Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Bird eye view1.jpg
AoNangVilla_topview.jpg
Coral Pool.jpg
Zues Beach rest..JPG
Beach.JPG
Bird eye view4.jpg
Kinnaree Bar1.JPG
Superior room.jpg
Beach Bar.jpg
SIMILAN ISLAND - Kan I besøge på en snorkeltur fra Khao Lak eller Koh Kho Khao. Vandet er krystalklart og under overfladen ses koraller, farverige fisk og til tider havskildpadder, Check Point Travel
Rejser til Thailand - oplev de store elefanter i Khao Sok National Park i Thailand
Krabi_Railay beach_126333494.jpg

Praktisk information

INDEN AFREJSE

Pas og visum

Du kan få information om pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Som rejsebureau udsender vi vigtig information om pas og visum, i forbindelse med et tilbud på en rejse.

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at rejsende tegner en rejseforsikring. Når I rejser til Thailand, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Vi anbefaler derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport. Det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis I skal have sygebehandling på et hospital eller får brug for hjemtransport uden at være forsikret.

 Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Situationen i Thailand

Vi opfordrer jer altid til at undersøge den nuværende situation i det land, I har planer om at rejse til. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside, som indeholder råd og oplysninger til danske rejsende i en række lande og områder med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

CHECK-IN

Online Check-in

Mange flyselskaber har i dag online checkin på deres hjemmeside, som kan foretages fra 12 timer til flere dage før afrejse.

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at I undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Bagageregler

Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere fra flyselskab til flyselskab, og vi anbefaler derfor, at I går ind og undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at I tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden I stiller jer i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må max indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at I allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin I medbringer i jeres bagage.

PÅ FLYREJSEN

Tax free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden I når slutdestinationen.

ANKOMST

Manglende bagage

Mangler I jeres bagage ved ankomsten, skal I kontakte luftfartsselskabet, inden I forlader lufthavnen. Kontakt desuden jeres forsikringsselskab for at søge om økonomisk kompensation.

I THAILAND

Tidsforskel

Thailand er 5 eller 6 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Valuta

Møntfoden i Thailand er Thai Baht og forkortes THB. Se bahtens aktuelle kursværdi på Nationalbankens hjemmeside.

Kreditkort

Internationale kreditkort kan bruges mange steder i Thailand. Dog vil I opleve, at mange mindre butikker og kiosker ikke tager imod kreditkort. Det samme gælder markedsboder og taxaer. Derfor bør I hæve nogle kontanter til små-køb undervejs. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker. Eller vær meget opmærksom på at dække jeres pinkode, hvis I benytter maskinerne på gaden. Der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr dag. Grænsen afhænger af korttype og jeres bank. I kan med fordel høre jeres bank inden afrejse.

Drikkevand

I bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende købe vand på flaske. En flaske kildevand koster ikke ret meget og kan købes overalt.

Elektricitet, mobiltelefoni og internet

I Thailand er strømstyrken 220 volt. Men stikkene er anderledes end i Danmark, hvorfor en adapter er nødvendig. Disse kan medbringes hjemmefra eller købes billigt i lokale supermarkeder og kiosker. Vær forberedt på, at der nogle steder er dårlig dækning på mobiltelefonen - i særdeleshed omkring regnskove og udenfor storbyerne. Et godt råd er at sende dig selv en e-mail med vigtige oplysninger, som dit pasnummer, kørekort, telefonnummer til spærring af dit kort, afgangstidspunkter på flybilletter. Således kan du hurtigt skaffe dig adgang til disse oplysninger, hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for tyveri.

Drikkepenge

I Thailand giver man normalt ikke drikkepenge. Det sagt vil drikkepenge for en god oplevelse altid blive værdsat.

Klima

Sammenlignet med Danmark er klimaet i Thailand varmt og med høj luftluftighed. Vejret varierer alt efter hvor i landet, I befinder jer. Men generelt er den tørreste tid i Thailand fra november til marts.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Thailand, skal I huske at dække både knæ og skuldre. Nogle steder – såsom Grand Palace i Bangkok – kan det være nødvendigt at have lange bukser og en langærmet trøje på. Derudover er det vigtigt at tage sine sko af, hvis man skal ind i en bygning, der indeholder buddhafigurer. Dette gøres for at vise respekt for religionen i landet.

Lokal transport

Når I skal rejse rundt i Thailand, er der mange forskellige måder at gøre det på.

I Thailand er det næsten umuligt ikke at støde på en tuk tuk. De er ikke det sikreste transportmiddel, men de er til gengæld forholdsvis billige. Aftal altid en pris med chaufføren på forhånd og betal først ved slutdestinationen. I vil opleve, at tuk tuk chaufførerne kan finde på at forslå at tage jer til steder eller butikker, hvor I ikke har været før. Lad være med at acceptere disse tilbud, da chaufføren får provision for at køre jer derhen.

Et alternativ til en tuk tuk taxa er de almindelige taxaer. Denne transportform er mere sikker og ofte billigere. Der er mange taxaer i Thailand, og de har stort set alle sammen et taxameter. Det er dog ikke altid, det bliver slået til, så det er en god ide at aftale prisen i forvejen. Tag dog generelt ikke taxaer, der holder ved turistattraktioner, da disse ofte er dyrere end dem I selv prajer. Startgebyret bør være omkring 35 Baht. 

Busnettet er godt udbygget, og det er den billigste transportform. Busser i alle kvaliteter kører mellem de større byer. Togene har også en fin kvalitet, og der findes togforbindelser til alle større byer, dog med undtagelse af Phuket. Der er flere regelmæssige afgange, men toget er den langsomste transportform.

I de større byer, kan du også benytte App'en Grap, som er Asien pendent til Uber. Det virker upåklageligt.

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer med rejsen, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør, der vil gøre sit bedste for at hjælpe jer. Ellers er I naturligvis også velkomne til at kontakte os i åbningstiden. I kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 16.30 I særlige nødstilfælde udenfor kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11

HJEMREJSE

Genbekræftelse

Genbekræftelse af hjemrejsen kræves kun af få flyselskaber. Det skal ske senest 72 timer før afgang enten direkte ved flyselskabet eller din rejsekonsulent. Er det ikke nødvendigt at genbekræfte din hjemrejse, råder vi dig til at følge eventuelle ændringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

I forhold til hjemrejsen er det en god idé, at I ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2½ time før. Vi anbefaler, at I tjekker den aktuelle rejseplan på www.checkmytrip.com.