Maxiconaturkulturogstrand_Herodesktop.jpg
Tulum 02.jpg
Chichen-Itza 04.jpg
Tulum 05.jpg
Cenote Ik-Kil 03.jpg
Merida 01.jpg
Bacalar 03.jpg
Merida 06.jpg
Calakmul 03.jpg

Yucatan rundrejse i bil

  • Yucatans store højdepunkter
  • Chichén Itza og mayaerne
  • Livet i spanske kolonitidsbyer   
  • Smuk natur og spændende dyreliv
  • Strandparadis og badeferie i Tulum
  • Inkl. fly, billeje og hoteller

16 dage fra kr. 16.995,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 10. okt 2019

Tulum 02.jpg
Campeche 03.jpg

Kort om rejsen

Den mexicanske halvø Yucatan er et sandt skatkammer, hvis I holder af rejser, der kombinerer kultur, natur og smukke strande.

På denne rejse kommer de store oplevelser som perler på en snor. De kædes sammen af jeres lejebil, der giver jer masser af frihed og tid til at opleve. Og så gør bilen det muligt, at lade jer opleve steder, som det kun er de færreste forundt.

 

Rejseplan

Chichen-Itza 02.jpg

Dagen efter jeres ankomst til Mexico, har I det første WOW-øjeblik. Det er synet af den mest berømte af mayaernes gamle kongebyer, Chichén Itza, der i dag regnes blandt verdens syv nye vidundere.

Siden følger to af landets smukkeste byer fra den spanske kolonitid, Mérida og Campeche, der charmerer med stemningsfulde torvepladser og brolagte gader, som I kan udforske til fods eller på cykel. Gør en afstikker til naturreservatet Celestun og oplev tusinder af lyserøde flamingoer, krokodiller og andre dyr på en sejltur i det smukke vådområde. Og glæd jer til at gå på opdagelse i ruinerne af det sagnomspundne Calakmul, der ligger omgivet af jungle og giver jer en sjælden følelse af eventyr.

I får endnu en ukendt perle, når I tilbringer et par dage ved søen med de syv farver, Laguna Bacalar.

Rejsen rundes af med en velfortjent badeferie på de smukke, hvide sandstrande i Tulum.

I rejser fra Danmark med et morgen- eller formiddagsfly. Sidst på eftermiddagen samme dag ankommer I til Cancun, der er en af de mest berømte badebyer på Mexicos Riviera Maya. I henter jeres lejebil i lufthavnen og kører den korte tur til hotellet, der ligger tæt på lufthavnen.

Når I har indlogeret jer og måske har fået et forfriskende bad, kan I overveje, om I har lyst til at tage en tur ind til byen – eller blot vil slappe lidt af på hotellet, inden I tager hul på rundrejsen og de mange oplevelser.

Tag tidligt afsted fra Cancun og kør ad hovedvej 180D til Chichen Itza. Køreturen tager ca. 2,5 time. Hvis I ankommer tidligt om formiddagen, så er der færre besøgende, og temperaturen er behagelig. Lige i nærheden af parkeringspladsen ligger stedets Visitors Center, hvor I kan købe billet til området. Her kan de også hjælpe jer med en engelsktalende lokalguide, hvis I har lyst til at få en historiefortæller med på jeres tur rundt i den gamle kongeby.

Læs meget mere om spændende Chichén Itza

Nu kan I vælge at køre direkte til Mérida eller gøre en interessant afstikker til ”Den Gule By”, Izamal. Kører I den lige vej til Mérida, tager turen ca. 2 timer. Hvis I lægger vejen forbi Izamal, så bliver den samlede køretid en halv time længere. Til gengæld får I en oplevelse. Læs mere om Den Gule by

Det vrimler med kolonitidsbyer i Mexico, men spanierne gjorde noget særligt ud af Merida. Den blev deres hovedstad på Yucatan. De prægtige paladser, smukke kirker og store torvepladser kantet af elegante søjlegange vidner om, at dette er en by rig på kultur og historie. Mérida er en by, der skal opleves.

Læs mere om Mérida

Efter morgenmaden er det igen tid til eventyr. Målet for dagen er Campeche, men inden I når dertil, så venter der jer et par store oplevelser.

Tag forbi en underjordisk grotte "Cenote Kankirixche"

Besøg ruinbyen Uxmal og Troldmandens pyramide

Sidst på dagen kommer I til Campeche

Tilbring dagen med at gå på opdagelse i de gamle gader. Gå en tur på bymuren med udsigt til byens røde tegltage, hvidkalkede kirketårne og det blå hav. Nyd en frokost på en af byens mange fortovsrestauranter og besøg byens museum for maya-kulturen. Museo de la Arcitectura Maya er en overset perle. Et fantastisk spændende museum indrettet i historiske rammer, hvor de udstiller nogle af de mange skatte, der er fundet i ruinerne af de gamle mayabyer. Her er kunst, gravgaver, mumier og relieffer, der alle bidrager til, at I kommer et par skridt tættere på hvem mayaerne var. Og så bidrager det til oplevelsen, at forklaringerne også står på engelsk.

I dag er fortrinsvis en køre- og afslapningsdag. Op ad formiddagen sættes kursen sydover mod en oplevelse, der kun er de færreste forundt. I skal ind i junglen på grænsen til Guatemala for at opleve ruinerne af Calakmul. Byen der var hovedstad i Slangens Rige. Den største, den ældste og den mægtigste af mayaernes kongebyer. En by omgærdet af mystik og indhyllet i regnskov. 

I indlogeres på Hotel Puerta Calakmul, der ligger i udkanten af et af Mellemamerikas største jungleområder. Her skal I bo for to nætter og har tid til at slappe lidt af, inden I drager på eventyr i morgen. Det er et stemningsfuldt hotel bestående af 15 stråtækte bungalows, der falder utroligt godt ind i de smukke naturomgivelser. Hotellet har swimmingpool og en god restaurant, der blandt andet serverer fantastiske spareribs.

Fra hotellet kører I 60 kilometer ad en smal grøn korridor med tæt jungle på begge sider. Turen tager ca. 1 time. Kør så tidligt, at I er fremme kl. 08.00, når stedet åbner. Husk at tage lidt kontanter med, da I undervejs skal betale vejafgift, entré til naturreservatet og det arkæologiske område samt en lille skilling for at parkere bilen. Når I ser parkeringspladsen bliver I overraskede. Den er lillebitte. Calakmul ligger så afsides, at kun ganske få kommer hertil.

I følger en sti gennem junglen akkompagneret af cikader. Flokke af små edderkoppeaber springer rundt i trækronerne, og skræmmer et par tukaner, der letter med et knald fra de store vinger. Et sted derindefra kan I høre brøleabernes kalden. Fraværet af mennesker og lyden fra junglen, der lukker sig omkring jer fremkalder en sjælden følelse af eventyr.

Læs mere om hvad I kan se i Calakmul

Eller I kan læse mere om historien om Calakmul

Fra hotellet fortsætter I østpå af hovedvej 186 mod Chicaná og Xpujil. Lige efter sidstnævnte kommer der en tankstation, hvis I har brug for at få tanket op. Området I kører igennem var fra år 250 til 700 et tætbefolket område, og langs med vejen er der skilte, der viser vej til den ene kongeby efter den anden. Chicaná og Becán er det mest interessante, og bestemt et besøg værd, hvis I har mod på at se flere mayabyer.

Omvendt er der så smukt ved Laguna Bacalar, at I måske bare har lyst til at køre den direkte vej til hotellet. Turen dertil tager blot et par timer. Det er et stemningsfyldt hotel med bungalows, der ligger ned til ubeskriveligt smuk ferskvandssø. Her indlogeres I for to nætter. De lokale kalder Laguna Bacalar for Søen Med De Syv Farver. Søens vand er glasklart og på bunden glimter kridhvidt sand. Alt efter hvorfra og hvornår på dagen I betragter søen, kan den skifte fra turkis til blå. Tag en svalende dukkert i søen og nyd udsigten fra en hængekøje.

I receptionen kan I bestille plads på hotellets tur ud på søen næste dag. På sejlturen oplever I det rige dyreliv i mangroven og nogle af de cenotes, der er med til at give liv til søen. I kan tage et naturligt mudderbad og få babyhud i gave, snorkle i det glasklare vand og bare nyde stilheden og naturen.

Tulum 02.jpg

Fyldt med oplevelser og indtryk sætter I jer bag rattet for at tilbagelægge den sidste etape på denne rundrejse. Forude venter en velfortjent badeferie ved de lange sandstrande i Tulum. I tager hovedvej 186, der fører jer lige til Tulum. Det er en køretur på ca. 2 timer.

Tulum er en hyggelig lille by, der ikke er nær så turistet som Playa del Carmen, Cancun og andre berømte badebyer på Riviera Maya. Her er det, der skal være af restauranter, caféer og små strandbarer, der ligger smidt ind mellem palmerne. Strandene er smukke. Det hvide sand kantes af palmer og jungle til den ene side og det lyseblå hav til den anden. Og på en klippetop knejser ruinerne af et gammelt mayatempel.

Her indlogeres I på et dejligt hotel for de kommende 4 nætter. Husk at bilen skal afleveres på det lokale udlejningskontor i dag.

Tjek vores forslag til fem fine oplevelser i Tulum

Efter morgenmaden afhentes I ved hotellet og køres til lufthavnen i Cancun. Turen tager ca. 1 time. Et par timer senere sidder I på flyet. Turen er med mellemlanding i Europa, inden I ankommer til Danmark.

I ankommer til Danmark om morgenen og kan se tilbage på en fantastisk rejse til Mexico.

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodedec - dec / 2019
2 voksne Pris per person.
2 voksne, 2 børn Pris per person.
Rejseperiode 16. august 2019 - 01. december 2019
Pris pr. person ved 2 voksne Fra kr. 16.995
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode Senere afrejse
Pris pr. person ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Tulum 02.jpg
Chichen-Itza 03.jpg
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os