carlos de la Cabana. Gamle kanoner peger fortsat ud mod vandet og flere af de historiske bygninger er blevet restaurerede, så det er let at få et indtryk af stedets strategiske position og historie. Udsigten til Havanas forskellige bydele er glimrende. Yderligere 5-10 minutters gang og I er fremme ved fyrtårnet El Moro. Solnedgangen over Havana fra klipperne ved El Moro bliver ikke bedre noget sted i byen. Tag en taxa tilbage til jeres casa, hvis I ikke vil gå hele vejen tilbage til færgeterminalen.

 

shutterstock_404100160 Trinidad Cuba.jpg

Fra Havana fortsætter rejsen med bus til Trinidad ved Det Caribiske Hav. Trinidad er en af Latinamerikas bedst bevarede byer fra den tidlige spanske kolonitid. Det er også en af de smukkeste og mest stemningsfulde. Byen er præget af fornemme gamle pastelfarvede huse med røde tegltage og brolagte gader, hvor kvinderne sidder og broderer hvide duge og mændene fletter de karakteristiske stråhatte. Man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidads gamle gader og skyggefulde gårdhaver. Følelsen forstærkes af, at biler stort set er forment adgang til byens centrum. På den centrale plads, omgivet af storslåede palæer opført af fortidens rige sukkerbaroner, går livet sin vante gang.

Gå på museum og i piraternes fodspor

I kan eksempelvis besøge Museo Romantico, der har til huse i et elegant palæ. I dag er bygningen indrettet som museum med prangende lysekroner, rustikke fletmøbler og andre genstande fra de fineste hjem i byen. Fra Plaza Mayor er der ikke langt til La Canchánchara i El Fortuno bydelen, der i 1700-tallet var det foretrukne tilholdssted for nogle af de pirater, der på det tidspunkt hærgede Det Caribiske Hav. I har måske lyst til at følge i piraternes fodspor og besøge det historiske værtshus La Canchánchara, hvor man stadig serverer piraternes foretrukne drik, Canchánchara, der i sin oprindelige opskrift bestod af ildvand, lime, honning og vand.

Aftenliv, dans og musik

Om aftenen er der masser af liv og atmosfære på Trinidads små dansesteder, især i forbindelse med Casa de la Musica lige ved siden af kirken, når lokale orkestre spiller op til dans.

TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013 kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg

Trinidads charmerende gamle bydel ligger lige udenfor døren og opleves hel klart bedst til fods, så snør skoene og gå på opdagelse i gaderne, der strækker sig ud fra Plaza Mayor. Små interimistiske butikker sælger lokalproduceret håndarbejde og gadehandlere tilbyder grøntsager, papaya, mango og andre eksotiske frugter. Gallerier med interessante lokale kunstnere har ligeledes fundet vej til nogle af de smukke gamle huse, så vær opmærksom på de små skilte. Der er ligeledes små markedsgader og pladser spredt ud over byen, hvor der vil være mulighed for at købe hæklede duge og flettede stråhatte, der kan være et virkelig godt køb i varmen.

På hest gennem byen

Vær ikke overrasket hvis I møder lokale bønder til hest komme ridende gennem gaderne. Familier i en hestevogn på vej hjem fra marken eller at gaden er blokeret af cricketspillende skolebørn. Stemningen er meget caribisk og afslappet, ingen virker til at have særlig travlt.

Hyggelige torvepladser og gode spisesteder

Husk at holde en pause indimellem, eksempelvis på en bænk i skyggen fra et af træerne ved en af byens hyggelige torvepladser. 
Melder sulten sig, er der ikke langt til en af byens paladars, private restauranter, der i sig selv kan være en interessant oplevelse. Indrettet i de historiske gamle huse, ofte med begrænset plads, giver det et indblik i, hvorledes familierne tidligere har boet. Det kan også være forbundet med overraskelser at spise på de lokale paladars, da der flere steder i Trinidad gemmer sig hyggelige gårdhaver bag de pittoreske facader – eksempelvis Restaurant La Ceiba opkaldt efter den gigantiske version af Ceiba træet, der står i baghaven.

Aftenliv, musik og stemning

Ud på aftenen samles folk restauranterne og barerne omkring Plaza Mayor og der spilles op til dans med livemusik på den brede trappe langs med kirken. Stemningen er rigtig fin, og som kvinde behøver du ikke vente længe på at blive budt op til dans af de lokale.

shutterstock_49204522 Beautiful tropical beach at the Caribbean island with white sands and stunning turquoise waters.jpg

Efter en dag til fods gennem Trinidads snørklede gader og en lang aften med intensiv salsa dans, kan det være I vågner med lidt ømme fødder. Fortvivl ikke for lige syd for byen ligger den skønne Ancon-strand, hvor I har mulighed for en forfriskende dukkert i det azurblå Caribiske Hav. Turen fra jeres Bed & Breakfast i Trinidad og ud til stranden tager cirka 10-15 minutter med taxa. Det bløde sand og de mange palmer skaber det perfekte udgangspunkt for nogle timers afslapning.

Fra Ancon udgår ligeledes en del af områdets sejlture, hvor I blandt andet kan besøge øen Cayo Blanco og se de farverige koralrev og fisk iført snorkel og maske. På land kan I nyde jeres frokost sammen men en koloni af nysgerrige øgler.

 

shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg

Trænger I til at være aktive kan vi anbefale, at I benytter muligheden for at låne en cykel og tager på opdagelse i området omkring Trinidad. Check Point Travel stiller et begrænset antal cykler gratis til rådighed for vores rejsende, som kan afhentes og afleveres på vores kontakt-Bed & Breakfast. Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at cyklerne er til rådighed for jer. Omkring byen ligger små hyggelige landsbyer og en utrolig smuk natur.

Vandretur og smuk natur

Holder I af vandreture, kunne I overveje en heldagstur til nationalparken, Topes de Collantes, der ligger cirka en halv times kørsel nordvest for Trinidad. Flotte naturscenerier, eventyrlige vandfald, småbjerge og frodiggrønne skove gennembrydes af små vandrestier, der fører jer til vandløb og vandfald, hvor I har mulighed for at køle af. Vi anbefaler en stedkendt lokalguide, da området er forholdsvis stort.

 

shutterstock_158460236 Varadero Beach Cuba.jpg

Fra Trinidad går det med bus mod den nordlige kyst og det populære strandområde, Varadero. Fremme i Varadero bliver I indlogeret på jeres all-inclusive strandhotel for de næste 5 nætter, og herefter kan I begynde at slappe af – måske starte med en dukkert i det azurblå vand og en gåtur i det kridhvide sand langs med stranden.

 

shutterstock_201215627 Portrait of young beautiful girl at tropical beach for vacations in Varadero, Cuba, drinking cocktail in coconut and sitting on sand.jpg

I har 4 hele dage til slappe af på stranden, nyde en kølende dukkert i havet eller poolen og måske få en kølig mojito eller to, men skulle I blive rastløse, er der gode muligheder for at arrangere en lang række spændende udflugter fra Varadero. Der er ture til nogle nærliggende hulesystemer, sejlture med mulighed for rigtig god snorklig samt ture til nationalparker i området. Disse bestilles nemmest på hotellet i Varadero.

shutterstock_302584616 varadero.jpg

Der er tid til en sidste dukkert i det azurblå hav og lige nyde solens stråler en sidste gang, inden det er tid til at checke ud og køre mod lufthavnen. I vil være fremme i god tid inden hjemrejsen, så alle formaliteter kan blive ordnet stille og roligt.

Efter en skøn rejse med kultur og strand i Cuba lander I i Danmark.

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Cubansk charme og badeferie)
Pris i alt
Når du bestiller en rejse, reserverer vi straks plads til dig på fly og hotel. Når det er på plads, modtager du en ordrebekræftelse samt en faktura for rejsen.

Afrejse

Hjemrejse

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund - Amsterdam - Havana t/t inkl. måltider, drikkevarer og bagage

 • Lufthavnsskatter og afgifter

 • Turistvisum gyldigt i 30 dage

 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana

 • 4 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Havana til Bed & Breakfast i Trinidad

 • 4 nætter i Trinidad på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad

 • Bustransport fra bed & Breakfast i Trinidad til hotel i Varadero

 • 5 nætter i Varadero på Be Live Experience Varadero*** (eller tilsvarende) i Standard Room med all inclusive

 • Privat transport fra hotel i Varadero til Havana Lufthavn

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
shutterstock_305970527 Varadero.jpg
shutterstock_586727399 a typical day in one of the streets of Havana.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os