shutterstock_618785990.jpg

6 gode oplevelser i Chiang Mai og omegn

Chiang Mai er en fantastisk spændende by at gå på opdagelse i. Her kan I snildt bruge en håndfuld dage på at opleve byens seværdigheder, nyde stemningen i den gamle bydel og atmosfæren i de gamle templer. Og I skal ikke særligt langt ud af byen, før I befinder jer mellem rismarker, bjerge og landsbyer. Her kommer vores bud på 6 gode oplevelser i Chiang Mai og omegn.

Natmarkedet i Chiang Mai

Chiang Mai night market.jpg

Ikke langt fra bymuren ligger byens store natmarked, der har åbent hver aften fra omkring kl. 17.00 til midnat. Det vrimler med oplyste boder, der faldbyder alt fra t-shirts, ure og bælter i kendte mærker – og i næsten ”ægte” kvalitet – til smykker og lokalt håndværk. Her skal der handles og pruttes om priserne. Når sulten melder sig, så gå en tur over i det område, hvor alle gadekøkkenerne holder til. Her bobler gryderetter med grøn og rød karry i store gryder og på de mange små trækulsgriller ligger spyd med kylling og syder. Det dufter fantastisk, og maden er virkelig god og veltillavet. Så sæt jer ved et bord mellem de lokale, få serveret et par af de retter, som I synes ser bedst ud – og bestil så en kold øl til maden. Aaaarh!

Chiang Mais gamle bydel og de stemningsfulde templer

Chiang Mai Wat Chiang Man (2).jpg

Brug en dag på at udforske gaderne i den gamle bydel til fods. Det er den allerbedste måde at få denne smukke, gamle kulturby ind under huden. Chiang Mai blev grundlagt for mere end 700 år siden, og var fra det 12. til det 15. århundrede hovedstad i kongeriget Lanna. Dele af bymuren og voldgraven fra dengang omkranser stadig den gamle bydel. 

Chiang mai old wall.jpg

Inden for murene af den gamle by summer gaderne af liv. Gaderne er et fascinerende virvar af biler, tuktuk'er og scootere. Og fortovene kantes af spraglede salgsboder, gadekøkkener, caféer og små butikker. Men træder I ind gennem porten til et af de mere end 300 templer i Chiang Mais gamle bydel, forsvinder det hektiske gadeliv med et knips. Pludselig befinder I jer i en fredfyldt verden omgivet af smukke templer og pagoder, guldbelagte buddhafigurer, bassiner med lotusblomster, orangeklædte munke og store bronzekar med røgelsespinde, der indhyller det hele i en duft af sandeltræ. Især templerne Wat Chedi Luang, Wat Chiang Man og Wat Phra Singh er et besøg værd.

Cykeltur med skolebesøg og landsbyliv udenfor Chiang Mai

Chiang mai bike.jpg

Hvis I holder af oplevelser, hvor man kommer lidt tættere på befolkningen og kulturen, så overvej at tage med på en guidet cykeltur med Thailand Biking. De har en tur i Chiang Mai, som de kalder for Colors of Chiang Mai. Det er en halvdagstur på gode mountainbikes i smukke landlige omgivelser udenfor byen. I kører ad stilfærdige småveje gennem landsbyer og forbi rismarker, hvor bønderne arbejder i marken. Cykelturen foregår i et adstadigt tempo, så alle kan være med. Og der er mange stop undervejs, hvor I blandt andet besøger et buddhistisk tempel, hilser på hos en skoleklasse og ser hvordan der arbejdes på et lokalt pottemagerværksted. I møder bageren, er på marked med de lokale og holder drikke- og spisepauser undervejs. I kan læse mere om turen her.

Kom tæt på elefanterne

Chiang Mai Elephant nature park.jpg

Hos Check Point Travel går vi ikke ind for rideture på elefanter eller shows, hvor dyrene skal male billeder eller spille fodbold. Men elefanten er et fantastisk dyr, som det er spændende at komme tæt på – i de rette omgivelser. Omkring 1 time og 15 minutters kørsel fra Chiang Mai ligger Elephant Nature Park, hvor man gør et stort stykke arbejde for at rehabilitere og tage vare på de gamle arbejdselefanter og deres afkom. Det er i dag forbudt at bruge elefanter i tømmerindustrien, men for elefanter, der gennem generationer er født i fangenskab, er det ikke let bare at vende tilbage til skoven. 

Chiang Mai Elephant nature park (2).jpg

Dyrene bliver dog ikke overladt til sig selv. På Elephant Nature Park tager de sig godt af elefanterne, der får lov til at gå frit omkring i et stort naturområde. På grund af disse elefanters mangeårige relation til mennesker, er det muligt at komme meget tæt på. I kan være med til at fodre dem, se dem bade i floden og gå helt tæt på dem. Og så vil de dygtige rangere på Elephant Nature Park naturligvis fortælle jer en masse om elefanterne og deres arbejde med dyrene. Læs mere om stedet her.

Nyd udsigten fra Doi Suthep

shutterstock_1114512695.jpg

Har I fået smag for buddhistiske templer, bør I tage en tur ud til Wat Phra That Doi Suthep, der er Nordthailands vigtigste helligdom. Templet med de mange gyldne spir og pagoder ligger på toppen af et lille bjerg i godt 1.000 m højde. Herfra er der i klart vejr en helt fænomenal udsigt til Chiang Mai og de omgivende bjerge. Vejen fra Chiang Mai til Doi Suthep bugter sig op ad bjerget til en lille landsby. Herfra er der trapper til toppen. Hvis I tager på en guidet solopgangstur, så har I det hele for jer selv. En fantastisk og meget stemningsfuld oplevelse. Men så skal I tidligt op. I kan læse mere om denne tur her.

Få en snak med en buddhistisk munk

shutterstock_657340111.jpg

Når man ser munkene på gaden tidligt om morgenen, når de modtager offergaver fra de lokale, eller oplever dem til en ceremoni i et tempel, optræder de med en værdighed og aura, der er ganske fascinerende. De kan virke lidt utilnærmelige, men det er nu ikke helt rigtigt. En del af byens templer afholder flere gange ugentlig ”Monk Talks”, hvor både rejsende og lokale kan komme og tale med en munk. Der er som regel tale om unge munke eller novicer, der har en interesse i at dygtiggøre sig i engelsk. De kan være lidt generte til at begynde med, men når der først går hul på samtalen, så er de unge mennesker en guldgrube af viden om buddhismen, den thailandske kultur og dagligdagslivet. Templer, der tilbyder ”Monk Chats” er blandt andet Wat Chedi Luang, Wat Phra That Doi Suthep og Wat Suan Dok. Tjek eventuelt på nettet for tidspunkt og ugedage.

Du kan opleve Chiang Mai på vores rejse til Nordthailand

Pai River.jpg

15

dage

NY REJSE!

Nordthailand og badeferie
  • Oplev Nordthailands gamle kongeby Chiang Mai
  • 3 nætter i Chiang Mai på Banthai Village Resort***+
  • Cykelture, landsbyliv, bjerge og vandfald i charmerende Pai
  • 3 nætter i Pai på Pai Village Boutique Resort***+
  • 6 nætters strandferie i Khao Lak på Apsara Beachfront Resort****
  • Inkl. fly, hotel, transport og morgenmad

kr. 11.350

Fra kr. 11.050

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn