Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
dag 12-13shutterstock_232015471 The Bryce Canyon National Park, Utah, United States.jpg

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyons naturskabte amfiteater åbner hver eneste morgen og aften for en mageløs forestilling. Den finder sted, når områdets tusindvis af stensøjler bliver ramt af solens næsten vandrette stråler.

USA - Utah - Bryce Canyon National Park (3).jpg

I det blide lys kommer søjlernes stærke farver for alvor frem. Samtidig får skyggespillet søjlernes næsten utrolige former til at træde tydeligt frem. Det er næsten som om, at landskabet bliver levende for ens øjne. Måske netop derfor troede områdets oprindelige indbyggere, Paiute-indianerne, at søjlerne hver især repræsenterede en afdød slægtning.

Hvordan er Bryce Canyon dannet?

For at forstå, hvordan Bryce er blevet til, skal man vide lidt om områdets geologi. Og her har tre forhold afgørende betydning. For det første ligger Bryce højt, og det betyder, at der meget ofte er nattefrost. For det andet falder der en del nedbør i området, så jorden mættes ofte af vand. For det tredje er jorden rig på mineraler, og det er dem, der er årsag til Bryce imponerende farver.

USA - Utah - Bryce Canyon National Park (2).jpg

Det er erosion og vekselvirkningen mellem frost og tøvejr, der gennem tiden har skabt Bryce Canyon. Dermed er Bryce Canyon rent teknisk faktisk ikke en kløft, for kløfter er ifølge definitionen skabt af en fælles strøm af vand (som Colorado River har skabt Grand Canyon). Erosionen har skåret sig gennem Paunsaugunt Plateauet, så en række fritstående kalkstenssøjler er kommet til frem. Søjlerne kaldes hoodoos og er op mod 60 meter høje.

Til sammen udgør disse hoodoos det, der ligner naturskabte amfiteatre. I parken kan I opleve en hel serie amfiteatre, som strækker sig over 30 kilometer. Den største er Bryce amfiteater, som er 19 kilometer lang, 5 kilometer bred og 240 meter dyb.

Dette imponerende klippelandskab synes nærmest at skifte farve fra gul, over orange til koralrød som solens lys ændrer dig i dagens løb.

USA - Utah - Bryce Canyon National Park (1).jpg

Bryce Canyon - De første hvide indbyggere

De første hvide bosættere i Bryce var mormonerne, der bosatte sig her omkring 1850. Stedet fik dog først sit navn i 1875, da Ebenezer Bryce lagde sin vej forbi. Måske var det hans tørre humor, der udødeliggjorde mr. Bryce. ”One heck of a place to lose a cow,” skulle han efter sigende have sagt, da han for første gang lod sig imponere af naturens eget amfiteater.

Området blev erklæret et nationalt monument i 1924 og etableret som Bryce Canyon Nationalpark i 1928.

Hvad skal I se i Bryce Canyon?

Turen ind i Bryce Canyon begynder ved hotellet Ruby Inn’s. I skal ikke langt, før I støder på nogle af de mest imponerende klippeformationer.

Ønsker I at komme på afstand af parkens øvrige gæster, så kør roligt længere ind i parken ad den i alt 30 km lange vej, som bringer jer til fantastiske udsigtspunkter som Sunset Point og Bryce Point, hvor der er anlagt fine naturstier.

I Bryce er der kun én bilvej, så man skal samme vej ud, som man kommer ind. Det afskrækker mange. Det kan blive jeres fordel, for det betyder, at trafikken er begrænset. Og der er virkelig en flot tur, som af samme grund hedder ”Bryce Scenic Drive”.  Fortsætter I til vejs ende, bliver I rigeligt belønnet med endnu en smuk udsigt og ikke mindst glæden ved at have naturen i Bryce Canyon stort set for dig selv. På vejen kommer I i øvrigt forbi et par naturlige klippebuer.

