Program & Kort

1

San Francisco

3 nætter:

Hyggelig storby med en unik kant

2

Monterey

2 nætter:

Stemningsfuld kystby, mulighed for hvalsafari

3

Pismo Beach

2 nætter:

Stemning, surfere og strand

4

Sequoia

2 nætter:

Bjerge og skove med kæmpestore sequoiatræer

5

Yosemite

2 nætter:

Granitbjerge, vandfald og dybe skove med et rigt dyreliv

6

Sonoma

2 nætter:

Vinmarker, stemning og forkælelse

Rejseplan

Drømmer I om at opleve det bedste af Californien. Så er rejsen her. I får storbydage i San Francisco og oplever hvaler, søløver og havoddere i Monterey. Forude venter USA’s smukkeste kystvej Highway 1, vandreture og naturoplevelser i de tre nationalparker: Sequoia, Kings Canyon og Yosemite. Rejsen rundes af med forkælelse, god mad og vin i Sonoma Valley.

shutterstock_280697003 San Francisco, Golden Gate bridge from above, misty weather.jpg

Rejsen kort:

Californien har det hele: Storbyer med stemning, historie og charme. Eventyrligt smukke nationalparker. Et dyreliv, som I kommer overraskende tæt på. Små hyggelige kystbyer med hoteller i strandkanten og udsigt til Stillehavet. Nogle af de flotteste vejstrækninger i USA. Og dale med stemningsfulde småbyer og vinmarker så langt øjet rækker.

På denne rejse får I det hele med, og I har tid til både at opleve og slappe af. I indleder rejsen med tre fantastiske storbydage i San Francisco og har god tid til at opleve Monterey og områdets hvaler, søløver og havoddere. Glæd jer til køreturen ad Highway 1, USA’s smukkeste kystrute. I får surfere, strand og udsigt til Stillehavet i hyggelige Pismo Beach. Vandreture, kæmpetræer, vandfald og storslåede naturscenerier venter jer i nationalparkerne: Sequoia, Kings Canyon og Yosemite. I runder det hele af med forkælelse, god vin og mad i Sonoma Valley.

I flyver fra Danmark med kurs mod San Francisco, hvor I ankommer om eftermiddagen samme dag. Fra lufthavnen tager I undergrundstoget, BART, ind til centrum af byen. En tur på små 45 minutter.

Når I kommer ud fra stationen er der kun en kort spadseretur til hotellet, der har en super beliggenhed med butikker, restauranter, undergrundsstation og sporvognslinje nærmest lige uden for døren.

Indlogering i hjertet af San Francisco

I indlogeres for tre nætter i hjertet af San Francisco, der flere gange er kåret til USA’s hyggeligste storby. For mange er det kærlighed ved første blik. San Francisco har en charme og en atmosfære, som ingen anden storby. Så stil kufferterne op på værelset, bed om et kort og et par gode råd i hotellets reception og drag derefter på opdagelse i byens gader.

Masser af seværdigheder i gåafstand

I San Francisco ligger seværdighederne og de stemningsfulde kvarterer så tæt, at I kan gå fra den ene store oplevelse til den næste. Trænger fødderne til et hvil, så tag en tur med en af de ikoniske sporvogne.

Tag på sporvognstur i byens bakkede gader med udsigt til Stillehavet, Golden Gate og fængselsøen Alcatraz.

Køb et par sandwich og lidt drikkevarer og nyd solskinsfrokost i Golden Gate Park blandt gademusikanter, skatere, velklædte forretningsfolk og familier på tur.

Gå en aftentur gennem Chinatowns skov af neonskilte og lad duften af de eksotiske retter lokke jer ind på en af de små restauranter.

Overvej en guidet cykeltur fra Fishermans Wharf, hvor søløverne slikker sol på plankerne ved Pier 39, hen over Golden Gate Broen til den hyggelige by Sausalito, hvorfra færgen bringer jer retur til San Francisco.

Eller måske har I lyst til et par timers sansebombardement på SOMA, der er byens museum for moderne kunst – og et museum i absolut verdensklasse. Mulighederne er mange.

San Francisco er som en overdådig oplevelsesbuffet, hvor det kan være svært at vælge. Derfor får I her vores forslag til oplevelser og seværdigheder i San Francisco.

I henter jeres lejebil på udlejningskontoret i San Francisco downtown og kører sydover ad Highway 101 via Santa Cruz mod Monterey. Det er en køretur, som bare bliver flottere og flottere, jo tættere I kommer på målet for dagen.

Efter Santa Cruz kører I ind på den berømte Highway 1, der er en af de smukkeste vejstrækninger i USA. Og rejseruten er planlagt således, at I kører fra nord mod syd. Det giver den bedste oplevelse. Det yderste spor giver jer nemlig fri udsigt til Stillehavet og den spektakulære kystlinje med stejle klipper og øde sandstrande.

Hyggelige Monterey

Hvis I forlader San Francisco om morgenen, så er I fremme i Monterey om formiddagen. Det giver jer god tid til at opleve byen og naturen omkring den. Monterey er en skøn by med et virvar af farverige træhuse og en fantastisk beliggenhed helt ned til Stillehavet. Her indlogeres I for to nætter.

Værelserne er som regel ikke ledige før omkring kl. 14.00, så aflever bagagen i receptionen og tag ud og se nærmere på Monterey. Stig på byens MST trolley og stå af ved Fishermans Wharf og Cannery Row.

Det gamle havnemiljø er i den grad vakt til live igen med masser af gallerier, restauranter og butikker. Her kan I nyde en frokost, inden I besøger Monterey Bay Aquarium. For det må I ikke snyde jer selv for. Alt er som bekendt stort i USA, og Monterey Bay Aquarium er ingen undtagelse. I føler jer bittesmå, når I står foran den enorme glasrude til det store akvarium.

På den anden side vrimler det med fisk og havdyr i alle størrelser og former. En stor stime sardiner forsøger at undslippe en hammerhaj, havskildpadder og rokker svæver gennem det blå vand, højt oppe ses en af havets kæmper, hvalhajen. Verden største fisk. 12-14 meter lang eller omtrent lige så stor som tre personbiler. Alligevel fylder den ikke alverden. Det er vildt. Men fald nu ikke i staver. Få det hele med. Der er flere imponerende udstillinger og bassiner både inde og ude.

Naturoplevelser omkring Monterey

For naturelskere er Monterey en uventet gave. De fleste rejsende kommer for at opleve stemningen i byen og på havnen. De færreste er klar over, at området omkring byen gemmer på nogle fantastiske naturoplevelser. I kan tage på hvalsafari eller på vandretur i Point Lobos State Natural Reserve, hvor stier fører jer gennem et vildt og smukt landskab ud til kysten, hvor havoddere, sæler, søløver, hvaler og delfiner boltrer sig.


Blåhvaler ved Monterey

(190 km, køretid ca. 2 timer)

WOW! Hold da op! Neeej, se lige der! Det kommer I til at sige mange gange på dagens køretur. For denne del af Highway 1 er uden tvivl den mest spektakulære på den mere end 1.000 kilometer lange vejstrækning.

Hvis I ikke allerede har været der, så overvej at gøre et tidligt stop i Point Lobos State Natural Reserve, der regnes for den absolutte perle blandt Californiens 280 nationalparker.


Foto: Point Lobos State Natural Reserve.

Bixby Bridge

Godt et kvarters kørsel fra naturreservatet kommer I til Bixby Bridge, der er en af de mest fotograferede broer i USA. Hvis I drejer fra mod højre lidt før broen, kommer I op til Castle Rock View Point, hvor I har den mest betagende udsigt til broen, havet og Highway 1, der bugter sig langs med klippekysten.

Strækningen ned mod Big Sur er ubeskriveligt smuk. Der er stort set ingen bebyggelse. Det er ren natur. Utæmmet, barsk og smuk. Det bliver sikkert stille i bilen, for I er så optagede af at få det hele med. 


Foto: Bixby Bridge

Stop og spis frokost på Restaurant Nepenthe, der ligger som en ørnerede på en klippe med den vildeste udsigt. Burgeren koster 140 kroner. Den er god, og med den udsigt der følger med, er det en foræring.

Når I er tilbage i bilen, går turen videre sydover. Overvej et stop i Piedras Blancas, der er hjemsted for en stor koloni af søelefanter. Betragt de store dyr på afstand, for de er meget territoriale og kan til trods for deres størrelse bevæge sig forbavsende hurtigt henover sandet.

Den underfundige eventyrslot

Hvis I er til en mærkværdig, underholdende og på samme tid ærke-amerikansk oplevelse, så tag på besøg i Hearst Castle. Det er et eventyrslot bygget af aviskongen William Randolph Hearst, der havde en forkærlighed for romerriget, det gamle Grækenland og europæiske middelalderslotte. Og da han havde penge nok, besluttede han at lade et slot opføre, der rummede alt det, han elskede ved Europa.


