Shutterstock 1318427384
Seychellerne - To øer i paradis
Se galleri

Program & kort

1

Praslin

7 nætter:

Fantastiske strande og tropiske skove

2

Mahé

5 nætter:

Hvide strande, creolsk liv, tæt regnskov

Rejseplan

I oplever 2 paradis-øer på denne rejse til Seychellerne. I bor på hyggelige mini-hoteller og har god tid til både at nyde naturen, stemningen og de ubeskriveligt smukke strande.

Praslin

Rejsen kort

På denne rejse til Seychellerne får I mulighed for at opleve to af øerne i dette naturskønne ørige i Det Indiske Ocean.

På rejsen første del bor I på Praslin. I indlogeres på et hyggeligt mini-hotel med let adgang til en af øens bedste strande, Cote d’Or. Praslin byder på fine vandreruter i regnskoven ved Vallée de Mai, der er hjemsted for den sorte papegøje og de kolossale dobbelte kokosnødder, Coco de Mer. Fra Praslin er det let at komme til den lille ø Ile de Curieuse, hvor enorme skildpadder vandrer frit omkring som små elefanter. I kan tage på snorkeltur og opleve det farverige mylder af liv på revene eller tage færgen til naboøen La Digue, hvor I kan leje en cykel og tage på eventyr.

På Mahé ligger jeres mini-hotel med direkte udsigt til en af de smukkeste strande på hovedøen, Baie Lazare. Her er det oplagt at leje en bil og drage på opdagelse. Der er næsten ingen trafik, og køreturene er er uendeligt smukke. I kører gennem frodiggrøn regnskov med enorme træer, kæmpebregner og lianer og kommer igennem små landsbyer på jeres vej til spektakulære udsigtspunkter og øde paradisstrande. På Mahé er der gode muligheder for vandreture, sejlture og snorkelture. Og så er markedet i hovedstaden Victoria bestemt et besøg værd.

På denne rejse indlogeres I på to stemningsfulde mini-hoteller, der er valgt på deres creolske atmosfære og fine beliggenhed.

Afrejse fra Danmark med en mellemlanding undervejs. I rejser henover natten, hvilket gør det lettere at sove på flyrejsen. Kursen er sat mod ø-paradiset Seychellerne i Det Indiske Ocean.

L'Hirondelle.jpg

I lander på hovedøen Mahé om morgenen eller tidligt på formiddagen afhængigt af det valgte luftfartsselskab. For at I kan komme hurtigst muligt frem, har vi valgt at inkludere en indenrigsflyvning til Praslin i rejsens pris. Efter en kort og flot flyvetur, lander I på øen Praslin. Her modtages I af vores lokale repræsentant, der sørger for transporten til hotellet.

Vores arrangør på Seychellerne kommer ofte på hotellerne, så har I lyst til at tage med på en udflugt eller ønsker I at leje en bil, står de gerne til tjeneste. I får også en velkomstkuvert med information om de ture de tilbyder, og hvordan I kan kontakte dem uden for deres træffetid på hotellet.

I indlogeres på et hyggeligt mini-hotel

På Praslin indlogeres I for 7 nætter på det charmerende guest house L'Hirondelle med bare 10 lejligheder. Atmosfæren er afslappet, værelserne er hyggelige, og gæstfriheden er hjertevarm creolsk. 

Fra hotellet har I let adgang til stranden. Cote D’or der regnes for en af de allerbedste strande på Praslin ligger blot 1 minuts gang fra hotellet. Der er heller ikke mange minutters gang til byens restauranter, caféer og små købmandsbutikker. Så jeres hotel har en super fin beliggenhed.

ANSE LAZIO - Anse Lazio-stranden på øen Praslin er nok en af de smukkeste på Seychellerne.
Fantastiske Anse Lazio

Det bliver sikkert svært. Men hvis I kan løsrive jer fra synet af den smukke strand, så er der flere fine ture, I kan tage på. Vi anbefaler, at I lejer en bil for en dag og tager på ø-rundtur på Praslin. De to strande Anse Lazio og Anse Georgette er helt sikkert værd at køre efter. De regnes blandt de smukkeste strande i verden, og når I ser dem, så forstår I hvorfor. Anse Georgette byder for øvrigt på fin snorkling i begge ender af stranden.

Udforsk regnskoven i Vallée de Mai

Vallee de Mai

Læg også vejen forbi nationalparken Vallée de Mai, der dækker en stor del af det centrale Praslin. Stop ved deres visitors center og få en lokal engelsktalende guide med, der kan fortælle jer om regnskovens fascinerende verden. Vallée de Mai er hjemsted for den forunderligt udseende og kolossalt store dobbelte kokosnød og den sorte papegøje, der kun lever her. Det er en fantastisk oplevelse at gå rundt på stierne i regnskoven mellem kæmpebregner og tårnhøje tropiske træer med lianer, der hænger ned og trækroner, der nærmest dækker for himlen. I har det som om, at I er med på en jungleekspedition anført af en guide, der synes at vide nærmest alt om regnskoven. Og hvis nogen kan spotte den sorte papegøje, så er det de stedkendte guider.

