Det bedste af Sri Lanka

Storslåede landskaber, historiske ruinbyer, farverige huletempler, et mangfoldigt dyreliv samt en imødekommende befolkning. For ikke at nævne de palmeklædte strande, de grønne temarker og det eksotiske lokale køkken. En rejse til Sri Lanka byder på et overflødighedshorn af store seværdigheder og uforglemmelige oplevelser - og dette gælder ikke kun for voksne, børnene vil også være vilde med Sri Lanka - se vores rejser her.

Vi har samlet det hele på denne spændende rejse, hvor landets største attraktioner kombineres med et par afslappende dage på stranden. Transporten foregår i egen bil med engelsktalende chauffør, så I kun skal koncentrere jer om at nyde det bedste af Sri Lanka. Hvor mange af de spændende seværdigheder og nationalparker I ønsker at besøge, er helt op til jer - entréen betales lokalt, så I ikke er bundet op på noget hjemmefra.

Læs om fordelene ved at have egen chauffør.

 • Rundrejse med privatchauffør
 • Historiske kongebyer og imponerende templer
 • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
 • Højlandets te-marker, bjerge og britiske huse
 • Badeferie og mulighed for hvalsafari ved Koggala
 • Inkl. fly, hoteller, transfers og halvpension

Priseksempel:

15 dage fra kr. 14.395

Pr. person ved 2 voksne.

Det bedste af Sri Lanka Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse og ankomst
Dag 2-3: Colombo
Dag 3-6: Dambulla
Dag 6-7: Kandy
Dag 7-9: Bandarawela
Dag 9-10: Yala National Park
Dag 10-13: Koggala
Dag 13-14: Afrejse og hjemkomst

Hotel i Colombo - 1 nat

Hotel Ozo Colombo
Moderne hotel i Colombo. Der er få minutter fra hotellet til spændende seværdigheder. På hotellet kan I nyde en dukkert i hotellets rooftop infinity-pool og få lækre srilankanske retter i restauranten.

Hotel ved Dambulla - 3 nætter

Kassapa Lions Rock
Smagfuldt indrettet hotel i grønne omgivelser med flot swimmingpool. Perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner. 20 min. til Dambulla og 15 min. til Sigiriya.

Hotel i Kandy - 1 nat

Hotel Topaz
Hotel på toppen af Anniewatte-bjerget ved Kandy. Masser af gode faciliteter som spaafdeling, stor udendørs pool, tennisbaner, fitnesscenter og restaurant. Cirka 1,5 km til Kandys største attraktion, Tandens Tempel.

Hotel i Bandarawela - 2 nætter

Orient Hotel
Stemningsfuldt hotel i det frodige højland omgivet af bjerge, skove, vandfald og temarker. Gode værelser med udsigt til bjerge og gode muligheder for spændende udflugter til Ella, vandreture og udforskning af f.eks. Little Adams Peak og Ella Rock.

Hotel i Yala - 1 nat

Hotel Elephant Reach
Naturresort ved byen Tissamaharama, 12 kilometer fra Yala National Park. Resortet er fordelt på fire tønder land. Indimellem udflugter til Yala kan I nyde poolen og klassiske srilankanske retter i restauranten.

Hotel i Koggala - 4 nætter

Koggala Beach Hotel
Strandhotel direkte på stranden i Koggala. Her kan I slappe af og benytte underholdende aktivitetsmuligheder som tennis, yoga og en pool ud mod havet. Udflugtsmuligheder til f.eks. skildpadderugeri, nationalparken Udawalawe, og skovreservatet Sinharaja.

Læs mere om hotellerne

I rejser fra Danmark mod Colombo med en mellemlanding undervejs.

I ankommer til Colombo og vil i lufthavnen blive mødt af en repræsentant for vores agent, der kører jer til Hotel OZO Colombo eller et andet hotel af tilsvarende kvalitet.

En storby i forandring

Den tidligere hovedstad, Colombo, oplever en række forandringer i disse år. En del kræfter bruges på at restaurere de gamle bygninger fra den portugisiske, hollandske og engelske kolonitidsperiode samtidig med, at nye moderne forretningskvarterer og lejlighedskomplekser skyder frem. Et godt eksempel er det næsten 300 år gamle hollandske hospital, der i dag huser moderne caféer, restauranter og butikker. Udover de historiske bygninger kan det anbefales at besøge National Museet for at få et indblik i landets spændende historie, som vil møde jer, så snart I forlader storbyen.

Udforsk basar-bydelen Pettah

Frem for at lede efter store seværdigheder i Colombo anbefaler vi i stedet, at I går på opdagelse i basar-bydelen Pettah, der rummer adskillige markeder og sjove butikker. Her kan man købe alt mellem himmel og jord, og det farverige optrin opleves bedst til fods eller fra en af områdets små spændende restauranter. Colombo vil ligeledes være jeres første møde med det fascinerende, velsmagende og meget varierede srilankanske køkken, der dækker over specialiteter fra forskellige etniske og religiøse grupper såvel som særlige egnsretter. Ris er ofte udgangspunktet, og hertil får man forskellige småretter med kød, fisk eller grøntsager. Vær opmærksom på, at de lokale har en forkærlighed for chili og stærk karry, så nogle retter kan være endog særdeles krydrede.

Oplev det lokale liv

Ud på eftermiddagen søger Colombos indbyggere væk fra byens varme og ud i den friske brise ved Galle Face Green, et åbent græsområde ud mod det Indiske Ocean. Det er et etniske miks uden sidestykke, og familier med børn hygger sig side om side med unge forelskede par og nysgerrige turister. Himlen er fyldt med drager i alle størrelser, drageflyvning tages generelt meget seriøst på disse kanter, og langs gangarealerne er det muligt at stille sulten på et af de mange gadekøkkener. Har I ikke mod på at kaste jer ud i de lokale specialiteter endnu, kan det anbefales at nyde en afternoon tea eller en forfriskende drink i udendørsrestauranten på det historiske Galle Face Hotel med udsigt til solnedgangen.

Fra storbyen og det Indiske Ocean går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over området ligger nogle af Sri Lankas største historiske såvel som religiøse seværdigheder. Men området byder også på et par interessante nationalparker.

Men først gør I stop ved de imponerende og mere end 1.000 år gamle huletempler i Dambulla. Udefra virker de ikke umiddelbart videre prangende, og man kan let foranlediges til at tro, at man er gået forkert. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af buddhaer og disciple fylder rummet. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule.

Det andet huletempel er endnu større og mere spektakulære. 150 unikke buddhastatuer i naturlig størrelse omgives af skønne freskoer, der dækker både hulens vægge og loft med fortællinger om Buddhas liv og vigtige begivenheder i det singalesiske folks historie. Den dæmpede belysning, statuernes detaljerigdom og de fantastiske farver er med til at skabe en helt særlig stemning, der gør det nemmere at forstå Dambulla templernes store betydning for landets befolkning.

I overnatter i Dambulla på Hotel Kassapa Lions Rock eller tilsvarende kategori de kommende tre nætter.

Næste stop på turen rundt i ”Den kulturelle trekant” er kongebyen Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som hovedstad på Sri Lanka. I denne periode vandt buddhismen indpas, hvilket afspejles meget tydeligt i Anuradhapuras lange række af enorme pagoder. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning. De blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse. I skyggen af de arkitektoniske mesterværker og frodige lunde ligger ruinerne af paladser, store vandreservoirs og buddhistiske klostre. Deriblandt Abhayagiri-klostret, hvor I kan se Sri Lankas mest velbevarede ”månesten”, der repræsenterer menneskets livscyklus og vejen til Nirvana.

Det hellige Buddha-træ

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter til Anuradhapura for at besøge områdets vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer fra et skud fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. Sæt dig ned og få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der ofte kommer langvejs fra og gerne fortæller om livet på Sri Lanka. Især i weekenderne og omkring fuldmåne kommer her mange mennesker, hvilket i høj grad er med til at gøre Anuradhapura til et levende sted.

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder - og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle hovedstad er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, så I får et mere samlet indtryk at byens tidligere storhed og rigdom.

Templer, kongepalads og buddhastatuer

Spredt ud i det store parkområde ligger det imponerende 7-etagers kongepalads og buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer. De mest anerkendte statuer i Polonnaruwa er dog de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Jeepsafari blandt store elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for et utroligt rigt dyreliv. 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle. Men det helt store fokus er parkens elefanter. Kort før solnedgang er det ikke unormalt at se 100 – 150 elefanter samle sig ved bredden af nationalparkens enorme kunstige sø, der er etableret i det 3. århundrede. Selv hvis man har set vilde elefanter før, er dette et spektakulært syn.

Grupper af huleelefanter holder et varsomt øje med deres legesyge unger, der tumler rundt i vandkanten eller mindre mudderhuller. De voksne hanelefanter spejder koncentreret efter konkurrenterne, mens andre tager for sig af den frodige vegetation. Fordi antallet af elefanter er så stort, er der plads til alle besøgende og gode muligheder for at komme forholdsvis tæt på begivenhederne. Én gang om året, normalt i august og september hvor vandet er lavt, samles flere hundrede elefanter i Minneriya til et festmåltid bestående af frisk græs. En begivenhed, der anses for at være en af de største naturoplevelser i Asien.

