Vinterrundrejse og badeferie

Denne kombinationsrejse til nogle af de største seværdigheder og bedste naturoplevelser på Sri Lanka er velegnet for jer, der ønsker at mikse uforglemmelige rejseoplevelser med afslapning og badeferie.

De forholdsvis korte afstande mellem højdepunkterne gør turen velegnet for både par og børnefamilier, hvilket hotelvalget ligeledes bærer præg af – her er både swimmingpool, spa-afsnit og rolige omgivelser.

På rundrejsen oplever I en varieret række af Sri Lankas historiske kongebyer, alle på UNESCOs liste over kulturel Verdens kulturarv. De grandiøse stupaer og imødekommende pilgrimme omkring Anuradhapura. De imponerende arkæologiske udgravninger og fascinerende ruiner omkring Polonnaruwa samt det berømte klippefort ved Sigiriya. Derudover kommer I helt tæt på nogle af Sri Lankas mange spændende dyr i nationalparkerne Wilpattu og Minneriya, hvor den sky leopard gemmer sig i buskadset. Store elefantfamilier bevæger sig rundt i kæmpeflokke, mens farverige fugle og legesyge aber boltrer sig i trætoppene.

Transporten på rundrejsedelen foregår i egen bil med privatchauffør, så I har alle muligheder for at nyde Sri Lankas imponerende natur og gøre stop undervejs, når det passer Jer.

Afslutningsvis går turen til strandhotellet, Jetwing Beach, i Negombo, hvor de mange store oplevelser kan bundfælde sig, mens I slapper af på stranden ud til Det Indiske Ocean, nyder en velfortjent behandling i hotellets spa-afsnit eller går på opdagelse i de lokale butikker og de fascinerende fiskemarked.

  • Rundrejse med engelsktalende privatchauffør
  • Historiske kongebyer og mytiske klippetempler
  • Safari blandt leoparder og store elefantflokke
  • Farverige markeder og fortryllende gastronomi
  • Afslapning på lækkert strandhotel i Negombo
  • Inkl. fly, hoteller, transport og halvpension

Priseksempel:

15 dage fra kr. 15.895

Pr. person ved 2 voksne.

Vinterrundrejse og badeferie Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 2-4 Anuradhapura
Dag 4-8: Sigiriya
Dag 8-14:  Negombo
Dag 14: Hjemrejse
Dag 15: Hjemkomst til Danmark

Hotel ved Anuradhapura - 2 nætter

Palm Garden Village
Stilfuldt hotel med idyllisk beliggenhed midt i en stor frodig have. Her er en stor swimmingpoool, restaurant, bar og meget mere.

Hotel ved Sigiriya - 4 nætter

Kassapa Lions Rock
Hyggeligt hotel i fredfyldte omgivelser i den lille landsby Digampathaha. Hotellet er en perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner.

Hotel i Negombo - 6 nætter

Jetwing Beach Hotel
Jetwing Beach Hotel ligger helt ned til den lange, brede Negombo-strand nord for Colombo. Stilen er moderne med et rustikt præg. Der er pool, spa, tennisbane og gode restauranter.

Fra Danmark går turen til Sri Lankas hovedstad, Colombo. Undervejs vil der normalt være et flyskifte, da der desværre ikke er direkte fly fra Danmark til Sri Lanka.

Ved ankomsten til Sri Lanka bliver I mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner på Sri Lanka, som samtidig skal være jeres private engelsktalende chauffør i forbindelse med den kommende uges rundrejse.

Mod "Den kulturelle trekant"

Fra lufthavnen, tæt det Indiske Ocean, går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura og Polonnaruwa, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over dette frodige og indbydende område ligger nogle af Sri Lankas største historiske, såvel som religiøse seværdigheder, som perler på en snor. De fleste af dem figurerer på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, så I kan se frem til nogle spændende og lærerige feriedage.

Ruiner fra stupa i Polonnaruwa.

