shutterstock_1054716632 A game drive Safari in Serengeti national park,Tanzania..jpg
Oplev det bedste af Tanzania Masser af game drives
shutterstock_682728133 Connochaetes. Big herd of Wildebeests grazing in Serengeti National Park in Tanzania, East Africa..jpg
Oplev gnuernes vandring i Serengeti
shutterstock_181452677 A pair of large Masai Giraffes cross the savanna. Serengeti National Park, Tanzania.jpg
Stor natur venter i Tanzania
Shutterstock 767618422
Glæd dig til de dejlige strande på Zanzibar
Ole Serai Luxury Camp
Bo på lækre lodges
AMP 8609
Afslut med skøn badeferie
Se galleri

Det bedste af Tanzania - Deluxe

INDEN AFREJSE

Pas og visum

Der er visumpligt i Tanzania. Du kan få turistvisum ved ankomst i landets tre internationale lufthavne (Dar Es Salaam, Zanzibar og Kilimanjaro). Du har også mulighed for at søge visum online hjemmefra via denne hjemmeside. (Du skal ansøge om et "ordinary visa" (single entry visa)). Du skal forvente, at det kan tage op til 14 dage at få dit visum godkendt. Når dit visum er godkendt, skal du printe det ud og tage det med til Tanzania.

Du bestemmer selv, om du vil søge visum hjemmefra eller ved ankomst. Det koster 50 USD lige meget hvad. Argumentet for at få visum hjemmefra er, at man sparer lidt tid i lufthavnen. Det er dog meget smertefrit at købe visum ved ankomst. Sørg for at have USD i kontanter, da du ikke kan regne med, at det er muligt at betale med kort eller hæve penge i lufthavnen.

Det visum du køber er et turistvisum gyldigt i 3 måneder.

Den rejsende er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Dette gælder også for medfølgende børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. 

Har du brug for yderligere oplysninger om visum, kan du kontakte Tanzanias ambassade i Stockholm.

Vaccinationer og medicin

Det er vigtigt, at du har de nødvendige vaccinationer, inden du rejser til Tanzania. Derfor anbefaler vi, at du kontakter egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd og vejledning. Gør det i god tid (min. 4-6 uger før afrejse), så du kan nå at få vaccinationerne på plads. På Udlandsvaccinationens hjemmeside kan du læse mere om de vaccinationer, der anbefales på rejser til Tanzania. Som rejsende er det dit eget ansvar at sikre, at du har de anbefalede eller obligatoriske vaccinationer. Det er også den rejsendes eget ansvar at medbringe gyldige medicin- og vaccinationspapirer. Hvis du mellemlander, eller rejser mellem flere afrikanske lande, skal du også overholde disse landes vaccinationskrav.

Gul feber vaccination

Ved indrejse til Tanzania og Zanzibar kræves der i nogle tilfælde dokumentation for, at man har fået en vaccine mod gul feber senest 10 dage inden afrejse. Dokumentationen kræves, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber - også hvis man har blot har været i lufthavnen i det pågældende land. Derfor kræver myndighederne en gul feber vaccine samt dokumentation herfor, hvis man kommer til Tanzania eller Zanzibar fra Kenya. Dette krav er vedtaget ved lov og skal følges. 

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at vores rejsende tegner en rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Situationen i landet

Tanzania er et meget fredeligt land. Men det er altid en god idé at orientere sig om forholdene i det land, som man påtænker at besøge. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her finder du råd og oplysninger til danske rejsende i en lang række lande og områder.

Plastikposer forbudt

I Tanzania er der totalt forbud mod plastikposer. Denne lov er blevet indført i et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik i naturen i Østafrika. 

Den eneste undtagelse for denne lov er de små "lynlås-poser", man bruger til at opbevare toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbaggagen. Her forventes det, at man opbevarer og bruger disse under hele sin rejse og først smider posen væk, når man er hjemme igen.

Skulle du ankomme til Tanzania med en plastikpose, kan du enten lade den ligge i flyet, når du forlader det, eller du kan aflevere posen ved en af de skranker, der er i ankomsthallen til netop dette formål.

