shutterstock_253468045 train from Nuwara Eliya to Kandy among tea plantations in the highlands of Sri Lanka.jpg
Elefanter på Sri Lanka_124363702.jpg
shutterstock_163654337 NUWARA ELIYA, SRI LANKA - NOV 17  Female tea picker in tea plantation in Nuwara Eliya.jpg
shutterstock_229257676 Fields of tea. Plantation in Sri Lanka..jpg
IMG_4816.JPG
img_3041.jpg
img_2998.jpg

Sri Lanka og Maldiverne

  • Rundrejse med privatchauffør på Sri Lanka
  • Kongebyer, templer og højlandets temarker
  • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
  • Afsluttende badeferie på smukke Maldiverne
  • Halvpension på Sri Lanka og helpension på Maldiverne
  • Inkl. fly, båd, hoteller og transport

kr. 15.490,-

15 dage fra kr. 18.995,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 23. feb 2019

Rejseplan

Eksotisk kombinationstur hvor I blandt andet besøger en række af Sri Lankas historiske kongebyer med imponerende pagoder samt farvestrålende huletempler. I får mulighed for at klatre op til klippefortet i Sigiriya, og køre gennem vidtstrakte temarker til Tandens Tempel i Kandy. Derudover byder Sri Lanka på en lang række store naturoplevelser i Minneriya National Park og Yala National Park, hvor I nyder landets spændende dyreliv, vilde planteliv – og måske oplever store elefantflokke samt den sky leopard.

Turen afsluttes med skøn badeferie på Maldiverne. Her får I fire nætter på Fun Island Resort, hvor I bor i stemningsfulde hytter med tilhørende hyggelige terrasser - perfekte omgivelser for afslappende dage. Fra stranden er der mulighed for at udforske et smukt koralrev med maske og snorkel, ligesom resortet byder på muligheder for fitness og en herlig strandbar.

shutterstock_362812271 Golden Temple buddhist caves, signs of worship - Dambulla, Sri Lanka.jpg

Denne rundrejse og badeferie besøger I historiske kongebyer, køre gennem store grønne temarker og ser Tandens Tempel i Kandy.

Når I har haft en masse oplevelsesrige dage på Sri Lanka, så går turen videre til Maldiverne. Der venter jer den ultimative afslapning. I kan udforske smukt koralrev, nyde solen på en strandstol eller få lidt motion i resortets træningscenter. 

 

I rejser fra Danmark mod Sri Lanka med en mellemlanding undervejs.

DAMBULLA1.jpg

I ankommer i lufthavnen, hvor I bliver mødt af en repræsentant for vores agent. Herfra tager I hul på rundrejsen på Sri Lanka. Turen går mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over området ligger nogle af Sri Lankas største historiske såvel som religiøse seværdigheder. Og området byder også på et par interessante nationalparker.

Første stop er i Dambulla, hvor I bliver indlogeret på Hotel Kassapa Lions Rock eller tilsvarende kategori for de kommende tre nætter. Her vil hotellet være jeres base for spændende dagsudflugter de kommende dage.

Inden I når hotellet, får I første store oplevelse. Her besøger I de imponerende, og mere end 1.000 år gamle, huletempler i Dambulla. Udefra virker de ikke umiddelbart videre prangende, og man kan let foranlediges til at tro, at man er gået forkert. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af buddhaer og disciple fylder rummet. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule. Det andet huletempel er endnu større og mere spektakulære. 150 unikke buddhastatuer i naturlig størrelse omgives af skønne freskoer, der dækker både hulens vægge og loft med fortællinger om Buddhas liv og vigtige begivenheder i det singalesiske folks historie. Den dæmpede belysning, statuernes detaljerigdom og de fantastiske farver er med til at skabe en eksotisk oplevelse og en helt særlig stemning, der gør det nemmere at forstå Dambulla templernes store betydning for landets befolkning.