Slap af på hotellet

Området byder ligeledes på et par interessante nationalparker, men i første omgang kan I efter ankomsten til det hyggelige hotel, bruge tiden på at slappe af efter udrejsen og måske nyde en kølende dukkert i poolen, inden det er tid til at prøve kræfter med det varierede og fantastiske srilankanske køkken.

Der er ikke langt til den tidligere kongeby, Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som Sri Lankas hovedstad. I denne periode spredte buddhismen sig hastigt i regionen, og de mægtige konger markerede dette ved at bygge en imponerende række af enorme pagoder, der blandt andet huser religiøse relikvier og knogler fra buddha. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning og blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse.

Legendariske klostre og vejen til Nirvana

I skyggen af de arkitektoniske mesterværker og frodige lunde ligger ruinerne af paladser, store vandreservoirs og buddhistiske klostre. Deriblandt Abhayagiri-klostret, hvor I kan se Sri Lankas mest velbevarede ”månesten”, der repræsenterer menneskets livscyklus og vejen til Nirvana.

Abhayagiri-klostret

Buddhistiske munke på pilgrimsfærd

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter året rundt til Anuradhapura for at besøge områdets helligdomme og ikke mindst den vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer ifølge legenden fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. Især omkring fuldmåne valfarter srilankanerne til deres helligsomme, så benyt chancen for at få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der ofte kommer langvejs fra og gerne fortæller om livet på Sri Lanka. Tilbage på hotellet kan I slappe lidt af ved poolen indtil midt på eftermiddagen eller eventuelt lade jer forkæle i hotellets skønne spaafsnit, hvor forskellige behandlinger med udgangspunkt i de ayurvediske traditioner tilbydes.

Bodhi-træet som pilgrimme valfarter til.

På opdagelse blandt vilde dyr i Wilpattu

Sri Lankas natur er enestående og de mange nationalparker på øen rummer en mangfoldighed af dyr og planter, som ikke overgås andre steder i Asien. Et af de bedste steder at opleve dette er i den nærliggende nationalpark, Wilpattu, der ikke oplever samme besøgstal som parkerne i den sydlige del af landet. Dette betyder at der i udgangspunktet er gode muligheder for at få en spændende og indholdsrig jeepsafari samt en række intensive naturoplevelser med nogle af parkens mange dyr. 

På opdagelse i Wilpattu.

Er I meget heldige oplever I den sky og truede leopard, der uden tvivl vil efterlade et fascinerende indtryk, men også den sjældne løbebjørn, forskellige abearter, desmerdyr, kæmpeøgler samt en lang række farverige fuglearter lever i parken og spottes ofte. De lokale engelsktalende guider har en stor viden om parkens dyr og planter, og de er dygtige til at formidle denne viden samtidig med at I bevæger Jer rundt i forskellige biosfærer. Samtidig er de mestre i at finde selv de mest velcamouflerede dyr, som vi andre sjældent får øje på, lige meget hvor koncentreret vi leder.

Leopard i Wilpattu.

Efter morgenmaden går turen til de imponerende og mere end 1.000 år gamle huletempler i Dambulla. Udefra virker de ikke umiddelbart videre prangende, og man kan let foranlediges til at tro, at man er gået forkert. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af Buddhaer og disciple fylder det første rum. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule.

De efterfølgende klippehuler er endnu større og utroligt nok endnu mere spektakulære. 150 unikke Buddhastatuer i naturlig størrelse omgives af skønne freskoer, der dækker både hulens vægge og loft med fortællinger om Buddhas liv og vigtige begivenheder i det singalesiske folks historie. Den dæmpede belysning, statuernes detaljerigdom og de fantastiske farver er med til at skabe en helt særlig atmosfære, der gør det nemmere at forstå Dambulla templernes helt særlige betydning for landets befolkning. Selv rejsende, der har besøgt utallige buddhistiske templer og seværdigheder rundt om i Asien bliver overvældet af stedets mageløse stemning og energi.

På markedsbesøg

Ud på eftermiddagen går turen til det lokale marked, hvor der vil være tid til at gå på opdagelse i de mange spændende frugter, grøntsager mm., der tilbydes af ivrige sælgere med deres individuelt koreograferede salgsrim. Markedet giver et fint indblik i diversiteten i det srilankanske køkken og I vil få mulighed for at afprøve jeres forhandlingsevner, når I skal købe ind til det måltid, som I skal tilbederede sammen med en lokal familie i en nærliggende landsby. Det er hyggeligt og lærerigt at lave mad sammen med de lokale, der vil introducere jer for nogle af Sri Lankas mange krydderier og curries. Resultatet serveres på lotus eller palmeblade og nydes med familien.

Efterfølgende går turen til jeres nye hotel, og resten af dagen er til afslapning ved poolen.

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle hovedstad er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, hvorfor der er mulighed for at cykle rundt mellem de forskellige seværdigheder og få et mere samlet indtryk at byens tidligere storhed og rigdom. Er I ikke begejstrede for at cykle eller egner vejret sig ikke til det, vil der naturligvis være mulighed for at komme rundt med bilen.

4 buddhaer i granit

Spredt ud over det store område ligger flere enorme vandreservoirs der tidligere medvirkede til at samle vand ind til Polonnaruwa, vand til vanding af markerne og vand til fiskedamme mm. I kommer ligeledes forbi en adskillige imponerende statuer, hvoraf de mest anerkendte de fire Buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

Kongepalads og pagoder

I et parklignende område besøger i det imponerende 7-etagers kongepalads omgivet af buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med audienshallen, biblioteker, smukke pavilloner og klassiske pagoder. Ligeledes vil I opleve den hinduistiske indflydelse på arkitekturen, ikke mindst ved det imponerende shiva tempel, og nogle af områdets unikke statuer.

At Polonnaruwa har fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste, i øvrigt side om side med Anuradhapura, klippefortet i Sigiriya og huletemplerne ved Dambulla, som ligeledes indgår i denne rundrejse, er ingen tilfældighed – det er temmelig imponerende.

Fra de mageløse ruiner og udgravninger ved Polonnaruwa går turen tilbage til jeres hotel.

Der er gode muligheder for at sove længe og slappe lidt af på hotellet i løbet af formiddagen. Snup en liggestol ved poolen eller besøg hotellets hyggelige spaafsnit, hvor de tilbyder forskellige behandlinger med udgangspunkt i traditionelle teknikker – ren forkælelse.

Jeepsafari og elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle. Men det helt store fokus er parkens elefanter. Kort før solnedgang er det ikke unormalt at se 100 – 200 elefanter samle sig ved bredden af nationalparkens enorme kunstige sø, der er etableret i det 3. århundrede. Selv hvis man har set vilde elefanter før, er dette et spektakulært syn. Grupper af hunelefanter holder et varsomt øje med deres legesyge unger, der tumler rundt i vandkanten eller mindre mudderhuller. De voksne hanelefanter spejder koncentreret efter konkurrenterne, mens andre tager for sig af den frodige vegetation. Fordi antallet af elefanter er så stort, er der plads til alle besøgende og gode muligheder for at komme forholdsvis tæt på begivenhederne.

Én gang om året, normalt i august og september hvor vandet er lavt, samles flere hundrede elefanter i Minneriya til et festmåltid bestående af frisk græs. En begivenhed, der anses for at være en af de største naturoplevelser i Asien. Fra nationalparken går turen tilbage til hotellet inden middagen.

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe.

Fantastisk udsigt fra toppen

Der skal i sagens natur forceres en hel del trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod. Der er dog mulighed for et par interessante stop under opstigningen, der for det meste følger den lodrette klippevæg.

Smukke unge kvinder

En række forholdsvis velbevarede freskoer af unge smukke kvinder, hvis identitet eksperterne ikke helt kan blive enige om, udsmykker et af gangpartierne. Læg især mærke til de fantastiske naturfarver og fine detaljer. 

Løvepoterne

Et andet sted, hvor man lige kan puste ud, inden det sidste ryk mod toppen, er ved ”løvepoterne”. Oprindeligt var her en kæmpeløve opført i mursten, og adgangen til toppen gik imellem løvens poter og ind gennem munden. Det er ikke svært at forestille sig, hvor imponerende og nærmest frygtindgydende det må have taget sig ud. Men man vender hurtigt tilbage til virkeligheden i takt med, at pulsen stiger op ad den sidste trappe. Lider man af højdeskræk eller er man dårligt gående, kan turen til toppen være anstrengende, så tag jer god tid.

Afslapning på hotellet

Fra Sigiriyas berømte klippefort går turen tilbage på hotellet, hvor I kan slappe af og nyde hotellets faciliteter.

Fra et område præget af imponerende historiske seværdigheder og spændende naturoplevelser går turen nu tilbage mod vestkysten til byen Negombo, hvor der vil være rig lejlighed til at slappe af ved poolen eller stranden og fordøje de mange uforglemmelige oplevelser.

Jetwing Beach ligger helt ned til den lange, brede Negombo-strand nord for hovedstaden Colombo på Sri Lankas vestkyst. Hotellet er tegnet af den ansete srilankanske arkitekt, Geoffrey Bawa, og er opført i moderne srilankansk stil. Værelserne er lyse, komfortable og moderne indrettet med terrasse eller balkon ud mod stranden og havet.

Fremragende faciliteter

Blandt de mange faciliteter kan nævnes en skøn swimmingpool helt ned til stranden, flere spændende og gode restauranter ud til stranden samt aktiviteter for børn. Hotellet har naturligvis også sit helt eget spaafsnit, hvor der tilbydes et bredt udvalg af forskellige behandlinger, herunder ayurvediske behandlinger. Men det er i lige så høj grad det høje serviceniveau og det imødekommende personale, der gør dette hotel til et af Negombos absolut bedste.

Oplev Negombo

Negombo er en mindre kystby med en travl, lille bymidte og en lang historie, der toppede dengang kolonimagterne kæmpede om den lukrative krydderihandel i denne del af verden. I dag er det dog mest friskfangede fisk der sælges på Negombos markeder, og bliver I trætte af strandlivet, kan det varmt anbefales at I står tidligt op og besøger fiskemarkedet i Negombo, der er landets næststørste. Fisk i alle afskygninger og farver tilbydes til højestbydende for så få timer senere at blive grillet på områdets mange fiskerestauranter – lækkert. Tæt ved markedet benyttes stranden ligeledes til at tørre fisk i solen, hvilket givet et fantastisk farverigt kludetæppe af små og store fisk, sirligt placeret i bunker klar til salg.

Hyggelige butikker og frisk seafood

I gåafstand fra hotellet finder I ligeledes et stort udvalg af spændende småbutikker, der sælger alt fra traditionelt kunsthåndværk, tekstiler og souvenirs samt en række hyggelige restauranter og caféer, hvor der serveres de lækreste lokale specialiteter – især frisk seafood.

Tag på udflugter fra Negombo

Jetwing Beach Hotel ligger ligeledes perfekt placeret i forhold til et fint udvalg af udflugtsmuligheder, så trænger I til en pause fra strandlivet venter en lang række forskellige oplevelser inden for forholdsvis kort afstand.

Museer og templer i Colombo

For de historieinteresserede er der ikke langt til hovedstaden, Colombo, hvor nationalmuseet og det hollandske museum giver et rigtig fint indblik i landets historie. Flere bygninger rundt om i byen stammer fra kolonitiden og de fleste af dem rummer fortsat officielle kontorer eller museer.
Når I er i Colombo kan det ligeledes anbefales at tage turen forbi det buddhistiske Gangaramaya tempel, der er større tempelkompleks med flere bygninger og et væld af buddhastatuer og religiøse konstruktioner.

Cykeltur langs Hamiltons kanal

En anden mulighed er at leje en cykel og tage en tur på stierne langs med Hamilton Canal, som hollænderne byggede i forbindelse med deres storhedstid i området. Små landsbyer langs med kanalen oplever sjældent besøg fra nysgerrige turister, så være forberedt på at nysgerrigheden går begge veje.

Bådtur i mangroven

Er I interesseret i at se nærmere på den spektakulære srilankanske natur, er der mulighed for at tage en bådtur til det farverige Muthurajawela vådområde. I dette fascinerende landskab blandes mangrove med skov og der er mulighed for at se aber, krokodiller, kæmpeøgler og mange forskellige fugle, heriblandt isfugle, traner, hejre og rovfugle. Kombiner naturoplevelserne med et besøg i en af de små fiskerlandsbyer langs med ruten og få et indblik i deres hverdag.

Tid til en sidste dukkert eller indkøb af de sidste gaver og souvenirs inden I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til lufthavnen cirka 30 minutter fra hotellet.
Hjemrejsen kan begynde, så snart I har gennemgået de nødvendige formaliteter.

Kort over rejsen til Sri Lanka

By Nætter Oplevelser
1. Anuradhapura 2 Templer, kolonitidshistorie og kultur
2. Sigiriya 4 Højlandet, klippefort og fantastisk natur
3. Negombo 6 Badeferie, afslapning og skøn strand

Hoteller inkluderet i denne rejsepakke

På denne rejse til Sri Lanka har vi håndplukket hoteller, hvor I får god kvalitet til en fornuftig pris. 

Udgangspunktet for denne rejsepakke er de anførte hoteller herunder, men der kan forekomme ændringer, hvis alt er optaget eller lignende.

Ønsker I at ændre noget, kontakt os da på tlf. 86 13 77 44 eller send en forespørgsel

  • 2 nætter på Palm Garden Village eller tilsvarende ved Anuradhapura
  • 4 nætter på Kassapa Lions Rock eller tilsvarende ved Sigiriya
  • 6 nætter på Jetwing Beach Hotel eller tilsvarende i Negombo

Se hoteldetaljer herunder

Palm Garden Village

2 nætter, Anuradhapura - Palm Garden Village er et hotel beliggende 10 kilometer fra den gamle kongeby, Anuradhapura. Hotellet er stilfuldt og ligger idyllisk i midten af en stor frodig have. Samtidig er hotellets placering et godt udgangspunkt for udforskningen af nærliggende kultur- og naturperler. 
Her er en stor swimmingpoool, restaurant, bar, gym og meget mere.

Sådan bor I

I bor i et af de 48 standard rooms. Jeres værelse er hyggeligt indrettet i varme farver og med solide kvalitetsmøbler. Der er aircondition, TV, minibar, kaffe/ te-faciliteter og et moderne badeværelse.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

10 km.

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 3:45 timer.

2 nætter, Anuradhapura - Palm Garden Village er et hotel beliggende 10 kilometer fra den gamle kongeby, Anuradhapura. Hotellet er stilfuldt og ligger idyllisk i midten af en stor frodig have. Samtidig er hotellets placering et godt udgangspunkt for udforskningen af nærliggende kultur- og naturperler. 
Her er en stor swimmingpoool, restaurant, bar, gym og meget mere.

Sådan bor I

I bor i et af de 48 standard rooms. Jeres værelse er hyggeligt indrettet i varme farver og med solide kvalitetsmøbler. Der er aircondition, TV, minibar, kaffe/ te-faciliteter og et moderne badeværelse.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

10 km.

Restauranter

1

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 3:45 timer.

