Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Merida (5)

Guide til magiske Mérida

Hos Check Point Travel er vi vilde med Merida. Det er en smuk by med en fantastisk stemning og lune aftner året rundt. Om dagen kan I gå på opdagelse i byens brolagte gader, og når aftenen kommer og lysene tændes, så spilles der op til dans i parker og på torvepladser. 

Det vrimler med kolonitidsbyer i Mexico, men spanierne gjorde noget særligt ud af Merida. Den blev deres hovedstad på Yucatan. En by, hvor guvernøren stod i direkte kontakt med den spanske konge og ikke tog imod ordrer fra nogen anden. End ikke vicekongen i Mexico City. De prægtige paladser, smukke kirker og store torvepladser kantet af elegante søjlegange vidner om, at dette er en by rig på kultur og historie. 

Tag på guidet byvandring eller oplev Mérida med audio guide

Hvis I er historieinteresserede, så tag med på en af de guidede ture fra byens turistkontor på Plaza Grande (Calle 62). Flere gange om ugen tilbyder de gratis byvandringer, og skulle det vise sig, at de på denne dag ikke lige har en engelsktalende guide, så spørg dem, om ikke I kan leje en audio guide. Så kan I med en engelsk guide i høretelefonerne og et kort i hånden gå på opdagelse i jeres helt eget tempo.

Merida 04.jpg

Se Méridas seværdigheder på cykel

En anden mulighed er at leje en cykel på Paseo de Montejo (husk legitimation) og trille rundt i den historiske bydels snørklede gader, fornemme stemningen og besøge nogle af de store seværdigheder som Catedral de San Ildefonso, Casa de Montejo, kunstmuseet Museo de Arte Contemporáneo, der alle ligger rundt om Plaza Grande. Find en bænk i skyggen af et af de store træer og betragt livet på pladsen. Der er liv og leben fra tidlig morgen til sen aften. Bliver I sultne er der masser af fortovscaféer og små snackstande. På søndage afholdes der et stort marked her på pladsen med et utal af boder og gadekøkkener.

Merida 01.jpg

En svingom med de lokale

Hver weekend og på bestemte ugedage spilles der traditionen tro op til dans i parker og på pladser. På Plaza Grande er det som regel mandag aften, om tirsdagen er det Parque Santiago og på torsdage er det især det ældre publikum, der tager sig en sving om ved den ugentlige Yucatecan Seranade.

Dans om aftenen i Merida.jpg

Besøg Méridas store marked

Et andet godt sted at møde mexicanerne i øjenhøjde er på byens store marked, Lucas de Galves. Det ligger ved krydset Calle 56 and Calle 65. Det er et farverigt marked med masser af mennesker og hundredvis af boder. Her kan I få alt fra friske grøntsager og fødevarer over hængekøjer til husdyr og køkkengrej. Markedet er et oplagt sted at spise frokost. Find et bord ved en af de små restauranter og snup en gang tacos, lidt ceviche og en kold øl i selskab med de lokale.

Aftensmad og en drink med de lokale

Hvis I drømmer om at spise middag under åben himmel, så er La Recova Santa Lucia i Calle 60 et godt valg. Det er lidt dyrt, men det er virkelig hyggeligt i restaurantens gårdhave og maden er god.
Aftenen kan I passende slutte med en drink på La Negrita Cantina, der efter vores mening er den mest stemningsfulde bar i Mérida. Den ligger på hjørnet af Calle 62 og Calle 49. På det hvidkalkede murværk står der ”La Negrita”, og når I træder ind gennem svingdørene, er det som at træde ind i en klassisk mexicansk cantina. Det er et populært sted blandt de lokale, og er der ikke plads i baren, så se efter et bord i gårdhaven. Flere gange om ugen er der også levende musik. Og når musikken spiller, så bliver der danset.

La Negrita Merida - Live Music - Merida.jpg

Hvis I har lyst til en autentisk mexicansk madoplevelse, så kan vi anbefale Las Vigas i Calle 63, nr. 497. Her laver de rigtig god mad til billige penge, så det er af gode grunde en populær restaurant blandt både turister og lokale.
Nu er der et væld af gode restauranter i Merida, men vi er nødt til lige at slå et slag for 130 Grados Steakhouse i centrum. De laver nogle seriøse bøffer på den restaurant. Så hvis I drømmer en virkelig god steak med et godt glas vin, så er dette restauranten. I kan booke bord på restaurantens hjemmeside: http://www.130grados.mx

På udflugt til naturreservat

FLAMINGOER - Fra december til april er naturreservatet Celestun hjemsted for tusindvis af flamingoer

Har I mere lyst til en naturoplevelse, så overvej en tur til naturreservatet Celestun. Det tager ca. 1,5 time i bil at køre ud til den lille fiskerlandsby Celestun. Herfra kan I tage på bådtur ind i reservatets mangroveskove, der er hjemsted for krokodiller, leguaner, et væld af forskellige fuglearter og en enorm koloni af lyserøde flamingoer. Sidstnævnte opleves bedst i perioden fra december til og med april. 

Hvis I ønsker at opleve Mexico, så er I altid velkommen til at sende os en rejseforespørgsel, så finder vi sammen den bedste rejse til jer.

Send rejseforespørgsel 

Tulum 06.jpg

16

dage
Yucatan rundrejse i bil
  • I får det bedste af Yucatan
  • Mayaernes kongebyer Chichén Itza og Calakmul
  • Folkeliv og kolonitidscharme i Merida og Campeche
  • Oplev flamingoer og krokodiller i Celestun
  • Afslapning og badeferie i Playa del Carmen
  • Flyrejse, billeje og gode hoteller

Fra kr. 14.300

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn