Hotel Villa Enrica

De Lipariske Øer, Sicilien

Camera08
Det lille hotel er indrettet i hjemlig stil og arkitekturen er typisk for de lipariske øer
Esterno04
Fra jeres egen veranda har i en skøn udsigt til haven
Paesaggio02
Piscina04
Slap af og nyd udsigten fra hotellets poolområde
Terrazza01
Terrazza06
Camera04
Terrazza05
Sala02
Bagno05
Camera08
Esterno04
Paesaggio02
Piscina04
Terrazza01
Terrazza06
Camera04
Terrazza05
Sala02
Bagno05

En lille perle med udsigt til hav og by

Jeg går og smiler, mens jeg lytter til Sarahs fortælling om forvandlingen af Villa Enrica, der engang var hendes svigermors barndomshjem. Hotel Villa Enrica er en lille perle beliggende på en skråning med udsigt til havet og til byen Lipari med den gamle middelalderborg, der troner over byens tage. Det er tydeligt, at Sarah og hendes familie nærer en stor kærlighed til stedet. De nusser om havens træer og blomster, og er på fornavn med deres gæster, der behandles som venner af familien.

Henrik fra CPT har været på hotelgennemgang på Hotel Villa Enrica.

Hjemlig hygge og charme i smukke omgivelser

Det lille boutiquehotel er indrettet i hjemlig stil og arkitekturen er typisk for de lipariske øer, hvor husene traditionelt er hvidkalkede med skyggefulde verandaer ude foran. Den stil har de valgt at bevare, og derfor er Villa Enrica nærmest arrangeret som en håndfuld bungalows strøet tilfældigt ud i det naturskønne område. Små stier kantet af blomster, buske, oliventræer og citrustræer fører til hotellets poolområde, mens en anden leder ned til restauranten. Begge steder er der en formidabel udsigt til byen. Og ud over havets blå tæppe. Jeg er lige ankommet, og det eneste jeg kan tænke på er, at her må jeg tilbage til.

Stemningsfulde Lipari og øhop til Vulcano og Stromboli

Byen ligger kun ti minutters gang fra hotellet. Den er utroligt hyggelig med sine snørklede gader, der fører op til borgen. Her viser det sig, at der er flere spændende muséer, en lund med mystiske stensarkofager og et gammelt amfiteater med udsigt til havet og fiskerbådene, der ligger og vugger nede i havnen. Herfra er der kun 10 minutters sejlads til øen Vulcano, og på en dag kan man også nå at opleve Stromboli, der har lagt navn til den måske mest berømte af øgruppens vulkaner. Sarah fortæller, at jeg næste gang må med til vinsmagning. Der er en vingård på Lipari, hvor de viser rundt og slutter af med smagsprøver mens solen går ned, og man sidder med udsigt til øerne Alicudi, Filicudi og Salina. Og mens jeg nu lige husker det, så overvej at tage med hotellets strandbus, der kører gæsterne frem og tilbage til en lokal beach club med en skøn strand. Her kan man leje liggestole med parasol og få sig noget koldt at drikke og en bid mad, når sulten og tørsten melder sig.

Ægte siciliansk gæstfrihed

Hun skal lave citronmarmelade i weekenden, fortæller hun. Efter irsk opskrift. Hendes mor var fra Irland. Hendes far er fra Lipari. Hun er ikke bange for at dele ud af sin historie, sin gæstfrihed eller familiens opskrifter på den skønne mad, der frembringes i køkkenet. Jeg siger til hende, at jeg glæder mig til, at vores gæster skal komme på besøg. Hun smiler og siger: ”Vi glæder os til de kommer, Enrik. Vi skal nok tage os godt af dem”. Det er jeg ikke i tvivl om.

Sådan bor I

På Hotel Villa Enrica indlogeres I som udgangspunkt i et Classic Room Garden View. Værelserne er ikke så store, men de er vildt hyggelige. Og så har I naturligvis jeres egen møblerede veranda udenfor med udsigt til haven. Indenfor er værelset holdt i lyse farver, men derudover er ingen værelser helt ens. Her er naturligvis alt hvad man har behov for. En stor dobbeltseng (der er også værelser med to enkeltsenge), aircondition, køleskab med minibar, safetyboks, TV etc. Og så et dejligt velindrettet badeværelse med bruser, hårtørrer, toiletartikler, morgenkåber, store håndklæder med mere.

Der er også værelser, hvor I kan bo 3 og 4 voksne. Så hvis I har behov for mere plads eller rejser flere sammen, så siger I bare til.

Hvis I rejser med børn

Det er vigtigt, at I er opmærksomme på, at man på Hotel Villa Enrica foretrækker familier med store børn. Hvis I rejser med mindre børn, så er Hotel Mea det helt rigtige. Det er for øvrigt også ejet af Sarah og hendes familie. Så her får I den samme gode oplevelse.

Oplevelser i nærheden:

 • Borgen i Lipari 1 km
 • Amfiteatret i Lipari 1 km
 • Det arkæologiske museum i Lipari 1 km
 • Færgen til Vulcano 1 km
 • Færgen til Stromboli 1 km
 • Vingården Tenuta di Castellaro på Lipari (20 min i bil, bus eller taxa)
 • Solnedgang og middag i Acquacalda (20 min med bus)
Hotel Villa Enrica benyttes på følgende rejser:
 • Afstand strand
  Shuttle til private beach - 10 min.  meter

 • Afstand by
  0,6 km

 • Fitness
  Nej

 • Pool/Børnepool
  Ja / Nej

 • Restauranter
  1

 • Wifi
  Ja

 • Spa
  Nej

 • Balkon/terr.
  Ja

 • Lufthavn
  -