Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +

Canada - Den store naturrejse

  • Vancouver og sejltur gennem den canadiske skærgård
  • Ørne, bjørne, spækhuggere og hvaler på Vancouver Island
  • Vandreture i Whistler og vinmarker i Kelowna
  • Cykeltur ved Myra Canyon og kanosejlads i Revelstoke
  • Nationalparkerne Glacier, Yoho, Jasper og Banff
  • Inkl. fly, hoteller og billeje

21 dage fra kr. 17.200,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 10. maj 2023

Rejseplan

GRIZZLY ENCOUNTER - Er navnet på den heldagstur, der udgår fra Campbell River. Herfra går turen til en isoleret floddal, hvor I fra et skjul kan opleve grizzly-bjørnene og deres unger fange laks i floden, Check Point Travel

Rejsen kort

Oplev fantastisk natur og dyreliv på denne 3 uger lange rundrejse gennem det vestlige Canada. Rejsen har naturoplevelser i højsædet. Undervejs bor I på nøje udvalgte hoteller med god beliggenhed, og har bil til rådighed på hele rejsen. 

Afrejse fra Danmark og ankomst til Vancouver hen på eftermiddagen. Fra lufthavnen tager det blot 25 minutter med toget til centrum af Vancouver, hvor I indlogeres på hotel for to nætter. Har I lyst til at gå lidt på opdagelse med det samme, så er det oplagt at tage en tur i Stanley Park. I kan tage en taxa eller bussen dertil - eller leje en cykel. Hvis I lejer cykel, så lej den for hele perioden. Det er en billig og god måde at opleve byen på.

Overnatning på hotel i Vancouver centrum

I kunne begynde dagens sightseeing med et besøg i byens historiske kvarter, Gastown, hvor de brolagte gader kantes af smukke gamle bygninger, der i dag huser butikker, gallerier, caféer og restauranter. Herfra er der ikke langt til Chinatowns finurlige blanding af livlige tehuse og restauranter, glitrende guldsmedeforretninger, templer med svungne tage og købmandsbutikker med alskens varer fra Østen.

vancouver-morten.jpg

Et andet spændende sted er Granville Island. Her finder I Granville Island Public Market. Det er et kæmpestort, overdækket marked med et hav af boder, hvor man kan købe alt fra grøntsager og blomster over friskfanget fisk til brød og syltetøj fra lokale leverandører. 

Overnatning på hotel i Vancouver centrum

Læs mere om Vancouvers seværdigheder

Når I har hentet jeres lejebil på udlejningskontoret i midtbyen, så sætter I kurs mod nordvest til Horse Bay. Det er en køretur på ca. 40 minutter. Herfra sejler I til Nanaimo på Vancouver Island. Vær opmærksom på at I skal være ved færgen 30-60 minutter før afgang. Færgebilletterne er ikke inkluderet. Billetterne kan købes på www.bcferries.com. Det er en god idé, at bestille billetterne i god tid. På udrejsen skal I bestille plads på ruten Horseshoe Bay – Nanaimo, og på turen tilbage til fastlandet vælger I ruten Swartz Bay – Tsawwassen.

Overfarten fra Horseshoe Bay til Nanaimo tager ca. 1 time og 40 minutter. Det er en smuk sejltur gennem den sydlige del af den canadiske skærgård, så gå op på dækket og få det hele med. Bliver I sultne, så er der mulighed for både at få mad og drikke ombord.

Canadanaturrejse-mobile.jpg

Fra Nanaimo kører I langs med kysten til byen Campbell River, en køretur på ca. 155 kilometer. I Campbell River indlogeres I på hotel for de kommende 4 nætter. Det giver jer tre fulde dage til at opleve det imponerende dyreliv, der er i dette område. Campbell River er det helt rigtige sted, hvis I drømmer om at se ørne, bjørne, søløver og spækhuggere på jeres rejse til Canada.

Overnatning på hotel i Campbell River

Læs mere om Campbell River

Canada er med rette berømt for sine spektakulære naturscenarier. Men mange af vore rejsende nærer også et inderligt ønske om at opleve dyrelivet. Den slags er naturligvis svært at garantere, men få steder i Canada har samme koncentration af fugle, vilde dyr og havpattedyr, som man ser det i dette område af Vancouver Island. Og det gør Campbell River til det oplagte udgangspunkt for de kommende dages vildmarks-eventyr.

Vi har kontakt til en dygtig lokal arrangør, der har specialiseret sig i ture med fokus på dyrelivet. Guiderne er dygtige og vidende, og på turene tillades kun et begrænset antal personer for at give deltagerne den bedst mulige oplevelse. Det er ikke billigt. Men til gengæld er det måske denne ene gang i livet, at man er lige netop her og har muligheden. I kan f.eks. tage på spækhuggersafari, komme helt tæt på grizzly bjørnen, tage på wildlife udflugt eller noget helt andet. Valget er op til jer. 