Foto: Hearst Castle

Han nåede efter sigende at holde flere overdådige fester på slottet med deltagelse af nogle af de største stjerner fra Hollywood, inden han døde i 1951. Blot fire år efter slottet stod færdigt. Slottet er i dag lidt af et tilløbsstykke, så forudbestil billetterne her, hvis I vil være sikre på at komme ind. I parkerer bilen ved Hearst Castle Visitors Center og kører med bus - ikke karet - op til slottet.

Fra Hearst Castle er der ca. en time og et kvarters kørsel til hotellet i Pismo Beach. Her indlogeres I for to nætter.

Nyd dagen og stemningen i Pismo Beach, der er et charmerende bekendtskab. En klassisk californisk kystby, der ligger lidt uden for den slagne turistrute. Der er masser af restauranter langs med byens strandpromenade og en gammel træmole, der strækker sig ud i havet.

I dagtimerne er molen tilholdssted for lokale lystfiskere og søløver, der tilsyneladende har fast parkeringsplads under broen mellem deres fangstture. Om aftenen er det et oplagt sted at se solnedgangen.

Surferne er med til at sætte kulør på Pismo Beach, der i Californien er kendt som et sted med gode bølger. Det er et herligt tidsfordriv at sidde med en kop kaffe på stranden og se på surfernes akrobatiske manøvrer. Måske frister en dukkert. Men dyp lige tæerne først, for det er koldt.

Det er skønt at have en dag, hvor man bare kan nyde livet i en lille californisk kystby. I kan lade indtrykkene fra de første dage bundfælde sig og lade op til de nye eventyr, mens I nyder en frokost på terrassen hos Wolly’s. En hyggelig, lille restaurant, hvor I kan sidde i solen, nyde en kold øl og et godt måltid med udsigt til havet og surferne.

Skal der ske lidt, så overvej at leje en cykel. Så kommer I let og hurtigt omkring på cykelstierne i Pismo Beach.

Tag tidligt afsted fra Pismo Beach. Belønningen får I på den anden side af dagens etape. Fra Stillehavskysten kører I tværs over det centrale Californien til Three Rivers, en lille by ved porten til to af de mest berømte nationalparker i Sierra Nevada bjergene; Sequoia National Park og Kings Canyon National Park.

Stil bagagen på hotellet og snup en hurtig frokost på Sierras Subs and Salads, en beskeden restaurant med fantastiske sandwich, burgere, salater. Restauranten ligger ved siden af benzintanken, så skal der tankes, er det stedet. Der er nemlig ingen benzinstationer inde i nationalparkområdet.

Eftermiddagstur i Sequoia

Nu kommer belønningen. I skal på eftermiddagstur i Sequoia National Park. Det er i bogstavelig forstand en kolossal oplevelse at opleve bjergene og skovene med de kæmpestore sequoiatræer.

Her får I Check Point Travels anbefaling til en eftermiddag med Det bedste af Sequoia National Park.

Tilbage i Three Rivers har sulten sikkert meldt sig igen. Overvej den lokale restaurant Ol Buckaroo, der både har god mad og fin stemning. Er det en lun aften, så spørg om I kan sidde udenfor i gårdhaven.

I morgen er der nye store oplevelser i vente, når I kører Ad Generals Highway til Kings Canyon National Park. En fantastisk køretur, der krones med et besøg i en af Nordamerikas dybeste kløfter.

(275 km, køretid ca. 3 timer)

Læs mere om Sequoia og Kings Canyon

Ovenpå de seneste dages oplevelser har I sikkert svært ved at se, at noget skal kunne overtrumfe naturscenerierne i Sequoia National Park og Kings Canyon National Park. Men vi vover nu alligevel den påstand, at Yosemite National Park kommer til at tage pusten fra jer. Den regnes for en af nationens smukkeste, og I skal bo midt inde i parken. Hvor og hvordan vender vi tilbage til.

Mod Half Dome Village

Fra Three Rivers kører I via Visalia til Clovis, hvor I drejer fra og fortsætter ad rute 41. Gør en afstikker fra Rute 41 og kører op ad Glacier Point Road. Her får I en forsmag på den naturoplevelse, der venter jer. Stil bilen på P-pladsen og gå ud til udsigtspunktet. I befinder jer i 2.198 meters højde og kan se hele Yosemite-dalen bredde sig ud foran jer.

I kan se tinderne fra Half Dome og Tenaya Canyon og det hvide bånd fra vandmasserne ved Vernal Falls. I kan se Merced River, der slanger sig gennem den grønne dal. Og hvis I forsigtigt går helt ud til gelænderet, så kan I se nærmest lodret ned på Half Dome Village. Det er her, I skal bo.


Foto: Udsigt fra Glacier Point.