Stå tidligt op i Bryce Canyon

USA - Utah - Bryce Canyon National Park (4).jpg

Solnedgangen i Bryce er legendarisk. Men solopgangen er nok endnu mere imponerende, for her falder solens stråler ind fra øst og rammer hootoo’erne på en helt special måde.

Og der er flere fordele: Er I tidligt ude, vil I ofte have stierne (og parkeringspladserne) for jer selv. Det vil som regel være muligt at finde et uforstyrret udkigspunkt, hvorfra I kan nyde solopgangen og stilheden. Måske ser I endda en hjort eller andre vilde dyr.

Tag på vandring i Bryce Canyon

Det er en synd og en skam at besøge Bryce Canyon uden at give sig tid til en gåtur mellem kalkstenssøjlerne.

USA - Utah - Bryce Canyon National Park (6).jpg

Hvis I kunne tænke jer at tage på vandretur i Bryce National Park, så er de tidlige formiddagstimer de mest behagelige. Går man afsted senere, så skal man huske at tage godt med vand med på turen, da der kan blive varmt i de smalle passager mellem klippetårnene.

En af vore absolutte favoritter er den vandretur, der kaldes Navajo Loop & Queens Garden Trail. Det er en relativt let tur på ca. 4,5 kilometer. Den bringer jer ned i bunden af kløften, så I kan opleve hootoo’erne nedefra, inden I ender i Queens Garden, hvor I belønnes med udsigten til et parkens smukkeste områder. Ruten er en rigtig fin morgentur. Få en detaljeret beskrivelse af Navajo Loop & Queens Garden Trail her

Hvis I holder af at vandre (hiking), så kan I finde inspiration til mange flere dejlige vandreture her. 

Bil eller bus i Bryce Canyon

I kan enten vælge selv at køre rundt i Bryce Canyon eller hoppe ombord på en af de gratis busser, der kører til nogle af Bryce Canyons bedste udsigtspunkter. Så slipper I for at skulle tænke på parkering. Busserne kører fra Visitor Center ved hovedindgangen.

Bussen kører kun til de mest populære steder i parken – og kun om sommeren. Planlægger I at tage dybere ind i Bryce Canyon, er bil nødvendig.

Bryce Canyon besøges af 1,7 mio. mennesker på årsbasis, hvoraf ca. halvdelen besøger Bryce Canyon i sommermånederne. Det kan give trængsel på parkeringspladserne. Vores råd: Stå tidligt op!

Fakta om Bryce og nyttige links

 • National Park Service har en egen side om Bryce Canyon National Park med information om services, vejforhold og meget mere. Se den officielle side om Bryce her.
 • Bryce Canyon kort: Find kort over Bryce her
 • Entré: Det koster 25 dollars at komme ind i parken med bil. Billetten er gyldig i uge. Overvej at investere i et ”Annual Pass”, som giver adgang til alle nationalparker i et år. Det koster 80 dollars.
 • Åbningstider: Bryce Canyon National Park holder åbent året rundt, døgnet rundt.
 • Parkens areal: 150 kvadratkilometer.
 • Bryce Canyon Scenic Drive: 30 kilometer (hele parkens udstrækning).

Rejser til Bryce Canyon med Check Point Travel

Har I fået lyst til at rejse til Bryce Canyon National Park for selv at opleve de flotte landskaber? Så tag et kig på vores rejser til USA her. I er også velkomne sende os en rejseforespørgsel. Vi kvitterer med et godt og helt uforpligtende tilbud på jeres næste rejse til Bryce og de øvrige USA. 

Send rejseforespørgsel

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
 • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
 • Gå på opdagelse i Grand Canyon, Bryce og Zion
 • Bo tæt på nationalparkerne og få mere oplevelsestid
 • Tag på vandretur i Yosemite's storslåede natur
 • Nyd Stillehavskysten og dyrelivet på Highway 1
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 15.500

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.

Andre nationalparker i USA