 

Næste stop på turen rundt i ”Den kulturelle trekant” er kongebyen Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som hovedstad på Sri Lanka. I denne periode vandt buddhismen indpas, hvilket afspejles meget tydeligt i Anuradhapuras lange række af enorme pagoder. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning. De blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse. I skyggen af de arkitektoniske mesterværker og frodige lunde ligger ruinerne af paladser, store vandreservoirs og buddhistiske klostre. Deriblandt Abhayagiri-klostret, hvor I kan se Sri Lankas mest velbevarede ”månesten”, der repræsenterer menneskets livscyklus og vejen til Nirvana.

Blandt munke og pilgrimme

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter til Anuradhapura for at besøge områdets vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer fra et skud fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. Sæt jer ned og få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der ofte kommer langvejs fra og gerne fortæller om livet på Sri Lanka. Især i weekenderne og omkring fuldmåne kommer her mange mennesker, hvilket i høj grad er med til at gøre Anuradhapura til et levende sted.

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle hovedstad er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, så I får et mere samlet indtryk at byens tidligere storhed og rigdom.

Spredt ud i det store parkområde ligger det imponerende 7-etagers kongepalads og buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer. De mest anerkendte statuer i Polonnaruwa er dog de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Safari i Minneriya National Park

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for et usædvanligt rigt dyreliv. Her findes cirka 160 fuglearter, samt krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle.

Men det helt store fokus er parkens elefanter. Kort før solnedgang er det ikke unormalt at se 100 – 150 elefanter samle sig ved bredden af nationalparkens enorme kunstige sø, der er etableret i det 3. århundrede. Selv hvis man har set vilde elefanter før, er dette et spektakulært syn. Grupper af hulelefanter holder et varsomt øje med deres legesyge unger, der tumler rundt i vandkanten eller mindre mudderhuller. De voksne hanelefanter spejder koncentreret efter konkurrenterne, mens andre tager for sig af den frodige vegetation. Fordi antallet af elefanter er så stort, er der plads til alle besøgende og gode muligheder for at komme forholdsvis tæt på begivenhederne. Én gang om året, normalt i august og september hvor vandet er lavt, samles flere hundrede elefanter i Minneriya til et festmåltid bestående af frisk græs. En begivenhed, der anses for at være en af de største naturoplevelser i Asien.

Efter en lang og varieret dag, kører I tilbage til hotellet i Dambulla.  

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod. Der er dog mulighed for et par interessante stop under opstigningen, der for det meste følger den lodrette klippevæg.

En række forholdsvis velbevarede freskoer af unge smukke kvinder, hvis identitet eksperterne ikke helt kan blive enige om, udsmykker et af gangpartierne. Læg især mærke til de fantastiske naturfarver og fine detaljer. 

Porten med løvepoterne

Et andet sted, hvor man lige kan puste ud, inden det sidste ryk mod toppen, er ved ”løvepoterne”. Oprindeligt var her en kæmpeløve opført i mursten, og adgangen til toppen gik imellem løvens poter og ind gennem munden. Det er ikke svært at forestille sig, hvor imponerende og nærmest frygtindgydende det må have taget sig ud. Men man vender hurtigt tilbage til virkeligheden i takt med, at pulsen stiger op ad den sidste trappe.

Vel nede igen fortsætter turen mod Kandy, og undervejs vil der være mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til en af Sri Lankas vigtigste eksportvarer, krydderier. Nyd duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler.

Kandy og Tandens Tempel

Vel fremme i Kandy indkvarteres I på hotel Topaz eller et andet hotel af tilsvarende standard. Kandy i Sri Lankas centrale højland har en særlig betydning i Sri Lankas historie. Dels fordi det var de singalesiske kongers sidste højsæde. Dels var det herfra englænderne administrerede de store te-plantager i højlandet. Sidenhen var det også her modstanden mod den engelske kolonimagt var størst frem mod selvstændigheden i 1948. Det er dog hverken englændernes tilstedeværelse eller byens rolle i selvstændighedskampen, der tiltrækker sig størst opmærksomhed i Kandy. Men derimod ”Dalada Maligawa”, Tandens tempel, der rummer Sri Lankas, og sågar en af Verdens, mest betydningsfulde buddhistiske helligdomme. Gemt i en række små guldæsker, som ligger i et smukt pagodeformet guldskrin, ligger en af Buddhas hjørnetænder. Tanden blev ifølge sagnet smuglet til Sri Lanka gemt i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede og er sidenhen flyttet rundt mellem de skiftende hovedstæder. I forbindelse med de daglige ceremonier er der mulighed for at følge den lange række af buddhistiske pilgrimme, der passerer forbi rummet med helligdommen.

Ud over de daglige ceremonier er Buddhas hjørnetand hvert år centrum for Sri Lankas største og vigtigste festival, Kandy Esla Perahera, der finder sted i juli og august. I 10 dage fejres ikke alene Buddhas tand, men også byens vigtigste hindutempler og deres respektive guder. Festlighederne bygger langsomt op til det helt store klimaks på 10. dagen i forbindelse med det sidste og største optog. Flere tusinde Kandy-dansere, trommeslagere, fakkelbærere og munke går i procession foran cirka 50 festklædte elefanter, hvoraf den største bærer en kopi af Buddhas tand. Elefanterne er dækket af farverige stoffer med indsyede spejle og blinkende lyskæder, og det hele kulminerer i den helt store folkefest. I forbindelse med festivalen kan det være svært at finde hotel i Kandy. Så kunne I tænke jer at opleve en af Asiens største og mest farverige folkefester, kan det anbefales at bestille i god tid.

dag 7shutterstock_278419727 NUWARA ELIYA, A Tamil woman from Sri Lanka breaks tea leaves on tea plantation.jpg

På dag 6 kører I fra Kandy til Nuwara Eliya (cirka 2,5 timer), hvor I stiger ombord på toget mod den lille by Bandarawela. I rejser komfortabelt på 1. klasse, alt imens landskabet i Sri Lankas højland skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte te-plantager.

Det grønne, bølgende hav af te-buske brydes af de stærke farver fra de tamilske te-plukkeres hovedbeklædninger. Langsomt snor toget sig op gennem plantagerne, forbi små landsbyer, mod stationen i Bandarawela.

Skulle toget være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den smukke tur med jeres egen bil og chauffør.

Bandarawela er en lille, stemningsfuld by omgivet af flot og frodig natur. Her har I to overnatninger på det hyggelige Orient Hotel. 

Resten af eftermiddagen kan I se nærmere på byen eller nyde en kop te i hotellets hyggelige have.

På andendagen i Bandarawela har I frit slag og masser af spændende muligheder.

I kan for eksempel køre en halv time østpå til landsbyen Ella. Her kan I gå en tur i byen, der ligger smukt i naturen med de frodige og bakkede landskaber.

Besøg et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøv den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition. Efter en gang massage - eller som alternativ - kan I få jeres chauffør til at køre jer til nogle af områdets smukke vandfald - for eksempel Ella Gap eller Ravana Falls - hvor I kan nyde udsigten og eventuelt tage en kølende dukkert. 

Hvis I har mod på en vandretur, er der flere flotte muligheder. I kan snørre vandreskoene og begive jer mod Ella Rock. Turen bringer jer blandt andet gennem store te-plantager, og den sidste del af turen mod toppen af Ella Rock er ret stejl, så I skal være godt gående for at begive jer på denne tur. Der er til gengæld en fantastisk udsigt fra toppen. Turen tager omkring 4-5 timer. Husk mad, vand og godt fodtøj - og hold øje med vejret. Hvis det regner, kan ruten være glat.

Flere spændende muligheder

En anden mulig vandretur går mod Little Adams Peak. Blandt turister er dette en populær vandrerute. Den er forholdsvis let og godt afmærket med skilte. Turen tager typisk 2-3 timer, og fra toppen er der en flot udsigt udover området og de høje, grønne bakker.

Endnu et alternativ er en udflugt til Horton Plains National Park, der er opkaldt efter den britiske Guvernør, Sir Robert Horton. Det er en køretur der tager ca 2-2,5 time hver vej. Tag tidligt afsted, da området ofte bliver indhyllet i tåge op ad formiddagen. En udflugt til Horton Plains skal I selv arrangere lokalt - det er altså ikke noget, vi kan arrangere for jer. Det koster et beløb at komme ind i parken, men det er det værd. Her venter et meget flot naturområde i cirka 2.000 meters højde med øde højslette, lav skov, søer og vandfald. Som den eneste nationalpark på Sri Lanka er der her mulighed for, at man kan gå rundt uden en guide.

Udover parkens mange dyr og endemiske planter er det især de storslåede udsigter og Bakersvandfaldet, der tiltrækker sig opmærksomheden. Hvis I ikke plages af højdeskræk, så mærk suset på kanten af ”Verdens Ende”, når I lader blikket følge klippens 700 lodrette højdemeter ned i dybet. Eller hold jer til at nyde den ubeskrivelige udsigt mod Sri Lankas sydspids og det Indiske Ocean.

For de mere ambitiøse, er det muligt at vandre til toppen af Sri Lankas 2. og 3. højeste bjerge. Henholdsvis Kirigalpota (2.400 meter) og Totapolakanda (2.360 meter). Men dette kræver en god guide.

Tilbage på hotellet i Bandarawela har I eftermiddagen til at slappe af, eller I kan udforske den hyggelige by yderligere.

Dagens køretur er blandt de smukkeste på Sri Lanka. Undervejs vil der være flere muligheder for at tage korte pauser og nyde de fantastiske naturscenarier fra vejen, der snor sig ned fra det kølige højlands grønne te-plantager til lavlandets varme jungle.

Fremme ved Yala indkvarteres I på Hotel Priyankara eller tilsvarende og kan slappe lidt af, inden eftermiddagens safari i en af Asiens mest dyrerige nationalparker.
Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så der er gode muligheder for at opleve parkens store variation af både Sri Lankas dyreliv, og eksotiske planteliv.

Landskabet og naturen er meget varieret. Græsland afløses af buskland og mindre skove, og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr. Der er ingen tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Det sky og truede dyr opholder sig ofte i trækronernes skygge eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at I ser det smukke dyr. Yala anses dog for at være et af de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst. Skulle heldet ikke være med jer, findes her også andre interessante dyr, sjakaler, elefanter, hjorte, aber, krokodiller, bjørne samt 215 fuglearter. Deriblandt påfugle, næsehornsfugle og flere rovfugle. Så der vil være rigeligt at iagttage.

I er tilbage på hotellet inden aftensmaden og kan eventuelt skylle støvet af med en tur i swimmingpoolen, inden det er tid til at nyde de lokale specialiteter.

Hvis I ikke havde held til at se leoparden på gårdsdagens safari, eller ønsker I endnu en spændende tur ind i Yala National Park, kan dette arrangeres fra morgenstunden. I skal dog tidligt op, da safarien foregår inden morgenmaden. Efter morgenmaden kører I til Negombo, så I kan være tæt på lufthavnen til dagen efter, hvor I flyver videre til Maldiverne.

Negombo er en hyggelig, lille kystby. Byens hollandske fort fra 1678 fortæller historien om dengang kolonimagterne kæmpede om den lukrative krydderihandel i denne del af verden. Foruden hollænderne har også portugiserne og englænderne gennem tiderne udskibet kanel og andre krydderier fra Negombos havn. I dag er det dog mest friskfangede fisk og andre dagligdagsfornødenheder, der sælges i Negombos butikker og markeder, som I kan besøge.

På vejen til Negombo har I også mulighed for at gøre et stop i Sri Lankas største by, Colombo.

På opdagelse i Colombo

Den tidligere hovedstad oplever en række forandringer i disse år. En del kræfter bruges på at restaurere bygningerne fra de forskellige kolonitidsperioder, samtidig med at nye moderne forretningskvarterer og lejlighedskomplekser skyder frem. Et godt eksempel er det næsten 300 år gamle hollandske hospital, der i dag huser moderne caféer, restauranter og butikker. Udover de historiske bygninger kan det anbefales at besøge nationalmuseet for at få et indblik i landets spændende historie.

