Beautiful palace in Cienfuegos city, Cuba shutterstock_16316269.jpg

Oplevelser i Cienfuegos

Fransk kolonitidscharme

shutterstock_595925795 old colonial buldings in Cienfuegos.jpg

Byen blev grundlagt af franske emigranter fra New Orleans, og de har sat deres præg på Cienfuegos. Det er en indbydende og statelig by med grønne parker og bredde boulevarder, der flankeres af elegante bygninger med skyggefulde søjlegange. Her er hyggelige kvarterer med masser af gadeliv, berømte spillesteder med dygtige musikere, historiske seværdigheder og relativt få turister.

Hyggelige hoteller

media_12795.jpg

I Cienfuegos indlogeres I med morgenmad på enten Hotel Jagua, Hotel La Union eller Hotel Palacio Azul. Hotel Jagua er byens mest berømte hotel. Det blev opført i 1950'erne og har gennem årene huset adskillige statsoverhoveder. Værelserne er fine og rummelige, der er to restauranter, bar, tour desk og en dejlig swimmingpool. Hotellet ligger med udsigt til bugten, og byens seværdigheder ligger i gåafstand fra hotellet. Hotel La Union og Hotel Palacio Azul er to mindre hoteller, der oser af historie og charme – og så har de en supergod beliggenhed. Hotel Palacio Azul er et gammelt palæ bygget til en velhavende tobaksbaron i 1920'erne. Det ligger med udsigt til vandet, er nænsomt restaureret og fungerer i dag som hotel. Der er kun syv værelser, der alle er indrettet i tråd med husets ånd – og så er der en tagterrasse på taget med en formidabel udsigt. Hotel Union ligger i hjertet af byen med alle de store seværdigheder og spændende kvarterer lige uden for døren. Hotellet har fine værelser, en lille swimmingpool og en hyggelig tagterrasse med udsigt til byens tage.

Solnedgang og mojito

Cienfuegos.jpg

Måske har I lyst til at spise på hotellet og bare slappe af. Men har I brug for lige at strække ben, så gå en tur ud ad landtangen Punta Gorda forbi de smukke gamle villaer. Ude på spidsen af tangen er der en lille bar, hvor I kan nyde en øl eller en mojito, mens I ser solen synke i havet.

Stemning, mad og historie

Vinales dans - nederst dag 8.jpg

Spis frokost et sted i den gamle bydel og overvej om I skal tage færgen fra Muelle Real til den gamle borg Castillo de Jagua på den anden side af bugten. Det koster omkring 1 CUC pr. person, og sejlturen tager omkring 40 minutter. Husk at tjekke, hvornår båden sejler tilbage! Om aftenen kan I spise middag i den gamle bydel eller i Club Cienfuegos, byens tidligere yacht club, der har til huse i et gammelt palæ. De bedste retter er deres paella og øvrige retter med fisk og skaldyr. Rund eventuelt aftenen af med dans og musik på terrassen på Club Cienfuegos, der ofte har besøg af lokale orkestre. Ellers er der Jardines de Uneac og det nærliggende Patio de ARTex.

Byvandring i Cienfuegos

Tomas Terry Teater,Cienfuegos, Cuba.jpg

Cienfuegos charmerer med sin forfaldne, men alligevel fornemme arkitektur. Tag en cykeltaxa ind til byens centrale park, Parque José Marti, der er det perfekte udgangspunkt for en vandretur rundt i den gamle bydel. Læg eventuelt vejen forbi byens teater, Teatro Tomas Terry. Det er et overdådigt udsmykket operateater fra 1895 med plads til 900 tilskuere. Smut også indenfor i Casa de la Cultura, hvor der er mulighed for at se opslag om aktuelle koncerter eller udstillinger. Og så kan I, for en ganske beskeden entre, få adgang til kuplen på taget, hvorfra der er en flot udsigt.

Det bedste af Cuba main.jpg

15

dage
Det bedste af Cuba
  • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
  • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
  • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
  • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
  • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
  • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 11.650

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn