Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 1441911884
Ubud oplevelser

Ubud - Uforglemmelige oplevelser

Ubud er Balis ubestridte kulturelle centrum. Byen, der ligger centralt på Bali, er ualmindeligt charmerende med sine mange gallerier og små spisesteder. Og så er de mange risterasser i etager omkring byen betagende smukke. Læs her om alt det, I kan opleve i dejlige Ubud.

NATUR - Oplev de smukke risterrasser omkring Ubud.

Ubud er Balis centrum for kunst

Få andre steder på øen synes Balis kulturelle hjerte at banke kraftigere end i Ubud, og selvom byen i dag besøges af en del turister, er Ubud stadig et ualmindeligt charmerende sted. Kunsten har gode kår i Ubud, og alt fra malere, træskærere og sølvsmede til musikere og dansere kommer hertil for at udvikle deres talent. Overalt i byen ligger små værksteder, hvor I ofte kan få en sludder med kunsterne selv, der gerne introducerer jer for de forskellige stilarter og viser deres værker frem.

Ubud er desuden et vigtigt center for balinesisk dans. Mange piger starter på byens danseskoler i en meget ung alder, for det kræver mange års træning at mestre de indviklede trin og graciøse bevægelser. Inspirationen til dansene hentes i hinduistiske sagn og lokale myter, som så tilsættes musik fra traditionelle gamelan-orkester. Der er rig mulighed for at opleve klassisk dans i Ubud, hvor de forskellige danseskoler opsætter forestillinger med jævne mellemrum.

shutterstock_702620527.jpg

Oplev Ubuds mange templer

Ubud er dog langt mere end kunst og kunstnere. Det er også en by med en lang historie og en ualmindelig rig kultur. Den lokale sultan bor stadig i sit palads i hjertet af byen, om end man sjældent ser ham i gadebilledet. Byens templer er altid genstand for stor aktivitet. Særligt om morgenen ankommer lokale hertil for at efterlade små ofringer. Nogle tænder røgelsespinde, mens andre efterlader små pakker lavet af foldede bananblade. I pakkerne har de lagt lidt lækkerier og friske blomster til guderne.

Er I heldige at være i byen under en religiøs festival – og dem er der mange af på Bali – vil I opleve den balinesiske religion og kultur i fuldt flor. Da strømmer folk fra nær og fjern til templerne i deres bedste tøj for at ofre prægtige blomsterdekorationer eller fade med frugter, der gerne bæres på hovedet til templet.

shutterstock_749062537.jpg

Ubuds uendelige rismarker

Området omkring Ubud kalder næsten på at blive undersøgt nærmere, så selvom hotellet er skønt og afslappende, vil vi anbefale, at I følger kaldet og lejer en cykel, eventuelt hyrer en engelsktalende lokalguide og finder kameraet frem, for byens måske største attraktioner er den fantastiske natur, der venter lige uden for bygrænsen. Her risler floder og bække gennem frodige dale, hvor lokale bønder i vand til knæene passer deres rismarker med okser og simple redskaber, præcis som deres forfædre gjorde det før dem.

shutterstock_390855292 Beautiful rice terraces in the morning light near Tegallalang village, Ubud, Bali, Indonesia..jpg

Vandretur i og omkring Ubud

Vi anbefaler, at I tager mindst to overnatninger i Ubud. Det giver nemlig tid til at opleve byen og oplandet i et roligt tempo.

Ønsker I at få en perfekt introduktion til livet på landet, bør I overveje at starte med en guidet tur, der tager jer ud i naturen til de endeløse risterrasser og små landsbyer omkring Ubud.

Foregår turen til fods, kan guiden føre jer væk fra nogle af de mere turistede områder og introducere jer til hverdagslivet på landet. Her vil der være rig mulighed for at møde de lokale, mens de arbejder i rismarkerne eller tilser familietemplerne, og hvem ved, måske bydes I på en kop friskbrygget balinesisk kaffe. Ris er nemlig ikke den eneste afgrøde, der dyrkes omkring Ubud. Også aromatisk, krydret kaffe og et væld af frugter har fine betingelser i det tropiske klima.

Er det skoledag, vil der ligeledes være mulighed for at kigge forbi en skole, hvor I de lokale unger er i fuld gang med dagens undervisning, indtil de får øje på jer.

 

shutterstock_225650026.jpg

Smag helstegt pattegris i Ubud

Der er også mulighed for at prøve en af Balis højt skattede delikatesser. Størstedelen af Indonesiens befolkning er muslimer, så de rører ikke svinekød. Men balineserne er hinduer, og de ved ikke noget bedre end en helstegt pattegris. Folk rejser gerne langt for at sætte tænderne i en saftig Babi Guling – som retten hedder på indonesisk. Har I lyst til at prøve den populære ret, kan den lokale guide med sikkerhed anbefale, hvor man får den bedste helstegte pattegris til en god pris.

Tag på cykeltur i og omkring Ubud

Efter en dag med engelsktalende guide kunne det måske være en mulighed at nyde Ubud på egen hånd. Lej et par cykler og tril eventuelt forbi abe-skoven, hvor en stor flok makaker holder til. De er ikke bange for mennesker, så det er muligt at komme ganske tæt på de nysgerrige dyr.

I de frodige landskaber og småbyer omkring Ubud er der masser af stier at vælge imellem, og hvem ved, om I falder over et lokalt marked eller et lille tempel, hvor en ceremoni er i fuld gang? Sikkert er det i hvert fald, at ligegyldig hvilken retning I cykler fra Ubud, vil I snart være omgivet af dybgrønne rismarker med små palmelunde, der står i stærk kontrast til den blå tropehimmel.

shutterstock_663488272.jpg

Landskabet er fyldt med kulturminder fra svundne tider, så et godt stop kunne være Goa Gajah. I en frodig dal har fortidens troende her hugget et tempel ind i den rå klippe. Foran templet ligger et bassin med helligt vand, der stadig tiltrækker en del pilgrimme. Men det er først og fremmest indgangen til huletemplet, der gør dette sted unikt. Indgangen udgøres nemlig af et dæmonisk uhyre, og adgangen til helligdommens indre går gennem uhyrets mund!

shutterstock_652529641.jpg

Træskærerne i Mas

Har templer ikke den store interesse, eller lejer I cykel i flere dage, kunne en rundtur til nogle af de mange små kunstnerbyer være interessant. Besøg f.eks. byen Mas, hvor nogle af Balis ypperligste træskærere bor og arbejder. Luften er fyldt med duften af forarbejdet træ og friske høvlspåner, der flyver om ørene på de travle træskærere. Et ældgammelt erhverv, der i dag måske er mere kunsthåndværk end decideret snedkerarbejde på templer og vigtige bygninger. Motiverne findes ofte i den hinduistiske historie. Udbuddet er stort, kvaliteten imponerende, så er I dygtige til at forhandle, kan det være I ender med et smukt relief eller en flot figur i bagagen.

shutterstock_1109107970.jpg

Afslapning, mindfulness og forkælelse

Søger I de mere personlige, spirituelle og indadrettede oplevelser, er roen og de smukke omgivelser i Ubud et perfekt udgangspunkt for at prøve yoga og meditation efterfulgt at healende spabehandlinger og introduktion til varierede kostvaner. 

Rafting i Ubud

Trænger I til lidt action er det muligt at få en mindre adrenalin eventyr på Ayung floden, der løber gennem nogle af Ubuds mest spektakulære landskaber. Heldigvis er sværhedsgraden ikke for krævende, så både eventyrlystne børn og voksne kan deltage.  Forskellige rafting ture tilbydes lokalt i Ubud og kan være alt fra et par timers rafting til halvdagskombinationer af rafting og kulturoplevelser.

Aftenen kunne eventuelt være en kombination af en hyggelig middag på en af de mange restauranter i Ubud efterfulgt af en danseopvisning.

Oplev Ubud med Check Point Travel

Ubud er et af vores yndlingssteder på Bali. I kan for eksempel besøge Ubud på rejsen Balis højdepunkter, hvor, I også besøger de skønne strande i Sanur, samt herlige Lovina på nordkysten.

TRADITION - Mand i traditionelle klæder.

17

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Balis højdepunkter
  • 5 nætter i Ubud på Adiwana Arya Villa**** inkl. morgenmad
  • Udflugter i egen bil med engelsktalende lokalguide
  • 3 nætter i Amed på Santai Hotel*** inkl. morgenmad
  • 6 nætter i Sanur på Segara Village Hotel**** inkl. morgenmad
  • Badeferie med mulighed for spændende aktiviteter
  • Inkl. fly, hoteller, transporter, udflugter med engelsk guide

Fra kr. 14.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn