Rejser til Sri Lanka - oplev temarker i højlandet
Rejser til Sri Lanka
Bo på strandhotel i Koggala på Sri Lanka med Check Point Travel
PINNAWALA - overalt på Sri Lanka har du mulighed for at opleve elefanter, i naturen, på pengesedler og T-shirts Check Point Travel
ELLA - området omkring Ella indbyder til vandreture i alle sværhedsgrader, Check Point Travel
HØJLANDET - der er gode muligheder for vandreture på stierne mellem de sirligt anlagte temarker, Check Point Travel
Dyrelivet på Sri Lanka. Oplev smukke leoparder i Yala National Park, Check Point Travel
Ella - Little Adam's peak udsigtspost på Sri Lanka, Check Point Travel
SYDKYSTEN - de traditionelle fiskerbåde ligger trukket op på stranden efter nattens fiskeri, Check Point Travel
Se galleri

Det bedste af Sri Lanka

  • Enestående rundrejse med privatchauffør
  • Historiske kongebyer og imponerende templer
  • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
  • Højlandets te-marker, bjerge og britiske huse
  • Badeferie og mulighed for hvalsafari ved Koggala
  • Inkl. fly, hoteller, transfers og halvpension

kr. 12.500,-

15 dage fra kr. 11.600,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 01. sep 2021

Rejseplan

Vi har samlet det hele på denne spændende rejse, hvor landets største attraktioner kombineres med et par afslappende dage på stranden. Transporten foregår i egen bil med engelsktalende chauffør, så I kun skal koncentrere jer om at nyde det bedste af Sri Lanka. Hvor mange af de spændende seværdigheder og nationalparker I ønsker at besøge, er helt op til jer - entréen betales lokalt, så I ikke er bundet op på noget hjemmefra.

SYDKYSTEN - langs med kysten kan man møde de lokale pælefiskere, Check Point Travel

Der venter der jer, storslåede landskaber, historiske ruinbyer, farverige huletempler, et mangfoldigt dyreliv samt en imødekommende befolkning. For ikke at nævne de palmeklædte strande, de grønne temarker og det eksotiske lokale køkken. En rejse til Sri Lanka byder på et overflødighedshorn af store seværdigheder og uforglemmelige oplevelser - og dette gælder ikke kun for voksne, børnene vil også være vilde med Sri Lanka.

I rejser fra Danmark mod Colombo med en mellemlanding undervejs.

Colombo.jpg

I ankommer til Colombo og vil i lufthavnen blive mødt af en repræsentant for vores agent, der kører jer til Hotel OZO Colombo eller et andet hotel af tilsvarende kvalitet.

Gå på opdagelse i Colombo

Fra storbyen og det Indiske Ocean går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over området ligger nogle af Sri Lankas største historiske såvel som religiøse seværdigheder. Men området byder også på et par interessante nationalparker.

Læs mere om huletemplerne i Dambulla

I overnatter i Dambulla på Hotel Kassapa Lions Rock eller tilsvarende kategori de kommende tre nætter.

Buddha træ.jpg

Næste stop på turen rundt i ”Den kulturelle trekant” er kongebyen Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som hovedstad på Sri Lanka. I denne periode vandt buddhismen indpas, hvilket afspejles meget tydeligt i Anuradhapuras lange række af enorme pagoder. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning. De blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse. 

Det hellige Buddha-træ

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter til Anuradhapura for at besøge områdets vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer fra et skud fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. 

 

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder - og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle kongeby er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, så I får et mere samlet indtryk af byens tidligere storhed og rigdom.

Templer, kongepalads og buddhastatuer

Spredt ud i det store parkområde ligger det imponerende 7-etagers kongepalads og buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer. De mest anerkendte statuer i Polonnaruwa er dog de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Jeepsafari blandt store elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for et utroligt rigt dyreliv.

Læs mere om safari i Minneriya National Park 

Efter en lang og varieret dag, kører I tilbage til hotellet i Dambulla.

Sigiriya Rock udsigt i solopgang.jpg

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet er endnu en grund til at besøge Sri Lanka. Det blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod.

Få mere information om klippefortet Sigiriya.

Videre mod Kandy

Vel nede igen fortsætter turen mod Kandy, og undervejs vil der være mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til en af Sri Lankas vigtigste eksportvarer, krydderier. Nyd duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler.

Vel fremme i Kandy indkvarteres I på Topaz Hotel eller et andet hotel af tilsvarende standard.

Få inspiration til hvad I kan lave i Kandy. Og læs om det spændende tempel, der opbevarer en af Buddhas tænder. 

På dag syv begynder i dagen med at køre cirka 2,5 time sydpå mod byen Nuwara Eliya. Her stiger I ombord på toget mod den lille by Bandarawela. I rejser komfortabelt på 1. klasse, alt imens landskabet i Sri Lankas højland skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte teplantager. Jeres chauffør er kørt i forvejen med bilen, og venter på jer, når I står af toget.

Skulle toget være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den smukke tur med jeres egen bil og chauffør.   

I Bandarawela bliver I kørt til det stemningsfulde Orient Hotel (eller et andet hotel af tilsvarende kvalitet). Her bliver I indlogeret for to nætter - det vil sige, at I har hele den efterfølgende dag til at se nærmere på højlandets teplantager, tage på vandreture, nyde smukke vandfald, besøge den flot beliggende by, Ella, og meget mere.

På andendagen i Bandarawela har I frit slag og masser af spændende muligheder.

Få inspiration til forskellige vandreture, som I kan tage på her

Nyd en ayurveda-behandling

I kan også gå en tur i Ella by, der ligger smukt i det frodige og bakkede landskab. Her kan I besøge et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøve den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition.

Dagens køretur er blandt de smukkeste på Sri Lanka. Undervejs vil der være flere muligheder for at tage korte pauser og nyde de fantastiske naturscenarier fra vejen, der snor sig ned fra det kølige højlands grønne teplantager til lavlandes varme jungle. Fremme ved Yala indkvarteres I på Hotel Priyankara eller tilsvarende og kan slappe lidt af, inden eftermiddagens safari i en af Asiens mest dyrerige nationalparker.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så der er gode muligheder for at opleve parkens store variation af både dyre- og planteliv. Landskabet er varieret, græsland afløses af buskland og mindre skove, og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr.

Der er ingen tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Det sky og truede dyr opholder sig ofte i trækronernes skygge eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at I ser det smukke dyr. Yala anses dog for at være et af de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst.

Hvis I ikke havde held til at se leoparden på gårsdagens safari eller ønsker I endnu en spændende tur ind i Yala National Park, kan dette arrangeres fra morgenstunden. I skal dog tidligt op, da safarien foregår inden morgenmaden.

Efter morgenmaden følger I Sri Lankas strandbeklædte sydkyst til den lille strandby Koggala. Her skal I tilbringe de næste fire nætter på Koggala Beach Hotel eller et andet hotel af lignende standard.

I har god tid til at slappe af og nyde badeferie ved den dejlige strand omkring Koggala og nyde nogle af de små hyggelige restauranter, der findes i området. Specialiteterne er naturligvis lækre seafood-retter i alle afskygninger, gerne tilsat en god mængde karry og chili, som skyldes ned med den lokale øl eller et koldt glas hvidvin.

Hvis I ikke er mætte af oplevelser endnu, så har vi samlet lidt ekstra inspiration her

Der er tid til en sidste dukkert i Det Indiske Ocean og nyde den sidste sol, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for, at I er der i god tid, så I stille og roligt kan komme gennem check-in og eventuelt ordne de sidste indkøb, inden turen går mod Danmark.