Fra Glacier Point er der omkring tre kvarters smuk køretur ned til Half Dome Village, som ligger inde midt i nationalparken omgivet af stålgrå bjerge, der tårner sig op over søerne og de vidstrakte skove i Yosemitedalen.


Foto: Det er en unik oplevelse at overnatte i Half Dome Village.

Her mellem mægtige fyrretræer ligger teltlejren, der består af store stationære telte i hvid kanvas, med trægulv og rigtige senge.


Foto: Udsigt over Yosemite Valley.

I vil føle jer hensat til den tid, da teltlejre som denne var beboet af guldgravere, pelsjægere og eventyrere. Teltene er opført i den gamle pioneerstil. De er enkle, rummelige og har trærammer, der giver teltene en hyggelig, rustik og nærmest historisk atmosfære.

Der er elektrisk lys i teltene, men ikke noget fjernsyn og den slags. Sengene er redt op med lagner, uldtæpper og puder, og der er lagt håndklæder frem, som I kan tage med, når I benytter de fælles badefaciliteter. Får I brug for et ekstra tæppe eller håndklæde, så henvender I jer blot i receptionen.

Teltene kommer i flere størrelser og kan rumme helt op til 5 personer. Foretager I rejsen i foråret eller i efteråret, så kan det endda lade sig gøre at få opvarmede telte. Teltlejren har flere restauranter, hvor I både kan få morgenmad og aftensmad, og der er en købmandsbutik, hvor I kan proviantere, inden I tager på vandretur.


Foto: Oplev Yosemite spændende vandreture.

At bo to nætter i telt midt i en af de smukkeste nationalparker i USA, er efter vores mening en fantastisk måde at opleve den amerikanske vildmark på. Her har I vandrestierne og naturoplevelserne lige udenfor teltdugen. Foretrækker I at bo på hotel, så kan det naturligvis også arrangeres.

Tag på flotte vandre- eller cykelture

Fra Half Dome Village er der mulighed for at tage med på guidede cykel- og vandreture af varierende længde og varighed, hvor stedkendte guider viser jer nogle af de mest berømte steder i nationalparken og små perler, som kun de færreste kender til.

Har I mere lyst til at tage af sted på egen hånd, så er der mange fine vandreruter med tydelige markeringer. Tag en snak med receptionen og find ud af, hvilken af ruterne, der passer jer bedst.


Foto: Vernal Falls i Yosemite.

Der er også mulighed for et leje cykler, hvis I har lyst til at komme lidt længere omkring. Spørg også gerne til aktiviteten blandt parkens elge og bjørne – og om muligheden for at se disse.

Få mere inspiration til jeres besøg i Check Point Travels guide til Yosemite National Park

Efter tre nationalparker på stribe forlader I den vilde natur i Yosemite og sætter kurs mod de bølgende vinmarker i Sonoma Valley.

Det enkle liv i teltlejren bytter I med forkælelse på et lækkert hotel og et par dage med god mad og californisk vin.

Sonoma Valley - vin og stemning

Tag afsted fra Yosemite tidligt om morgenen, så er I fremme med hotellet i Sonoma-dalen omkring frokost. Her indlogeres I for to nætter på et dejligt hotel.

Sonoma Valley er et af de mest berømte vinområder i det nordlige Californien. Kun overgået af Napa Valley, der til gengæld må se sig slået af Sonoma-dalen på atmosfære og charmerende småbyer. Dalen rummer omkring 70 vingårde, hvor man sirligt plejer og passer de bølgende grønne marker.

Den bedste måde at opleve gårdene og de skønne vine på er at tage med på en af de guidede ture. Så bliver I kørt rundt og har I lov til at smage på vinene. Samtidig får I historien om vinene og dyrkningen af vin i Sonoma Valley.

På cykeltur blandt vinmarker og landsbyer

Sonoma Valley er et naturskønt område, som opleves på fineste vis på en cykeltur i området. I kan leje cykler lokalt eller tage med på en guidet cykeltur, hvor dygtige lokale guider tager jer med rundt i landskabet. For autentisk amerikansk lilleby-stemning er det værd at besøge Healdsburg, der er utroligt charmerende og et lille skatkammer af restauranter og vinbarer.

Få et overblik over udvalgte oplevelser i Sonoma Valley med Check Point Travels guide til Sonoma Valley.

I har god tid til at spise morgenmad og pakke. I skal først flyve hen på eftermiddagen, og turen til San Francisco Lufthavn tager kun omkring 1,5 til 2 timer.

I er tilbage i Danmark efter en fantastisk rundtur i Californien.