Det bedste af Vietnam

Vietnam er et land, der på smukkeste vis blander Østens mystik med storslåede naturoplevelser, kontrastfulde kulturmøder, en usammenlignelig historie, herlige strandområder, gastronomi i absolut verdensklasse og en imødekommende og nysgerrig befolkning.

Som perler på en snor, ligger de mange eventyr og venter i en naturlig linje fra nord til syd, og denne rejse indeholder en række af Vietnams største seværdigheder, men finder ligeledes plads til mindre kendte højdepunkter og afslapning.

Turen begynder i herlige Hanoi, der på fornemste vis kombinerer det historiske med det moderne, hvilket en cyclotur gennem byen giver eksempler på.

Ha Long-bugtens eventyrlige klippelandskab er på UNESCOs Naturarvsliste, og sejlturen herude er et naturligt højdepunkt. Hué giver et indblik i kejsertidens Vietnam, hvor ekstravagante kejserpaladser og hemmelighedsfulde gravsteder stod på dagsordenen. 

Næste stop er Vietnams smukkeste by Hoi An med dens kolonitidsstemning, glimrende strande og hyggelige restauranter.

Metropolen Ho Chi Minh City og det enorme Mekong-delta afslutter rejsen fra nord til syd.  

 • Stemningsfulde gader og smukke templer i Hanoi
 • Overnat på Ha Long-bugten i traditionel junke
 • Kejserbyen Hué og Den Forbudte Lilla By
 • Strandliv og historisk charme i hyggelige Hoi An
 • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Priseksempel:

15 dage fra kr. 12.795

Pr. person ved 2 voksne.

Hvad er inkluderet?

Download pdf

Det bedste af Vietnam Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse og ankomst
Dag 2-5: Hanoi
Dag 5-6: Halong
Dag 6-7: Hué
Dag 7-11: Hoi An
Dag 11-13: Ho Chi Minh
Dag 14-15: Afrejse og hjemkomst

Hotel i Hanoi - 3 nætter

Superhotel Hanoi Old Quarter
Superhotel Hanoi Old Quarter er et hyggeligt hotel med god beliggenhed centralt i Hanoi. Fra hotellet er der kort afstand til restauranter, caféer og seightseeing.

Junke på Halong Bugten - 1 nat

Bai Tho Junke
Junken er af god standard og kan typisk rumme mellem 24-40 personer. Dækket byder på behagelige liggestole, hvorfra I kan nyde udsigten til det imponerende landskab.

Genforeningsekspressen - 1 nat

Genforeningsekspressen
”Genforeningsekspressen” kalder vietnameserne dette tog, som er symbolet på det genforenede Nord- og Sydvietnam. Ekspres er måske en tilsnigelse, men toget er en glimrende mulighed for at møde de venlige og imødekommende vietnamesere i øjenhøjde.

Hotel i Hué - 1 nat

Hotel Mondial
Hotellet er beliggende i gåafstand til blandt andet Ho Chi Minh-museet og Dong Ba-markedet. Hotellet rummer to restauranter, en swimmingpool og en lounge, hvor I kan nyde en drink og slappe af.

Hotel i Hoi An - 4 nætter

Hoi An Ancient House Resort & Spa
Hotellet er smagfuldt indrettet i traditionel vietnamesisk stil, og her er både en flot pool, en hyggelig restaurant, samt spa og motionsrum.

Hotel i Ho Chi Minh City - 2 nætter

Sanouva Saigon Hotel
Hotellet ligger ved siden af Ben Thanh-markedet og 300 meter fra Golden Dragon vanddukketeatret. Genforeningspaladset er bare 500 væk og byens operahus er også indenfor en kilometers afstand.

Læs mere om hotellerne

I flyver fra Danmark med det valgte luftfartsselskab.

I ankommer til Vietnams charmerende hovedstad Hanoi, hvor repræsentanter fra vores lokale agent venter på at transportere jer til jeres centralt beliggende hotel. Hvis ikke I vil bruge eftermiddagen på at hvile lidt ovenpå udrejsen, kan det anbefales at tage på en afslappende cyclotur igennem Hanois historiske gamle bydel. Tidligere var de smalle gader i denne del af byen inddelt i erhverv, og således kører I måske ad Silkegade til Falsknerigade for til sidst at ende i gaden med brudeudstyr eller fuglebure. Undervejs kigger I indenfor i et af bydelens historiske langhuse, der giver et kort glimt af en svunden tid. Cyclo-turen slutter midt i den gamle bydels fascinerende virvar af hyggelige småbutikker, levende gademarkeder og en lind strøm af motorcykler.

Er der plads, kunne I måske nyde en kold fadøl sammen med de lokale på et af Hanois traditionelle ”Bia hoi”-udskænkningssteder, der er et populært mødested efter arbejdstid. Turen kunne fortsætte til fods til en af Hanois mange fremragende restauranter, der hele tiden udvikler spændende kombinationer af kendte klassikere og nye trends. Middagen bliver en introduktion til det velsmagende og varierede vietnamesiske køkken, der gerne byder på et udvalg af svinekød, oksekød, kylling, seafood, frugt og grønt.

Det er oplagt at bruge dagen på en rundtur i det centrale Hanoi, som er et møde med byens spændende historie, der strækker sig fra kejsertiden over den franske periode og frem til det moderne Vietnam. Noget af det første, man lægger mærke til, er de mange brede boulevarder og smukke bygninger fra den franske kolonitid, der er medvirkende til at skabe den helt særlige stemning i byen. Små søer og grønne arealer er ligeledes med til at skabe nogle tiltrængte oaser, hvor folk samles tidlig morgen og sen eftermiddag for at dyrke tai chi, spille badminton eller blot sidde i skyggen og følge livets gang. 

I kunne starte med at køre til Ho Chi Minhs mausoleum, som hver dag besøges af skoleklasser og turister fra nær og fjern, der er kommet for at vise deres respekt for den store leder. Landsfaderens balsamerede krop ligger til skue i sit traditionelle hvide jakkesæt med undtagelse af en periode hver vinter, hvor konserveringseksperter giver ham en grundig ”makeover”. Der er fortsat meget stor respekt omkring Ho Chi Minh, hvis portræt ses alle vegne – på pengesedler, frimærker, plakater og i enhver butik. En lokal guide kan fortælle om Ho Chi Minhs fantastiske historie, imens I går rundt i området omkring mausoleet, hvor der også er mulighed for se det primitive teaktræshus han boede i under Vietnamkrigen.

Det kan være svært at se, at Hanoi lige har fejret sit 1.000 års jubilæum, da der kun er ganske få bygninger, der kan dateres tilbage til den tid. En af de få undtagelser er Litteraturens Tempel, der blev grundlagt i 1076 af kejser Ly Thanh Tong, og som igennem tiden har fungeret som en af den vietnamesiske elites vigtigste læreranstalter. Tempelkomplekset er et glimrende eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur, der kombinerer klassiske byggematerialer og havekunst med Konfucius lærer om Ying og Yang.

Krydser I gaden, kommer I til en mulig frokostrestaurant, KOTO, hvis idégrundlag kan siges at være det modsatte af Litteraturens Tempel. KOTO er en del af et større NGO-projekt, der arbejder på at få skabt muligheder og uddannelse for Hanois hjemløse og handicappede unge igennem restaurationsbranchen. De unge gennemgår et 24 måneders uddannelsesforløb, hvor de lærer om service, hygiejne, madlavning m.v., og I møder dem på alle poster under frokosten.

Er I ikke frokosttrængende, er der ikke langt til ”Hanoi Hilton” eller Hoa Lo-fængslet, som det egentlig hedder. Fængslet blev oprindeligt anvendt af franskmændene til at huse politiske fanger, og under Vietnamkrigen var det opholdssted for en række amerikanske krigsfanger blandt andre Senator John MacCain, der sidenhen har forsøgt at vinde det amerikanske præsidentvalg.

 

Fra Litteraturens Tempel eller de horrible forhold i fængslet kunne næste stop være Hoan Kiem-søen ved den gamle bydel. Her krydser I den smukke træbro til Ngoc Son-templet, der ligger på en lille ø i søen, og hører om søens mytiske historie. Lige ved søen ligger et populært vanddukketeater, der er en af Nordvietnams vigtigste kulturinstitutioner. Vanddukketeater er en nordvietnamesisk specialitet og blev tidligere brugt som underholdning ude i de små landsbyer. Ud over de legendariske fortællinger om store krigshelte, mytologiske skabninger og religiøse historier, er der fortællinger fra hverdagen i landsbyerne og lystige kærlighedshistorier.

Gode restauranter er strøet ud over området omkring vanddukketeatret, mange små butikker lokker med gode tilbud, og gademarkederne giver et indblik i nogle af de mange facetter ved det vietnamesiske køkken. Her finder I bl.a. frøer, snegle, pattegrise og interessante frugter og grøntsager.

Er I morgenfriske, kan det varmt anbefales at starte dagen på Hanois imponerende blomstermarked, hvor tusindvis af blomster skifter ejermand under livlige forhandlinger. Markedet er et sansebombardement af en anden verden og alle farver er repræsenteret.

For de kunstinteresserede kan det anbefales at kigge indenfor på Museum of Modern Art og følge op med at kigge indenfor i nogle af de mange interessante gallerier langs med Tràng Tiền, der går fra Hoam Kiem-søen til operaen. Interessen for vietnamesisk kunst er i de seneste år steget markant på de internationale markeder, og måske kan I finde noget, der vil passe til jeres stue.

Ellers er Hanoi et sted, hvor oplevelserne kommer til den nysgerrige, så besøg et af de lokale gadekøkkener og mød vietnameserne i øjenhøjde. Slap af i en af byens mange parker eller gå en tur langs med Den Røde Flod og følg livet omkring den historiske Dien Bien Phu-bro.

Det er tid at tage afsked med charmerende Hanoi. I bliver hentet af en shuttlebus ved jeres hotel og kører gennem opdyrkede landskaber og kulbyerne mod øst til et af denne rundrejses mest markante højdepunkter, den sagnomspundne Ha Long-bugt. Her venter kaptajnen og besætningen ombord på en traditionel junke på at tage jer med på et uforglemmeligt cruise blandt bugtens hundredvis af mytiske kalkstensbjerge. Der går ikke lang tid førend man forstår, hvorfor UNESCO har valgt at inkludere dette naturlige vidunder på deres liste over Verdens Naturarv, for det er imponerende. De mange kalkstensbjerge rejser sig lodret op ad havet og danner en naturlig labyrint, som I roligt sejler igennem. Undervejs er der god tid til at nyde udsigten fra junkens soldæk, men I skal naturligvis også tættere på de fantastiske øer, når I skal på opdagelse i en af områdets spektakulære huler. Er der nogen hjemme, er det også muligt at besøge en af de flydende fiskerbyer, der ligger spredt rundt i området godt skjult af de beskyttende småøer. De lokale lever af fiskeri og har blandt andet deres egen skole, kulturcenter og naturligvis nogle enorme hyttefade, der er placeret under husene.

Hen på eftermiddagen begynder området at skifte karakter, og i solnedgangens orange skær fremstår det hele som et eventyr. Tag eventuelt en forfriskende dukkert inden middagen serveres i junkens restaurant. Menuen er gerne bygget op omkring en bred vifte af lækkert seafood – muslinger, krabber, rejer, fisk m.v. Herefter kan det anbefales at tage plads på dækket og håbe på en skyfri aften, idet hele himmelbuen vil være lyst op af et overvældende stjernehav – eller eventuelt prøve kræfter med at fange blæksprutter sammen med besætningen, inden det er tid til at gå til køjs i de hyggelige topersoners kahytter.

Ha Long-bugten er som taget ud af et eventyr, når morgendisen letter, og de mange klippeformationer langsomt kommer til syne rundt om junken. Stå tidligt op, tag en kop friskbrygget kaffe i hånden, find en stol på dækket og nyd det spektakulære skue. Programmet kan variere en smule, og der vil ofte være valgmuligheder. Eventuelt skifter I til en mindre båd og sejler igennem en af områdets små tidevandskanaler, der fører ind til en skjult verden i øernes indre. I disse uspolerede økosystemer kan I nogle gange opleve aber, næsehornsfugle, fiskeørne og småøgler. En anden tur kunne gå til Titop-øen, der både har en fin lille sandstrand og en stejl trappe til udkigspunktet på toppen af øen, hvorfra der er en fremragende udsigt over Ha Long-bugten.

