Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
TELTLEJR - Ved Hin Tok River Camp kan I ligge i en pool med naturligt vand og se ud på floden og de skovklædte bjerge, Check Point Travel
Bangkok, River Kwai og Khao Lak Pakken inkluderer fly, hoteller, morgenmad, helpension ved River Kwai og lokal privat transport
Se galleri

Program & kort

1

Bangkok

3 nætter:

Templer, byliv og shopping i verdensklasse

2

River Kwai

2 nætter:

Dramatisk historie og vild natur

3

Bangkok

1 nat:

Templer, byliv og shopping i verdensklasse

4

Khao Lak

7 nætter:

Fantastiske strande og et roligt tempo

Rejseplan

Tag på en fantastisk rejse gennem Bangkoks pulsende lyd og eksotiske gadeliv. Herefter venter en oplevelsesrig tur til River Kwai floden, der byder på spændende krigshistorie og junglelandskaber. Slut rejsen af med afslapning på et dejligt 4-stjernet resort i Khao Lak.

shutterstock_366913949 Kanchanaburi (Thailand), The Bridge on the River Kwai.jpg

Rejsen kort

Rejsen begynder med et par dage i Bangkok, der byder på funklende templer, fantastisk shopping og eksotisk gadeliv. Herefter venter en oplevelsesrig tredagestur til Kanchanaburi-provinsen og Kwai-floden, der byder på spændende krigshistorie og dramatiske junglelandskaber.

Ved River Kwai har I tre dage og to overnatninger på henholdsvis Hin Tok River Camp i luksustelt og på River Kwai Jungle Rafts, der er et husbådshotel direkte på floden.

Efter tre dages eventyr rejser I tilbage til Bangkok, hvor I har en overnatning mere, inden I rejser til Khao Lak, hvor I kan slappe af i syv nætter på et dejligt 4-stjernet resort.

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Bangkok.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg

I ankommer til Thailands hovedstad tidligt om morgenen. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til det 4-stjernede Centre Point Silom i hjertet af Bangkok. Silom er et livligt område med masser af gode restauranter og spændende butikker, og så er der let adgang til både flodbådene og byens Skytrain, hvilket gør det nemt at komme rundt.

I har stadig det meste af dagen til rådighed, og hvordan I bruger den, er helt op til jer. En mulighed kunne være at gå ned til floden og hoppe på en lokal flodbåd i nordgående retning. Det koster kun et par kroner, og det er en stor oplevelse at sejle op ad Chao Phraya, mens storbyens skyskrabere, glitrende templer og små pælehuse glider forbi. Bed om at blive sat af ved Tha Chang, hvorfra der kun er få hundrede meter til Grand Palace. Med sine vidunderlige templer, guldbelagte stupaer og enorme detaljerigdom er Grand Palace uden tvivl et af de smukkeste paladser i verden. Hertil valfarter buddhistiske pilgrimme fra hele landet for at vise respekt for Smaragd-buddhaen. En smuk buddhastatue af jade, der troner højt oppe på et alter i Thailands mest berømte helligdom, Wat Phra Kaeo. Den lille figur tillægges overnaturlige kræfter og har været direkte årsag til krige med Laos. Bemærk, at respektfuld påklædning er påkrævet i kongepaladset og i de thailandske templer. Det vil sige ingen bare knæ og skuldre.

Fra Grand Palace er der kun en kort gåtur til Wat Pho. Dette er Bangkoks ældste tempel og et af de mest stemningsfulde. I denne fredfyldte oase finder I den berømte liggende Buddha. Med en længde på 46 meter og en højde på 15 meter er den mægtige statue et imponerende syn. Men templet har meget mere at byde på. Er I en smule trætte ovenpå rejsen, kunne I overveje en omgang traditionel tempelmassage. Massørerne er uddannede på templet, hvor teknikken er forfinet gennem århundreder.

Sidst på eftermiddagen er det værd at tage Skytrain eller en taxa ind til Siam Square og nyde aftenen i et af verdens største shopping-områder. Her kommer folk fra hele byen for at shoppe og spise på de utallige restauranter. Rejser I med børn, vil akvariet Siam Ocean World være et sikkert hit. En anden mulighed kunne være at reservere bord på en af byens skyskraber-restauranter som The Dome Bangkok eller Baiyoke Sky Hotel. Restauranten på Baiyoke Sky Hotel ligger på 76. og 78. etage, så herfra har I en fabelagtig udsigt til Bangkoks lyshav. Reservation er nødvendig på begge restauranter.

I har en dag mere til at udforske Bangkoks mange spændende muligheder.

Det I ikke nåede igår, kan I opleve i dag - og I kan prøve mere af den spændende thailandske mad på de mange gode restauranter i byen.

BROEN OVER FLODEN KWAI - Der er skrevet romaner og lavet film om denne bro. Men virkelighedens historie er endnu mere interessant og barsk, Check Point Travel

Tidligt om morgenen bliver I hentet på hotellet for at begynde en spændende tredagstur til Kanchanaburi-provinsen vest for Bangkok.

Læs mere om de tre dage ved River Kwai 

Det tager lidt tid, før Bangkoks uendelige forstæder slipper sit tag, men gradvist afløses beboelseshusene af grønne rismarker, hvor lokale bønder plejer jorden med håndkraft.

Kanchanaburi-provinsen er bedst kendt for sin krigshistorie fra Anden Verdenskrig. Men langt fra alt i Kanchanaburi-provinsen handler om krig, og området er et af de smukkeste naturområder i Thailand. De lavtliggende dale er dækket af frodige marker, men jo tættere på Burmas (Myanmars) grænse I kommer, jo vildere og mere utæmmet bliver naturen. Her afløses de velplejede marker af jungleklædte bjerge, hellige grotter og små landsbyer.

Dagens første stop er Thailand-Burma Railway Centre. Et interaktivt informationscenter, der fortæller den grusomme historie om 60.000 allierede krigsfanger og 300.000 asiatiske tvangsarbejdere, der under Anden Verdenskrig blev tvunget, af den japanske hær, til at bygge en 400 km lang jernbane fra Thailand over floden Kwai og De Tre Pagoders Pas til Burma. Arbejdet foregik under umenneskelige forhold i vildt terræn, og mange krigsfanger omkom under arbejdet i disse vilde bjerge. Det er en rørende oplevelse at høre deres historie og at besøge den store krigskirkegård, hvor mere end 6.000 allierede soldater ligger begravet.

Regionen og krigsfangernes historie blev udødeliggjort i David Leans film ”Broen over floden Kwai” efter Pierre Boulles roman fra 1952. Broen eksisterer endnu, og den besøger I naturligvis også, inden I bliver kørt til Hin Tok River Camp og bliver indlogeret.

Hin tok River Camp består af 38 luksuriøse telte omgivet af tropisk natur ned til Kwai-floden. Teltene er rummelige og tilbyder moderne faciliteter som aircondition og privat badeværelse med rigtigt toilet og varmt vand i bruseren. Rustikke træmøbler sikrer den helt rigtige stemning, og fra den private terrasse har I udsigt over de omkringliggende landskaber. Her er I langt væk fra alting og kan nyde den storslåede natur fra første parket. Udover teltene består lejren af en restaurant med udsigt til floden samt et flot beliggende bassin, der bliver fyldt med vand fra en lokal kilde.

Efter en velfortjent frokost i de frodige omgivelser besøger I det legendariske Hellfire Pass, der var den mest krævende strækning for de tusindvis af krigsfanger og tvangsarbejdere, der arbejdede på jernbanen til Burma. Området her er ekstremt kuperet, så mange klipper måtte fjernes ved håndkraft, før skinnerne kunne lægges. Når I betragter området i dag, er det svært at forestille sig, hvordan det overhovedet var muligt at bygge en jernbane i dette bjergrige terræn. Trods sit makabre navn er Hellfire Pass et rigtigt smukt sted, og det er værd at tage sig god tid til at nyde naturen og den fred og ro, der i dag hviler over området.

På turen til Hellfire Pass er der mulighed for at vandre et par kilometer langs den tidligere jernbanedæmning. Husk vandresko eller sneakers hvis I har lyst til at gå en tur i dette lidt vanskelige terræn.
Derefter går turen tilbage til Hin Tok River Camp, hvor der er tid til at slappe lidt af, inden I cykler ud til en nærliggende landsby, hvor I blandt andet kan opleve de lokale væve bambus-kurve.

Om aftenen er der middag og overnatning i den hyggelige teltlejr.

BROEN OVER FLODEN KWAI - Der er skrevet romaner og lavet film om denne bro. Men virkelighedens historie er endnu mere interessant og barsk, Check Point Travel

Det er værd at stå tidligt op og opleve det tidlige morgengry langs floden. Ofte hænger en smuk dis over de jungleklædte bjerge, og fugle byder den nye dag velkommen med sang. Er I tidligt oppe, kan I også nå en cykeltur til et nærliggende tempel. Efter morgenmaden tjekker I ud fra Hin Tok River Camp og sejler i piskerisbåd op ad floden til River Kwai Jungle Rafts, hvor I tjekker ind i de hyggelige, flydende bungalows, der ligger direkte på floden. Herefter går turen videre til en nærliggende landsby. Her møder I Mon-folket, der er et af Thailands mange farverige etniske folkeslag. Mon-folket er sandsynligvis blandt de ældste folkeslag i denne del af Sydasien, og de var i høj grad med til at sprede det buddhistiske budskab, da den unge religion ankom til Thailand fra Sri Lanka. I dag lever Mon-folket først og fremmest i Burma langs grænsen til Thailand, hvor de kæmper for at bevare deres sprog og kultur. 

Derefter sejler båden jer tilbage til River Kwai Jungle Rafts, hvor frokosten venter i hotellets restaurant efterfulgt af tid til afslapning ved den smukke flod om eftermiddagen. Der er også mulighed for at få løsnet musklerne op ved en gang traditionel thai-massage (mod betaling), eller I kan leje en kano og sejle en tur selv på River Kwai (mod betaling).

Om aftenen får I middag på hotellet, og efterfølgende er der underholdning i form af en opvisning af traditionelle Mon-danse.

Nyd en rolig morgenmad på River Kwai Jungle Rafts. Derefter er der afslapning på hotellet om formiddagen, inden det er tid at checke ud. I får serveret frokost på en lokal restaurant ved flodens bred, og herefter har I mulighed for at tage på en historisk togtur ad "Dødens Jernbane". Det er en smuk tur. Heldigvis kører toget ofte meget langsomt, fordi skinnerne på dele af strækningen stadig står på de oprindelige teaktræskonstruktioner. Det giver gode muligheder for at nyde de frodige landskaber, I passerer igennem. 

APSARA BEACHFRONT RESORT - Aftenstemning ved en af hotellets restauranter, Check Point Travel

Efter morgenmaden på Centre Point Silom er det tid til at tage afsked med Bangkok og drage mod helt andre oplevelser i skønne Khao Lak. I bliver kørt til Bangkok lufthavn og flyver til Phuket, hvorfra I bliver kørt til det 4-stjernede Apsara Beachfront Resort and Villa i Khao Lak. På Apsara Beachfront Resort and Villa har I mulighed for total afslapning i skønne omgivelser i otte dage.

Skønt resort i moderne thai-stil

Resortet er opført i moderne thai-stil og ligger ned til en lang, hvid sandstrand. Her er alle moderne bekvemmeligheder som spa, motionsrum, restauranter - hvor kokke fremtryller både lokale og internationale specialiteter - og en kæmpe swimmingpool, der ligger helt ned til stranden.

Rummeligt værelse med indbydende design

I bor på Superior-værelse på hele 42 m2. Værelset er stilrent indrettet med møbler og tekstiler i lyst og indbydende design. Der er aircondition, sikkerhedsboks, satellit-tv, DVD-afspiller, køleskab med minibar, kaffefaciliteter og meget mere. Desuden er der et stort badeværelse og en balkon eller terrasse med udsigt til haven eller poolen. Fra værelset er der også mulighed for at logge på det trådløse internet.


Foto: I bor på dejligt Superior Room med egen terrasse.

Restauranter og butikker

Apsara Beachfront Resort ligger i den nordlige ende af Khao Lak. Omkring resortet og langs med stranden er der små restauranter, hvor I kan få jer et godt måltid mad til næsten ingen penge. Har I lyst til et større udbud af restauranter og butikker, kan I tage med hotelbussen ind til byens centrum. Den kører med jævne mellemrum, og turen tager ca. 15 minutter.

Tag på spændende udflugter

Fra resortet er der gode muligheder for spændende og eksotiske udflugter og oplevelser. Tag for eksempel på snorkeltur til øerne Similan og Surin (bedst fra november til april), hvor I kan opleve koralrev og farverige fisk.


Foto: Tag på dagstur til skønne Similan Island.

Oplev de dramatiske klippekyster i Phang Nga-bugten på båd- eller kajaktur. Drag ind i junglen i Khao Sok National Park, hvor I kan komme helt tæt på de store asiatiske elefanter. Lej cykler og besøg nogle af de små, lokale fiskerlandsbyer langs kysten. Tag en shoppingdag i Phuket Town med frokost i den gamle bydel.


Foto: Besøg de søde elefanter i Khao Sok National Park.

Resortet er populært hos par, der sætter pris på kvalitet og komfort og som gerne vil bo tæt på stranden.

Nyd en stille og rolig morgen på hotellet, inden I bliver afhentet på det aftalte tidspunkt og kørt til lufthavnen i Phuket, hvor hjemrejsen begynder.

Dagen efter ankommer I til Danmark.