Oplev kæmpeskildpadderne på Ile de Curieuse

Overvej en tur til øen Ile de Curieuse. I kan tage med en af de lokale både fra Cote d’Or til øen, der ligger lidt nord for Praslin. Her kan I tage på vandretur ad stier og gangbroer, der fører jer gennem et vildt landskab med store granitklipper og vidtstrakt mangrove, hvor træerne nærmest ser ud som om, at de står på tæer i det lave vand. I dette område lever omkring 500 store Aldabra-skildpadder, og I ser dem lige så snart, I kommer i land. De vralter rundt som små elefanter på langsom jagt efter blade og føde. Aldabra-skildpadden er en af de største i verden. Den kan veje op til 250 kg og bliver let 150 år gammel.

Snorkel- og dykkerture

Fra Praslin arrangeres der flere fine snorkel- og dykkerture. Her er vores anbefaling, at I tager med på en tur organiseret af et af de to PADI-bureauer, der ligger i jeres lille by – tæt på hotellet. De har det bedste udstyr og kender området fantastisk godt, så her får I den bedste oplevelse.

Cykeltur på naboøen La Digue

Naboøen La Digue er helt sikkert et besøg værd. Det tager kun 15-20 minutter at kommer derover med færgen fra Praslin til La Digue. Her er der stort set ingen biler, stemningen er afslappet og meget creolsk. Den allerbedste måde at se øen på er ved at leje en cykel. I kan se udlejningen så snart I kommer i land. Tag afsted med en af de første morgenfærger og tilbring dagen på La Digue. Her er smukt og masser af skønne strande, hvor I kan ligge i skyggen af palmerne eller nyde en dukkert i det glasklare lyseblå hav. Der er også små lokale restauranter og strandbarer, hvor I kan slukke tørsten og få lidt at spise, når sulten melder sig.

Læs mere om La Digue her.

Screenshot 8
Den flotte udsigt fra Hotel Lazare Picault.

Efter morgenmaden går turen til færgelejet på Praslin. I sejler med katamaranfærge til hovedøen, Mahé. Det er en sejltur på ca. 1 time. Vel fremme afhentes I på havnen i Mahé. Herfra går turen til jeres hotel, der ligger på den sydvestlige del af øen. Det er en flot køretur over bjergene og ind gennem regnskoven. Efter ca. 35-40 minutter er I fremme ved Hotel Lazare Picault.

Lazare Picault er et lille familiedrevet hotel med ægte creolsk stemning, god hjemmelavet mad, en hyggelig atmosfære og en udsigt, der kan tage pusten fra de fleste. Hotellet ligger på en grønklædt klippeskråning med udsigt til stranden i Baie Lazare. Stranden ligger kridhvid med bjergene og de svajende grønne palmer som bagtæppe. Og havet synes at skifte farve i alle mulige blå nuancer, når man ser det fra hotellet. Det er virkelig en betagende udsigt.

I kan gå til stranden på få minutter, og I vil blive overraskede over, hvor få mennesker I skal dele denne paradisstrand med. Får I lyst til at proviantere lidt kan I lægge vejen forbi den lokale købmand, og der er også en hyggelig lokal restaurant ganske tæt på hotellet.

Lej en bil og opdag Mahé

I har 5 nætter på Lazare Picault, og det giver jer masser af tid til både at slappe af og udforske Seychellernes hovedø, Mahé. Det er oplagt at leje en bil. Det er let at finde rundt, og der er næsten ingen trafik. I kan leje bilen på hotellet eller gennem vores lokale rejsearrangør.

Husk badetøjet på turen

Anse Intendance beach på Mahe

Husk at tage håndklæder og badetøj med i bilen for de smukke strande kommer som perler på en snor. Og I kommer til at stoppe op den ene gang efter den anden for at stige ud og tage billeder. Og så er det jo oplagt også at snuppe en dukkert.

Tag til marked i hovedstaden

Hvis I kører østover, kommer I op over bjergene ad veje, der bugter sig gennem regnskoven. På østkysten ligger hovedstaden Victoria, som bestemt er et besøg værd og giver mulighed for se det lokale marked, der ligger i hjertet af byen. Her er der farverige boder med alt fra frugt og grøntsager til friskfanget fisk og køkkengrej.

Tag på vandretur på Seychellerne

Er I mere til naturoplevelser så er der fine vandreruter af forskellige sværhedsgrader i Morne Nationalpark, Copolia, Vacoa, Glacis la Reserve, Dans Gallas og Cassedent. Hvis I har lyst til lidt inspiration, så kan I læse mere om vandreturene her . Og I kan nyde vandreturen uden at skulle spekulere på, om der er giftigt kryb i skoven. Det er der ikke på Seychellerne.

I har det meste af dagen til at nyde stranden og stemningen på hotellet, inden I afhentes sidst på eftermiddagen. I rejser med aftenfly fra Mahé Airport og har enkelt mellemlanding på hjemrejsen.

I er tilbage i Danmark om morgenen dansk tid efter en skøn og oplevelsesrig ferie på Seychellerne.