Hero-mobile_CanadaNaturrejse.jpg

Læs mere om udflugterne i Campbell River her

Efter morgenmaden tager I afsked med Campbell River og kører mod syd i retning af Victoria, der er hovedbyen på Vancouver Island. Victoria er en køn by, der har noget umiskendeligt engelsk over sig med sine statelige bygninger i britisk kolonistil, cricketbaner og sirligt anlagte haver – nogle sågar med palmer. Kør den lige vej til Victoria, for der er masser at se og opleve. 

Har I lyst til at se lidt mere af byen, så overvej at lade bilen stå og i stedet leje en cykel. Victoria er den by i Canada med flest cykelstier, så det er let at komme omkring. 

VICTORIA - Provinshovedstaden i British Columbia er en smuk by opført i britisk kolonistil. Her kan I opleve smukke haver, nyde stemningen i det hyggelige havnekvarter og tage på hvalsafari, Check Point Travel

Dagen efter er det oplagt at tage på hvalsafari. Farvandet omkring Victoria er et af de bedste i Nordamerika, hvis man har lyst til at opleve nogle af havets kæmper. Turene kan bookes direkte på havnen i Inner Harbour eller ved Fishermans Wharf. Der er rift om pladserne om sommeren, så bestil billetten dagen før – eller lad os hjælpe jer med at arrangere det inden afrejse. Turene har lidt forskellig varighed fra 3,5 til 5 timer, og nogle har afgang om morgenen, mens andre tager ud om aftenen. På turene er der mulighed for at opleve spækhuggere (en del af hvalfamilien), gråhval og pukkelhval. 

Overnatning på hotel i Victoria

Om morgenen forlader I Victoria og kører til færgen i Swartz Bay. Det tager ca. 40 minutter. Husk I skal være der 30-60 minutter før afgang. Sejlturen til Tsawwassen på fastlandet tager ca. 1 time og 35 minutter. Husk at bestille færgebilletten hjemmefra. Fra Tsawwassen kører I ind i landet med kurs mod Whistler. Fra Tsawwassen til Whistler er der ca. 165 kilometer, og kører I turen uden stop tager det omkring 2,5 timer. Ruten til Whistler følger Highway 99 – også kaldet Sea to Sky Highway. Det er en spektakulær køretur, hvor I først kører langs med kysten, inden skovene og bjergene tager over. 

Whistler bliver af mange betragtet som porten til den canadiske vildmark. Her er der fine muligheder for at tage på vandreture og cykelture af forskellig længde og sværhedsgrad. I kan tage på egne ture og følge de afmærkede stier eller tage med på en af de ture, der ledes af lokalkendte guider, der kan vise jer steder, som kun de færreste får at se.

Foto Tourism Whistler - Mike Crane. A couple biking along the Valley Trail at Green Lake..jpg

Er det et adrenalinkick, I er ude efter, kan vi anbefale ”Whistler Zipline Tours”, der byder på flere forskellige ture, hvor I kobles på en wire og suser hen over trækronerne med udsigt til floder, bjerge og søer.

I Whistler er der mange gode restauranter, hvor I kan få jer et velfortjent aftensmåltid ovenpå dagens aktiviteter og oplevelser.

Overnatning på hotel i Whistler

 

Fra bjergene omkring Whistler går turen nu til Kelowna. Det er rejsens længste køredag, men det er en flot og overraskende tur. Sørg for at I har tanket op, inden I tager afsted fra Whistler og fortsætter gennem bjergene. Der er ikke mange tankstationer i dette område.

På den sidste etape af dagens køretur kan man godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt man stadig befinder sig i Canada. Varmen bliver mere markant, og bjergene afløses af bølgende vinmarker. Kelownas maleriske beliggenhed ned til søen, Okanagan Lake, giver gode betingelser for vindyrkning. Omkring Kelowna ligger der flere end 30 vingårde, hvoraf nogle nyder international anerkendelse. Mange af vingårdene er åbne for besøgende, så hvorfor ikke skylle ”rejsestøvet” fra køreturen ned med et glas kølig hvidvin. En tur rundt til nogle af de forskellige gårde kan varmt anbefales.

c110008_056rr.jpg

Udover vinmarker er Kelowna omgivet af en række glimrende golfbaner, og flere kommer til i den nærmeste fremtid. Skulle I være interesserede i at skifte vandrestøvlerne ud med et par golfsko og spille en runde golf, anbefaler vi, at I hjemmefra booker tider, caddie, køller med mere på en af de lokale golfklubbers hjemmeside.

Overnatning på hotel i Kelowna

Læs mere om Kelowna

Som de fleste andre steder på denne rundrejse i det vestlige Canada, er også Kelowna omgivet af smuk natur, der kan opleves på forskellige måder. Så hvis ikke dagen skal bruges på at prøvesmage den lokale vin, kan vi anbefale en cykel- eller vandretur langs ”Kettle Valley Railway Trail” - og helt præcis den del, der går gennem eventyrlige Myra Canyon. Lej en cykel i Myra og følg det gamle togspor hen over 18 træbroer, hvor af nogle er mere end 100 år gamle. Broerne strækker sig over dybe klippekløfter og floder, og ruten fører jer gennem et betagende landskab med skovklædte bjerge. Turen kan i princippet gennemføres af alle, så hold jer ikke tilbage, selvom I har børn med på turen. De vil elske at drømme sig tilbage i tiden, til dengang dette pittoreske dalstrøg kun blev forceret af et buldrende damplokomotiv. 

Overnatning på hotel i Kelowna

KELOWNA - Gør som Morten! Tag på cykeltur ad Kettle Valley Railway Trail. Et gammelt nedlagt jernbanespor fra dengang, da der var damplokomotiver pelsjægere og guldgravere, Check Point Travel

Fra Kelowna fortsætter I mod øst til den lille by Revelstoke. Med sin placering for foden af Rocky Mountains er Revelstoke et godt udgangspunkt for vandre- og mountainbiketure. Trænger I til lidt afveksling fra vandrestierne, så kan det anbefales at leje en kano og sejle en tur på Revelstoke Lake.  For de eventyrlystne er der også muligheder for white water rafting på Illecillewaet River, der bugter sig gennem Mount Revelstoke National Park. Sammen med erfarne guider sejler I gennem brusende strømfald, mens I andre steder driver dovent afsted med vild og smuk natur på begge sider. Turen tager typisk et sted mellem 3-4 timer.

Shutterstock 109408307 Mount Revelstoke National Park Bc

Revelstoke er en mindre by med en historisk bymidte, der gemmer på et pænt udvalg af små specialbutikker, hvor I kan være heldige at finde en unik souvenir eller smage de lokale specialiteter. 

Overnatning på hotel i Revelstoke.

Start dagen tidligt, så I får god tid til at gå på opdagelse i Yoho National Park. Undervejs fra Revelstoke til Yoho National Park kører I gennem Glacier National Park, hvor Rogers Pass kunne være et godt sted at stoppe op for at strække ben. Dels er Rogers Pass af enorm betydning for den canadiske jernbanes historie, og dels er udsigten fra passet til det omkringliggende landskab helt fantastisk. Den spændende historie om jernbanen kan I høre mere om i deres visitors center.

shutterstock_53599474 Emerald lake, Yoho National park, Canada.jpg

Videre mod Yoho National Park og landsbyen Field, hvor I kan købe lidt forsyninger. Vi anbefaler generelt, at man bruger det meste af dagen på korte vandreture i Yoho frem for Glacier, hvor turene er noget mere krævende og ikke så lettilgængelige. I Yoho kunne I vælge at gå en tur rundt om den turkisgrønne sø, Emerald Lake, der er ligger omkranset af skove og bjerge. Landskabet er som taget ud af et postkort fra Canada. Afhængigt af hvor tidligt I ankommer, kan I overveje, om der også skal være tid til en tur til det imponerende Takakkaw vandfald, der ligger relativt tæt på jeres overnatningssted i Field. Og det sted er noget ganske særligt. I dag indlogeres I på Emerald Lake Lodge. En stor bjælkehytte, der ligger eventyrligt smukt ved bredden af Emerald Lake.

Overnatning på hotel i Field

Der er flere interessante steder at gøre stop på turen til Jasper National Park. Men vores anbefaling er, at I gemmer disse til I kører tilbage mod Lake Louise. Gør I det, så kommer I hurtigere til Jasper National Park og får dermed mest muligt ud af de mange store naturoplevelser, som nationalparken tilbyder.

shutterstock_356702639 Jasper National Park in the Rocky Mountains of Canada. Proud deer antlered on the banks of a pretty lake..jpg

I har næsten to hele dage i den største nationalpark i den canadiske del af Rocky Mountains, og det kan være svært at vælge mellem de mange spændende udendørsaktiviteter. Vi anbefaler generelt, at I prøver lidt af hvert. Tag på en let vandretur i området omkring Maligne Lake, hvor der er mulighed for at lave afstikkere til Opal Hills eller Moose Lake. Lej en mountainbike og se parken på cykel. Der er et utroligt veludviklet stisystem til cyklerne, der gør, at I kan komme vidt omkring. Eller hvad med en afslappende tur på hesteryg gennem de tætte skove og hen over åbne plateauer med udsigt til Rocky Mountains og nogle af de smukkeste landskaber i Canada? Foretrækker I at tage på tur med nogle af de stedkendte guider, så er det naturligvis også en mulighed.

Nationalparkens rige dyreliv øger sandsynligheden for, at I får nogle af Canadas mest kendte pattedyr at se som bjørne, ulve, elge, bjerggeder, prærieulve, oddere, bævere og måske en puma, hvis I er heldige.

Overnatning på hotel i Jasper

Køreturen fra Jasper National Park til Lake Louise går ad Icefield Parkway, der regnes for en af de absolut smukkeste vejstrækninger i verden. Køreturen er i sig selv en uforglemmelig oplevelse, men giv jer tid til at gøre nogle stop undervejs. For det er især når man kommer ud af bilen, at man fornemmer naturens storhed.

Dagens første afstikker fra ruten kunne passende være Athabasca Falls, der måske er mere kendt for faldets voldsomme styrke og imponerende buldren end for dets højde.