Det korte råd i forhold til din rejse til Tanzania er dermed at undgå at pakke i plastikposer - udover den lille "lynlås-pose", den er som nævnt okay.

CHECK-IN

Online check-in

Mange flyselskaber har i dag online check-in på deres hjemmeside. Det betyder, at du som rejsende typisk kan foretage sædereservation fra 12 timer til 72 timer før afrejse.

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at du undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Bagageregler

Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere mellem flyselskaberne. Vi anbefaler derfor, at du undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at du tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar som rejsebureau er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden du stiller dig i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må maximalt indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at du allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin du medbringer i din bagage. Det er en god ide, at du tager den receptpligtige medicin med i håndbagagen. Så er du sikker på, at du har det på ferien, selvom den indcheckede bagage skulle blive forsinket. Vi anbefaler, at du opbevarer medicinen i den originale emballage, at du kun medbringer den mængde medicin, som er nødvendig (evt. plus et par dage), og at du inden afrejse har skaffet den nødvendige dokumentation for, hvilken medicin du medbringer. Elektronisk udstyr såsom bærbar pc, tablet eller kamera må gerne medbringes i håndbagagen, dog skal du tage det ud af tasken ved lufthavens sikkerhedskontrol.

PÅ FLYREJSEN

Tax Free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden du når slutdestinationen.

ANKOMST

Manglende bagage 

Hvis du mangler bagage efter flyrejsen, skal du henvende dig til flyselskabet eller lufthavnens kontor for ”lost & found”, inden du forlader lufthavnen. Her skal du bede om en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Med den i hånden kan du kontakte dit forsikringsselskab. Husk at gemme en kopi af rapporten som dokumentation for, at du har anmeldt problemet i rette tid.

Modtagelse 

En repræsentant for vores rejsearrangør i Tanzania står klar til at modtage dig efter ankomst. Repræsentanten venter i ankomsthallen og har et skilt med dit navn på. Du bliver budt velkommen og modtager en kuvert med forskellig information om rejsemålet og kontaktoplysninger på vores lokale rejsearrangør, så du har mulighed for at komme i kontakt med dem under rejsen, hvis du har brug for det. Bemærk at der også er et nødnummer, som du kan ringe til uden for de almindelige kontortider.

Tidsforskel

Tanzania er 1 time foran Danmark om sommeren – og 2 timer foran om vinteren.

Valuta

Valutaen i Tanzania hedder Shilling (TZS). De fleste steder kan du også betale med USD. På de fleste lodges og hoteller er det ligeledes muligt at betale med kreditkort som for eksempel VISA eller Mastercard. Det er en god idé at have nogen kontanter med hjemmefra (USD). Både til visum i lufthavnen (50 USD pr. person), men også til at have til steder, der ikke tager kort - sådan gadesælgere, souvenirbutikker, små restauranter osv.

Kreditkort

Der findes en række hæveautomater i Tanzania, som tager mod internationale kreditkort. Du kan altid spørge personalet på jeres hotel efter den nærmeste hæveautomat. Vær opmærksom på, at mange mindre butikker og restauranter ikke tager imod kreditkort. Derfor er det en god idé at hæve nogle kontanter, så du har til indkøb, taxaer og mad på lokale restauranter. Bemærk, at der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr. dag. Grænsen afhænger typisk af bank og korttype. Tal evt. med din bank inden afrejse.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende købe vand på flaske. En kildevand koster ikke ret meget og kan købes overalt.

Elektricitet, mobiltelefoni og internet

Tanzania har den samme strømstyrke som i Danmark. Mellem 220-250 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores herhjemme. Stikkontakterne er til "firkantede ben", så derfor er det en rigtig god idé at købe en adapter hjemmefra og medbringe på rejsen, så du er sikker på at have strøm til dit kamera, din telefon osv. På mange lodges og hoteller kan du låne en adapter, men det er rart at have sikkerhed for, at du altid kan oplade dine elektroniske apperater.