Frem for at lede efter store seværdigheder i selve Colombo anbefaler vi i stedet, at I går på opdagelse i basar-bydelen Pettah, der rummer adskillige markeder og sjove butikker. Her kan man købe alt mellem himmel og jord, og det farverige optrin opleves bedst til fods eller fra en af områdets små spændende restauranter. I Colombo har I også mulighed for at prøve noget af den spændende og velsmagende srilankanske mad. Det srilankanske køkken dækker over specialiteter fra forskellige etniske og religiøse grupper såvel som særlige egnsretter. Ris er ofte udgangspunktet, og hertil får man forskellige småretter med kød, fisk eller grøntsager. Vær opmærksom på, at de lokale har en forkærlighed for chili og stærk karry, så nogle retter kan være endog særdeles krydrede.

Ud på eftermiddagen søger Colombos indbyggere væk fra byens varme og ud i den friske brise ved Galle Face Green, et åbent græsområde ud mod det Indiske Ocean. Det er et etniske miks uden sidestykke, og familier med børn hygger sig side om side med unge forelskede par og nysgerrige turister. Himlen er fyldt med drager i alle størrelser, drageflyvning tages generelt meget seriøst på disse kanter, og langs gangarealerne er det muligt at stille sulten på et af de mange gadekøkkener. Har I ikke mod på at kaste jer ud i de lokale specialiteter, kan det anbefales at nyde en afternoon tea eller en forfriskende drink i udendørsrestauranten på det historiske Galle Face Hotel med udsigt til solnedgangen.

I overnatter i Negombo, på Paradise Beach Hotel eller tilsvarende, og morgenen efter tager I til den nærliggende lufthavn og flyver til Male på Maldiverne. Herfra sejler I det sidste stykke til den smukke Fun Island (cirka 45 minutter med speedbåd). Her tilbringer I de næste fire nætter med badeferie på det skønne Fun Island Resort, der byder på ren afslapning i smukke omgivelser.

I har fire nætter på Fun Island Resort, hvor I kan slappe af og nyde en badeferie på den smukke og uberørte tropeø. Her kan I fordøje indtrykkende fra rundturen på Sri Lanka, lade batterierne op og nyde de eksotiske omgivelser og det krystalklare vand. Fra øens smukke strande kan I udforske det farvestrålende koralrev med maske og snorkel, og resortet byder også på en række vandsportsaktiviteter, ligesom der er mulighed for fitness og en kølig drink i strandbaren. I bliver indlogeret i en stemningsfuld hytte med en hyggelig terrasse, og her kan I slappe af, læse i en god bog og slikke sol. I kan også nyde en afslappende spa-behandling i resortes lækre spa-afdeling.

Resortet er håndplukket af to af vores dygtige medarbejdere, der var meget tilfredse med deres besøg på stedet. Som alternativ til Fun Island Resort kan I opgradere til det ligeledes håndplukkede Paradise Island Resort & Spa, der ligger cirka 20 minutters speedbådssejlads fra lufthavnen i Male. Standarden på dette resort er en smule højere, og der er lidt flere faciliteter - men af denne grund er det også lidt dyrere.

Der er tid til en sidste dukkert og til at slikke den sidste sol på Maldiverne. I dag går rejsen nemlig igen mod Danmark. I bliver sejlet tilbage til lufthavnen i Male, hvorfra I flyver hjemad.

Efter et hurtigt flyskifte undervejs fortsætter I det sidste stykke mod Danmark, hvor der normalt vil være ankomst først på dagen.

Bestil et tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodejan - jan / 2019
2 voksne Pris pr. person.
2 voksne, 2 børn Pris pr. person.
Rejseperiode 11. januar 2019 - 31. marts 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 18.995
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
maldiver 2.jpg
shutterstock_253468045 train from Nuwara Eliya to Kandy among tea plantations in the highlands of Sri Lanka.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os