Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
VIÑALES - imponerende kalkstensbjerge skyder op mellem de frodige tobaksmarker og indbyder til skønne vandreture, Check Point Travel

Oplevelser i Viñales

Tag på bustur og se dalens største seværdigheder

shutterstock_243867106 Pinar Del Rio, cuban woman working in a cigars factory - FILM SCAN.jpg

I kan også køre til provinshovedstaden Pinar del Rio. Her er det værd at besøge tobaksfabrikken Fábrica de Tabacos Francisco Donatien i gaden Calle Antonio Maceo (lige over for Plaza de la Independencia). Flere fine cigarmærker er rullet på denne berømte cigarfabrik. Gå en tur gennem rullehallen, hvor tobaksarbejderne underholdes med højtlæsning af nyheder og noveller, mens de arbejder. Her kan I også se, hvordan den endelige sortering, mærkning og pakning af cigarerne foregår. Skulle I have lyst til at købe en kasse cigarer med hjem, kan de købes på fabrikken eller på det velassorterede Casa del Habano på den anden side af gaden. Fabrikken er åben mandag til fredag fra kl. 09:00 til 12.00 og fra 13.00 til 16.00, lørdag fra kl. 09.00 til kl. 12.00. Entréen er 5 USD pr. person og omfatter en guidet rundvisning, der varer 15 til 20 minutter.


Samme åbningstider er der på den lille likørfabrik Casa Garay Fábrica de Guayabitas del Pinar, der ligger på Calle Isabel Rubio. Her producerer man den lokale sukkerrørslikør Guayabita del Pinar. Den kommer i en sød og en tør version og er destilleret på bær. Det koster 1 USD at komme ind, og det omfatter som regel en omvisning og en smagsprøve.

Udforsk indiansk klippehule

Rejser til Cuba. Sejltur i Cueva del Indio.jpg

Videre gennem bjergene til Cueva del Indio. I skal udforske Indianerhulen og på sejltur ad en underjordisk flod, der forgrener sig på kryds og tværs i klippehulen. Grottens navn hentyder til de indfødte indianere, der oprindeligt brugte grotten som gravsted og siden gemte sig herinde under spaniernes erobring.
I dalen Dos Hermanes kan I se enorme klippemalerier med forhistoriske motiver frembragt af fremtrædende latinamerikanske kunstnere i 1960'erne. Entreen er beskedne 1 CUC pr. person – og stedet har en udmærket lille restaurant.

Siden besøger I El Palenque de los Cimarrones, der i sin tid var tilflugtssted for slaver, som var stukket af fra trældommen i plantagerne. Et sted med spændende historier og mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den specielle afro-cubanske religion Santeria, der er en blanding af katolicisme og afrikansk overtro. 

Sightseeing til hest eller på cykel

Vinales Horse (2)

I kan også vælge at opleve Viñales-dalen på en mindre traditionel måde. Vi kan arrangere sightseeing til hest eller på cykel. Turene er typisk af 4-5 timers varighed. I kommer naturligvis ikke så langt omkring, men til gengæld oplever I landskabet, landsbyerne og livet i markerne på en helt anden måde - og i et helt andet tempo.

Find en lokal restaurant

Vinales Don Tomas Restaurant

Hotellerne har gode restauranter målt efter cubansk målestok, men der er også enkelte gode restauranter i byen. Prøv for eksempel den populære Casa de Don Tomas, der har til huse i en gammel kolonitidsvilla på adressen Salvador Cisneros 140.

Du kan bl.a. opleve Viñales på disse rejser

Cuba med bus og casa MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cuba med bus og casa
  • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
  • Tobaksplantager i naturskønne Viñales
  • Kolonitidsstemning i smukke Trinidad
  • Flotte strande, brolagte gader og landsbyliv 
  • Privat indkvartering hos gæstfrie cubanere
  • Inkl. fly, B&B og transport

Fra kr. 13.800

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Det bedste af Cuba main.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af Cuba
  • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
  • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
  • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
  • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
  • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
  • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 15.400

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn