JETWING BEACH, NEGOMBO - Rejsens sidste del giver jer 6 nætter på skønne Jetwing Beach Hotel ved stranden i NEgombo.
POLONNARUWA - I Polonnaruwa oplever I UNESCO-fredede ruiner fra en stolt fortid.
shutterstock_708013621.jpg
DYRELIV - I Wilpattu nationalparken kan I være heldige at se den smukke, men sky, leopard.
RUINER - Det er fantastisk spændende at gå i forhistoriens fodspor. Her igen fra det tidligere Kingdom of Polonnaruwa.
shutterstock_392268976.jpg
shutterstock_524386264.jpg
sri-lanka-hero-desk.jpg
shutterstock_470901713.jpg
WILPATTU - Kom på spændende jeepsafari i Wilpattu og se om I kan spotte nogle af parkens kæmpeøgler, farverige fugle, desmerdyr, aber og mange andre.

Vinterrundrejse og badeferie

  • Rundrejse med engelsktalende privatchauffør
  • Historiske kongebyer og mytiske klippetempler
  • Safari blandt leoparder og store elefantflokke
  • Farverige markeder og fortryllende gastronomi
  • Afslapning på lækkert strandhotel i Negombo
  • Inkl. fly, hoteller, transport og halvpension

kr. 12.800,-

15 dage fra kr. 12.400,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 28. apr 2021

Rejseplan

Denne kombinationsrejse til nogle af de største seværdigheder og bedste naturoplevelser på Sri Lanka er velegnet for jer, der ønsker at mikse uforglemmelige rejseoplevelser med afslapning og badeferie.

De forholdsvis korte afstande mellem højdepunkterne gør turen velegnet for både par og børnefamilier. 

Afslutningsvis går turen til strandhotellet i Negombo, hvor de mange store oplevelser kan bundfælde sig, mens I slapper af på stranden ud til Det Indiske Ocean eller gå på opdagelse i lokalområdet. 

Transporten på rundrejsedelen foregår i egen bil med privatchauffør.

OPLEVELSER - Drømmer I om at få store oplevelser på Sri Lanka uden at skifte hoteller hele tiden, så er dette en god mulighed for jer.

På rundrejsen oplever I en varieret række af Sri Lankas historiske kongebyer, alle på UNESCOs liste over kulturel Verdens kulturarv. De grandiøse stupaer og imødekommende pilgrimme omkring Anuradhapura. De imponerende arkæologiske udgravninger og fascinerende ruiner omkring Polonnaruwa samt det berømte klippefort ved Sigiriya. Derudover kommer I helt tæt på nogle af Sri Lankas mange spændende dyr i nationalparkerne Wilpattu og Minneriya, hvor den sky leopard gemmer sig i buskadset. Store elefantfamilier bevæger sig rundt i kæmpeflokke, mens farverige fugle og legesyge aber boltrer sig i trætoppene.

Fra Danmark går turen til Sri Lankas hovedstad, Colombo. Undervejs vil der normalt være et flyskifte, da der desværre ikke er direkte fly fra Danmark til Sri Lanka.

Ved ankomsten til Sri Lanka bliver I mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner på Sri Lanka, som samtidig skal være jeres private engelsktalende chauffør i forbindelse med den kommende uges rundrejse.

Mod "Den kulturelle trekant"

Fra lufthavnen, tæt det Indiske Ocean, går turen mod det centrale Sri Lanka, der af mange kaldes for ”Den kulturelle trekant”. Det var fra byerne Anuradhapura og Polonnaruwa, at de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre. Spredt ud over dette frodige og indbydende område ligger nogle af Sri Lankas største historiske, såvel som religiøse seværdigheder, som perler på en snor. De fleste af dem figurerer på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, så I kan se frem til nogle spændende og lærerige feriedage.

Slap af på hotellet

Området byder ligeledes på et par interessante nationalparker, men i første omgang kan I efter ankomsten til det hyggelige hotel, bruge tiden på at slappe af efter udrejsen og måske nyde en kølende dukkert i poolen, inden det er tid til at prøve kræfter med det varierede og fantastiske srilankanske køkken.

Der er ikke langt til den tidligere kongeby, Anuradhapura, der i en periode på cirka 1.000 år fungerede som Sri Lankas hovedstad. I denne periode spredte buddhismen sig hastigt i regionen, og de mægtige konger markerede dette ved at bygge en imponerende række af enorme pagoder, der blandt andet huser religiøse relikvier og knogler fra buddha. Flere af disse halvkugleformede giganter kan dateres tilbage til 300 år før vores tidsregning og blev på daværende tidspunkt kun overgået af Egyptens pyramider i størrelse.

Buddhistiske munke på pilgrimsfærd

Buddhistiske munke og pilgrimme valfarter året rundt til Anuradhapura for at besøge områdets helligdomme og ikke mindst den vigtigste spirituelle seværdighed, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi træ er mere end 2.000 år gammelt, og stammer ifølge legenden fra det Bodhi-træ, hvorunder Buddha i sin tid opnåede oplysning. Følg rækken af pilgrimme, der kommer for at ofre ved træets fod og nyd stemningen i det parklignende område. Især omkring fuldmåne valfarter srilankanerne til deres helligsomme, så benyt chancen for at få en sludder med nogle af de mange pilgrimme, der ofte kommer langvejs fra og gerne fortæller om livet på Sri Lanka. Tilbage på hotellet kan I slappe lidt af ved poolen indtil midt på eftermiddagen eller eventuelt lade jer forkæle i hotellets skønne spaafsnit, hvor forskellige behandlinger med udgangspunkt i de ayurvediske traditioner tilbydes.

På opdagelse blandt vilde dyr i Wilpattu

Sri Lankas natur er enestående og de mange nationalparker på øen rummer en mangfoldighed af dyr og planter, som ikke overgås andre steder i Asien. Et af de bedste steder at opleve dette er i den nærliggende nationalpark, Wilpattu, der ikke oplever samme besøgstal som parkerne i den sydlige del af landet. Dette betyder at der i udgangspunktet er gode muligheder for at få en spændende og indholdsrig jeepsafari samt en række intensive naturoplevelser med nogle af parkens mange dyr. 

Er I meget heldige oplever I den sky og truede leopard, der uden tvivl vil efterlade et fascinerende indtryk, men også den sjældne løbebjørn, forskellige abearter, desmerdyr, kæmpeøgler samt en lang række farverige fuglearter lever i parken og spottes ofte. De lokale engelsktalende guider har en stor viden om parkens dyr og planter, og de er dygtige til at formidle denne viden samtidig med at I bevæger jer rundt i forskellige biosfærer. Samtidig er de mestre i at finde selv de mest velcamouflerede dyr, som vi andre sjældent får øje på, lige meget hvor koncentreret vi leder.

Efter morgenmaden går turen til de imponerende og mere end 1.000 år gamle huletempler i Dambulla. Udefra virker de ikke umiddelbart videre prangende, og man kan let foranlediges til at tro, at man er gået forkert. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af Buddhaer og disciple fylder det første rum. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule. 

På markedsbesøg

Ud på eftermiddagen går turen til det lokale marked, hvor der vil være tid til at gå på opdagelse i de mange spændende frugter, grøntsager mm., der tilbydes af ivrige sælgere med deres individuelt koreograferede salgsrim. Markedet giver et fint indblik i diversiteten i det srilankanske køkken og I vil få mulighed for at afprøve jeres forhandlingsevner, når I skal købe ind til det måltid, som I skal tilbederede sammen med en lokal familie i en nærliggende landsby. Det er hyggeligt og lærerigt at lave mad sammen med de lokale, der vil introducere jer for nogle af Sri Lankas mange krydderier og curries. Resultatet serveres på lotus eller palmeblade og nydes med familien.

Den anden af de gamle kongebyer, Polonnaruwa, er i dag et af Sri Lankas mest markante arkæologiske områder og naturligvis også på UNESCOs kulturarvsliste. Ruinerne af den gamle hovedstad er væsentlig yngre end Anuradhapura, og de er derfor også mere velbevarede. Området er ligeledes mindre, hvorfor der er mulighed for at cykle rundt mellem de forskellige seværdigheder og få et mere samlet indtryk at byens tidligere storhed og rigdom. Er I ikke begejstrede for at cykle eller egner vejret sig ikke til det, vil der naturligvis være mulighed for at komme rundt med bilen.

4 buddhaer i granit

Spredt ud over det store område ligger flere enorme vandreservoirs der tidligere medvirkede til at samle vand ind til Polonnaruwa, vand til vanding af markerne og vand til fiskedamme mm. I kommer ligeledes forbi en adskillige imponerende statuer, hvoraf de mest anerkendte de fire Buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet i de singalesiske kunstneres evner inden for klippeudhugning.

I et parklignende område besøger i det imponerende 7-etagers kongepalads omgivet af buddhistiske templer fyldt med dekorationer side om side med audienshallen, biblioteker, smukke pavilloner og klassiske pagoder. Ligeledes vil I opleve den hinduistiske indflydelse på arkitekturen, ikke mindst ved det imponerende shiva tempel, og nogle af områdets unikke statuer.

At Polonnaruwa har fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste, i øvrigt side om side med Anuradhapura, klippefortet i Sigiriya og huletemplerne ved Dambulla, som ligeledes indgår i denne rundrejse, er ingen tilfældighed – det er temmelig imponerende.

Fra de mageløse ruiner og udgravninger ved Polonnaruwa går turen tilbage til jeres hotel.

Der er gode muligheder for at sove længe og slappe lidt af på hotellet i løbet af formiddagen. Snup en liggestol ved poolen eller besøg hotellets hyggelige spaafsnit, hvor de tilbyder forskellige behandlinger med udgangspunkt i traditionelle teknikker – ren forkælelse.

Jeepsafari og elefantflokke

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken. Den frodige park er hjem for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle. Men det helt store fokus er parkens elefanter. 

Én gang om året, normalt i august og september hvor vandet er lavt, samles flere hundrede elefanter i Minneriya til et festmåltid bestående af frisk græs. En begivenhed, der anses for at være en af de største naturoplevelser i Asien. Fra nationalparken går turen tilbage til hotellet inden middagen.

Safaritur i Minneriya National Park

Fra morgenstunden går turen til ”Den kulturelle trekants” sidste højdepunkt, det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en 200 meter høj klippe.

Læs mere om Sigiriya Rock

Afslapning på hotellet

Fra Sigiriyas berømte klippefort går turen tilbage på hotellet, hvor I kan slappe af og nyde hotellets faciliteter.

Fra et område præget af imponerende historiske seværdigheder og spændende naturoplevelser går turen nu tilbage mod vestkysten til byen Negombo, hvor der vil være rig lejlighed til at slappe af ved poolen eller stranden og fordøje de mange uforglemmelige oplevelser.

Jetwing Beach ligger helt ned til den lange, brede Negombo-strand nord for hovedstaden Colombo på Sri Lankas vestkyst. Hotellet er tegnet af den ansete srilankanske arkitekt, Geoffrey Bawa, og er opført i moderne srilankansk stil. Værelserne er lyse, komfortable og moderne indrettet med terrasse eller balkon ud mod stranden og havet.

Fremragende faciliteter

Blandt de mange faciliteter kan nævnes en skøn swimmingpool helt ned til stranden, flere spændende og gode restauranter ud til stranden samt aktiviteter for børn. Hotellet har naturligvis også sit helt eget spaafsnit, hvor der tilbydes et bredt udvalg af forskellige behandlinger, herunder ayurvediske behandlinger. 

Udflugtsmuligheder

Der er en masse skønne udflugtsmuligheder fra Negombo. 

Tag på opdagelse i Colombo eller se hvilke oplevelser vi anbefaler i Negombo.

Tid til en sidste dukkert eller indkøb af de sidste gaver og souvenirs inden I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til lufthavnen cirka 30 minutter fra hotellet.
Hjemrejsen kan begynde, så snart I har gennemgået de nødvendige formaliteter.