Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
YOSEMITE NATIONALPARKEN - der er ikke noget at sige til, at Yosemite hører til blandt de absolut mest populære nationalparker i USA, naturscenerierne er ganske enkelt magiske, Check Point Travel

Yosemite National Park - en guide

Yosemite National Park, der er en af USA's mest berømte og populære nationalparker, byder på enorme granitbjerge, fascinerende vandfald, kæmpegraner og vilde dyr som ørn og bjørne.

Fantastisk udsigt fra Glacier Point

Udsigt fra Glacier Point over Yosemite Valle - Yosemite NP - shutterstock_767809222.jpg

I vil straks forstå parkens popularitet, hvis I tager køreturen op til udsigtspunktet Glacier Point, som ligger i 2.200 meters højde. Her, ca. 1.000 lodrette meter over Yosemite-dalen, belønnes I med en betagende udsigt over Yosemites største seværdigheder.

Under jer kan I se den ikoniske klippeformation, Half Dome, spejlblanke Mirror Lake og en række spektakulære vandfald. Heriblandt Vernal Falls og Yosemite Falls, der er Nordamerikas højeste vandfald. Yosemites vidstrakte vildmark fortaber sig i horisonten. Derude er naturen næsten lige så uberørt, som dengang da de første hvide mennesker kom til dette område.

Det flotte vandfald Bridalveil Fall kaster sit karakteristiske fald ud over klippesiden, og ikke langt derfra knejser den majestætiske klippeformation El Capitan over indgangen til Yosemite-dalen.

En række smukke naturstier fører tilbage til Yosemite Village nede i dalen.

Yosemite Valley

USA - Californien - Yosemite - Visit California (30).jpg

Yosemite-dalen tiltrækker de fleste turister og det er her, du finder parkens servicefaciliteter fra hoteller og souvenirkiosker til museer og guidede ture. Yosemite Valley er især populær på grund af de mange vandfald, hvor smeltevand fra Sierra Nevada-bjergene løber ned i dalen og videre ud mod Stillehavet.

Bunden af Yosemite Valley er et engområde, og dermed er dalen langt grønnere og mere frodig end de fleste andre valleys i det vestlige USA. Hertil kommer fantastiske klippeformationer med navne som Half Dome, North Dome og Inspiration Point. Mest berømt er bjergtoppen El Capitain, som enhver bjergklatrer med respekt for sig selv bestiger mindst én gang i livet.

Tag på vandretur

USA - Californien - Yosemite - Visit California (17).jpg

Det er i høj grad værd at overveje at tage på en af de mange vandreture, der udgår fra Yosemite Village. Der er ture af meget forskellig længde og sværhedsgrad, men alle byder de på gode muligheder for at komme tæt på naturen – og som regel skal man ikke ret langt ind på ruten, før det tynder ud i folkemængden. Forhør evt. på nationalparkkontoret om de forskellige ture.

Et godt bud kunne være ”The Mist Trail”, der fører gennem varierede landskaber forbi Vernal Falls og Nevada Falls. Ved Vernal Falls kan I stå helt ude ved kanten og se vandet forsvinde 75 meter ned i dybet under jer med en hul torden. Hold også godt øje med bevægelser ved floden og mellem træerne, for i Yosemite kan man både opleve bjørne og rovfugle.

Fakta om Yosemite

 • Yosemite National Park dækker et areal på 3.081 km² og strækker sig over de vestlige skråninger af Sierra Nevada-bjerkæden
 • Parken er åben for gæster året rundt, men det er adgangsvejene ikke.
 • I vinterhalvåret lukkes rute 120 over Sierra Nevada-bjergene på grund af de store snemængder. I skal derfor benytte en af de vestvendte veje, hvis I vil besøge Yosemite i perioden fra november til maj.
 • Parken besøges hvert år af 4 millioner turister, så der kan være trængsel på parkeringspladserne i højsæsonen. Det kan derfor være en god ide, at komme tidligt af sted fra hotellet, hvis I rejser i sommermånederne.
 • I foråret er der mest vand i vandfaldende, som derfor er mest imponerende på denne årstid.
 • Farverne i efteråret er fantastisk flotte. Dagtemperaturen i oktober ligger som regel omkring de 20 grader, men husk, at nætterne kan være kølige.
 • "Yosemite" [jo-SÆMME-ti] er navnet på en amerikansk indianerstamme og betyder "der er dræbere blandt dem" (Miwok-spoget).

Nyttige links:

Oplev Yosemite National Park

Få et tilbud på en af vores rejser til Yosemite og det øvrige USA ved at sende os en rejseforespørgsel. I kan også ringe og høre mere om mulighederne på telefon 78 76 09 97.

 Send rejseforespørgsel

I kan også se vores rejser til Yosemite National Park her:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
 • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
 • Gå på opdagelse i Grand Canyon, Bryce og Zion
 • Bo tæt på nationalparkerne og få mere oplevelsestid
 • Tag på vandretur i Yosemite's storslåede natur
 • Nyd Stillehavskysten og dyrelivet på Highway 1
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 14.700

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.

Andre nationalparker i USA