shutterstock_1115267948.jpg

Oplev det autentiske Vietnam i Ha Giang

Tag på en rejse dybt ind i Vietnams kulturelle mangfoldighed. Op og ned snor vejen sig gennem dette afsidesliggende område fyldt med små landsbyer. Mange steder er markerne udlagt på næsten lodrette bjergsider, og overalt omkring os ser vi Nordvietnams traditionelle minoritetsgrupper leve side om side. Det er interessant at opleve, hvordan de forskellige befolkningsgrupper adskiller sig fra hinanden både med hensyn til klædedragt og kultur.

Markedsbesøg i Quet Tien

DONG VAN - På rejsen "Det ukendte Nordvietnam" besøger I markederne i Dong Van og Meo Vac. Markederne er både livliglige, farverige og folkelige, Check Point Travel

Dette ses tydeligt på markedet i Quet Tien, hvor folk fra områdets minoritetsgrupper samles for at handle med hinanden. Boderne er fyldte med alt fra færdigproduceret børnetøj og sko fra Kina, grøntsager, urter, smykker og røgelsespinde til risbrændevin og slagtervarer. Folk kommer bærende på nyindkøbte varer og flere af dem i deres stiveste puds.
Det er en vigtig social begivenhed at komme på markedet én gang om ugen og møde venner og bekendte fra nær og fjern. Folk fra både Nung, hvid H'mong, Po y, Dao lanten og Tay-landsbyer gør deres indkøb her, så markedet vil føles som et rent slaraffenland for ivrige fotografer.

Hvide H'mong-byer

Første stop efter markedet er en hvid H'mong-by, hvor beboerne har specialiseret sig i at væve i hør. En tradition der er ved at uddø, men som der sandsynligvis vil være mulighed at opleve på en gåtur rundt i landsbyen. I en anden hvid H'mong landsby kan I gå en tur mellem de lerklinede huse med skæve tegltage. H'mong-folket har historisk beboet de højeste bjergområder på grænsen mellem Vietnam og Kina, hvor de har levet af at dyrke tørris, medicinske urter og opium under meget barske forhold.

shutterstock_1216227907.jpg

Området omkring landsbyen er et fint eksempel på, hvor arbejdsomme dette folk er. Her og der stikker spirende grønne majsplanter frem fra selv den mindste klippesprække på de stejle bjergsider. Forud for selve plantningen har indbyggerne båret jord op fra den smalle dalbund og placeret den i naturlige huller og sprækker, hvorefter et skud er sat i den nye jord. Den årlige regn betyder dog, at jorden langsomt siver ned i bunden af dalen, så de er nødt til at gentage processen med at flytte jorden tilbage hvert tredje år.

shutterstock_142800001.jpg

Besøget giver også et godt indblik i H'mong-folkets religion. Over indgangen til husene i landsbyen hænger et rød kædestykke, der skal medvirke til at skræmme de onde ånder væk, og på markerne tættest på landsbyen ligger forfædrene begravet. H'mongerne er animister og anses af mange vietnamesere for at være en af de mest tilbagestående etniske grupper i landet. De simple huse kan måske ved første øjekast understøtte denne fordom, men vi skal ikke være længe i landsbyen, før det står klart, at kun højt udviklede folkeslag ville kunne overleve i disse fjerntliggende bjerge. Gæstfriheden fejler absolut ikke noget, om end mange H'mong-folk er en smule mere forsigtige overfor fremmede end eksempelvis Tayerne.

shutterstock_1071963968.jpg

Du kan opleve Ha Giang på vores rejse til det autentiske Vietnam.

DetukendtenordligeVietnam-tablet.jpg

15

dage
Det uopdagede Nordvietnam
  • Kultur og natur i det uturistede Nordvietnam
  • Hanoi, Hoi An og landsbyliv i Ha Giang
  • Litteraturens Tempel og Ho Chi Minhs Mausoleum
  • Frodige rismarker og farvestrålende markeder
  • Bo hos gæstfri vietnamesere i en lille landsby
  • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Fra kr. 15.200

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn