Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +

Program & kort

Kort og godt

1

Vancouver

3 nætter:

Pulserende storby, gastronomi, shopping, museer

2

Whistler

2 nætter:

Porten til den canadiske vildmark, bjerge, vandre- eller cykelture

3

Kelowna

2 nætter:

Vinmarker, vingårde, mulighed for ranch-besøg og en runde golf

4

Revelstoke

1 nat:

Rocky Mountains, vandretur, kano eller mountainbike,

5

Field

1 nat:

Yoho National Park, Emerald Lake, skove, bjerge og vandfald

6

Jasper

2 nætter:

Jasper National Park, De Canadiske Rockies, mountainbike, vandretur, ridetur

7

Lake Louise

2 nætter:

Blågrønne bjergsøer, smuk køretur, Athabasca-gletsjeren

8

Banff National Park

1 nat:

Bo i nationalparken, Kom på "horseback rides", tag på picnic

Rejseplan

På denne rejse får I et unikt indblik i Canadas smukke natur og rige dyreliv. I kommer på en spændende og begivenhedsrig rundrejse i bil og overnatter på udvalgte hoteller i den canadiske vildmark. 

Prisen inkluderer fly, hoteller og billeje, så I skal kun tænke på at nyde jeres jeres.

EMERALD LAKE - Morten fra Check Point Travel nyder sceneriet og stilheden ved Emerald Lake, Check Point Travel

Rejsen kort

På denne rejse får I et unikt indblik i Canadas smukke natur og rige dyreliv. I kommer på en spændende og begivenhedsrig rundrejse i bil og overnatter på udvalgte hoteller i den canadiske vildmark. 

Prisen inkluderer fly, hoteller og billeje, så I skal kun tænke på at nyde jeres jeres.

I ankommer til Vancouver sidst på eftermiddagen. Ved at benytte The Canada Line toget kan I på bare 25 minutter komme fra lufthavnen og ind til jeres hotel i centrum af byen. Vancouvers farverige etniske sammensætning betyder, at byen har et fantastisk varieret udbud af restauranter. Her har I mulighed for at finde en restaurant med lige præcis det køkken, I har lyst til, om det så er kinesisk, indisk, tysk, italiensk, fransk, fransk eller noget helt syvende.

Overnatning på hotel i Vancouver centrum.

Vancouver er flere gange blevet kåret til en af verdens bedste byer at leve i, og som I selv vil erfare, ligger byen helt fantastisk placeret, omgivet af vand og bjerge. Byens centrum er præget af moderne skyskrabere og højhuse. Der er et fantastisk leben med masser af butikker, forretninger og restauranter. Vancouver downtown (centrum) er heldigvis heller ikke større end at I kan gå rundt til fods til de fleste seværdigheder.

VANCOUVER - En af de hyggeligste storbyer i Nordamerika. Her set fra Stanley Park klædt i septemberfarver, Check Point Travel

Har I lyst til at opleve Vancouver fra en anden vinkel, så kan det anbefales at tage en af de mange sejlture, der tilbydes. Måske frister et dinner cruise rundt om byen, der tager sig fantastisk ud i solnedgangen.

Overnatning på hotel i Vancouver centrum

Læs mere om Vancouvers seværdigheder.

Vancouver er en smuk by og en af de bedste måder at opleve byen på er på cykel. Så lej en cykel og kør en tur til Stanley Park, der er byens mest populære rekreative område. Parkområdet er perfekt til cykel- og gåture, og flere steder kan I holde en pause og nyde en kop kaffe, en kold canadisk øl eller måske en dukkert fra en af de to strande, der er i parken. Snyd ikke jer selv for en gåtur langs den smukke ”Vancouver Seawall”-rute. Endelig rummer parken også Canadas største akvarium, Vancouver Aquarium, hvor I blandt andet kan opleve søløver, havoddere, beluga-hvaler og havskildpadder på nærmeste hold.

Overnatning på hotel i Vancouver centrum

Læs mere om Vancouvers seværdigheder.

VANCOUVER - Besøg Stanley Park, byens grønne oase. Her er liv og leben - og dyreliv. Fra egern over vaskebjørne og bævere til hvidhovedet havørn, Check Point Travel

Fra morgenstunden kan I hente jeres lejebil og begynde den korte køretur til Whistler. Fra Vancouver til Whistler er der ca. 120 kilometer, og kører I turen uden stop, tager det omkring 1 time og 35 minutter. Ruten til Whistler følger Highway 99 – også kaldet Sea to Sky Highway. Det er en spektakulær køretur, hvor I først kører langs med kysten, inden skovene og bjergene tager over. 

Whistler bliver af mange betragtet som porten til den canadiske vildmark. Her er der fine muligheder for at tage på vandreture og cykelture af forskellige længde og sværhedsgrad.

shutterstock_174144527  Tourists ramble on the street of Whistler..jpg

I Whistler er der mange gode restauranter, hvor I kan få jer et velfortjent aftensmåltid ovenpå dagens aktiviteter og oplevelser.

Overnatning på hotel i Whistler

Fra bjergene omkring Whistler går turen nu til Kelowna. Det er rejsens længste køredag, men det er en flot og overraskende tur. Sørg for at I har tanket op, inden I tager afsted fra Whistler og fortsætter gennem bjergene. Der er ikke mange tankstationer i dette område. 

Vindruer Bruges Ved Kelowna Dagsprogram Foto Destination British Colombia

Når I nærmere jer Kelowna bliver bjergene afløst af bølgende vinmarker. Kelownas maleriske beliggenhed ned til søen, Okanagan Lake, giver gode betingelser for vindyrkning. Omkring Kelowna ligger der flere end 30 vingårde, hvoraf nogle nyder international anerkendelse. Mange af vingårdene er åbne for besøgende, så hvorfor ikke skylle ”rejsestøvet” fra køreturen ned med et glas kølig hvidvin. En tur rundt til nogle af de forskellige gårde kan varmt anbefales.

Overnatning på hotel i Kelowna

KELOWNA - Gør som Morten! Tag på cykeltur ad Kettle Valley Railway Trail. Et gammelt nedlagt jernbanespor fra dengang, da der var damplokomotiver pelsjægere og guldgravere, Check Point Travel

Kelowna er omgivet af en smuk natur, der kan opleves på forskellige måder. Så hvis ikke dagen skal bruges på at prøvesmage den lokale vin, kan vi anbefale en cykel- eller vandretur langs ”Kettle Valley Railway Trail” - og helt præcis den del, der går gennem eventyrlige Myra Canyon. Lej en cykel i Myra og følg det gamle togspor hen over 18 træbroer, hvor af nogle er mere end 100 år gamle. Broerne strækker sig over dybe klippekløfter og floder, og ruten fører jer gennem et betagende landskab med skovklædte bjerge. Turen kan i princippet gennemføres af alle, så hold jer ikke tilbage, selvom I har børn med på turen.

Overnatning på hotel i Kelowna

 

shutterstock_109408307 Mount Revelstoke National Park, BC.jpg

Fra Kelowna fortsætter I mod øst til den lille by Revelstoke. Med sin placering for foden af Rocky Mountains er Revelstoke et godt udgangspunkt for vandre- og mountainbiketure. Trænger I til lidt afveksling fra vandrestierne, så kan det anbefales at leje en kano og sejle en tur på Revelstoke Lake.

For de eventyrlystne er der også muligheder for white water rafting på Illecillewaet River, der bugter sig gennem Mount Revelstoke National Park. 

Overnatning på hotel i Revelstoke

EMERALD LAKE - Morten fra Check Point Travel nyder sceneriet og stilheden ved Emerald Lake, Check Point Travel

Start dagen tidligt, så I får god tid til at gå på opdagelse i Yoho National Park. 

I Yoho kunne I vælge at gå en tur rundt om den turkisgrønne sø, Emerald Lake, der er ligger omkranset af skove og bjerge. Landskabet er som taget ud af et postkort fra Canada. Afhængigt af hvor tidligt I ankommer, kan I overveje, om der også skal være tid til en tur til det imponerende Takakkaw vandfald, der ligger relativt tæt på jeres overnatningssted i Field. Og det sted er noget ganske særligt. I dag indlogeres I på Emerald Lake Lodge. En stor bjælkehytte, der ligger eventyrligt smukt ved bredden af Emerald Lake.

I har næsten to hele dage i den største nationalpark i den canadiske del af Rocky Mountains, og det kan være svært at vælge mellem de mange spændende udendørsaktiviteter.

Tag på en let vandretur i området omkring Maligne Lake eller lej en mountainbike og se parken på cykel. Der er et utroligt veludviklet stisystem til cyklerne, der gør, at I kan komme vidt omkring. Eller hvad med en afslappende tur på hesteryg gennem de tætte skove og med udsigt til Rocky Mountains? 

shutterstock_255015211 Spirit Island in Maligne Lake, Jasper National Park..jpg

Nationalparkens rige dyreliv øger sandsynligheden for, at I får nogle af Canadas mest kendte pattedyr at se som bjørne, ulve, elge, bjerggeder, prærieulve, oddere, bævere og måske en puma, hvis I er heldige. 