Efter en lang og varieret dag, kører I tilbage til hotellet i Dambulla.

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet er endnu en grund til at besøge Sri Lanka. Det blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod.

Velbevarede freskoer

Der er dog mulighed for et par interessante stop under opstigningen, der for det meste følger den lodrette klippevæg. En række forholdsvis velbevarede freskoer af unge smukke kvinder, hvis identitet eksperterne ikke helt kan blive enige om, udsmykker et af gangpartierne. Læg især mærke til de fantastiske naturfarver og fine detaljer. 

Et andet sted, hvor man lige kan puste ud, inden det sidste ryk mod toppen, er ved ”løvepoterne”. Oprindeligt var her en kæmpeløve opført i mursten, og adgangen til toppen gik imellem løvens poter og ind gennem munden. Det er ikke svært at forestille sig, hvor imponerende og nærmest frygtindgydende det må have taget sig ud. Men man vender hurtigt tilbage til virkeligheden i takt med, at pulsen stiger op ad den sidste trappe.

Videre mod Kandy

Vel nede igen fortsætter turen mod Kandy, og undervejs vil der være mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til en af Sri Lankas vigtigste eksportvarer, krydderier. Nyd duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler.

Vel fremme i Kandy indkvarteres I på Topaz Hotel eller et andet hotel af tilsvarende standard. Kandy, i Sri Lankas centrale højland, har en særlig betydning i Sri Lankas historie. Dels fordi det var de singalesiske kongers sidste højsæde. Dels var det herfra englænderne administrerede de store te-plantager i højlandet. Sidenhen var det også her modstanden mod den engelske kolonimagt var størst frem mod selvstændigheden i 1948. Det er dog hverken englændernes tilstedeværelse eller byens rolle i selvstændighedskampen, der tiltrækker sig størst opmærksomhed i Kandy. Men derimod ”Dalada Maligawa”, Tandens tempel, der rummer Sri Lankas, og sågar en af Verdens, mest betydningsfulde buddhistiske helligdomme. Gemt i en række små guldæsker, som ligger i et smukt pagodeformet guldskrin, ligger en af Buddhas hjørnetænder. Tanden blev ifølge sagnet smuglet til Sri Lanka gemt i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede og er sidenhen flyttet rundt mellem de skiftende hovedstæder. I forbindelse med de daglige ceremonier er der mulighed for at følge den lange række af buddhistiske pilgrimme, der passerer forbi rummet med helligdommen.

Hindu-festival

Ud over de daglige ceremonier er Buddhas hjørnetand hvert år centrum for Sri Lankas største og vigtigste festival, Kandy Esla Perahera, der finder sted i juli og august. I 10 dage fejres ikke alene Buddhas tand, men også byens vigtigste hindutempler og deres respektive guder. Festlighederne bygger langsomt op til det helt store klimaks på 10. dagen i forbindelse med det sidste og største optog. Flere tusinde Kandy-dansere, trommeslagere, fakkelbærere og munke går i procession foran cirka 50 festklædte elefanter, hvoraf den største bærer en kopi af Buddhas tand. Elefanterne er dækket af farverige stoffer med indsyede spejle og blinkende lyskæder, og det hele kulminerer i den helt store folkefest. I forbindelse med festivalen kan det være svært at finde hotel i Kandy. Så kunne I tænke jer at opleve en af Asiens største og mest farverige folkefester, kan det anbefales at bestille i god tid.

På dag syv begynder i dagen med at køre cirka 2,5 time sydpå mod byen Nuwara Eliya. Her stiger I ombord på toget mod den lille by Bandarawela. I rejser komfortabelt på 1. klasse, alt imens landskabet i Sri Lankas højland skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte te-plantager. Det grønne, bølgende hav af te-buske brydes af de stærke farver fra de tamilske te-plukkeres hovedbeklædninger. Langsomt snor toget sig op gennem plantagerne, forbi små landsbyer og til den hyggelige by, Bandarawela. Jeres chauffør er kørt i forvejen med bilen, og venter på jer, når I står af toget.

Skulle toget være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den smukke tur med jeres egen bil og chauffør.   

I Bandarawela bliver I kørt til det stemningsfulde Orient Hotel (eller et andet hotel af tilsvarende kvalitet). Her bliver I indlogeret for to nætter - det vil sige, at I har hele den efterfølgende dag til at se nærmere på højlandets teplantager, tage på vandreture, nyde smukke vandfald, besøge den flot beliggende by, Ella, og meget mere.

Om aftenen kan I for eksempel gå en tur i Bandarawela eller slappe af i hotellets hyggelige have.

På andendagen i Bandarawela har I frit slag og masser af spændende muligheder.

I kan køre på udflugt i området - for eksempel cirka 30 minutter mod øst - hvor landsbyen Ella ligger smukt placeret med udsigt over bjerge og grønne dale. Hvis I har mod på en vandretur, er der flere flotte muligheder fra Ella. I kan snørre vandreskoene og begive jer mod Ella Rock. Turen bringer jer blandt andet gennem store te-plantager, og den sidste del af turen mod toppen af Ella Rock er ret stejl, så I skal være godt gående for at begive jer på denne tur. Der er til gengæld en fantastisk udsigt fra toppen. Turen tager omkring 4-5 timer. Husk mad, vand og godt fodtøj - og hold øje med vejret. Hvis det regner, kan ruten være glat.

 

Nyd en ayurveda-behandling

I kan også gå en tur i Ella-by, der ligger smukt i det frodige og bakkede landskab. Her kan I besøge et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøve den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition.

Efter en gang massage - eller som alternativ - kan I få jeres chauffør til at køre jer til nogle af områdets smukke vandfald - for eksempel Ella Gap eller Ravana Falls - hvor I kan nyde udsigten og eventuelt tage en kølende dukkert. 

En anden mulig vandretur går mod Little Adams Peak. Blandt turister er dette en populær vandrerute. Den er forholdsvis let og godt afmærket med skilte. Turen tager typisk 2-3 timer, og fra toppen er der en flot udsigt udover området og de høje, grønne bakker.

Endnu et alternativ er en udflugt til Horton Plains National Park, der er opkaldt efter den britiske Guvernør, Sir Robert Horton. Det er en køretur der tager ca 2-2,5 time hver vej. Tag tidligt afsted, da området ofte bliver indhyllet i tåge op ad formiddagen. En udflugt til Horton Plains skal I selv arrangere lokalt - det er altså ikke noget, vi kan arrangere for jer. Det koster et beløb at komme ind i parken, men det er det værd.

Her venter et meget flot naturområde i cirka 2.000 meters højde med øde højslette, lav skov, søer og vandfald. Som den eneste nationalpark på Sri Lanka er der her mulighed for, at man kan gå rundt uden en guide. Udover parkens mange dyr og endemiske planter er det især de storslåede udsigter og Bakersvandfaldet, der tiltrækker sig opmærksomheden.

Hvis I ikke plages af højdeskræk, så mærk suset på kanten af ”Verdens Ende”, når I lader blikket følge klippens 700 lodrette højdemeter ned i dybet. Eller hold jer til at nyde den ubeskrivelige udsigt mod Sri Lankas sydspids og det Indiske Ocean. For de mere ambitiøse, er det muligt at vandre til toppen af Sri Lankas 2. og 3. højeste bjerge. Henholdsvis Kirigalpota (2.400 meter) og Totapolakanda (2.360 meter). Men dette kræver en god guide.

Tilbage på hotellet i Bandarawela har I eftermiddagen til at slappe af og måske få en kop af den lokale te, eller I kan udforske den hyggelige by yderligere.

Dagens køretur er blandt de smukkeste på Sri Lanka. Undervejs vil der være flere muligheder for at tage korte pauser og nyde de fantastiske naturscenarier fra vejen, der snor sig ned fra det kølige højlands grønne te-plantager til lavlandes varme jungle. Fremme ved Yala indkvarteres I på Hotel Priyankara eller tilsvarende og kan slappe lidt af, inden eftermiddagens safari i en af Asiens mest dyrerigeste nationalparker.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så der er gode muligheder for at opleve parkens store variation af både dyre- og planteliv. Landskabet er varieret, græsland afløses af buskland og mindre skove, og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr.

Der er ingen tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Det sky og truede dyr opholder sig ofte i trækronernes skygge eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at I ser det smukke dyr. Yala anses dog for at være et af de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst.

Skulle heldet ikke være med jer, findes her også andre interessante dyr, sjakaler, elefanter, hjorte, aber, krokodiller, bjørne samt 215 fuglearter. Deriblandt påfugle, næsehornsfugle og flere rovfugle. Så der vil være rigeligt at iagttage. I er tilbage på hotellet inden aftensmaden og kan eventuelt skylle støvet af med en tur i swimmingpoolen, inden det er tid til at nyde de lokale specialiteter.

Hvis I ikke havde held til at se leoparden på gårdsdagens safari eller ønsker I endnu en spændende tur ind i Yala National Park, kan dette arrangeres fra morgenstunden. I skal dog tidligt op, da safarien foregår inden morgenmaden.

Efter morgenmaden følger I Sri Lankas strandbeklædte sydkyst til den lille strandby Koggala. Her skal I tilbringe de næste fire nætter på Koggala Beach Hotel eller et andet hotel af lignende standard.