Drikkepenge

Det er skik at give drikkepenge i Tanzania. Får du en god service på en restaurant, er det normalt at give cirka 10 procent i drikkepenge. Desuden er det normalt at give drikkepenge til stuepigen og den person, der bærer kufferten til og fra værelset.

Efter en safaritur er det normalt at give drikkepenge til safarichaufføren/guiden. Typisk gives der 5-8 USD pr. person pr. dags safari. Drikkepengene gives den sidste dag, hvor man siger farvel til chaufføren. (Det er naturligvis ganske frivilligt om - og hvor meget man giver).  

Sprog

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili - som begge tales af de fleste. Der findes desuden mange mindre stammesprog.

Religion

Den største religion i Tanzania er kristendom (cirka 61 procent af befolkningen). Den næststørste religion er Islam (cirka 35 procent).

Transport

Når du rejser til Tanzania med Check Point Travel inkluderer vi som udgangspunkt altid transport fra lufthavnen til dit hotel eller guesthouse og retur.  

Udflugter

Efter endt safari - som kan opfattes som en lang udflugt i sig selv - vælger mange af vores kunder at rejse til Zanzibar og slappe af på smukke strande. Her er en del spændende udflugtsmuligheder, som vi nævner på de enkelte rejser. 

Blandt mulighederne er en tur til krydderimarkedet i hovedbyen Stone Town, en sejltur til Prison Island ud for Stone Town og se på de store og gamle Aldabra-skildpadder, der kom til Zanzibar fra Seychellerne. Derudover kan du fra flere af strandhotellerne komme på snorkeludflugter osv. 

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer på din rejse, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør i Tanzania, der vil gøre deres bedste for at hjælpe dig. Ellers er du naturligvis også velkommen til at kontakte os. Du kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09:00 til kl. 17:00. I særlige nødstilfælde uden for kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREJSE

Sædereservation og ændringer

Sædereservationen forud for hjemrejsen kan du typisk foretage online 24 timer før afrejse. Tjek rejseplanen på www.checkmytrip.com for eventuelle ændringer i forhold til afrejsetidspunkt og check-in i tanzania. Det er en god idé, at du ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2,5 time før.

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og tilføj flere værelser.

Tilpas antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Sender oplysninger...
Der skete en fejl under behandlingen af din ordre.

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Udfyld venligst, og du vil efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke.

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke ganske snart.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark - Arusha (Kilimanjaro)//Zanzibar til Danmark inkl. forplejning og bagage
 • Flybillet: Arusha til Zanzibar
 • Transport i med egen chauffør fra Kilimanjaro lufthavn til hotel
 • 1 nat på Arusha Serena Hotel Resort & Spa i standard værelse inkl. morgenmad. 
 • Safariprogram: 6 dage/5 nætter med engelsktalende guides
 • Helpension under hele safariprogrammet
 • Entréer til de forskellige nationalparker
 • 1 nat ved Lake Manyara på Lake Manyara Kilimanjara
 • 2 nætter i Serengeti på Ole Serai Luxury Camp
 • 2 nætter i Ngorongoro på Ngorongoro Oldeani
 • Badeferie:
 • 2 nætter i Stone Town på Maru Maru Boutique Hotel i Queen Room inkl. morgenmad
 • 5 nætter ved Mapenzi Beach på Zanzibar på Ocean Paradise Resort & Spa **** i Standard Garden Room inkl. halvpension
 • Transport fra og til lufthavnen på Zanzibar​

Prisen inkluderer ikke

 • Visum til Tanzania (USD 50 pr. person) 
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Selvvalgte ekstrature under safariprogrammet
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Vi kontakter dig om dette

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Tanzania eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig. Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning

Har du en baby med, skal du regne med et tillæg på kr. 1.500. Husk at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Anfør venligst babyens fulde navn og fødselsdato.

Læs mere

Prisgaranti

Kan du købe rejsen billigere et andet sted, så matcher vi prisen og giver dig yderligere 250 kroner i rabat pr. person.

Læs mere

Fortrydelsesret

Bestiller du online kan du fortryde dit køb indenfor 48 timer - ganske enkelt.

Læs mere
Dyr Kenya Mara9
Dyr Kenya Mara19
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os