88
Det bedste af Vietnam Pakken inkl. fly, hoteller, båd- og togtur, morgenmad og lokal privat transport
Se galleri

Program & kort

1

Hanoi

3 nætter:

Hektisk storby med kultur, gadeliv og masser af sjæl

2

Halong

1 nat:

Sejl ud mellem dramatiske kalkstensbjerge

3

Hué

1 nat:

Kejserby med paladser, gravmæler og pagoder

4

Hoi An

4 nætter:

Vietnams hyggeligste kolonitidsby og gode strande

5

Ho Chi Minh City

2 nætter:

Moderne storby og et kig ind i fremtidens Vietnam

Rejseplan

Vietnam er et land, der på smukkeste vis blander Østens mystik med storslåede naturoplevelser, kontrastfulde kulturmøder, en usammenlignelig historie, herlige strandområder, gastronomi i absolut verdensklasse og en imødekommende og nysgerrig befolkning. Som perler på en snor, ligger de mange eventyr og venter i en naturlig linje fra nord til syd, og denne rejse indeholder en række af Vietnams største seværdigheder, men finder ligeledes plads til mindre kendte højdepunkter og afslapning.

HOI AN - Besøg det lokale marked i Hoi An, hvor boderne bugner af grøntsager, frugt og friskfanget fisk, Check Point Travel

Turen begynder i herlige Hanoi, der på fornemste vis kombinerer det historiske med det moderne, hvilket en cyclotur gennem byen giver eksempler på.

Ha Long-bugtens eventyrlige klippelandskab er på UNESCOs Naturarvsliste, og sejlturen herude er et naturligt højdepunkt. Hué giver et indblik i kejsertidens Vietnam, hvor ekstravagante kejserpaladser og hemmelighedsfulde gravsteder stod på dagsordenen. 

Næste stop er Vietnams smukkeste by Hoi An med dens kolonitidsstemning, glimrende strande og hyggelige restauranter.

Metropolen Ho Chi Minh City og det enorme Mekong-delta afslutter rejsen fra nord til syd. 

I flyver fra Danmark med det valgte luftfartsselskab.

Vietnam_Asian market exotic fruits_49865191.jpg

I ankommer til Vietnams charmerende hovedstad Hanoi, hvor repræsentanter fra vores lokale agent venter på at transportere jer til jeres centralt beliggende hotel. Hvis ikke I vil bruge eftermiddagen på at hvile lidt ovenpå udrejsen, kan det anbefales at tage på en afslappende cyclo-tur igennem Hanois historiske gamle bydel.

Cyclo-turen slutter midt i den gamle bydels fascinerende virvar af hyggelige småbutikker, levende gademarkeder og en lind strøm af motorcykler.

HANOI - Gå på opdagelse i den gamle bydels labyrint af gader, der kantes af travle værksteder og butikker med varer fra gulv til loft, Check Point Travel

Det er oplagt at bruge dagen på en rundtur i det centrale Hanoi, som er et møde med byens spændende historie, der strækker sig fra kejsertiden over den franske periode og frem til det moderne Vietnam. Noget af det første, man lægger mærke til, er de mange brede boulevarder og smukke bygninger fra den franske kolonitid, der er medvirkende til at skabe den helt særlige stemning i byen. Små søer og grønne arealer er ligeledes med til at skabe nogle tiltrængte oaser, hvor folk samles tidlig morgen og sen eftermiddag for at dyrke tai chi, spille badminton eller blot sidde i skyggen og følge livets gang. 

Læs mere om Hanois seværdigheder

Blomster på cykel.jpg

Er I morgenfriske, kan det varmt anbefales at starte dagen på Hanois imponerende blomstermarked, hvor tusindvis af blomster skifter ejermand under livlige forhandlinger. Markedet er et sansebombardement af en anden verden og alle farver er repræsenteret.

Ellers er Hanoi et sted, hvor oplevelserne kommer til den nysgerrige, så besøg et af de lokale gadekøkkener og mød vietnameserne i øjenhøjde. Slap af i en af byens mange parker eller gå en tur langs med Den Røde Flod og følg livet omkring den historiske Dien Bien Phu-bro.

Halong sunset.jpg

Det er tid at tage afsked med charmerende Hanoi. I bliver hentet af en shuttlebus ved jeres hotel og kører gennem opdyrkede landskaber og kulbyerne mod øst til et af denne rundrejses mest markante højdepunkter, den sagnomspundne Ha Long-bugt.

Der venter jer et spændende døgn ombord på en junke. Læs mere om Ha Long Bay oplevelsen

Efter en forfriskende brunch er junken tilbage i Ha Long. Her venter en shuttlebus på at køre jer tilbage til Hanoi.

Fra Hanoi går turen videre med det historiske tog Genforeningsekspressen til kejserstaden Hué. Der er afgang først på aftenen, og I rejser hen over natten med ankomst tidligt om morgenen i Hué. Togturen er en mulighed for at rejse som de lokale, og i 4-personers kupéen, der er indrettet med fire senge, kan I møde de gæstfrie vietnamesere. Komforten er ikke prangende, men det er en anderledes oplevelse at tage toget. Mod et tillæg kan der arrangeres flytransport til Hué og en ekstra overnatning på hotel.

I ankommer til Hué tidligt om morgenen, hvor I bliver hentet på banegården og kørt til en lokal morgenmadsrestaurant. Efterfølgende bliver I transporteret til hotellet, og det er tid til at fokusere på kejsertidens Vietnam, der var centraliseret omkring det royale palads midt i Hué og de mange gravsteder i omegnen af byen tæt ved bredden af Duftenes Flod.

Gå til eller tag en cyclo til det kejserlige palads, der har mange ligheder med Den Forbudte By i Beijing. Dette historiske område er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, og mange ressourcer er i de seneste år blevet brugt på at restaurere områdets smukke bygninger, således at den besøgende får et ganske godt indblik i datidens klassiske arkitektur men også en fornemmelse af, hvilken luksus kejseren og hans familie omgav sig med.

Læs mere om hvad I kan opleve i Hué

shutterstock_270841277 Hai Van pass - the famous road which leads along the coastline mountains near Da Nang city, Vietnam..jpg

Efter morgenmaden er det blevet tid til at fortsætte rejsen mod syd til kolonitidsperlen Hoi An. I kører langs med det Sydkinesiske Hav på en af de mest spektakulære dele af den lange kyststrækning. Turen går blandt andet over Hai Van-passet, der under Vietnamkrigen var en af de allieredes vigtigste baser, og China Beach udenfor byen Da Nang, hvor de amerikanske styrker gik i land og oprettede deres vigtigste brohoved til det nordlige Vietnam i forbindelse med krigen. I dag ligger hotellerne side om side på denne strækning.

HOI AN, VIET NAM Two unidentified asian female tourists in traditional vietnamese conical hats walk.jpg

Start opholdet i Hoi An med en spændende byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydel, hvor det er nemt at hyre en lokalguide til at fortælle historien om dengang Hoi An var en af Sydøstasiens vigtigste handelsbyer på lige fod med Macau og Penang. I dag fremstår Hoi An som en velbevaret handelsby fra kolonitidens Vietnam med atmosfærefyldte og bilfri gader, små hyggelige caféer og butikker indrettet i de fredede bygninger, så der er noget om snakken, når vietnameserne taler om Hoi An som Vietnams smukkeste by. 

Står I tidligt op, kan det anbefales at besøge fiskemarkedet i Hoi An, hvor nattens fangst sælges til højestbydende.

I har to hele dage til at udforske Hoi An og omegn, og trænger I til en pause væk fra byen, ligger Hoi An kun 5-10 minutters kørsel fra den fremragende Cua Dai-strand med hvidt sand og palmer, så langt øjet rækker. 

War museum Ho Chi Minh.jpg

Fra Hoi An er der ikke langt til Da Nang, hvorfra I flyver til Vietnams pulserende metropol Ho Chi Minh City, bedre kendt som Ho Chi Minh. Kontrasten til Hoi Ans afslappede atmosfære er enorm. Moderne højhuse, brede gader fyldt med motorcykler og biler, og et menneskemylder som ingen andre steder i Vietnam. Alligevel har Ho Chi Minh sine små fascinerende højdepunkter som eksempelvis det historiske Ho Chi Minh Post Office, hvor tiden nærmest har stået stille og den katolske katedral Notre Dame.

Efter at have tjekket ind på jeres hotel kan det anbefales at gå en tur rundt i Chinatown, der er samlingssted for byens etniske kinesere. Her er mange små templer, hvor de troende kommer for at ofre til forfædrene i form af gaver og afbrænding af falske pengesedler. Alternativt kan I besøge krigsmuseet, hvor det er muligt at få en kort fortælling om Vietnamkrigens betydning for det sydlige Vietnam. 

Efter et tidligt morgenmåltid er det tid til en skøn dagstur i det enorme Mekong-delta syd for Ho Chi Minh. I kører til byen My Tho, hvor skipper byder jer velkommen ombord på den lille båd, der skal tage jer med på en afslappende sejltur rundt i Mekongs veludviklede netværk af hoved- og bifloder. Undervejs går I i land for at besøge små landsbyer, fabrikker, der fremstiller rispapir, slik og slangemedicin og hyggelige frugtplantager med tropiske frugter. 

Hen på eftermiddagen er det igen tid til at gå i land og køre tilbage til Ho Chi Minh City. Er tiden til det, vil I besøge Vinh Trang-pagoden på vejen.

Fra morgenstunden kunne I tage på en tur til den lille by Cu Chi, der spillede en helt særlig rolle under Vietnamkrigen. Vietcong-guerillaen gravede et imponerende netværk af tunneller, således at de ubemærkede kunne angribe de allierede bag deres linjer. Flere steder var tunnelsystemet i flere etager og små gange forbandt felthospitaler, undervisningslokaler, sovesale, våbenfabrikker, køkkener og systuer. En imponerende fortælling venter, og har I lyst til at opleve de klaustrofobiske underjordiske gange, er der lavet en kort turistvenlig udgave, der dog giver et fint indblik i de vilkår, som Vietcong kæmpede og levede under. 

Ud på eftermiddagen bliver I afhentet af jeres chauffør og kørt til lufthavnen i Ho Chi Minh City.

Ankomst til Københavns lufthavn.