Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Metropolitan Cathedral 02.jpg

Byvandring i Mexico City

Palacio National

I kigger indenfor i Palacio Nacional, hvor den mexicanske præsident har sine kontorer. Her præsenteres I for Diego Riveras store vægmalerier, der skildrer berømte begivenheder fra den mexicanske historie. Herfra går turen til Catedral Metropolitana, der er den største kirke, som de spanske erobrere lod opføre i Latinamerika. Byggeriet blev påbegyndt i 1573, men der skulle gå 250 år før katedralen stod færdig. Så derfor er det ikke så mærkeligt, hvis I synes, at katedralen fremstår, som et miks af forskellige stilarter. Træd indenfor i det imponerende kirkerum og oplev den højtidelige stemning, når lokale kirkegængere tænder lys og sidder på bænkene i stille bøn og eftertanke.

Metropolitan Cathedral 02.jpg

Templo Mayor

Tæt på katedralen ligger Templo Mayor, der ifølge arkæologerne var hovedtemplet i aztekernes rige. Man har længe vidst, at de spanske conquistadorer grundlagde deres by på ruinerne af aztekernes gamle hovedstad, Tenochititlán. En storslået by, der ifølge spaniernes optegnelser husede 200.000 – 300.000 indbyggere, da de spanske soldater under ledelse af Hernán Cortés erobrede byen i 1521. Spanierne jævnede aztekernes hovedstad med jorden, og stenene fra hovedtemplet og den 40 meter høje pyramide blev brugt til at anlægge de spanske koloniherrers centrale plads. Det var dog først i 1978 under anlæggelsen af byens metro, at man opdagede ruinerne af templet, som aztekerne opfattede som centeret for deres religiøse univers. På museet, der ligger i forbindelse med Templo Mayor, er der en fin udstilling, hvor I kan få historien om aztekerne og se en model af deres hovedstad.

shutterstock_143126077 Templo Mayor, Temple, ruin, Mexico city.jpg

Antropologimuseet

Turen rundes af med et besøg på det nationale museum for antropologi, Museo Nacional de Antropologia. Det er et helt fantastisk museum, hvor man sagtens kunne tilbringe en hel dag. Men måske har I andre planer for dagen, så jeres guide tager jer med på en let rundtur i og giver jer en introduktion til de to store indianske kulturer, mayaerne og aztekerne. Så har I en grundlæggende viden med i bagagen, når I senere på rejsen skal besøge nogle af de gamle tempelbyer.

Anthropology Musem 03.jpg

Eftermiddag på marked

Om eftermiddagen kan I overveje at lægge turen forbi Mercado de San Juan, der er et stort fødevaremarked i den gamle bydel. Her kan I gå på opdagelse mellem de utallige boder fyldt med alskens lækre oste, friskbagt brød, stabler af grøntsager i alle mulige farver, slagtervarer, friskfangede fisk, blæksprutter og skaldyr – og i den lidt mere bizarre ende friturestegte skorpioner. Der er et fantastisk leben på markedet, og trænger I til en pause (uden at gå glip af noget), så prøv et af markedets små udskænkningssteder, hvor I kan få en kold øl med tacos eller quesadillas eller et glas rødvin serveret med en portion tapas. Vær opmærksom på, at markedet har åbent fra 07.00 til 17.00.

I Frida Kahlos fodspor

Eller måske har I lyst til at besøge Museo Frida Kahlo, der er indrettet i hendes hjem i bydelen Coyacan. Frida Kahlo var gift med Diego Rivera, der i Mexico regnes for en større kunstner end hustruen. Men udenfor landets grænser er Frida Kahlo i dag et lige så stort navn. En del af hendes berømmelse hænger uden tvivl sammen med filmen ”Frida” fra 2002, der skildrer den karismatiske kvindes liv. Et liv med mange ulykker, stor kærlighed og ægteskabelige kvaler. Et alt for kort liv, der sluttede før hun reelt opnåede anerkendelse for sin kunst. Se filmen før I rejser og besøg så hendes hjem, Casa Azul, der i dag er omdøbt til Museo Frida Kahlo. Det blå hus var rammen om hendes liv. Det var her hun spiste, elskede og malede. Farverige malerier. Ofte selvportrætter. Når I går rundt her i hendes hus, træder ind i hendes køkken, hendes have og hendes atelier, så kommer I tæt på. Se museets hjemmeside for åbningstider på www.boletosfridakahlo.org Hvis I vil undgå at stå i kø alt for længe, så køb billetten online.

Hvis I ønsker at opleve Mexico, så er I altid velkommen til at sende os en rejseforespørgsel, så finder vi sammen den bedste rejse til jer.

Send rejseforespørgsel 

San Cristobal de las Casas - Et par lokale indianerkvinder får sig en sludder i nærheden af byens marked

18

dage
Det bedste af Mexico i bil
  • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
  • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
  • Mayaernes kongebyer Uxmal, Palenque og Chichen Itza
  • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
  • Vandfald, underjordiske søer og smukke kolonitidsbyer
  • Badeferie på de hvide sandstrande i Playa del Carmen

kr. 16.900

Fra kr. 16.800

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn