Adobestock 322535378
Rejser til Sri Lanka
Bo på strandhotel i Koggala på Sri Lanka med Check Point Travel
PINNAWALA - overalt på Sri Lanka har du mulighed for at opleve elefanter, i naturen, på pengesedler og T-shirts Check Point Travel
ELLA - området omkring Ella indbyder til vandreture i alle sværhedsgrader, Check Point Travel
HØJLANDET - der er gode muligheder for vandreture på stierne mellem de sirligt anlagte temarker, Check Point Travel
Dyrelivet på Sri Lanka. Oplev smukke leoparder i Yala National Park, Check Point Travel
Ella - Little Adam's peak udsigtspost på Sri Lanka, Check Point Travel
SYDKYSTEN - de traditionelle fiskerbåde ligger trukket op på stranden efter nattens fiskeri, Check Point Travel

Sri Lanka vejr

På Sri Lanka er der tropisk klima. Derfor er der både tørre og mere regnvåde årstider. Så enkelt kan det dog ikke helt beskrives, da landet influeres af to monsuner, der rammer hver sin del af landet på forskellige tidspunkter. Det gode ved dette er, at der stort set altid er godt vejr et sted på øen.

Temperaturmæssigt er der ved kysterne omkring 30ºC om dagen - året rundt. Om natten er temperaturen typisk på 20-25°C ved kysterne. I det centrale højland, hvor den berømte te dyrkes, er klimaet noget køligere. Her er dagtemperaturene på omkring 20°C om dagen i gennemsnit, mens temperaturen om natten kommer ned på omkring 10°C. Her er det en god idé at medbringe en varm trøje.

Fra maj til august bringer Yala Monsunen regn til Sri Lankas sydvestlige halvdel, der blandt andet inkluderer Galle og Colombo og byerne derimellem. Den tørre tid i dette område ligger fra december til marts.

I den nordlige og østlige del af Sri Lanka er fordelingen af tørre og våde årstider noget anderledes fordelt. Her er den tørre periode - som det er bedst at rejse i - fra maj til september. Fra oktober til januar er der til gengæld en del regn og blæst i denne del af landet på grund af Maha Monsunen.

Klimaet på Sri Lanka gør altså, at det året rundt er muligt at rejse til øen i godt vejr. Det vil sige, sådan ser det ud som hovedregel - men vi kan jo ikke styre vejrguderne.

Det er heller ikke sådan, at I ikke kan rejse udenfor disse perioder. Klimaet gør, at der aldrig er koldt på Sri Lanka. Så I kan sagtens overveje en rejse til Sri Lanka uanset hvilket tidspunkt på året I ønsker at rejse.

shutterstock_187018799 Sri Lankan Leopard Yala, Sri Lanka.jpg
shutterstock_337464425 Jetavanaramaya dagoba in the ruins of Jetavana in the sacred world heritage city of Anuradhapura, Sri Lanka.jpg
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os