Tilbage på junken nyder I en forfriskende brunch, imens junken sejler tilbage til Ha Long. En shuttlebus venter på at køre jer tilbage til Hanoi.

Fra Hanoi går turen videre med det historiske tog Genforeningsekspressen til kejserstaden Hué. Der er afgang først på aftenen, og I rejser hen over natten med ankomst tidligt om morgenen i Hué. Togturen er en mulighed for at rejse som de lokale, og i 4-personers kupéen, der er indrettet med fire senge, kan I møde de gæstfrie vietnamesere. Komforten er ikke prangende, men det er en anderledes oplevelse at tage toget. Mod et tillæg kan der arrangeres flytransport til Hué og en ekstra overnatning på hotel.

I ankommer til Hué tidligt om morgenen, hvor I bliver hentet på banegården og kørt til en lokal morgenmadsrestaurant. Efterfølgende bliver I transporteret til hotellet, og det er tid til at fokusere på kejsertidens Vietnam, der var centraliseret omkring det royale palads midt i Hué og de mange gravsteder i omegnen af byen tæt ved bredden af Duftenes Flod.

Gå til eller tag en cyclo til det kejserlige palads, der har mange ligheder med Den Forbudte By i Beijing. Dette historiske område er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, og mange ressourcer er i de seneste år blevet brugt på at restaurere områdets smukke bygninger, således at den besøgende får et ganske godt indblik i datidens klassiske arkitektur men også en fornemmelse af, hvilken luksus kejseren og hans familie omgav sig med.

Ikke langt fra de kejserlige gemakker ligger Hués farverige Dong Ba-marked hvor I kan få et indblik i, hvad de menige vietnamesere serverer på deres middagsbord hjemme i deres små lejligheder. I de smalle gange mellem de mange boder med et rigt udvalg i fødevarer, tøj og alverdens ragelse, er der en tæt stemning. Der tinges hårdt om priserne, og det er ikke altid, der opnås enighed herom. Prøv at koncentrere jer om fødevareafsnittet, hvor et bredt udvalg af eksotiske frugter og smagfulde grøntsager og krydderurter fanger øjnene, mens næsen mere påvirkes af slagterafsnittets friskslagtede kyllinger, grise, køer og ikke mindst fisk i alle varianter. Friske fisk, levende fisk, tørrede fisk, saltede fisk og den uundværlige fiskesauce.

Find en taxi og hyr chaufføren for nogle timer til at køre til de mest interessante af kejsernes imponerende gravsteder. Det første kunne være kejseren Tu Ducs grav. Traditionen tro blev byggeriet af gravene styret med hård hånd af kejseren selv, der gerne ville sikre sig et værdigt eftermæle. Stedet fascinerede kejseren, der brugte mere tid her end på paladset i Hué på at skrive poesi i en af de små pavilloner eller fiske i søen, der i sæsonen er dækket af velduftende lotusblomster. Ingen ved med sikkerhed, hvor Tu Ducs nøjagtige gravsted og dermed de store værdier, der fulgte ham i graven, er placeret, idet de 200 tjenestefolk, der fulgte ham til gravstedet, efterfølgende blev halshugget. Giv jer tid til at nyde det parklignende område og selv gætte med på, hvor Tu Ducs jordiske rester ligger gemt.

Næste stop kunne være kejseren Khai Dinhs grav, der på mange punkter bryder med Nguyen-dynastiets traditionelle design. Placeret på en bakketop uden at være omgivet af veltilrettelagte grønne arealer, finder I en bygning, der kombinerer kejserens fascination af europæisk arkitektur med det klassiske vietnamesiske udtryk. En stejl trappe fører til selve hovedbygningen, der med sit gotiske ydre og farvestrålende indre er helt unik. Statuer af drager og bevæbnede vagter er der naturligvis blevet plads til, men det er i skildringen af de fire årstider udført i porcelænsmosaik og glas i bygningens hovedrum, at stedets ekstravagante fremtoning kommer til sin ret.

Mindre ekstravagant, men derimod med hjertet det rigtige sted og fokus på at hjælpe andre, er nok den rammende beskrivelse om et alternativt stop. Den centrale del af Vietnam er landets buddhistiske centrum, og I kunne besøge en pagode, der i dag fungerer som et værested for forældreløse børn. Nonnerne tager sig af de mange børn fra de ankommer til stedet, nogle af dem nyfødte, til de har afsluttet deres skolegang og forhåbentlig kan klare sig selv. Der er fokus på uddannelse, hygiejne og sociale kompetencer samt naturligvis det buddhistiske budskab.

Hen på eftermiddagen kunne I tage til messe i Thien Mu-pagoden, hvis syvetagers klokketårn står som byens synlige vartegn på en lille bakketop tæt ved bredden ad Duftenes Flod. Buddhistiske munke valfarter til denne fredelige oase for at meditere og blive undervist, og hver eftermiddag spiller de på traditionelle instrumenter ledsaget af sang og bøn.

Efter morgenmaden er det blevet tid til at fortsætte rejsen mod syd til kolonitidsperlen Hoi An. I kører langs med det Sydkinesiske Hav på en af de mest spektakulære dele af den lange kyststrækning. Turen går blandt andet over Hai Van-passet, der under Vietnamkrigen var en af de allieredes vigtigste baser, og China Beach udenfor byen Da Nang, hvor de amerikanske styrker gik i land og oprettede deres vigtigste brohoved til det nordlige Vietnam i forbindelse med krigen. I dag ligger hotellerne side om side på denne strækning.

Først på eftermiddagen er I fremme i Hoi An og har mulighed for at gå rundt i den historiske, og ikke mindst bilfri, gamle bydel, der huser en lang række glimrende restauranter og små hyggelige caféer.

Start opholdet i Hoi An med en spændende byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydel, hvor det er nemt at hyre en lokalguide til at fortælle historien om dengang Hoi An var en af Sydøstasiens vigtigste handelsbyer på lige fod med Macau og Penang. Dengang handelsmænd fra Europa og Asien mødtes her for at handle med porcelæn, krydderier, medicin, perler og ikke mindst silke. I dag fremstår Hoi An som en velbevaret handelsby fra kolonitidens Vietnam med atmosfærefyldte og bilfri gader, små hyggelige caféer og butikker indrettet i de fredede bygninger, så der er noget om snakken, når vietnameserne taler om Hoi An som Vietnams smukkeste by. I har mulighed for at besøge nogle af de gamle handelshuse, kigge indenfor i de familiedrevne templer, og er der tid til det, kan I også prøve kræfter med at lave nogle af de traditionelle silkelanterner byen er kendt for eller besøge en af de mange silkefabrikker med mulighed for at få skræddersyet en kjole eller jakkesæt på rekordtid.

Står I tidligt op, kan det anbefales at besøge fiskemarkedet i Hoi An, hvor nattens fangst sælges til højestbydende. Det er et farverigt spektakel med alverdens fisk, rejer, krabber og muslinger samt nogle ivrige fiskerkoner, der råber i munden på hinanden. Efterfølgende passer det med, at morgenbuffeten står klar på hotellet. 

I har to hele dag til at udforske Hoi An og omegn, og trænger I til en pause væk fra byen, ligger Hoi An kun 5-10 minutters kørsel fra den fremragende Cua Dai-strand med hvidt sand og palmer, så langt øjet rækker. Det er også muligt at komme på et kombineret snorkel- og kultursejllads til de beboede Cham-øer ud for kysten. Eller hvad med en halvdags kokkeskole, hvor I lærer de grundlæggende teknikker i det vietnamesiske køkken - eksempelvis at lave forårsruller.

Fra Hoi An er der ikke langt til Da Nang, hvorfra I flyver til Vietnams pulserende metropol Ho Chi Minh City, bedre kendt som Ho Chi Minh. Kontrasten til Hoi Ans afslappede atmosfære er enorm. Moderne højhuse, brede gader fyldt med motorcykler og biler, og et menneskemylder som ingen andre steder i Vietnam. Alligevel har Ho Chi Minh sine små fascinerende højdepunkter som eksempelvis det historiske Ho Chi Minh Post Office, hvor tiden nærmest har stået stille og den katolske katedral Notre Dame.

I nærheden af katedralen kan I nyde en traditionel frokost på en af byens populære nudelrestauranter. Enhver vietnameser med respekt for sig selv har sin egen foretrukne nudelrestaurant, hvor han eller hun kommer hver dag for at nyde en skål pho med svinekød, oksekød, rejer eller grøntsager.

Efter at have tjekket ind på jeres hotel kan det anbefales at gå en tur rundt i Chinatown, der er samlingssted for byens etniske kinesere. Her er mange små templer, hvor de troende kommer for at ofre til forfædrene i form af gaver og afbrænding af falske pengesedler. Alternativt kan I besøge krigsmuseet, hvor det er muligt at få en kort fortælling om Vietnamkrigens betydning for det sydlige Vietnam. Museet indeholder krigsbytte i form af amerikanske fly, helikoptere og tanks, imens de indendørs udstillinger fortæller om krigens lidelser med særlig fokus på ofrene for de famøse napalm- og Agent Orange-angreb. Udstillingerne er ikke for sarte sjæle, men de bidrager til en forståelse af, hvad der foregik under krigen.

Efter et tidligt morgenmåltid er det tid til en skøn dagtur i det enorme Mekong-delta syd for Ho Chi Minh. I kører til byen My Tho, hvor skipper byder jer velkommen ombord på den lille båd, der skal tage jer med på en afslappende sejltur rundt i Mekongs veludviklede netværk af hoved- og bifloder. Undervejs går I i land for at besøge små landsbyer, fabrikker, der fremstiller rispapir, slik og slangemedicin og hyggelige frugtplantager med tropiske frugter. Der bliver også tid til at køre med hestevogn rundt til nogle af de gamle huse, hvor I kigger indenfor hos nogle af de lokale, der gerne byder på en kop te. I får historien om Mekong-deltaets enorme betydning for Vietnams økonomi og landets fødevareproduktion, men også et indblik i, hvordan befolkningen lever med de muligheder og ikke mindst udfordringer, som vandet giver.

Hen på eftermiddagen er det igen tid til at gå i land og køre tilbage til Ho Chi Minh City. Er tiden til det, vil I besøge Vinh Trang-pagoden på vejen.

Fra morgenstunden kunne I tage på en tur til den lille by Cu Chi, der spillede en helt særlig rolle under Vietnamkrigen. Vietcong-guerillaen gravede et imponerende netværk af tunneller, således at de ubemærkede kunne angribe de allierede bag deres linjer. Flere steder var tunnelsystemet i flere etager og små gange forbandt felthospitaler, undervisningslokaler, sovesale, våbenfabrikker, køkkener og systuer. En imponerende fortælling venter, og har I lyst til at opleve de klaustrofobiske underjordiske gange, er der lavet en kort turistvenlig udgave, der dog giver et fint indblik i de vilkår, som Vietcong kæmpede og levede under. De allierede tæppebombede området og kastede løvfaldsmidlet Agent Orange ned over skovene for at tvinge guerillaen ud, men uden held. Flere steder i dag er det forsat umuligt at dyrke jorden og drikke vandet omkring Cu Chi, men entreprenørånden er svær at tage fra de arbejdsomme vietnamesere, så nu har gummiplantager erstattet mange skovarealer, og bombekraterne bliver brugt til fiskedambrug.

Dagen kan også bruges til at gøre de sidste indkøb i Ho Chi Minh City og til at gå på opdagelse i nogle af byens mange butikker eller markeder. Et godt sted at begynde kunne være det store overdækkede Binh Than-marked, hvor det er muligt at købe alt mellem himmel og jord.

