BangkokKhaoSokKhanom-desktop.jpg
Bangkok, Khao Sok og Khanom Pakken inkluderer fly, hoteller, morgenmad, helpension ved Elephant Hills og lokal privat transport
Se galleri

Program & kort

1

Bangkok

2 nætter:

Templer, byliv og shopping i verdensklasse

2

Khao Sok

1 nat:

Jungleeventyr, kanotur og elefanter

3

Khanom

9 nætter:

Oplev det uturistede Thailand med smukke strande

Rejseplan

På denne rejse får I virkelig én på opleveren. Her får I mulighed for at se et fantastisk udpluk af, hvad Thailand har et tilbyde – lange palmestrande, frodig jungle og afslapning i smukke omgivelser.

Rejser til Thailand - oplev de store elefanter i Khao Sok National Park i Thailand

Rejsen kort

Først har I to nætter på det 4-stjernede Centre Point Silom i Bangkok. Herfra har I let adgang til byens fantastiske seværdigheder, Chinatown, de livlige markeder og hyggelige gadekøkkener. Praj en flodbåd og oplev kanalerne og livet i Thonburi, hvor husene står på pæle. Tag på shoppingtur ved Siam Square og oplev det imponerende kongepalads, Grand Palace. Eftermiddagene kan I nyde ved hotellets pool.

Fra Bangkok tager I på eventyr i regnskoven. I skal opleve Khao Sok National Park, der efter vores mening er den flotteste nationalpark i Thailand. Her tilbringer I to dage og en nat i luksustelt. I skal sejle på floden omgivet af bjerge og regnskov, på vandretur med stedkendte guider i skoven og opleve elefanter på helt tæt hold, når I hjælper med at fodre og vaske de store dyr. Det er en fin oplevelse for både voksne og børn – og et sted, hvor man har stor respekt for skovens kæmpe.

Rejsen sluttes af med en skøn badeferie i det uspolerede Khanom. Her kan I lade indtrykkene bundfælde sig på det skønne 4-stjernede Khanom Beach Resort & Spa, der ligger helt ned til stranden. Får I brug for lidt adspredelse fra driverlivet ved pool og strand, så er der masser af oplevelser i området. Fra lokale markeder til smukke vandfald og lyserøde delfiner.

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Bangkok.

Bkk_Sirocco_theDome_2.jpg

Ved ankomsten til Bangkok, tidligt om morgenen, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Dagene i Bangkok tilbringer I på det 4-stjernede Centre Point Silom, der ligger i centrum af Bangkok i Silom-kvarteret og tæt på floden Chao Phraya. Silom er et livligt område med masser af gode restauranter og spændende butikker, og så er der let adgang til byens højbane, Skytrain, der stort set har stop alle de steder, hvor der er noget spændende at se og opleve i Bangkok. Alternativt kan I tage en af flodbådene (vandtaxier) fra Sathorn Pier og se byen fra søsiden.

I har en hel dag til at opleve Bangkok, og mulighederne er mange. Tag f.eks. skytrain ind til Siam Square og nyd aftenen i et af Asiens største shopping-områder. Hver aften kommer folk fra hele byen til Siam Square. Nogle for at shoppe, andre for at spise på en af de utallige restauranter og så er der naturligvis også dem, der bare kommer for at betragte folkelivet fra et bord ved en udendørs café. Ved Siam Square finder I også akvariet Siam Ocean World, der er et sikkert hit hos mindre børn.

Om aftenen kunne I reservere bord på en af byens skyskraber-restauranter som eksempelvis Baiyoke Sky Hotel. Restauranten på Baiyoke Sky Hotel ligger på 76. og 78. etage, så herfra har I en fabelagtig udsigt til Bangkoks lyshav, der strækker sig mod horisonten. 

Bangkok bugner af kulinariske oplevelser, så se gerne vores restaurant-guide igennem for mere inspiration. 

I har en hel dag til at udforske Bangkok. Fra hotellet er der kun få minutters gang ned til floden, hvor I kan tage en lokal flodbåd i nordgående retning. Det koster kun et par kroner, og det er vidunderligt at vugge stille og roligt gennem Bangkok, mens storbyens skyskrabere, templer og små pælehuse glider forbi. Bed om at blive sat af ved Tha Chang, hvorfra I let kan gå til en af Bangkoks største seværdigheder, Grand Palace. Med sine vidunderlige templer, guldbelagte stupaer og overdådige detaljerigdom er Grand Palace uden tvivl blandt de smukkeste paladser i verden. Hertil valfarter buddhistiske pilgrimme fra hele landet for at vise deres respekt for Smaragdbuddhaen. En 66 cm høj buddhastatue af jade, der troner højt oppe på et alter i Thailands mest berømte helligdom, Wat Phra Kaeo. Den lille figur tillægges overnaturlige kræfter og har været direkte årsag til krige med Laos. Bemærk, at respektfuld påklædning er påkrævet i kongepaladset og i de thailandske templer. Det vil sige ingen bare knæ og skuldre.

Wat Pho - Bnagkoks ældste tempel

Fra Grand Palace er det kun en kort gåtur til Wat Pho. Det er Bangkoks ældste tempel og et af de mest stemningsfulde. I denne fredfyldte oase finder I den berømte liggende Buddha. Med en længde på 46 m og en højde på 15 m, er den mægtige statue et imponerende syn. Men templet har meget mere at byde på. Er I ved at være en smule trætte efter at have udforsket de mange tempelbygninger, kunne I overveje en omgang traditionel tempelmassage. Massørerne er uddannede på templet, hvor teknikken er forfinet gennem århundreder.

Fra Wat Pho kunne I tage en båd tilbage ned ad floden til stoppestedet Ratchawong. Herfra er der kun få minutters gang til Bangkoks Chinatown, hvis eventyrlige labyrint af smågyder kantes af små købmandsbutikker, glitrende guldsmedeforretninger, travle værksteder, livlige gadekøkkener og kinesiske templer med svungne tage. I den sydøstlige ende af Chinatown ligger for øvrigt Wat Traimit, måske bedre kendt som Guldbuddhaens Tempel. Her kan I stå ansigt til ansigt med en af de mest kostbare buddhafigurer i verden. Den blev opdaget ved et tilfælde under en flytning fra et af ØK’s pakhuse. Den er tre meter høj, vejer 5.500 kg og er gjort af det pureste guld.

Den gamle bydel Thonburi

En anden mulighed er at leje en piskerisbåd og udforske den gamle bydel Thonburi på den anden side af floden. Akkurat som Venedig var det meste af Bangkok engang gennemskåret på kryds og tværs af store og små kanaler, kaldet klonger. I dag er en stor del af disse vandveje desværre fyldt op med jord og asfalteret. Men i Thonburi er de gamle vandveje bevaret, og en sejltur gennem denne del af Bangkok er en stor oplevelse. Så sæt jer til rette i longtailbåden og find kameraet frem. De små kanaler benyttes flittigt af de lokale. Husene i dette område står på pæle, og små trapper leder ned til vandet, hvor folk er i færd med at vaske hår, skylle tøj og rense fisk. Ude på verandaen sidder små børn med deres bedstemødre, mens mænd og kvinder i arbejdstøj og jakkesæt står på de smalle bådebroer og venter på, at flodbåden skal komme forbi. En longtailbåd med brølende piskerismotor drøner forbi. Dønningerne får dog ikke kvinden i det sejlende gadekøkken til at ryste på hånden, da hun rækker en skål med rygende varm nudelsuppe op til en mager, ældre mand, der har prajet hende fra sin veranda. Der er hele tiden noget at kigge på, mens bådsmanden tager jer dybere og dybere ind i labyrinten af vandveje.

Denne morgen bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Herfra flyver i til Phuket, hvor I afhentes i lufthavnen. Nu går turen til Khao Sok, der er en af de flotteste nationalparker i Thailand. Her ligger den luksuriøse teltlejr, Elephant Hills, midt i regnskoven omgivet af jungle og grønklædte kalkstensbjerge. Elephant Hills består af 30 luksus-safaritelte og en fællesbygning, hvor måltiderne indtages med udsigt til skoven og bjergene. Teltene er store og rummelige, indrettet med safari-møbler, rigtige senge og et lækkert muret badeværelse i smukke naturmaterialer. Myggenettet holder insekterne ude, mens teltdugen gør, at I falder i søvn og står op til lydene fra regnskoven.

Det næste døgn går med at opleve Khao Sok, der er en af de ældste regnskove i verden. Den rummer et særdeles rigt dyre- og planteliv og er hjemsted for sjældne arter som vilde elefanter, gibbonaber og tigre. Sidstnævnte skal man dog være mere end almindeligt heldig for at se. Til gengæld er der gode muligheder for at se nogle af de utallige fuglearter – deriblandt næsehornsfuglen – der holder til i trækronerne.

Elefanterne kommer I med sikkerhed til at opleve, når I senere samme eftermiddag besøger en elefantlejr i regnskoven. Her kommer I tæt på de intelligente kæmper og møder de ”mahouter”, der passer dem. På Elephant Hills har man besluttet, at mødet med elefanterne ikke skal gøres til et tivoli med tricks, souvenirs og rideture. Her kommer I helt tæt på de store eksotiske dyr, når I hjælper til med at forberede maden til elefanterne og ikke mindst fodrer dem. Man kan ligefrem se, at de nyder det, når I står og sorterer i de godbidder, I server for dem. Det er en sjov og uforglemmelig oplevelse.

Efter besøget i elefantlejren står kanoer og guider klar til at tage jer ud på en smuk tur ned ad Sok-floden. Snart forsvinder teltlejren af syne, og I flyder stille og roligt gennem den tætte vegetation. Junglens lyde fortættes i den varme eftermiddagssol, og med lidt held ser I måske et par farverige fugle lette fra en gren eller et krybdyr, der slikker sol på flodbredden.

Tilbage i lejren kan I nyde en dukkert i campens swimmingpool eller nyde stilheden og lydene fra junglen på verandaen foran teltet. Senere serveres middagen i den stråtækte fællesbygning, mens mørket sænker sig over junglen.

t Elephant Hills Luxury Tented Camp Khao Sok National Park Thailand Activities Jungle Trekking 6.jpg

Næste morgen vågner I til lyden af regnskoven. Insekterne summer allerede, og de første fugle er begyndt at kvidre, allerede inden solen stiger op over bjergene. Måske hører I gibbonabernes kald, der gjalder mellem trækronerne som en melodisk morgensang. Snart serveres morgenmaden, og derefter er det tid til endnu en tur ud i junglen. Denne gang til fods.

Alle kan være med på vandreturen, der foregår i et stille og roligt tempo. Netop ved at gå langsomt gennem junglen får I det bedste indtryk af regnskovens indviklede økosystem. De store træer og dyrelivet stjæler først opmærksomheden. Men hold også udkig efter de små, eksotiske planter, der vokser i skovbunden. Det kan være vilde orkidéer, mos på en sten eller store bregner, der kæmper med de andre planter om skovbundens sparsomme lys. På visse tider af året kan man endda finde verdens største blomst rafflesia, der kan blive over en meter i diameter. Undervejs vil guiden fortælle jer om regnskoven, og er vejret til det, bliver frokosten tilberedt over åben ild ellers indtages den i fællesbygningen.

I har mulighed for at udvide jeres besøg hos Elephant Hills i Khao Sok med endnu en nat, som I tilbringer i stedets Rainforest Camp, der består af flydende luksustelte på Cheow Larn-floden.

Efter frokost er tiden inde til at bryde op og sætte kurs mod Khanom. Her indlogeres I på det 4-stjernede Khanom Beach Resort & Spa, der ligger helt ned stranden. Det indbydende poolområde er placeret på kanten af stranden, og fra resortet kan I gå til de små lokale restauranter og købmandsbutikker. Resortet har naturligvis også sin egen restaurant, hvor maden serveres med udsigt over havet. I ankommer tids nok til at få en dukkert i det klare blå hav, inden lysene i restauranten tændes, og det er tid at beslutte sig for en af de mange lækre retter på menukortet.

Swimming Pool (6)

På Khanom Beach Resort & Spa kan I slappe af i smukke omgivelser og lade indtrykkene fra de første dages eventyr bundfælde sig.

Får I lyst til flere oplevelser, så rummer Khanom-området flere gode muligheder. I kan for tage en tur ind til Khanom og besøge det livlige og farverige marked, der finder sted to gange om ugen. Der arrangeres snorkelture og sejlture til de områder, hvor der er mulighed for at opleve lyserøde delfiner. Derudover har I mulighed for at opleve stemningsfulde buddhistiske templer, autentisk landsbyliv, enorme klippehuler og vandfald, der ender i små naturlige søer, hvor I kan bade i bedste Mowgli-stil.

I dag begynder hjemrejsen. I afhentes på det aftalte tidspunkt på hotellet og køres til Surat Thani lufthavn. Herfra flyver I til Bangkok, hvor I skifter fly og fortsætter mod Danmark. Her lander I dagen efter.