I har god tid til at slappe af og nyde badeferie ved den dejlige strand omkring Koggala og nyde nogle af de små hyggelige restauranter, der findes i området. Specialiteterne er naturligvis lækre seafood-retter i alle afskygninger, gerne tilsat en god mængde karry og chili, som skyldes ned med den lokale øl eller et koldt glas hvidvin. Er I til flere oplevelser på land, ligger der en række småtempler i området, eller også kunne en tur til den gamle hollandske bastion Galle være en mulighed.

En af de største attraktioner i Koggala gemmer sig dog under havets overflade, i hvert fald i vinterhalvåret. Området ud for Koggala er et af de bedste steder i verden at tage på hvalsafari, og det er ikke en hvilken som helst hval, man kan opleve. Blåhvalen, verdens største dyr, frekventerer dette farvand, og der er rigtig gode muligheder for at afslutte turen med en helt unik oplevelse på havet. Udover havets kæmper er der også mulighed for at opleve kaskelothvaler og delfiner på en hvalsafari. Vi anbefaler at disse udflugter arrangeres lokalt, idet hvalerne kommer i sæsoner.

Der er tid til en sidste dukkert i Det Indiske Ocean og nyde den sidste sol, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for, at I er der i god tid, så I stille og roligt kan komme gennem check-in og eventuelt ordne de sidste indkøb, inden turen går mod Danmark.

Vi anbefaler..

Lisbeth, CPT

Kultur, natur og dyreliv

Sri Lanka har hele paletten, og det får I på denne rejse. Spændende kultur, smuk og frodig natur og et eksotisk dyreliv med elefanter, leoparder og blåhvaler.

Morten, CPT

Spændende dyreliv og smuk natur

Denne rejse er for jer, der ønsker at opleve Sri Lankas eksotiske dyreliv og få store naturoplevelser.

Kort over rejsen til Sri Lanka

By Nætter Oplevelser
1. Colombo 1 Travle handelsgader og gamle kolonitidsbygninger
2. Dambulla 3 Huletempler og udflugter til nationalpark og gamle kongebyer
3. Kandy 1 Smuk, hellig by med templer og farverig festival
4. Bandarawela 2 Vandreture, te-plantager og britisk idyl i smukke omgivelser
5. Yala National Park 1 Tag på safari på udkig efter elefanter og leoparder
6. Koggala 4 Lækre palmestrande og hvalsafari i vinterhalvåret

Hoteller inkluderet i denne rejsepakke

På denne rejse til Sri Lanka har vi håndplukket hoteller, hvor I får god kvalitet til en fornuftig pris. 

Udgangspunktet for denne rejsepakke er de anførte hoteller i Colombo, Dambulla, Kandy, Bandarawela, Yala National Park og Koggala herunder, men der kan forekomme ændringer, hvis alt er optaget el. lign.

Ønsker I at ændre noget, kontakt os da på tlf. 86 13 77 44 eller send en forespørgsel

 • 1 nat på Hotel Ozo Colombo i Colombo
 • 3 nætter på Kassapa Lions Rock ved Dambulla
 • 1 nat på Hotel Topaz i Kandy
 • 2 nætter på Orient Hotel i Bandarawela
 • 1 nat på Hotel Elephant Reach i Yala
 • 4 nætter på Koggala Beach Hotel i Koggala

Se hoteldetaljer herunder

Hotel Ozo Colombo

1 nat, Colombo - Hotel OZO Colombo er et moderne hotel beliggende i Colombo. Der er få minutter fra hotellet til Colombos spændende seværdigheder, og når I er på hotellet, kan I blandt andet nyde en dukkert i hotellets flotte rooftop infinity-pool eller få lidt sved på panden i fitnesscentret. I hotellets restauranter kan I prøve lækre srilankanske retter, og i baren kan I snuppe jer en drink eller en kold øl.

Sådan bor I

I bor på et elegant værelse, der er lyst indrettet og rummer moderne bekvemmeligheder som aircondition, minibar og badeværelse med hårtørre.

Afstand strand

2 minutters gang

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

10 minutter til centrum

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 60 min

1 nat, Colombo - Hotel OZO Colombo er et moderne hotel beliggende i Colombo. Der er få minutter fra hotellet til Colombos spændende seværdigheder, og når I er på hotellet, kan I blandt andet nyde en dukkert i hotellets flotte rooftop infinity-pool eller få lidt sved på panden i fitnesscentret. I hotellets restauranter kan I prøve lækre srilankanske retter, og i baren kan I snuppe jer en drink eller en kold øl.

Sådan bor I

I bor på et elegant værelse, der er lyst indrettet og rummer moderne bekvemmeligheder som aircondition, minibar og badeværelse med hårtørre.