Ud på eftermiddagen bliver I afhentet af jeres chauffør og kørt til lufthavnen i Ho Chi Minh City. I ankommer til lufthavnen i god tid før afgang, således at I i et roligt tempo kan få ordnet afrejseformaliteterne og have tid til at kigge på lufthavnsbutikkernes internationale udvalg.

Ankomst til Københavns lufthavn.

Kunderne siger

Winni

Exceptionelle guider

Guiderne på vores rejse til Vietnam var engagerede, servicemindede og vidende. Vi føler os beriget med indtryk og viden.

Kort over Vietnam-rejsen

By Nætter Oplevelser
1. Hanoi 3 Hektisk storby med kultur, gadeliv og masser af sjæl
2. Halong 1 Sejl ud mellem dramatiske kalkstensbjerge
3. Hué 1 Kejserby med paladser, gravmæler og pagoder
4. Hoi An 4 Vietnams hyggeligste kolonitidsby og gode strande
5. Ho Chi Minh City 2 Moderne storby og et kig ind i fremtidens Vietnam

Hoteller inkluderet i denne rejsepakke

Vi har håndplukket hotellerne på denne rejse, så I får god kvalitet til en fornuftig pris. 

Udgangspunktet for denne rejse på egen hånd mellem de store Vietnam-favoritter er de anførte hoteller herunder. Der kan dog ske ændringer, hvis alt er optaget el. lign.

Ønsker I at opgradere til deluxe-hoteller, så vælg pakken "bedre". Læs mere om 3 af vores favorithoteller i det nordlige Vietnam

Kontakt os ved specifikke ønsker på telefonnummer 86 13 77 44 eller send en forespørgsel.

God
Bedre (+kr. 4.000/pers.)
 • 3 nætter på Superhotel Hanoi Old Quarter eller lignende i Hanoi
 • 1 nats minicruise på junke i Halong-bugten
 • 1 nat på toget mellem Hanoi og Hué
 • 1 nat på Hotel Mondial eller lignende i Hué
 • 4 nætter på Hotel Ancient House eller lignende i Hoi An
 • 2 nætter på Hotel Sanouva eller lignende i Ho Chi Minh City

Se hoteldetaljerne herunder

Superhotel Hanoi Old Quarter

3 nætter, Hanoi - Superhotel Hanoi Old Quarter er et hyggeligt hotel med god beliggenhed centralt i Hanoi. Fra hotellet er der kort afstand til restauranter, caféer og seightseeing samt en park, hvor der kan opleves tai chi med mere.

Sådan bor I

I bor på et pænt og velindrettet værelse med behagelige senge og gode faciliteter.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 40 min.

3 nætter, Hanoi - Superhotel Hanoi Old Quarter er et hyggeligt hotel med god beliggenhed centralt i Hanoi. Fra hotellet er der kort afstand til restauranter, caféer og seightseeing samt en park, hvor der kan opleves tai chi med mere.

Sådan bor I

I bor på et pænt og velindrettet værelse med behagelige senge og gode faciliteter.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

0 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 40 min.

Minicruise på junke

1 nat, Halong-bugten - Junken er af god standard og kan typisk rumme mellem 24-40 personer. Dækket byder på behagelige liggestole, hvorfra I kan nyde udsigten til det imponerende landskab. Alle måltider er inkluderet i opholdet, og I bydes tilmed velkommen med en drink på bådens dæk. Personalet på junken tilbyder forskellige aktiviteter og udflugter på turen, som er inkluderet i prisen. 

Sådan bor I

I bor i en kahyt i rigtig fin standard indrettet i hyggelig stil med mørke træsorter. Her har I eget badeværelse med varmt vand og aircondition. Alle kahytter har vindue, så I kan vågne op til den smukke udsigt. 

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

1 nat, Halong-bugten - Junken er af god standard og kan typisk rumme mellem 24-40 personer. Dækket byder på behagelige liggestole, hvorfra I kan nyde udsigten til det imponerende landskab. Alle måltider er inkluderet i opholdet, og I bydes tilmed velkommen med en drink på bådens dæk. Personalet på junken tilbyder forskellige aktiviteter og udflugter på turen, som er inkluderet i prisen. 

Sådan bor I

I bor i en kahyt i rigtig fin standard indrettet i hyggelig stil med mørke træsorter. Her har I eget badeværelse med varmt vand og aircondition. Alle kahytter har vindue, så I kan vågne op til den smukke udsigt. 

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

Genforeningsekspressen

1 nat, mellem Hanoi og Hué - ”Genforeningsekspressen” kalder vietnameserne dette tog, som er symbolet på det genforenede Nord- og Sydvietnam. Ekspres er måske en tilsnigelse, men toget er en glimrende mulighed for at møde de venlige og imødekommende vietnamesere i øjenhøjde samtidig med, at I får sjælen med på den videre rejse efter nogle hektiske dage i det nordlige Vietnam. Nattoget er enkelt indrettet og uden de store indkøbsmuligheder, hvorfor vi anbefaler, at I spiser aftensmad og gør Jeres indkøb af snacks og drikkevarer i en af butikkerne udenfor banegården inden afgangen på den 12 timer lange togtur.

Sådan bor I

På togturen overnatter I i en 4-personers standard kupè med 4 sovepladser, 2 oppe og 2 nede samt et lille bord i midten af kupéen ud mod vinduet. Kupéen er enkelt indrettet med en lille læselampe ved hver soveplads samt sengetøj. Fælles toilefaciliteter samt håndvaske findes i enden af togsættet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

1 nat, mellem Hanoi og Hué - ”Genforeningsekspressen” kalder vietnameserne dette tog, som er symbolet på det genforenede Nord- og Sydvietnam. Ekspres er måske en tilsnigelse, men toget er en glimrende mulighed for at møde de venlige og imødekommende vietnamesere i øjenhøjde samtidig med, at I får sjælen med på den videre rejse efter nogle hektiske dage i det nordlige Vietnam. Nattoget er enkelt indrettet og uden de store indkøbsmuligheder, hvorfor vi anbefaler, at I spiser aftensmad og gør Jeres indkøb af snacks og drikkevarer i en af butikkerne udenfor banegården inden afgangen på den 12 timer lange togtur.

