Adobestock 322535378
Rejser til Sri Lanka Oplev smuk natur
Istock 686646246
Rejser til Sri Lanka Mød den sjældne leopard
Female Tea Pickers In Plantage, Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka Tag på opdagelse i højlandet
SYDKYSTEN - Solopgang over Sri Lankas jungle, der rummer et overflødighedshorn af naturoplevelser, Check Point Travel
Rejser til Sri Lanka Oplev spektakulære landskaber
Adobestock 48871425
Rejser til Sri Lanka Se vilde elefanter
Det er en stor oplevelse for både børn og voksne at køre gennem højlandets grønne temarker.
Rejser til Sri Lanka Tag på en magisk togrejse
Famlieferie På Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka Oplev Sri Lanka i børnehøjde
Se galleri

Det bedste af Sri Lanka

  • Enestående rundrejse med privatchauffør
  • Historiske kongebyer og imponerende templer
  • Safarikørsel i Minneriya og Yala Nationalpark
  • Højlandets te-marker, bjerge og britiske huse
  • Badeferie og afslapning ved Bentota
  • Inkl. fly, hoteller, transfers og halvpension

15 dage fra kr. 13.000,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 04. maj 2022

Rejseplan

Vi har samlet det hele på denne spændende rejse, hvor landets største attraktioner kombineres med et par afslappende dage på stranden. Transporten foregår i egen bil med engelsktalende chauffør, så I kun skal koncentrere jer om at nyde det bedste af Sri Lanka. Hvor mange af de spændende seværdigheder og nationalparker I ønsker at besøge, er helt op til jer - entréen betales lokalt, så I ikke er bundet op på noget hjemmefra.

Sigiriya Sri Lanka (5).jpg

Der venter der jer, storslåede landskaber, historiske ruinbyer, farverige huletempler, et mangfoldigt dyreliv samt en imødekommende befolkning. For ikke at nævne de palmeklædte strande, de grønne temarker og det eksotiske lokale køkken. En rejse til Sri Lanka byder på et overflødighedshorn af store seværdigheder og uforglemmelige oplevelser - og dette gælder ikke kun for voksne, børnene vil også være vilde med Sri Lanka.

I rejser fra Danmark mod Colombo med en mellemlanding undervejs.

Ved ankomsten til Colombo står jeres chauffør klar til at køre jer de få kilometer til Negombo. Byen og jeres hotel ligger helt ned til havet, så I har mulighed for en velfortjent dukkert i Det Indiske Ocean efter udrejsen. Der ligger mange små hyggelige restauranter langs med stranden og i Negombo, så dette bliver også jeres mulighed for at stifte bekendtskab med det fremragende Srilankanske køkken, der både er krydret, sødt og meget varieret.

Fra storbyen og det Indiske Ocean går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over området ligger nogle af Sri Lankas største historiske såvel som religiøse seværdigheder. Men området byder også på et par interessante nationalparker.

Læs mere om huletemplerne i Dambulla

I overnatter i Dambulla på Hotel Kassapa Lions Rock eller tilsvarende kategori de kommende tre nætter.

Buddha træ.jpg

Næste stop på turen rundt i ”Den kulturelle trekant” er kongebyen Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som hovedstad på Sri Lanka. I denne periode vandt buddhismen indpas, hvilket afspejles meget tydeligt i Anuradhapuras lange række af enorme pagoder. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning. De blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse. 

Det hellige Buddha-træ

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter til Anuradhapura for at besøge områdets vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer fra et skud fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. 

 

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder - og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle kongeby er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, så I får et mere samlet indtryk af byens tidligere storhed og rigdom.

Templer, kongepalads og buddhastatuer

Spredt ud i det store parkområde ligger det imponerende 7-etagers kongepalads og buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer. De mest anerkendte statuer i Polonnaruwa er dog de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Jeepsafari blandt store elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for et utroligt rigt dyreliv.

Læs mere om safari i Minneriya National Park 

Efter en lang og varieret dag, kører I tilbage til hotellet i Dambulla.

Sigiriya Rock udsigt i solopgang.jpg

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet er endnu en grund til at besøge Sri Lanka. Det blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod.

Få mere information om klippefortet Sigiriya.

Videre mod Kandy

Vel nede igen fortsætter turen mod Kandy, og undervejs vil der være mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til en af Sri Lankas vigtigste eksportvarer, krydderier. Nyd duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler.

Vel fremme i Kandy indkvarteres I på Topaz Hotel eller et andet hotel af tilsvarende standard.

Få inspiration til hvad I kan lave i Kandy. Og læs om det spændende tempel, der opbevarer en af Buddhas tænder. 

HØJLANDET - teplukker har tid til et smil under det krævende arbejde, Check Point Travel

Turen fortsætter op i det centrale højland, og snart skifter omgivelserne karakter. De skovklædte bjergsider erstattes efterhånden af endeløse rækker af sirligt anlagte grønne te-plantager. Midt i det hele ligger Briternes foretrukne sommerresidens, Nuwara Eliya, hvorfra det går videre med tog til Ella. Skinnerne snor sig igennem det imponerende landskab, over spektakulære broer og mørke tunneller, og turen er for mange et af højdepunkterne på Sri Lanka. Togturen er en glimrende lejlighed til at komme lidt ned i tempo, nyde de fantastiske omgivelser og eventuelt få en snak med nogle af de lokale.

Vel fremme i Ella bliver I indkvarteret på jeres hotel

Som I allerede kunne opleve på gårsdagens togtur, er området omkring Ella perfekt til korte vandreture. Her er fleres små toppe, Little Adams Peak og Elle Rock, som I kan prøve kræfter med samt en række imponerende vandfald. Få inspir