Kassapa Lions Rock

4 nætter, Sigiriya - Kassapa Lions Rock er et hyggeligt hotel beliggende i fredfyldte omgivelser i den lille landsby Digampathaha. Hotellet er en perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner. Cirka 20 minutters kørsel fra hotellet ligger Dambulla med de berømte huletempler, Sigiriya klippefortet ligger cirka 15 minutters kørsel væk, ligesom de gamle kongebyer Polonnaruwa og Anuradhapura også er indenfor overskuelig køreafstand (Cirka 1,5 times kørsel til begge byer). Eksotisk dyre- og planteliv er ligeledes tæt på i Minneriya National Park.
Hotellet er smagfuldt indrettet i grønne omgivelser. Når I er på hotellet imellem udflugter til områdets mange seværdigheder, kan I slappe af i den flotte pool, nyde gode måltider i restauranten eller få en afslappende spabehandling.

Sådan bor I

De 31 værelser på Kassapa Lions Rock er enkelt og elegant indrettet med lyse farver og med mørke træmøbler. Værelserne har aircondition, badekar, minibar, satellit-TV, hårtørre og et ”open air”-shower.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

4 nætter, Sigiriya - Kassapa Lions Rock er et hyggeligt hotel beliggende i fredfyldte omgivelser i den lille landsby Digampathaha. Hotellet er en perfekt base for udforskning af nogle af landets mest interessante historiske og kulturelle attraktioner. Cirka 20 minutters kørsel fra hotellet ligger Dambulla med de berømte huletempler, Sigiriya klippefortet ligger cirka 15 minutters kørsel væk, ligesom de gamle kongebyer Polonnaruwa og Anuradhapura også er indenfor overskuelig køreafstand (Cirka 1,5 times kørsel til begge byer). Eksotisk dyre- og planteliv er ligeledes tæt på i Minneriya National Park.
Hotellet er smagfuldt indrettet i grønne omgivelser. Når I er på hotellet imellem udflugter til områdets mange seværdigheder, kan I slappe af i den flotte pool, nyde gode måltider i restauranten eller få en afslappende spabehandling.

Sådan bor I

De 31 værelser på Kassapa Lions Rock er enkelt og elegant indrettet med lyse farver og med mørke træmøbler. Værelserne har aircondition, badekar, minibar, satellit-TV, hårtørre og et ”open air”-shower.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

-

Restauranter

1

Balkon/terr.

Ja

Fitness

-

Wifi

Ja

Lufthavn

-

Jetwing Beach Hotel

6 nætter, Negombo - Jetwing Beach Hotel ligger helt ned til den lange, brede Negombo-strand nord for hovedstaden, Colombo, på Sri Lankas vestkyst. Værelserne er komfortabelt og moderne indrettet med et lettere rustikt præg. Blandt de mange faciliteter kan nævnes swimmingpool helt ned stranden, spa, tennisbane, flere gode restauranter samt aktiviteter for børn. Men det er i lige så høj grad det høje serviceniveau og det imødekommende personale, der gør dette hotel til et af Negombos absolut bedste.

Sådan bor I

Rejsen inkluderer ophold i Deluxe Seawiev-værelse, der er smagfuldt indrettet i hvide og lyse jordfarver med dekoraktiv brug af mørkt træ. Badeværelserne er indbydende med separat bruser og stort badekar, og fra den private terrasse kan I nyde brisen fra havet og den flotte udsigt over vandet, poolen eller haven. Alle værelser har naturligvis også faciliteter såsom hårtørrer, satellit-tv, minibar, badekåber, aircondition, sikkerhedsboks, kaffefaciliteter samt gratis trådløs internetopkobling.

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

0 meter

Restauranter

5

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 30 min.

6 nætter, Negombo - Jetwing Beach Hotel ligger helt ned til den lange, brede Negombo-strand nord for hovedstaden, Colombo, på Sri Lankas vestkyst. Værelserne er komfortabelt og moderne indrettet med et lettere rustikt præg. Blandt de mange faciliteter kan nævnes swimmingpool helt ned stranden, spa, tennisbane, flere gode restauranter samt aktiviteter for børn. Men det er i lige så høj grad det høje serviceniveau og det imødekommende personale, der gør dette hotel til et af Negombos absolut bedste.

Sådan bor I

Rejsen inkluderer ophold i Deluxe Seawiev-værelse, der er smagfuldt indrettet i hvide og lyse jordfarver med dekoraktiv brug af mørkt træ. Badeværelserne er indbydende med separat bruser og stort badekar, og fra den private terrasse kan I nyde brisen fra havet og den flotte udsigt over vandet, poolen eller haven. Alle værelser har naturligvis også faciliteter såsom hårtørrer, satellit-tv, minibar, badekåber, aircondition, sikkerhedsboks, kaffefaciliteter samt gratis trådløs internetopkobling.

Afstand strand

0 meter

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

0 meter

Restauranter

5

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 30 min.

Klima og vejr

Hvornår skal I rejse?

Sri Lanka er der tropisk klima. Derfor er der både tørre og mere regnvåde årstider. Så enkelt kan det dog ikke helt beskrives, da landet influeres af to monsuner, der rammer hver sin del af landet på forskellige tidspunkter. Det gode ved dette er, at der stort set altid er godt vejr et sted på øen.

På netop denne rejse er det klimamæssigt bedst at rejse i vinterhalvåret.

Negombo                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 31 32 33 33 32 31 31 31 31 31 31 30
Nattemperatur 22 22 23 24 25 25 25 25 25 24 23 22

Praktisk information

Valuta

Møntfoden i Sri Lanka er Rupee og forkortes LKR. Se Rupeens aktuelle kursværdi på Nationalbankens hjemmeside.   

Visum og pas

Den rejsende er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Dette gælder også for børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Der er krav om turistvisum i Sri Lanka. Visum kan købes i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka og betales kontant i USD. Visum kan også ansøges og betales inden afrejse via dette link og koster USD 30 pr. person.
Turistvisum til Sri Lanka er gyldigt i 30 dage fra indrejsedatoen. Visummet kan forlænges op til 6 måneder efter indrejsedato.

Læs mere her om reglerne for turistvisum på Sri Lanka

Yderligere information vedr. pas- og visumregler kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder
du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at vores kunder tegner en rejseforsikring. Vi er gerne behjælpelig med at tegne den rigtige forsikring. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Lokal transport

Der er gode transportmuligheder i Sri Lanka. Der er gule taxaer i alle større byer, og det er nemt at hyre dem på gaden. Det er tilrådeligt at aftale en pris, inden turen begynder. Sri Lanka har et veludviklet bus- og togsystem og findes i stort set alle byer. Vær opmærksom på at busser og tog ofte er overfyldte, og at det kan være en fordel at bestille plads til toget på forhånd.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Sri Lanka. Drikkepenge til lokalguider og chauffører er ikke inkluderet i rejsens pris. Taxachauffører og tjenere regner med 10-15 % i drikkepenge. Er drikkepengesystemet organiseret, vil det fremgå af regningen, at der er lagt 10-15 % service charge på den. Drikkepenge til stuepigerne på hotellet er også velset og lægges under hovedpuden.

Tidsforskel

Sri Lanka er 3,5 eller 4,5 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Sri Lanka, skal I huske at dække både knæ og skuldre til – lange bukser eller lang nederdel og skjorte eller langærmet trøje anbefales. Før du besøger et tempel, en moske eller et privat hjem tages skoene af. Husk endvidere at du skal holde fodsålerne væk fra andre mennesker eller helligdomme. Ved nogle muslimske helligdomme skal håret tildækkes, hvis du er kvinde. 

Bestil et tilbud

Herunder kan I bestille et tilbud på jeres drømmerejse. Børn fra 12 år anses som voksne

Vinterrundrejse og badeferie

Vi har afgange hver dag.

Få et uforpligtende tilbud

Rejseperiode
Ved to voksne pris/pers.
Ved 2 voksne og 2 børn pris/pers.
Rejseperiode 01. maj 2018 - 31. oktober 2018
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 01. november 2018 - 09. december 2018
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 15.895
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 10. december 2018 - 10. januar 2019
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode 11. januar 2019 - 30. april 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 15.895
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | lax@cpt.dk

Sideoverblik