Overnatning på hotel i Jasper

Køreturen fra Jasper National Park til Lake Louise går ad Icefield Parkway, der regnes for en af de absolut smukkeste vejstrækninger i verden. Køreturen er i sig selv en uforglemmelig oplevelse, men giv jer tid til at gøre nogle stop undervejs. For det er især når man kommer ud af bilen, at man fornemmer naturens storhed.

Dagens første afstikker fra ruten kunne passende være Athabasca Falls, der måske er mere kendt for faldets voldsomme styrke og imponerende buldren end for dets højde. 

GLETSJERVANDRING - Tag på guidet vandretur på Athabasca-gletsjerens enorme ismassiv. En vild kontrast til vandreturene gennem de grønne skove ved Banff og Jasper, Check Point Travel

Inden I når frem til Lake Louise, kører I over Icefield Parkways højeste pas, Bow Summit. Fra toppen af passet er der en fremragende udsigt til Peyto Lake, og en sti fører ned til søen, der er et yndet mål for vandrere. Følg stien i 10 minutter, og I vil få et uforstyrret vue til Peyto Lake og Bow-dalen.

Overnatning på hotel i Lake Louise

I dag venter to af landets smukkeste søer - Lake Louise og Moraine Lake. Hvilken af de to søer, der er mest fortryllende er naturligvis en personlig vurdering, men Moraine Lake er vores favorit, da den ligger lidt gemt af vejen, og ikke ser så mange besøgende, som Lake Louise.

Der er ikke langt til Moraine Lake, og tager I tidligt afsted, får I muligheden for at opleve en spektakulær solopgang over bjergmassivet ”Ten Peaks”, der danner en perfekt baggrund til den turkisblå sø. Langs med bredden er der flere vandrestier. De fleste er let tilgængelige. Det kan også anbefales at leje en kano ved Moraine Lake Lodge, og padle en tur rundt på søen.

Detbedsteaf-det-vestlige-canada-mobile.jpg

Ved Lake Louise er der ligeledes gode muligheder for korte og lange vandreture. Har I padlet rundt på Moraine Lake tidligere på dagen, anbefaler vi at gå en tur rundt langs bredden eller op til et af de mange udsigtspunkter, der ligger spredt ud over området.

Overnatning på hotel i Lake Louise

Fra Lake Louise går turen mod Banff. Som den eneste by i Canada ligger Banff inde i en nationalpark, med let adgang til områdets mange aktiviteter. Skal I have det hele med, så er der et utal af spektakulære vandreruter i dette område. Både korte og lange. Vi holder især af Tunnel Mountain Trail. Det er en relativt kort vandretur på 2,3 kilometer til toppen af et af de mindre bjerge i området. På toppen belønnes I med en fantastisk udsigt.

shutterstock_83229271 ourists sitting on a grief and looking at a panorama of a small town Banff in a Bow river valley (Banff NP).jpg

Et alternativ som passer utmerket for området rundt Banff er å ta en tur på hesteryggen. Det er ikke et krav at du har mange års erfaring hjemmefra. De fleste turene er tilpasset slik at alle kan bli med. Å være på hesteryggen er faktisk den helt tradisjonelle måten å bevege seg rundt i disse områdene, så hvorfor ikke ta en tur tilbake i tid.

Overnatting på hotell i Banff

Vancouver.jpg

Hvis gårdagens hestetur har bragt din indre cowboy frem, så er det i Calgary, du skal købe hatten. Hvis I kører fra Banff om morgenen, så er der tid til lige at indsnuse stemningen i byen, købe en souvenir i en af byens butikker og nyde en god frokost, inden I skal i lufthavnen. Lejebilen afleveres i lufthavnen og hjemrejsen til Danmark kan begynde.

Overvej om rejsen skal forlænges med et par dage i Toronto med en afstikker til Niagara Falls.

Så er I tilbage i Danmark med masser af store naturoplevelser i bagagen.

OBS: For danskere er der ikke noget krav om visum i Canada, som rejsende til Canada skal der udfyldes en eTA registrering – pris CAD 7 (ca. DKK 35,-) se mere på følgende link: www.canada.ca/eta.