Sådan bor I

På togturen overnatter I i en 4-personers standard kupè med 4 sovepladser, 2 oppe og 2 nede samt et lille bord i midten af kupéen ud mod vinduet. Kupéen er enkelt indrettet med en lille læselampe ved hver soveplads samt sengetøj. Fælles toilefaciliteter samt håndvaske findes i enden af togsættet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

Hotel Mondial

1 nat, Hué - Hotel Mondial er et hyggeligt hotel i Hué, beliggende i gåafstand til blandt andet Ho Chi Minh-museet og Dong Ba-markedet. Hotellet rummer to restauranter, en swimmingpool og en lounge, hvor I kan nyde en drink og slappe af. Her er også mulighed for en gang massage i hotellets spa.

Sådan bor I

I bor på et klassisk indrettet hotelværelse med satellit-TV, minibar, udstyr til at lave te og kaffe og badeværelse med både badekar og bruser.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 min.

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

30 min.

1 nat, Hué - Hotel Mondial er et hyggeligt hotel i Hué, beliggende i gåafstand til blandt andet Ho Chi Minh-museet og Dong Ba-markedet. Hotellet rummer to restauranter, en swimmingpool og en lounge, hvor I kan nyde en drink og slappe af. Her er også mulighed for en gang massage i hotellets spa.

Sådan bor I

I bor på et klassisk indrettet hotelværelse med satellit-TV, minibar, udstyr til at lave te og kaffe og badeværelse med både badekar og bruser.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 min.

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

30 min.

Hoi An Ancient House Resort & Spa

4 nætter, Hoi An - Hoi An Ancient House Resort & Spa ligger ved Hoi An’s berømte gamle bydel. Hotellet er smagfuldt indrettet i traditionel vietnamesisk stil, og her er både en flot pool, en hyggelig restaurant, samt spa og motionsrum.

Sådan bor I

I bor på et værelse, der er elegant indrettet i lyse farver og med mørke træmøbler. Værelset har eget badeværelse med badekåber og toiletartikler.

Afstand strand

10 min. kørsel

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

45 min. kørsel

4 nætter, Hoi An - Hoi An Ancient House Resort & Spa ligger ved Hoi An’s berømte gamle bydel. Hotellet er smagfuldt indrettet i traditionel vietnamesisk stil, og her er både en flot pool, en hyggelig restaurant, samt spa og motionsrum.

Sådan bor I

I bor på et værelse, der er elegant indrettet i lyse farver og med mørke træmøbler. Værelset har eget badeværelse med badekåber og toiletartikler.

Afstand strand

10 min. kørsel

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 km

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

45 min. kørsel

Sanouva Saigon Hotel

2 nætter, Ho Chi Minh City - Sanouva Saigon Hotel er et hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Ho Chhi Minh City. Hotellet ligger ved siden af Ben Thanh-markedet og 300 meter fra Golden Dragon vanddukketeatret. Genforeningspaladset er bare 500 væk og byens operahus er også indenfor en kilometers afstand.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet og lyst værelse, der indeholder kaffe- og tefaciliteter, minibar, aircondition, eget badeværelse samt Wifi.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

o m

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

15 min.

2 nætter, Ho Chi Minh City - Sanouva Saigon Hotel er et hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Ho Chhi Minh City. Hotellet ligger ved siden af Ben Thanh-markedet og 300 meter fra Golden Dragon vanddukketeatret. Genforeningspaladset er bare 500 væk og byens operahus er også indenfor en kilometers afstand.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet og lyst værelse, der indeholder kaffe- og tefaciliteter, minibar, aircondition, eget badeværelse samt Wifi.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

o m

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

15 min.
 • 3 nætter på Intercontinental Hanoi Westlake eller lignende i Hanoi
 • 1 nats minicruise på junke i Halong-bugten
 • 1 nat på toget mellem Hanoi og Hué
 • 1 nat på Saigon Morin eller lignende i Hué
 • 4 nætter på Boutique Hoi An eller lignende i Hoi An
 • 2 nætter på Hotel Pullman Saigon eller lignende i Ho Chi Minh City

Se hoteldetaljerne herunder

Intercontinental Hanoi Westlake

3 nætter, Hanoi - Det luksuriøse Intercontinental Westtlake ligger centralt ved Westlakes fredelige vand i Hanoi, ved siden af den 800-årige Kim Lien-pagoda. Hotellet har hele 3 restauranter, der byder på overdådig morgenmad samt vietnamesiske og italienske specialiteter. Derudover tilbyder hotellet bl.a. en udendørs pool, veludstyret fitnesscenter samt yoga- og pilateshold.

Sådan bor I

I indlogeres på rummelige deluxe-værelser med aircondition, minibar, moderne vietnamesisk indretning og fladskærms-tv. Herfra kan I nyde udsigten over Westlake, poolen eller Hanoi fra jeres egen balkon. Værelset har eget stort badeværelse med brusekabine med regnbruser og badekar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

3

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Ca. 30 min.

3 nætter, Hanoi - Det luksuriøse Intercontinental Westtlake ligger centralt ved Westlakes fredelige vand i Hanoi, ved siden af den 800-årige Kim Lien-pagoda. Hotellet har hele 3 restauranter, der byder på overdådig morgenmad samt vietnamesiske og italienske specialiteter. Derudover tilbyder hotellet bl.a. en udendørs pool, veludstyret fitnesscenter samt yoga- og pilateshold.

Sådan bor I

I indlogeres på rummelige deluxe-værelser med aircondition, minibar, moderne vietnamesisk indretning og fladskærms-tv. Herfra kan I nyde udsigten over Westlake, poolen eller Hanoi fra jeres egen balkon. Værelset har eget stort badeværelse med brusekabine med regnbruser og badekar.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

3

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Ca. 30 min.

Minicruise på junke - Indochina Sails

1 nat, Halong-bugten - Junken er af meget fin standard og kan typisk rumme mellem 24-40 personer. Dækket byder på behagelige liggestole, hvorfra I kan nyde udsigten til det imponerende landskab. Alle måltider er inkluderet i opholdet, og I bydes tilmed velkommen med en forfriskende drink på bådens dæk. Personalet på junken tilbyder forskellige aktiviteter og udflugter på turen, som er inkluderet i prisen. 

Sådan bor I

I bor i en kahyt i rigtig fin standard indrettet i hyggelig stil med mørke træsorter. Her har I eget badeværelse med varmt vand og aircondition. Alle kahytter har vindue, så I kan vågne op til den smukke udsigt. 

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

1 nat, Halong-bugten - Junken er af meget fin standard og kan typisk rumme mellem 24-40 personer. Dækket byder på behagelige liggestole, hvorfra I kan nyde udsigten til det imponerende landskab. Alle måltider er inkluderet i opholdet, og I bydes tilmed velkommen med en forfriskende drink på bådens dæk. Personalet på junken tilbyder forskellige aktiviteter og udflugter på turen, som er inkluderet i prisen. 

Sådan bor I

I bor i en kahyt i rigtig fin standard indrettet i hyggelig stil med mørke træsorter. Her har I eget badeværelse med varmt vand og aircondition. Alle kahytter har vindue, så I kan vågne op til den smukke udsigt. 

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

Genforeningsekspressen

1 nat, mellem Hanoi og Hué - ”Genforeningsekspressen” kalder vietnameserne dette tog, som er symbolet på det genforenede Nord- og Sydvietnam. Ekspres er måske en tilsnigelse, men toget er en glimrende mulighed for at møde de venlige og imødekommende vietnamesere i øjenhøjde samtidig med, at I får sjælen med på den videre rejse efter nogle hektiske dage i det nordlige Vietnam. Nattoget er enkelt indrettet og uden de store indkøbsmuligheder, hvorfor vi anbefaler, at I spiser aftensmad og gør Jeres indkøb af snacks og drikkevarer i en af butikkerne udenfor banegården inden afgangen på den 12 timer lange togtur.

Sådan bor I

På togturen overnatter I i en 4-personers standard kupè med 4 sovepladser, 2 oppe og 2 nede samt et lille bord i midten af kupéen ud mod vinduet. Kupéen er enkelt indrettet med en lille læselampe ved hver soveplads samt sengetøj. Fælles toilefaciliteter samt håndvaske findes i enden af togsættet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

1 nat, mellem Hanoi og Hué - ”Genforeningsekspressen” kalder vietnameserne dette tog, som er symbolet på det genforenede Nord- og Sydvietnam. Ekspres er måske en tilsnigelse, men toget er en glimrende mulighed for at møde de venlige og imødekommende vietnamesere i øjenhøjde samtidig med, at I får sjælen med på den videre rejse efter nogle hektiske dage i det nordlige Vietnam. Nattoget er enkelt indrettet og uden de store indkøbsmuligheder, hvorfor vi anbefaler, at I spiser aftensmad og gør Jeres indkøb af snacks og drikkevarer i en af butikkerne udenfor banegården inden afgangen på den 12 timer lange togtur.

Sådan bor I

På togturen overnatter I i en 4-personers standard kupè med 4 sovepladser, 2 oppe og 2 nede samt et lille bord i midten af kupéen ud mod vinduet. Kupéen er enkelt indrettet med en lille læselampe ved hver soveplads samt sengetøj. Fælles toilefaciliteter samt håndvaske findes i enden af togsættet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

- / -

Spa

-

Afstand by

-

Restauranter

-

Balkon/terr.

-

Fitness

-

Wifi

-

Lufthavn

-

Hotel Saigon Morin

1 nat, Hué - Saigon Morin ligger midt i centrum af Hué og har udsigt til Parfume-floden og Trang Tien-broen. Blot få minutters gang herfra finder I Dong Ba markedet og 2 km derfra den forbudte lilla by. Hotellet har hele 3 restauranter og 2 barer, fitnesscenter, spa og massagebehandlinger samt udendørs swimmingpool.

Sådan bor I

I bor på deluxe værelse i moderne vietnamesisk stil med mørke trægulve. Værelserne har aircondition, satellit-tv, gratis flaskevand og egen værdiboks. Der er desuden eget badeværelse med badekar, hårtørrer og toiletartikler.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

3

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 20 min.

1 nat, Hué - Saigon Morin ligger midt i centrum af Hué og har udsigt til Parfume-floden og Trang Tien-broen. Blot få minutters gang herfra finder I Dong Ba markedet og 2 km derfra den forbudte lilla by. Hotellet har hele 3 restauranter og 2 barer, fitnesscenter, spa og massagebehandlinger samt udendørs swimmingpool.

Sådan bor I

I bor på deluxe værelse i moderne vietnamesisk stil med mørke trægulve. Værelserne har aircondition, satellit-tv, gratis flaskevand og egen værdiboks. Der er desuden eget badeværelse med badekar, hårtørrer og toiletartikler.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

3

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 20 min.

Boutique Hoi An

4 nætter, Hoi An - Boutique Hoi An er et moderne og luksuriøst hotel med sin egen privat strand. Hotellet tilbyder diverse spa- og massagebehandlinger, stor flot udendørs pool og grønne områder. På hotellets restaurant serveres der vietnamesiske og internationale a la carte retter, mens der kan nydes forfriskninger ved poolbaren.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet superior værelse med egen balkon og udsigt over haven og poolen. Værelset har aircondition, minibar, Wifi og gratis te og kaffe faciliteter.

Afstand strand

0 m

Pool/Børnepool

Ja / Ja

Spa

Ja

Afstand by

ca. 5 min. kørsel

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 30 min. kørsel

4 nætter, Hoi An - Boutique Hoi An er et moderne og luksuriøst hotel med sin egen privat strand. Hotellet tilbyder diverse spa- og massagebehandlinger, stor flot udendørs pool og grønne områder. På hotellets restaurant serveres der vietnamesiske og internationale a la carte retter, mens der kan nydes forfriskninger ved poolbaren.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet superior værelse med egen balkon og udsigt over haven og poolen. Værelset har aircondition, minibar, Wifi og gratis te og kaffe faciliteter.

Afstand strand

0 m

Pool/Børnepool

Ja / Ja

Spa

Ja

Afstand by

ca. 5 min. kørsel

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 30 min. kørsel

Pullman Saigon Centre

2 nætter, Ho Chi Minh City - Pullman Saigon Centre ligger centralt placeret tæt ved Saigon-floden, Genforeningspaladset, Operahuset og domkirken Notre Dame. Hotellet tilbyder en udendørs pool samt restaurant, bar og udsigt over byen på hotellets 31. og øverste etage.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet superior-værelse med udsigt over byen, aircondition, stort fladskærms-tv, minibar, værdiboks samt eget badeværelse med bruser og gratis toiletartikler.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 45 min.

2 nætter, Ho Chi Minh City - Pullman Saigon Centre ligger centralt placeret tæt ved Saigon-floden, Genforeningspaladset, Operahuset og domkirken Notre Dame. Hotellet tilbyder en udendørs pool samt restaurant, bar og udsigt over byen på hotellets 31. og øverste etage.

Sådan bor I

I bor på et moderne indrettet superior-værelse med udsigt over byen, aircondition, stort fladskærms-tv, minibar, værdiboks samt eget badeværelse med bruser og gratis toiletartikler.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m

Restauranter

2

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

ca. 45 min.

Klima og vejr

Hvornår skal I rejse?

Generelt kan I rejse til Vietnam hele året. Men de nordlige egne kan være kolde om vinteren, mens der falder nogen regn i det sydlige Vietnam om sommeren. Forår og efterår er derfor gode tidspunkter at rejse på, nu når I både får dage i nord og i syd. 

Nedenfor kan I få et overblik over temperaturerne fra nord til syd:

Hanoi                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 20 20 23 27 32 33 33 32 31 29 25 22
Nattemperatur 14 15 18 21 25 26 26 26 25 22 19 15

 

Hoi An                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 25 26 28 30 32 33 33 33 31 29 27 26
Nattemperatur 19 20 21 23 25 25 26 25 24 23 22 20

 

Ho Chi Minh                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 31 32 33 34 33 32 31 31 31 31 31 31
Nattemperatur 21 22 23 24 25 24 24 24 24 23 23 22

 

Praktisk information

Valuta

Møntfoden i Vietnam er Dong og forkortes D. Se Dongens aktuelle kurs

Visum og pas

For at rejse ind i Vietnam skal I have et gyldigt pas. Dette gælder også for børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Danske statsborgere, der skal rejse til Vietnam, behøves ikke et turistvisum, så længe rejsens varighed ikke overskrider 15 dage. Rejser af længere varighed end 15 dage kræver e-visum, som I kan søge her. Yderligere information vedr. pas- og visumregler kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at I tegner en rejseforsikring. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder
du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Kreditkort

Internationale kreditkort kan I bruge mange steder i Vietnam. Dog vil I opleve, at mange mindre butikker og kiosker ikke tager imod kreditkort. Det samme gælder markedsboder og taxaer. Derfor bør I hæve nogle kontanter til småkøb undervejs. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker.

Elektricitet og mobiltelefoni

I Vietnam er strømstyrken 220 volt, ligesom i Danmark. Normalt er stikkene som i Danmark, men til tider kan der være forskellige typer. Det er derfor en god idé at medbringe et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem. Vær forberedt på, at der nogle steder er dårlig dækning på mobiltelefonen. Der findes efterhånden mange internetcaféer de fleste steder i Vietnam, dog skal I være forberedt på, at forbindelsen ikke altid er lige god.

Lokal transport

Der er gode transportmuligheder i Vietnam. Mange steder holder der cycloer, som nemt kan hyres på gaden. Vietnam har mange taxaer i de større byer, og det er nemt at hyre dem på gaden. Vi anbefaler at aftale en pris, inden turen begynder, i så fald at taxaen ikke kører med taxameter. Desuden har Vietnam har et veludviklet bus- og togsystem og findes i stort set alle byer.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Vietnam. Drikkepenge til lokalguider og chauffører er ikke inkluderet i rejsens pris. Taxachauffører og tjenere regner med 10-15 % i drikkepenge. Er drikkepengesystemet organiseret, vil det fremgå af regningen, at der er lagt 10-15 % service charge på den. Drikkepenge til stuepigerne på hotellet er også velset og lægges under hovedpuden.

Tidsforskel

Vietnam er 5 eller 6 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Vietnam, skal I huske at dække både knæ og skuldre til – lange bukser eller lang nederdel og skjorte eller langærmet trøje anbefales. Før I besøger et tempel, en moske eller et privat hjem tages skoene af. Husk endvidere at I skal holde fodsålerne væk fra andre mennesker eller helligdomme. 

Udflugtspakke

Fire udflugter i én pakke

I samarbejde med dygtige lokale guider tilbyder vi, på denne rejse, en udflugtspakke med i alt fire udflugter:

 • Halvdags byrundtur i Hanoi
 • Heldags byrundtur i Hué og omegn
 • Byvandring i Hoi Ans historiske bydel
 • Halvdags byrundtur i Ho Chi Minh City (Saigon)


Guiderne kender områderne særdeles godt og vil informere jer om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, der alle er med til at give jer et bredt indblik i Vietnam

Udflugterne sælges som én samlet pakke, og det er derfor ikke muligt kun at købe en eller to af turene. Læs mere om udflugterne i udflugtsprogrammet.

Prisen for hele pakken er kr. 1.295 pr. person. I kan tilkøbe denne spændende udflugtspakke i forbindelse med bookingen af rejsen her på hjemmesiden.

Bestil et tilbud

Herunder kan I bestille et tilbud på jeres drømmerejse. Bemærk, at der henover jul og nytår vil blive tillagt ekstra gebyrer. Børn fra 12 år anses som voksne

Det bedste af Vietnam

Rejsens varighed: 15 dage. Vi har afgange hver dag.

Få et uforpligtende tilbud

Rejseperiode
Ved to voksne pris/pers.
Ved 2 voksne og 2 børn pris/pers.
Rejseperiode 24. april 2018 - 13. december 2018
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 12.795
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 13. december 2018 - 06. januar 2019
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 09. januar 2019 - 31. marts 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 12.795
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk

Sideoverblik