Afstand strand

2 minutters gang

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

10 minutter til centrum

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 60 min

Kassapa Lions Rock

3 nætter, Dambulla - Kassapa Lions Rock er et hyggeligt hotel beliggende i fredfyldte omgivelser i den lille landsby Digampathaha. Hotellet er en perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner. Cirka 20 minutters kørsel fra hotellet ligger Dambulla med de berømte huletempler, Sigiriya klippefortet ligger cirka 15 minutters kørsel væk, ligesom de gamle kongebyer Polonnaruwa og Anuradhapura også er indenfor overskuelig køreafstand (Cirka 1,5 times kørsel til begge byer). Eksotisk dyre- og planteliv er ligeledes tæt på i Minneriya National Park.
Hotellet er smagfuldt indrettet i grønne omgivelser. Når I er på hotellet imellem udflugter til områdets mange seværdigheder, kan I slappe af i den flotte pool, nyde gode måltider i restauranten eller få en afslappende spabehandling.

Sådan bor I

De 31 værelser på Kassapa Lions Rock er enkelt og elegant indrettet med lyse farver og med mørke træmøbler. Værelserne har aircondition, badekar, minibar, satellit-TV, hårtørre og et ”open air”-shower.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

3 nætter, Dambulla - Kassapa Lions Rock er et hyggeligt hotel beliggende i fredfyldte omgivelser i den lille landsby Digampathaha. Hotellet er en perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner. Cirka 20 minutters kørsel fra hotellet ligger Dambulla med de berømte huletempler, Sigiriya klippefortet ligger cirka 15 minutters kørsel væk, ligesom de gamle kongebyer Polonnaruwa og Anuradhapura også er indenfor overskuelig køreafstand (Cirka 1,5 times kørsel til begge byer). Eksotisk dyre- og planteliv er ligeledes tæt på i Minneriya National Park.
Hotellet er smagfuldt indrettet i grønne omgivelser. Når I er på hotellet imellem udflugter til områdets mange seværdigheder, kan I slappe af i den flotte pool, nyde gode måltider i restauranten eller få en afslappende spabehandling.

Sådan bor I

De 31 værelser på Kassapa Lions Rock er enkelt og elegant indrettet med lyse farver og med mørke træmøbler. Værelserne har aircondition, badekar, minibar, satellit-TV, hårtørre og et ”open air”-shower.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Hotel Topaz

1 nat, Kandy - Hotel Topaz ligger på toppen af Anniewatte-bjerget ved Kandy. Hotellet har masser af gode faciliteter som for eksempel en spaafdeling, en stor udendørs pool, tennisbaner og fitnesscenter. Der er desuden en restaurant, hvor I kan nyde spændende mad med inspiration fra flere forskellige steder i verden. Fra hotellet er der kun cirka 1,5 kilometer til Kandys største attraktion, Tandens Tempel.

Sådan bor I

I bor i et Deluxe-værelse, der er smagfuldt indrettet i moderne srilankansk stil. Værelset har balkon, hvorfra I kan nyde udsigten over det bakkede landskab omkring hotellet. I har minibar, satellit-TV, udstyr til at lave te og kaffe, samt gratis WiFi. Værelsets tilhørende badeværelse er udstyret med badekar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

5 min

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 3 timer

1 nat, Kandy - Hotel Topaz ligger på toppen af Anniewatte-bjerget ved Kandy. Hotellet har masser af gode faciliteter som for eksempel en spaafdeling, en stor udendørs pool, tennisbaner og fitnesscenter. Der er desuden en restaurant, hvor I kan nyde spændende mad med inspiration fra flere forskellige steder i verden. Fra hotellet er der kun cirka 1,5 kilometer til Kandys største attraktion, Tandens Tempel.

Sådan bor I

I bor i et Deluxe-værelse, der er smagfuldt indrettet i moderne srilankansk stil. Værelset har balkon, hvorfra I kan nyde udsigten over det bakkede landskab omkring hotellet. I har minibar, satellit-TV, udstyr til at lave te og kaffe, samt gratis WiFi. Værelsets tilhørende badeværelse er udstyret med badekar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

5 min

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 3 timer

Orient Hotel

2 nætter, Bandarawela - Orient Hotel er et stemningsfuldt hotel, beliggende i Sri Lankas højland. Hotellet ligger ved den lille by Bandarawela, omgivet af bjerge, skove, vandfald og grønne temarker. Gennem årene er hotellet blevet kendt som et charmerende sted med personlig og venlig service. Hotellet byder blandt andet på en hyggelig have med en pavillon, og så er der spa med sauna og dampbad. Hotellets gode placering gør det let at udforske områdets seværdigheder med jeres bil og chauffør til rådighed. I kan for eksempel besøge den hyggelige – og flot beliggende by Ella, udforske teplantager, tage på bjergture/vandring – for eksempel til Little Adams Peak og Ella Rock.

Sådan bor I

I bor på et hyggeligt Deluxe-værelse med en king size seng (eller to twin beds). Fra værelset er der udsigt til de omkringliggende bjerge, og der er gratis Wifi og toiletartikler. Der er desuden te- og kaffefaciliteter, så I selv kan lave jer en lille kop.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

Ja

Afstand by

0 min.

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

2 nætter, Bandarawela - Orient Hotel er et stemningsfuldt hotel, beliggende i Sri Lankas højland. Hotellet ligger ved den lille by Bandarawela, omgivet af bjerge, skove, vandfald og grønne temarker. Gennem årene er hotellet blevet kendt som et charmerende sted med personlig og venlig service. Hotellet byder blandt andet på en hyggelig have med en pavillon, og så er der spa med sauna og dampbad. Hotellets gode placering gør det let at udforske områdets seværdigheder med jeres bil og chauffør til rådighed. I kan for eksempel besøge den hyggelige – og flot beliggende by Ella, udforske teplantager, tage på bjergture/vandring – for eksempel til Little Adams Peak og Ella Rock.

Sådan bor I

I bor på et hyggeligt Deluxe-værelse med en king size seng (eller to twin beds). Fra værelset er der udsigt til de omkringliggende bjerge, og der er gratis Wifi og toiletartikler. Der er desuden te- og kaffefaciliteter, så I selv kan lave jer en lille kop.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

Ja

Afstand by

0 min.

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Hotel Elephant Reach

1 nat, Yala - Hotel Elephant Reach ligger ved byen Tissamaharama, 12 kilometer fra Yala National Park. Elephant Reach er et naturresort fordelt på fire tønder land. Indimellem udflugter til Yala, og områdets øvrige attraktioner, kan I nyde hotellets flotte pool, nyde klassiske srilankanske retter med et moderne twist i restauranten og lade dagens oplevelser bundfælde sig over en drink i loungen.

Sådan bor I

I bor i et Deluxe-værelse, der er stemningsfuldt indrettet i lyse farver og med mørke træmøbler, der givet stedet et naturligt og elegant præg. Værelset har egen terrasse, hvor I kan sidde og slappe af, omgivet af hotellets grønne omgivelser. Værelset har satellit-tv og et stort badeværelse.

Afstand strand

5 minutters kørsel

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

15 minutters kørsel

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

1 nat, Yala - Hotel Elephant Reach ligger ved byen Tissamaharama, 12 kilometer fra Yala National Park. Elephant Reach er et naturresort fordelt på fire tønder land. Indimellem udflugter til Yala, og områdets øvrige attraktioner, kan I nyde hotellets flotte pool, nyde klassiske srilankanske retter med et moderne twist i restauranten og lade dagens oplevelser bundfælde sig over en drink i loungen.

Sådan bor I

I bor i et Deluxe-værelse, der er stemningsfuldt indrettet i lyse farver og med mørke træmøbler, der givet stedet et naturligt og elegant præg. Værelset har egen terrasse, hvor I kan sidde og slappe af, omgivet af hotellets grønne omgivelser. Værelset har satellit-tv og et stort badeværelse.

Afstand strand

5 minutters kørsel

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

-

Afstand by

15 minutters kørsel

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Koggala Beach Hotel

4 nætter, Koggala - Koggala Beach Hotel er et strandhotel, der ligger direkte på stranden i Koggala. Her kan I slappe af og benytte de mange underholdende aktivitetsmuligheder som tennis, yoga og en swimmingpool ud mod havet. Hotellet kan være behjælpelige med at arrangere udflugter til blandt andet et skildpadderugeri, til nationalparken Udawalawe, og skovreservatet Sinharaja.
Hotellets restaurant byder på lækre internationale retter, og solnedgangen over havet kan beundres fra hotellets bar.

Sådan bor I

I bor i et standard-værelse, hvorfra I kan nyde udsigten over havet fra jeres private balkon eller terrasse.
Værelset er indrettet med stilfulde, mørke træmøbler og lyse indretningsdetaljer. Værelset har aircondition, minibar, elkedel til at lave te og kaffe, satellit-TV og gratis Wi-Fi. Derudover er der eget badeværelse med hårtørrer.

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 2,5 timer

4 nætter, Koggala - Koggala Beach Hotel er et strandhotel, der ligger direkte på stranden i Koggala. Her kan I slappe af og benytte de mange underholdende aktivitetsmuligheder som tennis, yoga og en swimmingpool ud mod havet. Hotellet kan være behjælpelige med at arrangere udflugter til blandt andet et skildpadderugeri, til nationalparken Udawalawe, og skovreservatet Sinharaja.
Hotellets restaurant byder på lækre internationale retter, og solnedgangen over havet kan beundres fra hotellets bar.

Sådan bor I

I bor i et standard-værelse, hvorfra I kan nyde udsigten over havet fra jeres private balkon eller terrasse.
Værelset er indrettet med stilfulde, mørke træmøbler og lyse indretningsdetaljer. Værelset har aircondition, minibar, elkedel til at lave te og kaffe, satellit-TV og gratis Wi-Fi. Derudover er der eget badeværelse med hårtørrer.

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 2,5 timer

Klima og vejr

Hvornår skal I rejse?

Sri Lanka er der tropisk klima. Derfor er der både tørre og mere regnvåde årstider. Så enkelt kan det dog ikke helt beskrives, da landet influeres af to monsuner, der rammer hver sin del af landet på forskellige tidspunkter. Det gode ved dette er, at der stort set altid er godt vejr et sted på øen.

På netop denne rejse er det klimamæssigt bedst at rejse i perioden november - april, da rejsen foregår i syd og på vestkysten.

I perioden fra maj til august vil Yala Monsunen, opkaldt efter nationalparken med det fantastiske dyreliv, ramme, og denne periode vil derfor være forholdsvis regnfuld. 

Colombo                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 31 31 32 32 31 30 30 30 30 30 30 30
Nattemperatur 22 23 24 25 26 26 25 25 25 24 23 23

 

Kandy                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 27 29 30 30 29 28 28 28 28 28 28 27
Nattemperatur 18 18 19 21 21 21 21 21 20 20 20 19

 

Yala                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 30 30 31 31 31 31 31 30 30 30 30 30
Nattemperatur 23 23 24 25 26 25 25 25 24 24 24 23

Praktisk information

Valuta

Møntfoden i Sri Lanka er Rupee og forkortes LKR. Se Rupeens aktuelle kursværdi på Nationalbankens hjemmeside.   

Visum og pas

Den rejsende er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Dette gælder også for børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Der er krav om turistvisum i Sri Lanka. Visum kan købes i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka og betales kontant i USD. Visum kan også ansøges og betales inden afrejse via dette link og koster USD 30 pr. person.
Turistvisum til Sri Lanka er gyldigt i 30 dage fra indrejsedatoen. Visummet kan forlænges op til 6 måneder efter indrejsedato.

Læs mere her om reglerne for turistvisum på Sri Lanka

Yderligere information vedr. pas- og visumregler kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder
du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at vores kunder tegner en rejseforsikring. Vi er gerne behjælpelig med at tegne den rigtige forsikring. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Lokal transport

Der er gode transportmuligheder i Sri Lanka. Der er gule taxaer i alle større byer, og det er nemt at hyre dem på gaden. Det er tilrådeligt at aftale en pris, inden turen begynder. Sri Lanka har et veludviklet bus- og togsystem og findes i stort set alle byer. Vær opmærksom på at busser og tog ofte er overfyldte, og at det kan være en fordel at bestille plads til toget på forhånd.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Sri Lanka. Drikkepenge til lokalguider og chauffører er ikke inkluderet i rejsens pris. Taxachauffører og tjenere regner med 10-15 % i drikkepenge. Er drikkepengesystemet organiseret, vil det fremgå af regningen, at der er lagt 10-15 % service charge på den. Drikkepenge til stuepigerne på hotellet er også velset og lægges under hovedpuden.

Tidsforskel

Sri Lanka er 3,5 eller 4,5 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Sri Lanka, skal I huske at dække både knæ og skuldre til – lange bukser eller lang nederdel og skjorte eller langærmet trøje anbefales. Før du besøger et tempel, en moske eller et privat hjem tages skoene af. Husk endvidere at du skal holde fodsålerne væk fra andre mennesker eller helligdomme. Ved nogle muslimske helligdomme skal håret tildækkes, hvis du er kvinde. 

Bestil et tilbud

Herunder kan I bestille et tilbud på jeres drømmerejse. Bemærk, at der henover jul og nytår vil blive tillagt ekstra gebyrer. Børn fra 12 år anses som voksne

Det bedste af Sri Lanka

Vi har afgange hver dag.

Få et uforpligtende tilbud

Rejseperiode
Ved to voksne pris/pers.
Ved 2 voksne og 2 børn pris/pers.
Rejseperiode 16. august 2018 - 31. oktober 2018
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 14.395
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 01. november 2018 - 09. december 2018
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 14.995
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 10. december 2018 - 10 . januar 2019
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 11. januar 2019 - 30. april 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 15.495
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | lax@cpt.dk

Sideoverblik